Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρος τις συνεδριάσεις συγχώνευσης παραμονές της Παναγίας και ας φροντίσουν για την πληρωμή του προσωπικού του ΟΑΝΑΚ που παραμένει απλήρωτο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης με αφορμή την σημερινή συνεδρίαση των ΔΣ του ΟΑΝΑΚ και ΟΑΔΥΚ στο Ρέθυμνο έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Πληροφορήθηκα από τον τοπικό τύπο την αιφνίδια σύγκλιση των Διοικητικών Συμβουλίων του ΟΑΝΑΚ και του ΟΑΔΥΚ  σήμερα 12 Αυγούστου με θέμα τη συγχώνευση τους.
Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει τόσο στο Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης όσο και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης  που σημειωτέον στερούνται οποιασδήποτε σχετικής νομιμοποίησης.

 διαδικασίες συγχώνευσης  των δύο οργανισμών μπορούν να προχωρήσουν μόνο εάν και εφόσον ψηφιστεί ο σχετικός νόμος δεδομένου ότι είναι δημόσιοι φορείς  και δεν πρόκειται περί ανωνύμων εταιρειών του ιδιωτικού τομέα. Όλα τα υπόλοιπα είναι τουλάχιστον παράτυπα και εκ του περισσού.
Το άμεσο καθήκον της διοίκησης του  ΟΑΝΑΚ, όπως επιτάσσει και η σχετική νομοθεσία, είναι να μεριμνήσει  για την είσπραξη των οφειλομένων στον  οργανισμό που προσεγγίζουν τα 3 εκατ ευρώ. Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρος τις συνεδριάσεις συγχώνευσης παραμονές της Παναγίας και ας φροντίσουν για την πληρωμή του προσωπικού του ΟΑΝΑΚ που παραμένει απλήρωτο.
Σημειωτέον ότι η οικονομοτεχνική μελέτη που έχει ανατεθεί για τη συγχώνευση των δύο Οργανισμών δεν έχει ακόμη περαιωθεί. Για τα αποτελέσματα της μελέτης θα πρέπει να γίνει διαβούλευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και με τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς , που ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί για το θέμα αυτό.

Σχόλια