Στο τέλος της Πορείας… Αρχή Δημιουργίας.

Ξεκινά σήμερα το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, στη Φωκίδα. Στο λυκόφως της οννεδίτικης πορείας μου βρέθηκα στο τελευταίο Συνέδριο μου. Μετά την Καλαμάτα, τη Χαλκίδα και τα Καμμένα Βούρλα τερματίζω μια πορεία 18 ετών στην ΟΝΝΕΔ, με όραμα να δω σύντομα την Οργάνωση που ονειρευόμασταν όλοι όταν ξεκινήσαμε. Την ΟΝΝΕΔ των Αρχών και των Αξιών. Την ΟΝΝΕΔ των αγνών δράσεων και των υψηλών προσδοκιών.
Δε σας κρύβω ότι ξεκινώντας από την Πελοπόννησο να έρθω στην Άμφισσα, πίστευα ότι για ακόμα μια φορά θα ζήσω τα ίδια και τα ίδια. Αναστάτωση με τη διαμονή μας, σύνεδροι χωρίς δωμάτια και πλήρη ανοργανωσιά. Η έκπληξη όμως δεν άργησε να έρθει. Οδηγώντας στον Εθνικό δρόμο, ένα sms με αποστολέα ONNED, με ενημέρωνε που μένω και που βρίσκεται ακριβώς το ξενοδοχείο μου. Αναρωτήθηκα από μέσα μου αν είναι δυνατόν ή μου κάνουν πλάκα. Φτάνοντας στη Φωκίδα, επισκέφθηκα το χώρο όπου με πληροφορούσε το μήνυμα ότι διαμένω. Δεύτερη έκπληξη, ένα πολύ κομψό banner με ζωντανά χρώματα με ενημέρωνε ότι το ξενοδοχείο είναι χώρος διαμονής συνέδρων. Στη reception ευγενέστατη κυρία με καλωσόρισε και μου έδωσε την κάρτα του δωματίου μου.
Έκπληκτος, για δεύτερη φορά πήρα το δρόμο για το Συνεδριακό κέντρο όπου στη διαδρομή τεράστια σημαιόπανα με ενημέρωναν για τη κατεύθυνση προς το χώρο του Συνεδρίου με σήμανση σε όλο το μήκος του δρόμου.
Φτάνοντας, στο Συνεδριακό κέντρο, αντίκρισα ένα υπέροχο θέαμα. Έκθεση φωτογραφίας με αρχειακό υλικό στον προαύλιο χώρο του Συνεδρίου με εικόνες από τη ζωντανή ιστορία της Οργάνωσης από την αρχή μέχρι σήμερα. Μπαίνοντας μέσα στο κλειστό γήπεδο της Άμφισσας, εκπληκτική εικόνα. Σύγχρονη, νέα χρώματα, πρωτοποριακά σχέδια και πραγματικά νεολαιίστικες δημιουργίες.
Έχοντας μείνει έκθαμβος από την πολύ καλή οργάνωση του Συνεδρίου και περιμένοντας να πάρω τη διαπίστευση μου, ολοκληρώνω τη διαδικασία σε λιγότερο από 5 λεπτά. Πλέον κάθομαι στη καρέκλα μου και από το ασύρματο δίκτυο που έχει τοποθετήσει η ΟΝΝΕΔ στο χώρο μπορώ και γράφω τις σκέψεις μου στον υπολογιστή μου και σας τα στέλνω και εσάς.
Νοιώθω πραγματικά την ανάγκη, μετά από τόσα συνέδρια που έχω παρακολουθήσει να αποδώσω τα εύσημα στο νέο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο και σε όλα τα μέλη της νέας διοίκησης γιατί στο τελευταίο Συνέδριο μου, μου έδωσαν τη δυνατότητα να ζήσω αυτό που ονειρευόμουν πάντα. Την ΟΝΝΕΔ, Οργάνωση και όχι «μπάτε σκύλοι αλέστε».
Θα επανέλθω και αργότερα με τις προτάσεις και τια αλλαγές που πέρασαν…


ένας ΟΝΝΕΔίτης.

Σχόλια