Οι BIG 5, όπως λέμε τα 5Φ (Φίλοι ,Φέρτε Φίλους, Φάγετε, Φύγετε), είναι ΕΔΩ έτοιμοι για ΟΛΑ !!!!


Για δείτε τι γράφαμε και αποκαλύπταμε πριν από 3 και 4 μήνες !!!!!

Αυτοί οι Big 5, πότε έρχονται ;;; (Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010)

Πρόγραμμα Στασιμότητας και Απραξίας .....με "Big 5"  (Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010)

Aυτό που βλέπετε στην φωτογραφία είναι πίνακας από την σελίδα 86 του   Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης  (ΠΣΑ). 

Στο ΠΣΑ (Παράγραφος 5.2 σελίδα 37) αναγράφεται ότι:
"Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010, ο οικονομικός έλεγχος των δημοσίων οργανισμών που είναι υπεύθυνοι για ένα σημαντικό μέρος των δαπανών του προϋπολογισμού θα ενισχυθεί, με την κινητοποίηση εξωτερικών ελεγκτών για να συνδράμουν στο έργο που μέχρι σήμερα εκτελούνταν από ένα τμήμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με ανεπαρκές προσωπικό."
Τι μας λέει όμως ο πίνακας σε συνδυασμό με την πιο πάνω παράγραφο ;
Ότι μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2010 θα υπογραφεί σύμβαση με εταιρεία "Βig 5", για να ενισχυθεί, με την κινητοποίηση εξωτερικών ελεγκτών το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους !!!
 

Θα ενισχυθεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους , γιατί διαθέτει ανεπαρκές προσωπικό.

Πολύ ωραία και αφού είναι ανεπαρκές το προσωπικό γιατί δεν το ενισχύουν;
Aυτό θα κάνουν, με μια ΜΙΚΡΗ διαφορά ότι αυτοί που θα το ενισχύσουν, ΔΕΝ θα είναι Έλληνες !!!
Λες και δεν έχουμε έμπειρους ΕΛΛΗΝΕΣ οικονομολόγους με εξειδικεύσεις, μεταπτυχιακούς τίτλους, που γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα και νομοθεσία και ψάχνουν απεγνωσμένα για δουλειά.
Ποια είναι αυτή η "Big 5"; Που παίζει στο ΝΒΑ;

H Big "5" (έγινε Big 4) Accounting Firms, απαρτίζεται από τις:  Deloitte & Touche, Ernst and Young, ΚPMG και Price Waterhouse Coopers.
Ακόμα δεν βάλανε "μυαλό" στην κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά την "σκανδαλώδη" υπόθεση της Goldman Sachs;;
Tι ακριβώς θα κάνουν, οι "Big 5" ;; 
Γιατί τους χρειαζόμαστε και πόσο "Βig Money" θα "σκάσουμε" ;;
Η εταιρεία μου θυμίζει το εστιατόριο "5 Φ" (Φίλοι Φέρτε Φίλους Φάγετε, Φύγετε)....
Ρε δεν αφήνετε τα NBAers, "Big 5" και Τα "5 Φ" να κάνετε καμιά δουλειά και να προωθήσετε τα παιδιά μας τα ελληνόπουλα.....
Κάντε καμιά δουλειά γιατί "καιγόμαστε", γιατί σας βλέπω να καταλήγετε στο "Τake 3"!!!
Ένα "πουλάκι"μου είπε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει δουλειά..
Ο πρωθυπουργός έχει κάνει "σημαία" το όλα στο φώς, όλα στο διαδίκτυο, διαγωνισμοί, προκηρύξεις, τα πάντα όλα.. Στο πλαίσιο αυτό, δεν πρέπει να μας πεί κάποιος για :
- Το αντικείμενο έργου
- Τη χρηματοδότηση
- Τις διαδικασίες ανάθεσης...
Υ.Γ
H Big "5" (έγινε Big 4) Accounting Firms, απαρτίζεται από τις:  Deloitte & Touche, Ernst and Young, ΚPMG και Price Waterhouse Coopers.

Η ιστορία όμως δεν σταματάει εδώ διαβάστε τι γράφουν τα έγκυρα Olympia.gr  και antinews σε σχετικά τους άρθρα:
"Την Κυριακή 23 Μαίου, η "Ε" έγραφε: "Πριν από μερικές ημέρες το υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε σύμβαση με τις πέντε μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες της χώρας (PwC, Ernst &Young, Grant Thornton, Deloitte, KPMG) και το ΣΟΛ (Σώμα Ορκωτών Λογιστών), με την οποία τους αναθέτει τη διενέργεια ελέγχων για την πορεία των δαπανών του φετινού προϋπολογισμού. Η διάρκεια της σύμβασης περιορίζεται μόνο για την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού, μπορεί όμως να επεκταθεί. Οι πέντε εταιρείες συν ο ΣΟΛ θα διενεργούν δειγματοληπτικά ελέγχους σε μεγάλα κονδύλια δαπανών και κατά προτεραιότητα σε τομείς όπου υπάρχουν βάσιμες υποψίες μεγάλων στρεβλώσεων, όπως για παράδειγμα αυτός της δημόσιας υγείας…"
 Δύο απ αυτές τις εταιρίες, η  KPMG και η Deloitte, γνωρίζουν ποια πολιτικά λαμόγια στην Ελλάδα, πήραν τα πολλά λεφτά απο τα μαύρα ταμεία της Siemens!
Kι αυτό γιατί η ΚPMG διηνήργεσε το πρώτο εσωτερικό στα ταμεία της Siemens AG. O έλεγχος  άρχισε στα μέσα του 2006 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.
Τα συμπεράσματα του ελέγχου αποτυπώθηκαν σε εμπιστευτική έκθεση με κωδικό SAS 99 Audit Procedures, στην οποία για πρώτη φορά γίνεται αναφορά στη λειτουργία παραλογιστηρίου από όπου περνούσαν με παράνομο τρόπο ποσά εκατομμυρίων για αδήλωτες πληρωμές και προμήθειες, μέσω ενός πολυπλόκαμου δικτύου offshore εταιρειών ανά τον κόσμο (και στην Ελλάδα). 

Η συνέχεια και περισσότερες αποκαλύψεις στα άρθρα που ακολουθούν

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ H KPMG ΚΑΙ Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Θα απαντήσει κανείς για την KPMG;

Η Siemens, οι επιχειρηματίες και οι λογαριασμοί τους

 


Σχόλια