Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Οι BIG 5, όπως λέμε τα 5Φ (Φίλοι ,Φέρτε Φίλους, Φάγετε, Φύγετε), είναι ΕΔΩ έτοιμοι για ΟΛΑ !!!!


Για δείτε τι γράφαμε και αποκαλύπταμε πριν από 3 και 4 μήνες !!!!!

Αυτοί οι Big 5, πότε έρχονται ;;; (Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010)

Πρόγραμμα Στασιμότητας και Απραξίας .....με "Big 5"  (Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010)

Aυτό που βλέπετε στην φωτογραφία είναι πίνακας από την σελίδα 86 του   Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης  (ΠΣΑ). 

Στο ΠΣΑ (Παράγραφος 5.2 σελίδα 37) αναγράφεται ότι:
"Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010, ο οικονομικός έλεγχος των δημοσίων οργανισμών που είναι υπεύθυνοι για ένα σημαντικό μέρος των δαπανών του προϋπολογισμού θα ενισχυθεί, με την κινητοποίηση εξωτερικών ελεγκτών για να συνδράμουν στο έργο που μέχρι σήμερα εκτελούνταν από ένα τμήμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με ανεπαρκές προσωπικό."
Τι μας λέει όμως ο πίνακας σε συνδυασμό με την πιο πάνω παράγραφο ;
Ότι μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2010 θα υπογραφεί σύμβαση με εταιρεία "Βig 5", για να ενισχυθεί, με την κινητοποίηση εξωτερικών ελεγκτών το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους !!!
 

Θα ενισχυθεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους , γιατί διαθέτει ανεπαρκές προσωπικό.

Πολύ ωραία και αφού είναι ανεπαρκές το προσωπικό γιατί δεν το ενισχύουν;
Aυτό θα κάνουν, με μια ΜΙΚΡΗ διαφορά ότι αυτοί που θα το ενισχύσουν, ΔΕΝ θα είναι Έλληνες !!!
Λες και δεν έχουμε έμπειρους ΕΛΛΗΝΕΣ οικονομολόγους με εξειδικεύσεις, μεταπτυχιακούς τίτλους, που γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα και νομοθεσία και ψάχνουν απεγνωσμένα για δουλειά.
Ποια είναι αυτή η "Big 5"; Που παίζει στο ΝΒΑ;

H Big "5" (έγινε Big 4) Accounting Firms, απαρτίζεται από τις:  Deloitte & Touche, Ernst and Young, ΚPMG και Price Waterhouse Coopers.
Ακόμα δεν βάλανε "μυαλό" στην κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά την "σκανδαλώδη" υπόθεση της Goldman Sachs;;
Tι ακριβώς θα κάνουν, οι "Big 5" ;; 
Γιατί τους χρειαζόμαστε και πόσο "Βig Money" θα "σκάσουμε" ;;
Η εταιρεία μου θυμίζει το εστιατόριο "5 Φ" (Φίλοι Φέρτε Φίλους Φάγετε, Φύγετε)....
Ρε δεν αφήνετε τα NBAers, "Big 5" και Τα "5 Φ" να κάνετε καμιά δουλειά και να προωθήσετε τα παιδιά μας τα ελληνόπουλα.....
Κάντε καμιά δουλειά γιατί "καιγόμαστε", γιατί σας βλέπω να καταλήγετε στο "Τake 3"!!!
Ένα "πουλάκι"μου είπε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει δουλειά..
Ο πρωθυπουργός έχει κάνει "σημαία" το όλα στο φώς, όλα στο διαδίκτυο, διαγωνισμοί, προκηρύξεις, τα πάντα όλα.. Στο πλαίσιο αυτό, δεν πρέπει να μας πεί κάποιος για :
- Το αντικείμενο έργου
- Τη χρηματοδότηση
- Τις διαδικασίες ανάθεσης...
Υ.Γ
H Big "5" (έγινε Big 4) Accounting Firms, απαρτίζεται από τις:  Deloitte & Touche, Ernst and Young, ΚPMG και Price Waterhouse Coopers.

Η ιστορία όμως δεν σταματάει εδώ διαβάστε τι γράφουν τα έγκυρα Olympia.gr  και antinews σε σχετικά τους άρθρα:
"Την Κυριακή 23 Μαίου, η "Ε" έγραφε: "Πριν από μερικές ημέρες το υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε σύμβαση με τις πέντε μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες της χώρας (PwC, Ernst &Young, Grant Thornton, Deloitte, KPMG) και το ΣΟΛ (Σώμα Ορκωτών Λογιστών), με την οποία τους αναθέτει τη διενέργεια ελέγχων για την πορεία των δαπανών του φετινού προϋπολογισμού. Η διάρκεια της σύμβασης περιορίζεται μόνο για την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού, μπορεί όμως να επεκταθεί. Οι πέντε εταιρείες συν ο ΣΟΛ θα διενεργούν δειγματοληπτικά ελέγχους σε μεγάλα κονδύλια δαπανών και κατά προτεραιότητα σε τομείς όπου υπάρχουν βάσιμες υποψίες μεγάλων στρεβλώσεων, όπως για παράδειγμα αυτός της δημόσιας υγείας…"

Σαμαράς: η ώρα της μεγάλης αντεπίθεσης

Κάποιοι θα καταρρεύσουν, αλλά εμείς θα μείνουμε όρθιοι.
Οι τέσσερις μεγάλες τομές που κάναμε μέχρι σήμερα στη ΝΔ, δηλαδή
η έμφαση στην Ιδεολογία της Παράταξης (θέτουμε σε προτεραιότητα την Ιδεολογία μας, τις αξίες μας, τις ιδέες μας, τα πρότυπα μας)
το κλείσιμο των λογαριασμών με το Παρελθόν (ποτέ κόμμα εξουσίας στην Ελλάδα δεν έκανε τόσο βαθιά και σοβαρή αυτοκριτική)
– η Επιστροφή στην Πολιτική και
– η προτεραιότητα στο Πολιτικό ήθος
αποτελούν και τις προϋποθέσεις της ανασυγκρότησής μας τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας απόψε στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ
Απομένουν, συνέχισε, η Οργανωτική Ανασυγκρότηση και η Πολιτική αντεπίθεση.
Στα οργανωτικά έγινε πολύ μεγάλη ανανέωση σε όλη την κλίμακα των οργάνων.
Μετά τον αρχηγό του κόμματος με προσφυγή στη βάση, εκλέχθηκαν και οι νέες ηγεσίες των τοπικών οργανώσεων, καθώς και η ηγεσία της νεολαίας με άμεση προσφυγή στη βάση.
Το τελευταίο που οφείλουμε να κάνουμε σε αυτή τη φάση, είναι να προετοιμάσουμε τη μεγάλη Πολιτική μας Αντεπίθεση: Το κάναμε ήδη με τις πολιτικές θέσεις μας:
Μέσα σε ένα εξάμηνο, ουσιαστικά, δείξαμε ότι ξέρουμε να στηρίζουμε τη χώρα στα δύσκολα, αλλά και να μην υποκύπτουμε σε εκβιασμούς.
«Βάλαμε πλάτη» εκεί που έπρεπε – μέσα κι έξω από την Ελλάδα – αλλά την κρίσιμη στιγμή είπαμε ΟΧΙ στο Μνημόνιο, που οδηγεί τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης.
Στο ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη αρχίσει να καταλαβαίνει ότι δεν ψήφισαν τη «σωτηρία» της χώρας. Ψήφισαν μέτρα που την παγιδεύουν σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση, και που δεν αντέχει ούτε η Κοινωνία της ούτε η Οικονομία της.
Τα «εξαπτέρυγα» του ΠΑΣΟΚ, που το στήριξαν στις πιο ολέθριες επιλογές του.  ακόμα δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν. Κι ίσως δεν καταλάβουν ποτέ.
Δεν πειράζει, ο κόσμος κατάλαβε…
Τώρα, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία, η δική μας Νέα Δημοκρατία, αυτή που ανήκει στα μέλη της και στους ψηφοφόρους της, αυτή που είναι υπερήφανη για τις ιδέες και την ιστορία της, αλλά και θαρραλέα απέναντι στα λάθη της, η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, ολοκληρώνει ήδη την ανασυγκρότησή της, με τα Συνέδρια του Κόμματος και της Νεολαίας.
Κι ετοιμάζεται για τη μεγάλη αντεπίθεσή της.

Το Σύνταγμα δεν του επιτρέπει να αρνηθεί την υπογραφή..

 Συνάντηση Παπούλια - Λοβέρδου
Τη διαφωνία του, εμμέσως πλην σαφώς, με το Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον υπουργό Εργασίας και στην έκκληση δημοσιογράφου να μην το υπογράψει, ο Κάρολος Παπούλιας, παρέπεμψε στο Σύνταγμα, αφήνοντας με τον τρόπο αυτό να εννοηθεί, ότι το Σύνταγμα δεν του επιτρέπει να αρνηθεί την υπογραφή. Παράλληλα απευθυνόμενος στον υπουργό Εργασίας τον κάλεσε να δώσει μάχη για να περιοριστούν οι απώλειες και να πειστεί η κοινωνία ότι οι θυσίες θα φέρουν καλύτερες ημέρες.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, προανήγγειλε ουσιαστικά βελτιώσεις στο Προεδρικό Διάταγμα,

Επιστολή Βουλγαράκη

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε σχέση με την πληροφορία που δημοσιεύτηκε στον ημερήσιο τύπο ότι η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Ζήμενς πρόκειται να ζητήσει το άνοιγμα των Τραπεζικών Λογαριασμών, ορισμένων εκ των πολιτικών προϊσταμένων των Υπουργείων τα οποία είχαν κάποιου είδους σχέση με συμβάσεις της συγκεκριμένης εταιρείας, ο Γιώργος Α. Βουλγαράκης απέστειλε στον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής την ακόλουθη επιστολή. 


Tώρα που "πάμε καλά".. τα ταξίδια συνεχίζονται

Στη Ν. Υόρκη αναμένεται να φτάσει αργά τη νύχτα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου προερχόμενος από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. 
Ο Γιώργος Παπανδρέου θα προεδρεύσει με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Σύνοδο του προεδρείου της οργάνωσης στην Έδρα των Ηνωμένων Εθνών. 
Την Κυριακή το απόγευμα (τοπική ώρα- 10 μμ ώρα Ελλάδος ) ο κ. Παπανδρέου θα παραχωρήσει συνέντευξη στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας (γύρω στα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος ) έχει προγραμματιστεί συνάντηση του με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Καιρό είχε να πάει  ταξίδι ο πρωθυπουργός...
Από Τρίπολη σε Τρίπολη και από Βρυξέλλες σε Νέα Υόρκη.
Να μην ξεχνιόμαστε κιόλας..
Μπορεί να του λείπουν μερικά μίλια για την χρυσή κάρτα του frequent flyer..
Από την άλλη τώρα πού όλα πάνε καλά και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, μπορούμε να πάμε και κανένα ταξιδάκι.

Τηλεοπτική επικαιρότητα


-Ο καθηγητής εργατικού δικαίου κ. Καζάκος αποκαλύπτει στον Οικονομέα ότι οι νέες ρυθμίσεις Λοβέρδου με τις οποίες καταργούνται ουσιαστικά οι συλλογικές συμβάσεις θα επιφέρουν τον "εργασιακό μεσαίωνα" στη χώρα μας και το σημαντικότερο, ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, δηλαδή είναι αποφάσεις του "σοσιαλιστή" Υπουργού εργασίας. Καταλάβατε τι γίνεται; Μέσα στην αναμπουμπούλα του μνημονίου του ΔΝΤ οι "σοσιαλιστές" μας θα μας περάσουν πολλά ακόμη "φιλολαϊκά" μέτρα.

-Τραγική φιγούρα ο Ρ. Σπυρόπουλος στον Αυτιά, όπου αμίλητος άκουγε τους "κεραυνούς" του κόσμου από Αθήνα (εκπαιδευτικοί), Θεσσαλονίκη (stagier) και Περιστέρι (ΚΑΠΗ)

-Τον Κρίτωνα Αρσένη τον γνωρίζετε; Είναι ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και, προφανώς, γόνος κάποιας "σημαντικής" οικογένειας. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να αρθρώσει κουβέντα της προκοπής, ούτε καν να εκφέρει τον ξύλινο λόγο των πολιτικών. Ήταν απέναντι από την Κουτσίκου στη ΝΕΤ το πρωί σήμερα και προσέφερε άφθονο γέλιο αλλά κι οργή για τα κριτήρια με βάση τα οποία  προωθούνται κάποιοι στην πολιτική.

Update: Κρίτωνας Αρσένης, γιος της Μαρίας Αρσένη σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, η οποία διατέλεσε δοτή νομαρχίνα Πιερίας επί ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 1980 και κατόπιν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πάλι στην Πιερία, παρότι κατάγεται από τη Χαλκιδική και άρα εκεί θα έπρεπε κανονικά να πολιτευθεί, αλλά αφού οι ψηφοφόροι της Πιερίας την ψήφιζαν και εκλεγόταν, εμείς τι να πούμε; Πάμε πάσο.

Αφιέρωμα στο σεισμό της Θεσσαλονίκης από το «ταχάλια»Με αφορμή τη συμπλήρωση 32 χρόνων, από τον ιστορικό σεισμό της Θεσσαλονίκης,
της 20-6-1978, το δημοφιλέστερο blog της Θεσσαλονίκης (taxalia),
έχει μεγάλο αφιέρωμα στο γεγονός, που σημάδεψε την ιστορία της Θεσσαλονίκης.
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.
Δείτε το εδώ: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/20-1978_18.html

e-Eπιλογές 18/06/2010


 

Πήρε αέρα μέχρι και ο Γκρούεφσκι!

Α.Τσίπρας - Ο κύριος Λοβέρδος δεν ξέρω εάν θέλει να συμμετάσχει στο Ελλάδα έχεις ταλέντο

Ο Γκρουέφσκι μας εμπαίζει και οχι μόνο και εμείς ζητάμε να τον συναντήσουμε !!

Τέλη Ιουλίου θα ξέρουμε για την 2η δόση...

Οι BIG 5, όπως λέμε τα 5Φ (Φίλοι ,Φέρτε Φίλους, Φάγετε, Φύγετε), είναι ΕΔΩ έτοιμοι για ΟΛΑ !!!!

Το γαϊδούρι του Χότζα

Ο πολιτικός νάνος που ακούει στο όνομα Λοβέρδος μας οδηγεί κατευθείαν σε ένα οικονομικό και εργασιακό μεσαίωνα!

Οι λαθρομετανάστες, «Δούρειος Ίππος» εναντίον των Ελλήνων εργαζομένων.

 

Ελληνική Δικαιοσύνη. Ο μεγάλος ασθενής.

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Mια Αξιέπαινη προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου Λεβαδειάς: ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

 ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
 
  Φίλε ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ  : ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
για ... ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ … ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ … ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ … ΔΩΡΑ!!!!
των ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ της ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΚΟΝΤΡΑ στην ΚΡΙΣΗ…
Έμποροι… Επαγγελματίες… Καταναλωτές…
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα ξεπεράσουμε τους δύσκολους καιρούς ...
 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  : Επικοινωνήστε μαζί μας και στείλτε μας, τις δικές σας προσφορές  στο info@es-livadia.gr. Η ανάρτηση κα δημοσίευση είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ

Τι είναι το  agor@ Livadia   Είναι ένας σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας του ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ και των ΕΜΠΟΡΩΝ της Πόλης μας. Είναι οι καθημερινές πρόσφορες και ευκαιρίες για έξυπνες , ποιοτικές και οικονομικές αγορές στα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ της Λιβαδειάς.
 • Είναι ένας τρόπος άμυνας στην ΚΡΙΣΗ...
 • Στείλτε μας τώρα και τις δικές σας προσφορές στο…
 •  info@es-livadia.gr
 • Έμποροι ... Επαγγελματίες ... Καταναλωτές ...
 • ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα ξεπεράσουμε τους δύσκολους καιρούς ... 
τώρα στο

ΑΓΟΡΑΖΩ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΣΗΜΑΙΝΕΙ
 • ΒΟΗΘΑΩ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ …
 • ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ …
 • ΔΙΝΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ…
 • ΔΙΝΩ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ …
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ…

Στο τέλος της Πορείας… Αρχή Δημιουργίας.

Ξεκινά σήμερα το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, στη Φωκίδα. Στο λυκόφως της οννεδίτικης πορείας μου βρέθηκα στο τελευταίο Συνέδριο μου. Μετά την Καλαμάτα, τη Χαλκίδα και τα Καμμένα Βούρλα τερματίζω μια πορεία 18 ετών στην ΟΝΝΕΔ, με όραμα να δω σύντομα την Οργάνωση που ονειρευόμασταν όλοι όταν ξεκινήσαμε. Την ΟΝΝΕΔ των Αρχών και των Αξιών. Την ΟΝΝΕΔ των αγνών δράσεων και των υψηλών προσδοκιών.
Δε σας κρύβω ότι ξεκινώντας από την Πελοπόννησο να έρθω στην Άμφισσα, πίστευα ότι για ακόμα μια φορά θα ζήσω τα ίδια και τα ίδια. Αναστάτωση με τη διαμονή μας, σύνεδροι χωρίς δωμάτια και πλήρη ανοργανωσιά. Η έκπληξη όμως δεν άργησε να έρθει. Οδηγώντας στον Εθνικό δρόμο, ένα sms με αποστολέα ONNED, με ενημέρωνε που μένω και που βρίσκεται ακριβώς το ξενοδοχείο μου. Αναρωτήθηκα από μέσα μου αν είναι δυνατόν ή μου κάνουν πλάκα. Φτάνοντας στη Φωκίδα, επισκέφθηκα το χώρο όπου με πληροφορούσε το μήνυμα ότι διαμένω. Δεύτερη έκπληξη, ένα πολύ κομψό banner με ζωντανά χρώματα με ενημέρωνε ότι το ξενοδοχείο είναι χώρος διαμονής συνέδρων. Στη reception ευγενέστατη κυρία με καλωσόρισε και μου έδωσε την κάρτα του δωματίου μου.
Έκπληκτος, για δεύτερη φορά πήρα το δρόμο για το Συνεδριακό κέντρο όπου στη διαδρομή τεράστια σημαιόπανα με ενημέρωναν για τη κατεύθυνση προς το χώρο του Συνεδρίου με σήμανση σε όλο το μήκος του δρόμου.
Φτάνοντας, στο Συνεδριακό κέντρο, αντίκρισα ένα υπέροχο θέαμα. Έκθεση φωτογραφίας με αρχειακό υλικό στον προαύλιο χώρο του Συνεδρίου με εικόνες από τη ζωντανή ιστορία της Οργάνωσης από την αρχή μέχρι σήμερα. Μπαίνοντας μέσα στο κλειστό γήπεδο της Άμφισσας, εκπληκτική εικόνα. Σύγχρονη, νέα χρώματα, πρωτοποριακά σχέδια και πραγματικά νεολαιίστικες δημιουργίες.
Έχοντας μείνει έκθαμβος από την πολύ καλή οργάνωση του Συνεδρίου και περιμένοντας να πάρω τη διαπίστευση μου, ολοκληρώνω τη διαδικασία σε λιγότερο από 5 λεπτά. Πλέον κάθομαι στη καρέκλα μου και από το ασύρματο δίκτυο που έχει τοποθετήσει η ΟΝΝΕΔ στο χώρο μπορώ και γράφω τις σκέψεις μου στον υπολογιστή μου και σας τα στέλνω και εσάς.
Νοιώθω πραγματικά την ανάγκη, μετά από τόσα συνέδρια που έχω παρακολουθήσει να αποδώσω τα εύσημα στο νέο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο και σε όλα τα μέλη της νέας διοίκησης γιατί στο τελευταίο Συνέδριο μου, μου έδωσαν τη δυνατότητα να ζήσω αυτό που ονειρευόμουν πάντα. Την ΟΝΝΕΔ, Οργάνωση και όχι «μπάτε σκύλοι αλέστε».
Θα επανέλθω και αργότερα με τις προτάσεις και τια αλλαγές που πέρασαν…


ένας ΟΝΝΕΔίτης.

Θ. Πάγκαλος«Σημαντική επένδυση για τη χώρα η Cosco»

«Η Cosco είναι μία σημαντική επένδυση για την χώρα και πρέπει να ενισχυθεί», δήλωσε την Παρασκευή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.
No comments


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/cosco.html#ixzz0rBvH1ZPg

Ο Γκρουέφσκι μας εμπαίζει και οχι μόνο και εμείς ζητάμε να τον συναντήσουμε !!

Είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας σήμερα, Γκρουέφσκι: Ο Παπανδρέου επιδιώκει επαφές, κάμερες, χειραψίες, συνομιλίες.για τις δηλώσεις που έκανε ο Γκρουέφσκι.
Δηλώσεις προσβλητικές, αλαζονικές και αδιάλλακτες.
Και "πριν αλέκτωρ λαλήσει" ο κ. Παπανδρέου, έσπευσε και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία να συναντήσει τον Γκρουέφσκι !!!
Ο κ. Δρούτσας δήλωσε όπως θα δείτε πιο κάτω πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας επιδιώκει «όποτε οι δύο ηγέτες βρίσκονται στον ίδιο χώρο να αξιοποιούν την ευκαιρία για μια συνάντηση»
Είναι να χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες για φωτογραφίες...
Πως μπορείς κ. Παπανδρέου να ζητάς να συναντηθείς με κάποιον ο οποίος λίγες ώρες πριν, σε έχει ειρωνευτεί και έχει κατηγορήσει την χώρα λέγοντας ότι : 
 • Ο Παπανδρέου επιδιώκει επαφές, κάμερες, χειραψίες, συνομιλίες...
 •  Όταν οι Έλληνες λένε ότι δεν πρόκειται για την εθνική μας ταυτότητα, αλλά για την ονομασία, ψεύδονται
 • Η Ελλάδα δημιούργησε επί μακρόν ένα πρόβλημα που ελάχιστα αντιλαμβάνεται η Ευρώπη. Γνωρίζουμε ασφαλώς ότι πολλά προβλήματα επιλύονται στην Ευρώπη δια της συναίνεσης, αλλά όμως πρέπει να γίνει κάτι για να υπερπηδηθεί η παράλογη συμπεριφορά της Ελλάδας. 
Η συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ν. Γκρουέφσκυ έγινε με ελληνική πρωτοβουλία, καθώς «πιστεύουμε πως οι απευθείας επαφές με την πλευρά των Σκοπίων, μόνον οφέλη μπορούν να προσφέρουν - τόσο στη βελτίωση των διμερών σχέσεων όσο και στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος του ονόματος» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημ. Δρούτσας. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, λίγο μετά από τη συνάντηση που είχε στο κτίριο του συμβουλίου υπουργών ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Γκρουέφσκι, ο κ. Δρούτσας σημείωσε πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας επιδιώκει «όποτε οι δύο ηγέτες βρίσκονται στον ίδιο χώρο να αξιοποιούν την ευκαιρία για μια συνάντηση».

Πρώτα μετατροπή σε εργασιακό παράδεισο, μετά σε φορολογικό.


Θυμηθείτε τα πιο κάτω.
Από αυτό εδώ το blog, το έχουμε πει από καιρό, ότι η χώρα θα προχωρήσει αναγκαστικά στο plan D (Τελικά, δυστυχώς θα καταλήξουμε στο plan D….. και  Γρήγορα στο plan D.), δηλαδή στη μετατροπή της χώρας σε έναν απέραντο φορολογικό και εργασιακό παράδεισο. Σε ένα διεθνές ορμητήριο offshore εταιριών απ’ όλο τον κόσμο και αφορολόγητη εισροή χρήματος από όπου και αν προέρχεται.
Δεν θα μπορούσε όμως να γίνει μόνο φορολογικός παράδεισος, χωρίς προηγουμένως να μετατραπεί η χώρα σε εργασιακό παράδεισο, με την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων. Κανείς κεφαλαιοκράτης δεν θα έφερνε χρήματα στη χώρα, ακόμα και αν έπεφταν κατακόρυφα οι φορολογικοί συντελεστές, μέσα σε ένα υπερπροστατευμένο περιβάλλον εργασιακών σχέσεων. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να καταργηθούν τα εργασιακά κεκτημένα και να μετατραπεί το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων από καθεστώς προστασίας του εργαζόμενου σε.....
καθεστώς προστασίας των συμφερόντων του εργοδότη.
Μας φαίνεται ή κάνουμε άραγε λάθος; ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρνει και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι ήταν υποχρεωμένη, το εργασιακό και το ασφαλιστικό με τα οποία στην ουσία μετατρέπεται η χώρα σε εργασιακό παράδεισο για τους επιχειρηματίες;
Αφού λοιπόν υλοποιηθεί ο εργασιακός «Μεσαίωνας» για τους εργαζόμενους (εργασιακός παράδεισος για τους εργοδότες), τον οποίο προωθεί το ΠΑΣΟΚ, αναμένουμε πλέον και τον φορολογικό παράδεισο για όλους αυτούς που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και για άλλους που θέλουν για πρώτη φορά να φέρουν χρήματα σε μια χώρα με φτηνή και απροστάτευτη εργασία.

Μήπως ήδη κάνουμε αναδιάρθρωση;


Έχουν πλέον περάσει εννέα μήνες  και η Κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να απαντήσει στο αγωνιώδες ερώτημα: Μπορεί ή δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση; Οι απρόσωπες ‘αγορές’  μας λένε πως δεν μπορεί…
Απ’ο το κακό στο χειρότερο!
Την επομένη της υποβάθμισης της οικονομίας μας από τη  Moody’s,  η Barclays Capital όσο και η Citigroup, ανακοίνωσαν   την απόφασή τους να  βγάλουν τα ελληνικά ομόλογα από τους δείκτες τους την  1η Ιουλίου.
Σύμφωνα με τη Barclays, τα αμοιβαία κεφάλαια και τα συνταξιοδοτικά ταμεία, θα οδηγηθούν σε μαζικό ξεφόρτωμα των ελληνικών κρατικών ομολόγων που θα αγγίξει τα 20 δισ. ευρώ.
Η  Citigroup, επίσης,  ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει τα ελληνικά  ομόλογα από τον δείκτη World Government Bond Index , ένας δείκτης ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς για την παγκόσμια πιστωτική αγορά.
Το να σε αφαιρέσουν από ένα τέτοιο δείκτη είναι σημαντικό, διότι οι επενδυτές επενδύουν σε χρεόγραφα που συμπεριλαμβάνονται σε δείκτες α) για να έχουν παραπλήσια απόδοση με αυτή του ‘δείκτη’ και β) διότι οι δείκτες συνήθως περιλαμβάνουν τα ‘σοβαρότερα’ χαρτιά.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη,  η ΕΚΤ  ανακοίνωσε  ότι επιβάλλει επιπλέον  haircut  της τάξεως του 5% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατατίθενται από τις τράπεζες ως ενέχυρα για την άντληση ρευστότητας.   Οι επιπλέον χρεώσεις κυμαίνονται από 0,5% έως και 20%, με “βήματα” έως και 10%.
Γιατί συνέβησαν όλα αυτά, σε μια χρονική συγκυρία που η κυβέρνηση Παπανδρέου προσπαθούσε να δημιουργήσει μια αίσθηση στην ελληνική , αλλά και τις παγκόσμιες αγορές, ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας βελτιώνονται;
Η κατάσταση της οικονομίας είναι οριακή
Η τροϊκα που ήρθε για τον τακτικό της έλεγχο, επιχείρησε να στείλει ένα μήνυμα ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης αποδίδει.

Τέλη Ιουλίου θα ξέρουμε για την 2η δόση...

Επειδή πολλοί είχαν προεξοφλήσει την 2η δόση δανείου (που όντως την χρειαζόμαστε) και την θεωρούσαν ως δεδομένη, ήρθε η έκθεση της τρόικα που "ξεκαθαρίζει" τα πράγματα..
Τι λέει ο τρόικα στην ανακοίνωσή της :
"Τα τρία κλιμάκια θα επιστρέψουν στην Αθήνα περί τα τέλη Ιουλίου για να διενεργήσουν ολοκληρωμένο έλεγχο στο πλαίσιο του προγράμματος. Ο έλεγχος αυτός θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση ποσοτικών και άλλων στόχων που έχουν τεθεί για τα τέλη Ιουνίου. Αυτός θα είναι και ο πρώτος επίσημος έλεγχος στο πλαίσιο του προγράμματος. Η ικανοποιητική έκβαση αυτού του ελέγχου θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξασφαλίσει την εκταμίευση της δεύτερης δόσης στο πλαίσιο του προγράμματος."
Άρα θα μας εξετάσουν λεπτομερώς και θα αποφασίσουν για την 2η δόση.
Διαβάστε σε αποκλειστικότητα την επίσημη ανακοίνωση της ΕΚΤ και του ΔΝΤ

                                                                                                            Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
                                                                                                            Ουάσινγκτον D.C. 20431 Η.Π.Α.
Ανακοίνωση Τύπου Αρ. 10/246                                                         
ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΔΟΣΗ
17 Ιουνίου 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμάκια στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) επισκέφθηκαν την Αθήνα την εβδομάδα 14-17 Ιουνίου για ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και την εφαρμογή των μέτρων στο πλαίσιο του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας.
Αν και στην παρούσα φάση η αποστολή δεν προέβη σε ενδελεχή ανάλυση της κατάστασης, από τις συζητήσεις φάνηκε ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και ότι τα μέτρα εφαρμόζονται κατά τα συμφωνηθέντα.
• Οι εξελίξεις στον τομέα της δημοσιονομικής πολιτικής είναι θετικές: τα δημόσια έσοδα ανέρχονται σχεδόν στα επιδιωκόμενα επίπεδα ενώ ασκείται αυστηρός έλεγχος των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού. Με βάση τα προσωρινά στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες ως τα τέλη Μαΐου, το έλλειμμα του προϋπολογισμού ήταν χαμηλότερο από αυτό που προβλέπει το πρόγραμμα. Για την τελική αξιολόγηση πάντως θα χρειαστεί να ληφθούν υπ’ όψη και εξελίξεις εκτός κεντρικής κυβέρνησης για τις οποίες δεν υπάρχουν ακόμα πλήρη στοιχεία.
• Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει προχωρήσει σημαντικά και έχει επιτευχθεί συμφωνία για πολλές βασικές παραμέτρους όπως ακριβώς προβλέπεται στο Μνημόνιο. Οι αρμόδιες αρχές πραγματοποιούν τις απαιτούμενες εκτιμήσεις προκειμένου να αξιολογήσουν τη συνεισφορά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης στη βελτίωση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών.

Οι "φουρτούνες" της Ελληνικής ναυτιλίας

Της Αγγελικής Καλλή
Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη περιέρχεται το σύνολο σχεδόν του χαρτοφυλακίου της Ναυτιλίας με το ΠΔ 50, το οποίο δημοσιεύθηκε χθες στο ΦΕΚ. Στο υπουργείο Οικονομίας - Ανταγωνιστικότητας - Ναυτιλίας παραμένουν οι αρμοδιότητες των θαλασσίων συγκοινωνιών και τα λιμάνια.

Λήγει με αυτό τον τρόπο μία περίοδος που είχε χαρακτηριστεί από συνεχείς εκκρεμότητες και δυσλειτουργίες γύρω από ζωτικές λειτουργίες του διοικητικού φορέα της ελληνικής ναυτιλίας. Επίσης με την Π.Δ. 50 ανοίγει ο δρόμος για τη σύσταση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος. Το σχετικό νομοσχέδιο ετοιμάζεται τώρα με γοργούς ρυθμούς, ώστε να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος.
Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα λειτουργεί πλέον η Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, όπως μετονομάζεται η Γ.Γ. Ασφάλειας - Ναυσιπλοΐας. Κάτω από την «ομπρέλα» του ΥΠΡΟΠΟ μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες για την ποντοπόρο ναυτιλία, τη ναυτική εκπαίδευση - μετεκπαίδευση, τη ναυτική εργασία, τα μητρώα, το ΝΑΤ, ο Οίκος Ναύτου, τα προξενικά λιμεναρχεία και λιμεναρχεία.
Για ναυτιλιακές
Στο ΥΠΟΙΑΝ εκτός από τις θαλάσσιες συγκοινωνίες και τα λιμάνια διατηρείται επίσης ένα μέρος της Διεύθυνσης Ναυτιλιακής Πολιτικής που αφορά τη ναυτιλιακή οικονομία, ενώ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη περιέρχεται η ρύθμιση των θεμάτων εγκατάστασης ξένων ναυτιλιακών επιχειρήσεων και η εποπτεία των μητρώων τους.

Απαισιόδοξοι οι πολίτες

Βαθιά απαισιοδοξία διακατέχει τους πολίτες, όπως προκύπτει από την έρευνα ΤΑΣΕΙΣ Ιουνίου 2010, που διενεργήθηκε από την εταιρεία MRB.

H γνώμη των πολιτών για την πορεία της χώρας είναι σχεδόν καθ' ολοκληρίαν αρνητική, ενώ ανησυχία για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση εκφράζουν οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 69%, το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Οι πολίτες εκτιμούν σε ποσοστό 59,8% ότι η κυβέρνηση μάλλον ή σίγουρα θα αποτύχει στον στόχο της αύξησης των δημοσίων εσόδων, ενώ το 54,4% εκφράζει την ίδια άποψη για τον στόχο περιορισμού των εξόδων, ενώ το 63,8% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα χρειασθούν τουλάχιστον 3 χρόνια για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Η απογοήτευση πάντως δεν μετατρέπεται σε στροφή προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς το 71,9% κρίνει ότι η ΝΔ δεν θα μπορούσε να διαχειρισθεί καλύτερα τη σημερινή κατάσταση.

Στα ζητήματα της διαφάνειας, το 72,5% πιστεύει ότι οι πολιτικές ηγεσίες δεν θέλουν και το 84,8% ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τα φαινόμενα διαφθοράς και χρηματισμού, ενώ το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί το πολιτικό σύστημα αν3επανόρθωτα απαξιωμένο.
Από το σύνολο των θεσμών, ποσοστά εμπιστοσύνης άνω του 50% συγκεντρώνουν μόνον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα Πανεπιστήμια, ο Έλληνας Πολίτης και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Σχετικά με τα πολιτικά κόμματα, θετικές κρίσεις εκφράζει για το ΠΑΣΟΚ το 25%, για τη ΝΔ το 12,7%, για το ΚΚΕ το 10,1%, για το ΛΑΟΣ το 8,6% και για τον ΣΥΡΙΖΑ το 7% - τα ποσοστά θετικών αξιολογήσεων για τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι τα χαμηλότερα που έχουν καταγραφεί εδώ και 5 χρόνια.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα εξουσίας μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα το 42,2% απαντά "κανένα", το 30% "το ΠΑΣΟΚ" και το 20,3% "η ΝΔ".

Γκρουέφσκι: Ο Παπανδρέου επιδιώκει επαφές, κάμερες, χειραψίες, συνομιλίες.


Καμαρώστε τον Γκρουέφσκι και διαβάστε τις δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη που έδωσε σε γερμανική εφημερίδα.
Ασκεί κριτική στον νυν και πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, με ειρωνικό και σκωπτικό τρόπο και αναφέρει ότι οι Έλληνες ψεύδονται, ότι η συμπεριφορά μας είναι παράλογη..
Για αυτό και ζητάει την παρέμβαση και την πίεση από την Ε.Ε προς την Ελλάδα, για να υπερπηδηθεί το πρόβλημα.

«Η ΕΕ πρέπει να συνετίσει την Αθήνα», με αυτό τον τίτλο δημοσιεύεται σήμερα στη Frankfurter Allgemeine Zeitung συνέντευξη του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι για την διαμάχη για την ονομασία.
Ο κ. Γκρουέφσκι υπογραμμίζει ότι η κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα δεν οδήγησε σε ουσιαστική αλλαγή στη διαχείριση της διαμάχης για την ονομασία, αλλά σε τυπικές διαφοροποιήσεις: «Ο Καραμανλής δεν ήθελε κανενός είδους επαφή, ούτε καν τηλεφωνική. Υπήρξε μια χειραψία σε κάποιο συνέδριο, διότι δεν είχε την δυνατότητα να με αποφύγει. Ο Παπανδρέου επιδιώκει επαφές, κάμερες, χειραψίες, συνομιλίες. Επί της ουσίας όμως παραμένουμε σχεδόν στα ίδια.»

Τι υποχωρήσεις μπορεί να κάνει η ΠΓΔΜ;

e-Eπιλογές 17/06/2010


Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

Η συνταξιοδότηση στα 65 ή 67 χρόνια, προφανώς δεν νοείται πρόωρη. Αν μείνεις όμως και πάνω από 67 τότε παίρνεις όχι μόνο πλήρη σύνταξη, αλλά και την ανώτατη δυνατή...

Διαβάστε σε αποκλειστικότητα το πλήρες κείμενο της Εισήγησης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο Υπουργικό Συμβούλιο της 10ης Μαΐου 2010, για το Ασφαλιστικό


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εισήγηση Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο Υπουργικό Συμβούλιο της 10ης Μαΐου 2010, για το Ασφαλιστικό
Αθήνα, 10/5/2010
Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Το Υ.Σ. σήμερα καλείται να εγκρίνει μία σημαντική διαρθρωτική  αλλαγή, που εδώ και δεκαετίες έχει ανάγκη ο τόπος. Η διαπίστωση για την ανάγκη αλλαγής του Ασφαλιστικού γίνεται από όλα τα κόμματα, σε επίπεδο γενικών θέσεων τουλάχιστον, από όλους τους κοινωνικούς εταίρους, από την Ε.Ε. και από όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Τη διαπίστωση αυτή, τέλος, μετά τις προσπάθειες της κυβέρνησής μας συμμερίζεται και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Το προσχέδιο νόμου που σήμερα ως υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παρουσιάζουμε στο Υ.Σ. αποτελεί τη θεσμική απάντηση της Πολιτείας στη χρόνια, διαρκώς επιδεινούμενη και ήδη απειλητική κρίση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.
Το ιστορικό δίλημμα που επιλύει η σημερινή μας παρέμβαση, είναι αν θα επιτρέψουμε ή αν θα αποτρέψουμε την κατάρρευση του θεμελίου του κοινωνικού μας κράτους, της κορυφαίας κοινωνικής κατάκτησης των εργαζομένων τον 19ο και τον 20ο αιώνα, που είναι η σύνταξη και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δηλαδή η εξασφάλιση των ανθρώπων καθ΄ όλη τη διάρκεια του βίου τους, αλλά και κατά τη λεγόμενη « τρίτη ηλικία» τους. Αν θα θεμελιώσουμε σε γερά θεμέλια το οικοδόμημα της διαγενεακής κοινωνικής αλληλεγγύης, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ευνομούμενη και ευημερούσα πολιτεία, ή αν θα το αφήσουμε να καταρρεύσει. Αν θα απορρίψουμε τις καταστροφικές επιπτώσεις της παρόξυνσης των προβλημάτων του Ασφαλιστικού στην εθνική οικονομία, ή αν θα εγκληματίσουμε αδρανώντας και εξαλείφοντας κάθε περιθώριο ανάκαμψης της οικονομίας μας, κάθε περιθώριο ανάπτυξης και ευημερίας. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή : η επίλυση του Ασφαλιστικού διασώζει το θεσμό της σύνταξης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για την παρούσα και για τις επόμενες γενιές, διασώζει την εθνική οικονομία και ευνοεί τις θετικές αξιολογήσεις της Ελλάδας στο πλαίσιο της Ε.Ε και την απρόσκοπτη λειτουργία του μηχανισμού στήριξής της, όπως αυτός αποφασίστηκε στο Συμβούλιο Κορυφής της 25ης Μαρτίου 2010.
Ο Π/Θ εγκαίρως έδωσε το μέτρο της πρόκλησης, όταν αποκάλεσε στη Βουλή το Ασφαλιστικό «εθνικό» ζήτημα. Το παρόν προσχέδιο νόμου εδράζεται ακριβώς στην επίγνωση, ότι το πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να υπερβούμε είναι εθνικό. Και το επιλύουμε με πρόταγμά μας τη διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Διάσωση και κοινωνική δικαιοσύνη είναι το πρόσημο της προσπάθειά μας. Θεμελιώνουμε, με τις δομικές αλλαγές που πραγματοποιούμε, σήμερα, ένα σύστημα δημόσιο, καθολικό, εξορθολογισμένο, δομικά απλουστευμένο, διαφανές και κοινωνικά δίκαιο. Και η παρέμβασή μας αυτή ανταποκρίνεται ευθέως στην προεκλογική μας δέσμευση για επίλυση των μεγάλων διαρθρωτικών μας προβλημάτων, δηλαδή του φορολογικού, του ασφαλιστικού, της διοικητικής αναδιάρθρωσης, της αναμόρφωσης της παιδείας και της υγείας, του αναπτυξιακού θεσμικού πλαισίου, μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και προστασίας του πολίτη. Και σε αυτούς που έσπευσαν να πουν, πως διαμορφώσαμε ένα σχέδιο-νόμου καθ’υπαγόρευσιν τάχα των επιτηρητών της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ., απαντάμε με την αποδεικτική δύναμη των κειμένων : δηλαδή των προτάσεών μας στις 8 Δεκεμβρίου 2009 και στις 9 Φεβρουαρίου του 2010, στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, όπου περιγράψαμε τις αναγκαίες δομικές αλλαγές του Ασφαλιστικού, που σήμερα εμπεριέχονται στο παρόν σχέδιο νόμου. Κι ακόμη, θυμίζουμε πως η δημοσιογραφική κάλυψη κατέγραψε το λόγο μας στη Βουλή των Ελλήνων, αλλά και στη δεύτερη συνεδρίαση του Υ.Σ., πως η επίλυση του Ασφαλιστικού αποτελεί εμπροσθοβαρή υποχρέωση της κυβέρνησης. Πριν, όμως, καταθέσουμε τη σημερινή τελική πρότασή μας έπρεπε να καλυφθούν τρεις προϋποθέσεις:
α. η κατανόηση σε βάθος του προβλήματος από τους πολίτες και εδώ δώσαμε πολύ μεγάλη και νικηφόρα μάχη,
β. η σύγκλιση των θέσεων των πολιτικών κομμάτων, που εν μέρει σε επίπεδο θέσεων επήλθε, μέσω της ,διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και
γ. η δημόσια σύμπτωση των κοινωνικών εταίρων, τουλάχιστον επί της διάγνωσης των βασικών δεδομένων των προβλημάτων, που κατέστη δυνατή στην πορεία, ενώ όταν ξεκινούσαμε ακούγαμε μόνο παράλληλους και ασύμπτωτους μονολόγους.
Ο κοινωνικός διάλογος ξεκίνησε, ολοκληρώθηκε και κατέληξε σε δύο κείμενα, που παρείχαν τη βάση για αρκετές από τις ρυθμίσεις που εμπεριέχονται στο παρόν προσχέδιο νόμου.
ΙΙ. ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου θα κατατεθεί το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο στη Βουλή

Το δρόμο προς τη Βουλή παίρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό. Η ηγεσία του υπουργείου εξασφάλισε σήμερα την έγκριση των επιτηρητών της τρόικας για τις προωθούμενες αλλαγές, αφού αυτές κρίθηκαν ότι κινούνται στα πλαίσια του μνημονίου που έχει συμφωνηθεί. 
Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας η ελληνική πλευρά πέτυχε να μην συνυπολογίζονται στο τελικό ποσό της σύνταξης οι επικουρικές συντάξεις. Ετσι η βασική σύνταξη μαζί με την ανταποδοτική στα 40 χρόνια ασφάλισης θα δίνει ποσοστό αναπλήρωσης 63 με 64%. Για τις επικουρικές συντάξεις και το εάν και κατά πόσο θα αναπροσαρμόζονται θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα αναλογιστικών μελετών που θα γίνονται στα ασφαλιστικά ταμεία. Στην συνταξιοδότηση με 40 έτη προϋπηρεσία η οποία θα αντικαταστήσει την 37ετία θα συνυπολογίζονται και πλασματικά χρόνια ασφάλισης.
Το νομοσχέδιο θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα και θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη 23 Ιουνίου.

ΑΠΕ

Πράσινες "αλλαγές" και "αναβαθμίσεις" στη ΔΕΠΑΔιαβάστε την επερώτηση του Βουλευτή Βοιωτίας της Ν.Δ Μιχάλη Γιαννάκη:

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργό Οικονομικών

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2010
 ΘΕΜΑ: «Διοικητική Δομή ΔΕΠΑ»
 Κύριοι Υπουργοί,
 Ενώ στην αγορά ενέργειας συντελούνται κατακλυσμιαίες αλλαγές, οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ ΑΕ) θορυβούνται από διοικητικές αλλαγές με έντονες κομματικές αποχρώσεις, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων.
 Οι διοικητικές αυτές αλλαγές, μάλιστα, συνίστανται στην καθ’ υπέρβαση βαθμολογική αναβάθμιση και συνεπάγεται μισθολογική αναβάθμιση των «εκλεκτών», που προκαλούν όχι μόνο το κοινό περί δικαίου αίσθημα των συναδέλφων τους, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας που βλέπει τους μισθούς και τις συντάξεις να περικόπτονται δραματικά.
 ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
 - Ποιο είναι το νέο οργανόγραμμα της ΔΕΠΑ ΑΕ; Ποιες αλλαγές έχουν συντελεστεί σε σχέση με το παλιό και ποια πρόσωπα κατέχουν τις νέες θέσεις και τι βαθμό κατείχαν πριν την αναβάθμισή τους τα πρόσωπα αυτά; Παρακαλείσθε όπως κατατεθεί το νέο και παλιό οργανόγραμμα.
- Πόσες βαθμολογικές αναβαθμίσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην Εταιρία από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης και πόσες από αυτές συνεπάγονται μισθολογικές αυξήσεις;
- Ποιο είναι το συνολικό ύψος των αμοιβών των στελεχών που αναβαθμίστηκαν;
- Ποιες ήταν οι ανάγκες που οδήγησαν σε αυτές τις αποφάσεις τη νέα Διοίκηση της ΔΕΠΑ ΑΕ; Με ποια κριτήρια υπήρξαν αυτές οι αναβαθμίσεις;
 Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
 ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Σχόλιο:
Tι συμβαίνει στην ΔΕΠΑ;
Ποιες είναι αυτές οι πράσινες αλλαγές και οι βαθμολογικές αναβαθμίσεις;
Γιατί πράγμα μιλάμε κύριοι εμπλεκόμενοι υπουργοί;

Σαμαράς: Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης.Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Αντώνης Σαμαράς, ως γνωστόν, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής των χωρών-μελών της Ε.Ε.
Το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Βίλφρεντ Μαρτένς.
Η Σύνοδος του ΕΛΚ ξεκινά στις 17:30, με δείπνο εργασίας στο οποίο συμμετέχουν αρχηγοί κρατών, πρωθυπουργοί και αρχηγοί κομμάτων μελών του ΕΛΚ από τις χώρες μέλη της Ε.Ε.
Από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:......
«Αντικείμενο των σημερινών μου συναντήσεων είναι η ανάγκη καλύτερου οικονομικού συντονισμού στη διακυβέρνηση της Ε.Ε.
Υποστηρίζω:
Την ενίσχυση μηχανισμών άμυνας απέναντι στους κερδοσκόπους.
Την ανάγκη σύστασης ενός Ευρωπαϊκού Οίκου Αξιολόγησης υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση


Η οικονομική κρίση εξελίσσεται σε όχηµα πλήρους ανατροπής, ξηλώµατος και κατεδάφισης όλων των µισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωµάτων.
Η τρόικα (Ευρωπαϊκή Ενωση, Διεθνές Νοµισµατικό Ταµείο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) λειτουργεί χωρίς κοινωνικά αντανακλαστικά, αλλά µε την ψυχρή λογική των αριθµών. Η φιλοσοφία τους είναι ότι οι αγορές βρίσκονται πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων. Απαιτούν λοιπόν µειώσεις των ήδη χαµηλών συντάξεων, δουλειά µέχρι τα 40, «µαχαίρι» στις αποζηµιώσεις λόγω απόλυσης – εκτός από τις περικοπές µισθών και συντάξεων. Η ύφεση και η έκρηξη της ανεργίας «σηµαδεύουν» τη χώρα. Το 13% αγγίζει το ποσοστό ανεργίας στην πρωτεύουσα, στο 20% εκτινάσσεται στα δυτικά προάστια, στο 24% στον Πειραιά, στο 20% στη Θεσσαλονίκη. Ενα νέο κύµα µετανάστευσης διογκώνεται, καθώς οι συνέπειες των µέτρων για την εργασία και η πολιτική της λιτότητας πλήττουν ολοένα και περισσότερες οικογένειες. Η τάση «διαρροής» εργαζοµένων και επαγγελµατιών προϋπήρχε, καθώς την τελευταία δεκαετία, σύµφωνα µε εκτιµήσεις, τουλάχιστον 850.000 Ελληνες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη χώρα είτε για να εργαστούν είτε για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό
Και µέσα σε αυτή τη γενική κατάθλιψη, την αβεβαιότητα και το άγχος, βρισκόµαστε αντιµέτωποι µε την έκρηξη ακρίβειας στην αγορά. Και όχι µόνο.
Πρέπει να δοθεί µάχη και για τα φουσκωµένα τιµολόγια των ΔΕΚΟ και ειδικά της ΔΕΗ. Αυτός δεν είναι λογαριασµός. Θυµίζει απόδειξη από σούπερ µάρκετ. Και ο λογαριασµός δεν είναι µόνο φουσκωµένος. Αλλά και δυσνόητος.
Ο νέος λογαριασµός της ΔΕΗ το µόνο που δεν αφορά είναι... το ηλεκτρικό ρεύµα. Αφού ούτε λίγο ούτε πολύ πληρώνουµε 6 διαφορετικά χαράτσια, εκτός από την κατανάλωση ρεύµατος Ητοι:
1. Τα δηµοτικά τέλη και τον δηµοτικό φόρο.
2. Το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ).

Πανελλαδικές 2010: Εκτιμήσεις για βάσεις-βαθμολογίες


Σε ποια πεδία και σχολές πέφτουν οι βάσεις στις Πανελλαδικές 2010; Τι λένε εκτιμήσεις για βαθμολογίες και αλλαγές στις βάσεις σχολών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις;
Τα πρώτα βαθμολογικά στοιχεία προϊονίζουν πτώση στις βάσεις στις Πανελλαδικές 2010 σε πολλές σχολές. Στατιστικό δείγμα 9.000 γραπτών από τα 9 καθοριστικά μαθήματα δείχνουν πτώση των βάσεων στο 1ο (Ανθρωπιστικές και νομικές επιστήμες), 3ο (ιατρικές και παραϊατρικές επιστήμες) και 5ο (σχολές Οικονομίας και Διοίκησης) επιστημονικό πεδίο, ενώ φαίνεται να συγκρατούνται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα οι βάσεις στο 2ο (Φυσικομαθηματικές επιστήμες) και 4ο επιστημονικό πεδίο (πολυτεχνικές). Η κατάργηση της βάσης του «10» δυσκόλεψε τα θέματα φέτος, κι αυτό οδηγεί σε χαμηλότερες βαθμολογίες και μείωση των αριστούχων. Η εικόνα των πρώτων γραπτών δίνει τα εξής στοιχεία:
Νεοελληνική γλώσσα: Οι υποψήφιοι βρήκαν το θέμα αρκετά απαιτητικό. Η διαβάθμιση στο επίπεδο των ερωτήσεων έδωσε πάντως τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να ανταποκριθούν ανάλογα με τη γνωστική τους επάρκεια και τη γενικότερη υποδομή τους στο μάθημα. Η εκτίμηση είναι ότι το μάθημα δεν θα προκαλέσει ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις στις βαθμολογίες σε σχέση με πέρσι.
1. Οι αριστούχοι θα είναι ελάχιστοι. Το πιθανότερο να κινηθούν σε ποσοστό κάτω από 2%
2. Από 16 – 20, αναμένεται να πάρει το 20% των υποψηφίων
3. Οι μισοί υποψήφιοι (50%) θα βρεθούν στις χαμηλές και μεσαίες κλίμακες (10 – 15)
4. Ο 1 στους 5 υποψηφίους θα βρεθεί κάτω από τη βάση
Βιολογία Γενικής: Τα θέματα ήταν δυσκολότερα συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά και δημιουργούν ασφαλώς μια τάση πτώσης στις βάσεις του 1ου και του 3ου επιστημονικού πεδίου. Το τελευταίο θέμα κρίθηκε ως θέμα σχετικής δυσκολίας που απαιτούσε κριτική επεξεργασία και αυτενέργεια του υποψηφίου καθώς δεν διευκρινιζόταν επακριβώς στο σχολικό βιβλίο.
1. Μείωση των αριστούχων. Περίπου 1 στους 5 υποψηφίους με βαθμολογία «άριστα».
2. Οι 4 στους 10 υποψηφίους θα έχουν μεσαίες βαθμολογίες από 12 -16,5.
3. Το 40% των υποψηφίων αναμένεται να βρεθεί κάτω από τη βάση.
Μαθηματικά Γενικής: Τα φετινά θέματα παρουσίασαν ιδιαίτερες δυσκολίες και απαιτούσαν μεγάλη προσοχή στη θεωρία. Κρίνονται δυσκολότερα από τα αντίστοιχα περσινά στα οποία το 40% περίπου των υποψηφίων είχε κινηθεί σε βαθμολογίες άνω του 18. Με αυτά τα δεδομένα, οι εκτιμήσεις όλων είναι ότι θα υπάρξει πτώση βάσεων στο 5ο επιστημονικό πεδίο στο οποίο τα Μαθηματικά της Γενικής Παιδείας είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας.
1. Από 18 μέχρι 20, φαίνεται να γράφει φέτος μόνο το 20% των υποψηφίων. Δηλ. εδώ παρουσιάζεται δραστική μείωση των αριστούχων.
2. Ο 1 στους 4 θα βρεθεί στην υψηλή κλίμακα της βαθμολογίας 15-18.
3. Το 40% των υποψηφίων θα βρεθεί κάτω από τη βάση, στην κλίμακα από 0 -9,9.

Το άλλο με το «Tobin tax», το ξέρετε ;;

Διαβάστε τι δήλωσε χθες ο κ. Παπανδρέου  , κατά την προσέλευση του στη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος στις Βρυξέλλες. 

"Η Ελλάδα κάνει μεγάλες, ριζοσπαστικές ανατροπές και αλλαγές και βρισκόμαστε σε έναν καλό δρόμο, παρότι χρειάζεται να συνεχίσουμε με εντατικούς ρυθμούς τις προσπάθειές μας. Προσπάθειες, που θα αποδώσουν εντέλει για τον ίδιο τον πολίτη, για μια ευνομούμενη Πολιτεία, μια Πολιτεία δικαιοσύνης, μια Πολιτεία ουσιαστικής Δημοκρατίας, συμμετοχής και ευημερίας.
Όμως, το ελληνικό ζήτημα ανέδειξε τις αδυναμίες της διεθνούς αγοράς και την ανάγκη μιας συντονισμένης παρουσίας πια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό συζητάμε σήμερα, με τους σοσιαλιστές της Ευρώπης και αύριο, με τους ηγέτες όλων των κρατών-μελών.
Πρώτα απ’ όλα, υπάρχει ο μηχανισμός στήριξης και αυτός πρέπει να εδραιωθεί, να θεσμοθετηθεί, μαζί με ένα Ταμείο Στήριξης κανονικό, το οποίο θα βοηθά τις χώρες που μπορεί να έχουν δυσκολίες δανειοδότησης. Και παράλληλα, πρέπει να υπάρξει πια εποπτεία της διεθνούς αγοράς, διότι υπάρχει αδιαφάνεια, κερδοσκοπία και πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Κανόνες, που θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει και στη συνάντηση των G-20, που θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες.
Δεύτερον, δεν αρκεί να υπάρχει μια δημοσιονομική ισορροπία, δηλαδή ένα μάζεμα του σημαντικού χρέους των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά χρειάζεται να υπάρχουν και επενδύσεις και στήριξη της ανάπτυξης. Και αυτό, αν δεν γίνει σε κρατικό επίπεδο, σε επίπεδο δηλαδή κρατών-μελών, μπορεί και πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο με νέα μέσα.
Και τα νέα μέσα που προτείνουμε, είναι πολύ συγκεκριμένα. Πρώτα απ’ όλα, ένας φόρος, «tobin tax», όπως λέγεται, δηλαδή, στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, που μπορεί να φέρει περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο για την ανάπτυξη στην Ευρώπη. Ένας φόρος, ο πράσινος όπως λέγεται, για τους εκπεμπόμενους ρύπους. Και βεβαίως, τα ευρωομόλογα που θα στηρίξουν μακροπρόθεσμες επενδύσεις για την ανάπτυξη.
Και τέλος, οι δημόσιες πολιτικές μας πρέπει να στηρίξουν την κοινωνική συνοχή, πρέπει να στηρίξουν την εργασία, τη δημιουργία δηλαδή θέσεων εργασίας και βεβαίως, πρέπει να στηρίξουν και τη μετατροπή των οικονομιών μας σε πράσινες και ανταγωνιστικές οικονομίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή είναι η προοδευτική πρόταση για την Ευρώπη.

Σχόλιο:
Είμαστε σε καλό δρόμο λέει ο πρωθυπουργός και πήραμε μέτρα, που θα αποδώσουν εντέλει για τον ίδιο τον πολίτη, για μια ευνομούμενη Πολιτεία, μια Πολιτεία δικαιοσύνης, μια Πολιτεία ουσιαστικής Δημοκρατίας, συμμετοχής και ευημερίας
Αυτό είναι τα πάντα όλα...η Δημοκρατία στο αποκορύφωμα της..
Μήπως ζούμε μεγάλες στιγμές και δεν το έχουμε καταλάβει;
Μήπως αναβιώνει η αρχαία δημοκρατία και εμείς δεν έχουμε πάρει το μήνυμα;
Αφού λοιπόν αναβαθμίσαμε τα του οίκου μας και φτιάξαμε την οικονομία και την δημοκρατία μας.. είπαμε να ασχοληθούμε και με την Ευρώπη. 

Οι επιφυλάξεις για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στα ελληνικά συμφέροντα αυτή τη στιγμή δεν έχουν θέση

Η Ελλάδα ευρωπαϊκό εφαλτήριο της Κίνας;
«Η Αθήνα ελπίζει στους Κινέζους», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της  Süddeutsche Zeitung που αναφέρεται στις συμφωνίες που υπεγράφησαν χθες μεταξύ Κίνας και Ελλάδας: «Η καταχρεωμένη Ελλάδα αναζητά στήριγμα σε πλούσιους επενδυτές και η Κίνα επιδιώκει να διασφαλίσει την ανάπτυξή της», υπογραμμίζει η εφημερίδα και αναλύει το ‘γιατί’ των κινεζικών επενδύσεων αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα: «Πρόκειται για μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους της κινεζικής πολιτικής. Διότι η Κίνα επιθυμεί να μην αφήσει τίποτε στην τύχη, όσον αφορά την οικονομική της ανάπτυξη. Επιδίωκε λοιπόν πάντα και επιδιώκει και τώρα με τις συμφωνίες με την Ελλάδα να διασφαλίσει μια αφετηρία από την οποία να μπορεί να οργανώνει και να διευρύνει άνετα και γρήγορα τις εμπορικές της συναλλαγές με τους Ευρωπαίους. Οι επιφυλάξεις για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στα ελληνικά και επομένως και στα ευρωπαϊκά συμφέροντα αυτή τη στιγμή δεν έχουν θέση, διότι η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια.

Όλος ο χορός της διαπλοκής σε δύο σελίδες. Διαβάστε που πήγαιναν τα λεφτά.

Δημοσιεύθηκε από olympiada 
http://lh4.ggpht.com/_DQV3XGkMgyE/Sun7VSE5a5I/AAAAAAAABJs/-QFh1PU9C24/3jppndnzuds25pudgfn1.jpg 

 Γιατί δεν θα δούμε στα ΜΜ”Ε” την κατάθεση που ακολουθεί;
…η Siemens κατέβαινε με τον Άκτορα, η ALCATEL με την ΤΕΡΝΑ και η JP Άβακας με την ALSTROM (και όλοι παρεΐτσα).
Όταν γίνονταν οι περίεργες εκταμιέυσεις, ακολουθούσε η αποστολή ενός αθώου δώρου που όλως τυχαίως δεν πήγαινε στο σπίτι του παραλήπτη αλλά σε κάποιου “γνωστού”.
Όλοι εντέλει που κατείχαν θέσεις κλειδιά (για το χρηματοκιβώτιο του Έλληνα πολίτη), συναντιόντουσαν με τον Χριστοφοράκο  κατά συρροήν αλλά “όλοι τον έβλεπαν “τυχαία” για πρώτη φορά κλπ. Μα πως γίνεται κάθε φορά που τον έβλεπαν να υπογραφόταν και μία από τις “ευεργετικές συμβάσεις”; Διαβάστε φίλοι την κατάθεση που ακολουθεί, από έναν άνθρωπο “κλειδί” που όπως και ο κύριος Βουρλούμης “δεν είδε, δεν άκουσε” αλλά κυρίως ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ούτε σε αλλαγή κυβέρνησης. Ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;
Ο κύριος Κωνσταντίνος Γιαννακός διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και σε άλλες θέσεις κλειδιά, χωρίς μάλιστα να τον κουνήσει ούτε η αλλαγή της κυβέρνησης το 2004: Γενικός Διευθυντής Υποδομής το 1995 μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου του 2002, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ και Αντιπρόεδρος, για ένα διάστημα έγινε και Πρόεδρος και μετά έμεινε μόνο Διευθύνων Σύμβουλος.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Είχε εγκαταλειφτεί ο μαθηματικός τύπος, είχαμε πάει σε νέο νομικό καθεστώς, όπου οι εκπτώσεις ήταν από 18% έως 35%. Αυτό το υπολογίσατε;
ΜΑΡΤΥΣ (Κωνσταντίνος Γιαννακός): Να πούμε κατ’ αρχήν πόσοι είχαν δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό. Γιατί οι διακηρύξεις μας ήταν ακριβώς οι ίδιες με το έργο Σκα-Κόρινθος-Κιάτο και οι ίδιες με το έργο Τρεις Γέφυρες-Αεροδρόμιο που είχε κάνει η ΕΡΓΟΣΕ. Την πήραμε. Οι συμμετέχοντες, αυτοί που είχαν τη δυνατότητα να έχουν ERTMS, που σημαίνει European Rail Traffic Management system, Ευρωπαϊκό Σιδηροδρομικό Σύστημα Τηλεδιοίκησης, ας το πούμε έτσι, ήταν τέσσερις εταιρείες. Η Bobartia συνήθως δεν έρχεται στον ΟΣΕ –ακόμη δεν έρχεται- η SIEMENS, η Alcatel και η Alston.
Αυτές οι τρεις ήταν με τρεις αντίστοιχες εταιρείες, δηλαδή η Siemens κατέβαινε με τον Άκτορα, η ALCATEL με την ΤΕΡΝΑ και η JP Άβακας με την ALSTROM. Αυτές οι τρεις. Όσες άλλες πήραν μέρος στην ΕΡΓΟΣΕ, βγήκαν έξω στο τέλος του διαγωνισμού. Τρεις ήταν, γιατί αυτές είναι οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Πρέπει να είναι συμβατό. Αυτό έκανε η ΕΡΓΟΣΕ στο Τρεις Γέφυρες – Αεροδρόμιο, αυτό έκανε η ΕΡΓΟΣΕ στο Τρεις Γέφυρες – Σκα – Κιάτο. Αυτό κάναμε κι εμείς.
Την πρώτη φορά μετά τη δημοπράτηση δεν ήρθε κανένας. Και πηγαίναμε να κάνουμε τον επαναληπτικό διαγωνισμό. Κάναμε μια προσπάθεια, καλέσαμε τις τρεις κοινοπραξίες, τις ελληνικές εταιρείες βασικά, και τους είπαμε: θα συμμετέχετε; Ήρθαν στο γραφείο μου όλοι. Όλοι μας είπαν ότι οι τιμές είναι υπερβολικά σφιχτές σε σχέση με την ΕΡΓΟΣΕ, ότι είναι τουλάχιστον 50% κάτω και ότι θέλουν αύξηση, γιατί δεν βγαίνουν.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για ποιες εταιρείες λέτε; Άκτωρ, ΤΕΡΝΑ και;
ΜΑΡΤΥΣ (Κωνσταντίνος Γιαννακός): JP Άβακας.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μας λέτε τώρα τρεις εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν σε όλα τα έργα ως κοινοπραξία, μας τις εμφανίζετε ως διαφορετικές και επί δικής σας συμμετοχής στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ όλες τις δουλειές τις έχουν πάρει οι συγκεκριμένες εταιρείες, μία κοινοπραξία. Πείτε μου μία δουλειά, όταν ήσασταν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ, που πήρε άλλη εταιρεία. Μία δουλειά πείτε μου.
ΜΑΡΤΥΣ (Κωνσταντίνος Γιαννακός): Υπήρχαν αρκετές.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν υπάρχει ούτε μία!
ΜΑΡΤΥΣ (Κωνσταντίνος Γιαννακός): Υπήρχαν.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας λέω την υπόθεση με τη Βραζιλία, σας λέω για τις υποκλοπές του κ. Τσίτουρα, σας λέω… Ακούστε: πείτε μου μία εταιρεία που πήρε δουλειά, όταν ήταν ο Τσίτουρας κι εσείς στην ΕΡΓΟΣΕ, εκτός από τις συγκεκριμένες τρεις εταιρείες, που ήταν κονσόρτσιουμ. Μία μπορείτε να μας πείτε;
ΜΑΡΤΥΣ (Κωνσταντίνος Γιαννακός): Θεμέλη, Τεχνική Ολυμπιακή.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η Τεχνική Ολυμπιακή ποιανού είναι, κύριε;
ΜΑΡΤΥΣ (Κωνσταντίνος Γιαννακός): Δεν ξέρω. Εγώ σας…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ε, μάθετε λοιπόν! Ποιος ήταν ο κουμπάρος του κ. Τσίτουρα; Θυμάστε; Πώς γινόντουσαν οι δουλειές; Την αλήθεια πείτε μας. Μας κάνετε μάθημα περί σιδηροδρομικών τώρα και εδώ θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια, θέλουμε να βρούμε τους πολιτικούς που τα έπαιρναν. Και αν μας λέτε γενικότητες, θα μείνουμε στους υπηρεσιακούς παράγοντες. Επιτέλους δηλαδή!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη): Κύριε Καμμένε, επιφυλαχτείτε, τελειώνει όπου νά ’ναι ο κύριος Μάρτυρας.
ΜΑΡΤΥΣ (Κωνσταντίνος Γιαννακός): Εν πάση περιπτώσει δεν έχω καμμία πρόθεση να κάνω μάθημα. Προσπαθώ απλά να σας πω γεγονότα. Οι εταιρείες οι οποίες μπορούσαν να λάβουν μέρος ήταν τρεις από το εξωτερικό, οι οποίες συμμετείχαν με ελληνικές μαζί. Αυτό σας λέω. Και αυτή ήταν η δυνατότητα να έχουν συμμετοχή. Αυτές οι εταιρείες συμμετείχαν και στους αντίστοιχους της ΕΡΓΟΣΕ.
Για την έκπτωση σας είπα.
Και ο κ. Αποστολάκος μου ζήτησε να πω για το θέμα της συγγνωστής πλάνης. Σας έχω φέρει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το έργο ήταν Πειραιάς – Τρεις Γέφυρες και μέχρι τους Αγίους Αναργύρους το προχωρήσαμε, επειδή το έργο το έργο το οποίο κάναμε ήταν το επιφανειακό και χρειαζόταν, μέχρι να ολοκληρωθεί το Σκα και όλα τα υπόλοιπα, οι παράπλευρες κινήσεις. Πώς πάτε σε μια οδό που ανοίγει και κάνετε κάποιες παρακάμψεις, για να μπορούν να επικοινωνούν;
Γι’ αυτές λοιπόν γράψαμε και την περιοχή περί των Αγίων Αναργύρων. Το Ελεγκτικό Συνέδριο μας έστειλε αλληλογραφία και μας είπε: γιατί λέτε και την περιοχή περί των Αγίων Αναργύρων στην απαλλαγή και δεν λέτε ότι φτάνει μέχρι Άνω Λιόσια; Του απάντησαν οι υπηρεσιακοί – μπορεί να το προσυπέγραψα και εγώ, έχω την αλληλογραφία μέσα – ότι αυτό νομίζαμε. Το περί τους Αγίους Αναργύρους είναι και μια παράκαμψη, να βάλουμε και μια τρίτη σιδηροτροχιά.
Γιατί τι ακριβώς γίνεται; Από τους Αγίους Αναργύρους μέχρι τα Άνω Λιόσια πήγαιναν παλιά και πηγαίνουν ακόμη μέχρι σήμερα μία διπλή μετρική γραμμή, που πάνε τα στενά τρένα της Πελοποννήσου, από τις οποίες η μία είναι μικτού εύρους, δηλαδή πάει και ένα τρένο κανονικό, φτάνει στο Λιμάνι της Ελευσίνας και παίρνει φορτία. Κανονικό τρένο της κανονικής γραμμής.
Λέγαμε: για να έχουμε κυκλοφορία επί Ολυμπιάδας, να μετατρέψουμε και την άλλη μικτού εύρους γραμμή από τους Αγίους Αναργύρους στα Λιόσια, να βάλουμε μια τρίτη σιδηροτροχιά. Αυτό το καλύψαμε λέγοντας «περί τους Αγίους Αναργύρους». Το έργο, αν το δείτε και στο χάρτη που σας έχω μοιράσει, είναι πολύ πιο κάτω, είναι Τρεις Γέφυρες – Πειραιά. Αυτά είναι τα παράπλευρα έργα και με έναν προϋπολογισμό 1,5% και το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, δεν έγινε κιόλας, γιατί είχαν περάσει οι Ολυμπιακοί και δεν χρειάστηκε να μπει το τρίτο ράγιο.
Εκεί λοιπόν είπε το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι αυτή η άποψη της υπηρεσίας, ότι περιλαμβανόταν στην απαλλαγή των περιβαλλοντικών όρων και το τρίτο ράγιο, ήταν συγγνωστή πλάνη.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη): Οφειλόταν σε συγγνωστή πλάνη, αλλά δεν έκρινε το νόμιμο ή όχι της σύμβασης.