Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Μήνυση κατά της Goldman Sachs, για απάτη από την εταιρεία Basis Capital

Μήνυση στην αμερικάνικη τράπεζα Goldman Sachs για απάτη κατέθεσε η αυστραλιανή εταιρία επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων (hedge funds) Basis Capital -στην οποία είχαν επενδύσει διάφοροι μεγαλοεπιχειρηματίες της Αυστραλίας- διεκδικώντας αποζημίωση ύψους $1,2 δισεκατομμυρίων.
Στη αγωγή, που κατέθεσε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η εταιρία υποστηρίζει ότι εξαπατήθηκε από την Goldman Sachs, με αποτέλεσμα να χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, τα οποία επένδυσε σε χρηματιστηριακά προϊόντα της αμερικάνικης τράπεζας.
Ειδικότερα, η Basis Capital υποστηρίζει ότι η Goldman Sachs της πούλησε επενδυτικό πακέτο, που είχε σχεδιαστεί από το επιτελείο της τράπεζας για να αποτύχει, προκειμένου να....
ενισχυθούν άλλες επενδυτικές της δραστηριότητες, που θα της απέφεραν πολύ περισσότερα χρήματα.
 Η αυστραλιανή εταιρία εκτιμά ότι «το παιχνίδι ήταν στημένο» από την Goldman Sachs, η οποία πωλούσε σε επενδυτές και άλλα τοξικά προϊόντα, όπως μεγάλα πακέτα στεγαστικών δανείων. 

citypress-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.