Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Αύριο τα νέα για τις βάσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Την Πέμπτη θα γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ανώτατα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας.
Την ημερομηνία θα ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Σε κάθε περίπτωση, η αγωνία των υποψηφίων θα λάβει τέλος μέσα στην ερχόμενη βδομάδα, αφού όπως δήλωσε σήμερα
ο γ.γ. του υπουργείου Βασίλης Κουλαΐδης οι βάσεις θα έχουν ανακοινωθεί έως τις 25 Αυγούστου.
Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αισθητή πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των τμημάτων που συγκεντρώνουν μεγάλη ζήτηση.
Ετσι, πτώση αναμένεται στις ιατρικές, οδοντιατρικές, φαρμακευτικές, πολυτεχνικές, νομικές και παιδαγωγικές σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ ακόμη περισσότερο εκτιμάται ότι θα χαμηλώσουν οι βάσεις στα ιδρύματα της περιφέρειας.
Στα ΤΕΙ εκτιμάται ότι περίπου 3.000 θέσεις θα μείνουν ακάλυπτες, ενώ μερικές χιλιάδες υποψήφιοι θα εισαχθούν με βαθμολογίες κάτω από τα 10.000 μόρια.
Αντιθέτως, σε ορισμένα τμήματα με ειδικά μαθήματα αναμένεται μικρή άνοδος των βάσεων εισαγωγής.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.