Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Το Σύνταγμα δεν του επιτρέπει να αρνηθεί την υπογραφή..

 Συνάντηση Παπούλια - Λοβέρδου
Τη διαφωνία του, εμμέσως πλην σαφώς, με το Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον υπουργό Εργασίας και στην έκκληση δημοσιογράφου να μην το υπογράψει, ο Κάρολος Παπούλιας, παρέπεμψε στο Σύνταγμα, αφήνοντας με τον τρόπο αυτό να εννοηθεί, ότι το Σύνταγμα δεν του επιτρέπει να αρνηθεί την υπογραφή. Παράλληλα απευθυνόμενος στον υπουργό Εργασίας τον κάλεσε να δώσει μάχη για να περιοριστούν οι απώλειες και να πειστεί η κοινωνία ότι οι θυσίες θα φέρουν καλύτερες ημέρες.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, προανήγγειλε ουσιαστικά βελτιώσεις στο Προεδρικό Διάταγμα, λέγοντας ότι από την πλευρά της τρόικας δεν υπήρξε κάποια διαφορετική πρόταση, και συνεπώς υπάρχουν μεγάλα περιθώρια, ενώ γνωστοποίησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πως υπήρξε συμφωνία με την τρόικα και ότι οι αναπληρώσεις στο νέο συνταξιοδοτικό σύστημα θα είναι κοντά στο 63% με 64%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.