Πράσινες "αλλαγές" και "αναβαθμίσεις" στη ΔΕΠΑ



Διαβάστε την επερώτηση του Βουλευτή Βοιωτίας της Ν.Δ Μιχάλη Γιαννάκη:

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργό Οικονομικών

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2010
 ΘΕΜΑ: «Διοικητική Δομή ΔΕΠΑ»
 Κύριοι Υπουργοί,
 Ενώ στην αγορά ενέργειας συντελούνται κατακλυσμιαίες αλλαγές, οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ ΑΕ) θορυβούνται από διοικητικές αλλαγές με έντονες κομματικές αποχρώσεις, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων.
 Οι διοικητικές αυτές αλλαγές, μάλιστα, συνίστανται στην καθ’ υπέρβαση βαθμολογική αναβάθμιση και συνεπάγεται μισθολογική αναβάθμιση των «εκλεκτών», που προκαλούν όχι μόνο το κοινό περί δικαίου αίσθημα των συναδέλφων τους, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας που βλέπει τους μισθούς και τις συντάξεις να περικόπτονται δραματικά.
 ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
 - Ποιο είναι το νέο οργανόγραμμα της ΔΕΠΑ ΑΕ; Ποιες αλλαγές έχουν συντελεστεί σε σχέση με το παλιό και ποια πρόσωπα κατέχουν τις νέες θέσεις και τι βαθμό κατείχαν πριν την αναβάθμισή τους τα πρόσωπα αυτά; Παρακαλείσθε όπως κατατεθεί το νέο και παλιό οργανόγραμμα.
- Πόσες βαθμολογικές αναβαθμίσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην Εταιρία από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης και πόσες από αυτές συνεπάγονται μισθολογικές αυξήσεις;
- Ποιο είναι το συνολικό ύψος των αμοιβών των στελεχών που αναβαθμίστηκαν;
- Ποιες ήταν οι ανάγκες που οδήγησαν σε αυτές τις αποφάσεις τη νέα Διοίκηση της ΔΕΠΑ ΑΕ; Με ποια κριτήρια υπήρξαν αυτές οι αναβαθμίσεις;
 Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
 ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Σχόλιο:
Tι συμβαίνει στην ΔΕΠΑ;
Ποιες είναι αυτές οι πράσινες αλλαγές και οι βαθμολογικές αναβαθμίσεις;
Γιατί πράγμα μιλάμε κύριοι εμπλεκόμενοι υπουργοί;

Σχόλια