Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Έτσι είναι ο νόμος της βαρύτητας και της ...ξεφτίλας.Tηρήθηκε άραγε ο τύπος στην ενοικίαση του μουσείου -θωρηκτού Αβέρωφ; Αν ναι, η ηγεσία του Π.Ν της χώρας και ο Υπουργός Άμυνας θα είναι απόλυτα ικανοποιημένοι. Και ας χόρευαν καλαματιανό κάποιοι νιόπαντροι και ας πόζαραν φωτομοντέλα πάνω στο κατάστρωμα και τα κανόνια-φετίχ (ίσως λόγω σχήματος, ε, κύριοι του ΓΕΝ;). Όμως ευτυχώς διατάχθηκε έρευνα και θα αποδοθούν ευθύνες! Χάθηκε το φιλότιμο από την ηγεσία και τον υπουργό και θα την πληρώσει ο διευθυντής του μουσείου - αν συμβεί βέβαια και αυτό.
Ντρέπεστε φίλοι μου αναγνώστες, το ξέρω. Μην ντρέπεστε όμως.... Δεν έχουν αξία μερικοί τόνοι ατσάλι. Καμία απολύτως. Αξία έχουν οι ψυχές των ναυτών που σκοτώθηκαν πάνω στο θωρηκτό. Αξία έχουν οι νέοι άνθρωποι που γνώρισαν τον τρόμο και έχασαν την ζωή τους πάνω στο πλοίο -θρύλος. Και όχι, βέβαια, τα μέταλλα και τα κανόνια. Και αν δεν υπήρχε σήμερα ο Αβέρωφ, η αξία όσων συνανθρώπων μας θυσιάστηκαν δεν θα έπρεπε να μειώνεται καθόλου. Και αυτή την αξία είναι που δεν μπορούν να φτάσουν όσοι σήμερα κρύβονται πίσω από μια έρευνα για τον καταλογισμό ευθυνών. Δηλαδή, ο αρχηγός ΓΕΝ και ο Υπουργός Άμυνας.
Αν είχαν ΦΙΛΟΤΙΜΟ θα έπρεπε σήμερα και οι δύο να έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους. Θα μου πείτε πως; Αφού δεν καταλαβαίνουν ακόμη και τώρα τι κακό έχει συμβεί, πως θα υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους; Σωστό. Όμως , αν υπήρχε πρωθυπουργός, όφειλε ακείνος να τις ζητήσει. Ακόμη και αν δεν μιλάει καλά τα ελληνικά και απ΄ ότι φαίνεται δεν καταβάλλει και προσπάθεια να τα μάθει. Γιατί όλη αυτή η απάθεια και η έλλειψη παιδείας θα φανεί την πιο κρίσιμη ώρα και τα όσα περνούμε σήμερα θα ωχριούν μπροστά σε συτά που θα έρθουν.
Ας είναι όμως.... Τίποτε από όσα λέμε δεν θα συμβούν. Ήταν απλά ένα ακόμα περιστατικό στο πάτο του βαρελιού που πέφτουμε. Και δυστυχώς έχει ακόμη πολύ πάτο. Και μυρίζει εκεί κάτω , πιστέψτε με! Και από τη μυρωδιά και το γλοιώδες δεν θα μπορούμε να βγούμε. Έτσι είναι ο νόμος της βαρύτητας και της ...ξεφτίλας.
(του Δημήτρη Αλεξόπουλου - Βραδυνή)


online-press

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνω απολυτα... Να παραιτηθεί και ο πρωθυπουργος και ολη η κυβέρνηση και να παμε για εκλογες για να ξαναβγεί ... ο "ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.