Αντιπολίτευση σ' όλα τα μέτωπα ετοιμάζει ο Α. Σαμαράς

http://3.bp.blogspot.com/-02rPU0yA_fo/TicHR-qneiI/AAAAAAAAEy4/EybaRzubFUo/s1600/ND_SAMARAS_fotomegali.jpgΑποφασισμένος «να ανοίξει την αντιπολιτευτική βεντάλια» του κόμματός του σε ζητήματα και πέραν της οικονομίας, που κυριαρχούν στην τρέχουσα επικαιρότητα, είναι, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συντονίζει το κόμμα του εν όψει του φθινοπώρου για το οποίο προβλέπει ότι θα είναι «καυτό».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να επαναφέρει από την επόμενη εβδομάδα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τα θεσμικά ζητήματα, με την πρόταση του κόμματός του για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Παράλληλα, προετοιμάζεται για αντιπαράθεση στα θέματα παιδείας, με αφορμή το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση.

Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθούν επίσης και ζητήματα, όπως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, οι προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις οποίες κατήγγειλε και πριν από την καλοκαιρινή ανάπαυλα. Ακόμη, οι προετοιμαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις, για τις οποίες η ΝΔ εκτιμά ότι οι γενικότερες συνθήκες δεν ευνοούν αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πάντως ο κ. Σαμαράς, όπως τονίζουν επιτελείς της ΝΔ, θεωρεί ότι η οικονομία θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ήδη ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση «για αποτυχία των προβλέψεων του προϋπολογισμού», καθώς και για την πρόθεσή της να αυξήσει την φορολογία στην εστίαση από τον Σεπτέμβριο. Στο ίδιο πλαίσιο και ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να επεκτείνει την οικονομική πρόταση που κατέθεσε στο «Ζάππειο 2» ως πρόταση ολοκληρωμένης διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση.

Παράλληλα, διαμορφώνεται και το συνολικό κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, το οποίο επεξεργάζεται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε συνεργασία με τους καθ' ύλην αρμόδιους τομεάρχες και θα αρχίσει να παρουσιάζεται στην κατάλληλη πολιτικά και επικοινωνιακά στιγμή.

Με ορόσημο τη ΔΕΘ, ο κ. Σαμαράς, όπως λένε στενοί συνεργάτες του, «επιθυμεί να κεφαλαιοποιήσει τα πολιτικά οφέλη και να παγιώσει το δημοσκοπικό του προβάδισμα», να τονώσει το ηγετικό του προφίλ και να εμφανίσει το κόμμα του έτοιμο να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Σε ένα άλλο πεδίο, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι υπαρκτό παρά τις διαβεβαιώσεις και την πρόθεση του πρωθυπουργού να εξαντλήσει την τετραετία. Στη ΝΔ εκτιμούν ότι «καθώς η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα δύσκολο πολιτικά φθινόπωρο, οι εκλογές μπορεί να προκύψουν παρά την θέλησή της». Και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θέλουν να βρεθούν απροετοίμαστοι.

Στο πλαίσιο της εν γένει προετοιμασίας του κόμματος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ προγραμματίζει σειρά περιοδειών ανά την Ελλάδα, ενώ ανοικτό είναι και το πρόγραμμα των διεθνών επισκέψεών του, το οποίο θα εξαρτηθεί και από την πορεία των πραγμάτων στο εσωτερικό της χώρας.

Με αυξημένη ανησυχία και χωρίς να κρύβει την διαφωνία της, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και τις επιπτώσεις στη ρύθμιση για το ελληνικό χρέος που επετεύχθη προ μηνός. Γι' αυτό και στη ΝΔ ασκούν κριτική στα αποτελέσματα της συνάντησης Μέρκελ-Σαρκοζί, αναφέροντας ότι «Βερολίνο και Παρίσι δεν έδειξαν την απαραίτητη αποφασιστικότητα» για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ότι η μόνη λύση είναι η θέσπιση του ευρωομολόγου και ενδιαμέσως η ενίσχυση του Μηχανισμού Στήριξης. Παράλληλα ασκούν οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία που έκανε με την Φινλανδία προκειμένου η σκανδιναβική χώρα να συμμετάσχει στη συμφωνία για την δανειοδότηση της χώρας μας, εκτιμώντας ότι μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο και για άλλες χώρες όπως και για τους ιδιώτες που κατέχουν ομόλογα ελληνικού χρέους. Γενικότερα η ηγεσία της ΝΔ θεωρεί ότι η ΕΕ κινείται σε λάθος κατεύθυνση υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας, την οποία εκούσα άκουσα ακολουθεί η Γαλλία.

Σχόλια

  1. Στιγμές από την ... επεξεργασία του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος στο
    http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2011/08/blog-post_4596.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.