Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

Facebook: "Δεν αποκαλύπτουμε τα τηλέφωνά σας" ..


facebookLogo Facebook: “Δεν αποκαλύπτουμε τα τηλέφωνά σας”Οι κατηγορίες εναντίον του Facebook από ότι φαίνεται δεν θα λάβουν εύκολα τέλος. Εκπρόσωπος του Facebook απάντησε σε πρόσφατη φημολογία ότι η διασημότερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης συλλέγει αριθμούς τηλεφώνων από χρήστες του, τους οποίους στη συνέχεια και δημοσιεύει.
Η πηγή της φημολογίας έχει ξεκινήσει από ένα πρόσθετο του Facebook που ονομάζεται “Contacts.”  Όταν ο χρήστης “κατεβάσει” την εφαρμογή του Facebook για φορητές συσκευές, συγχρονίζονται οι επαφές του τηλεφώνου

με τις επαφές που διαθέτει ο χρήστης στο προφίλ του.
Αυτό που έχει δημιουργήσει απορία στους χρήστες είναι το εξής: Το πρόσθετο “Contacts”, χρησιμοποιεί τις επαφές του κινητού τηλεφώνου ταυτίζοντάς τες με τις επαφές που βρίσκονται στο προφίλ του χρήστη. Εάν λοιπόν κάποιος “φίλος” σας στο Facebook δεν έχει προσθέσει το κινητό του τηλέφωνο στο προφίλ του, φαίνεται ότι το Facebook σας έχει δώσει από μόνο του τον αριθμό του τηλεφώνου του. Στην πραγματικότητα όμως το Facebook έχει βρει τον αριθμό του “φίλου” σας, μέσα από την τηλεφωνικής σας συσκευή.
Φυσικά το Facebook παρέχει τη δυνατότητα να αφαιρέσετε τις επαφές που έχετε στην τηλεφωνική σας συσκευή από το προφίλ σας μέσα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.