Έρχεται η Τρόικα


Στην Αθήνα πάλι η τρόικα

Οι εμπειρογνώμονες της Κομισιόν - ΕΚΤ - ΕΕ έρχονται την Δευτέρα στην Αθήνα όπου θα μείνουν για μια εβδομάδα, για τον νέο γύρο ελέγχων. Τέσσερις εστίες κινδύνου, έχουν εντοπίσει, στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Πέρα από το πρόδηλο ενδιαφέρον για το νέο συνταξιοδοτικό, οι ελεγκτές της τρόικας εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος της μείωσης των πιστώσεων προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία κατά 540 εκατ. ευρώ, όπως επίσης για το εάν μπορούν να εξοικονομηθούν τα 300 εκατ. ευρώ ασφαλιστικών εισφορών από την αδήλωτη εργασία.
Ανησυχία υπάρχει και για το στόχο της μείωσης των φαρμακευτικών δαπανών κατά περίπου 1 δισ. ευρώ, αλλά και από την ταχύτητα εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης απ' όπου μόνο για το ΙΚΑ υπολογίζεται εξοικονόμηση 1,1 δισ. ευρώ.
Εστία κινδύνου χαρακτηρίζονται, επίσης, τα δημόσια νοσοκομεία, απ' όπου η Κυβέρνηση υπολογίζει ότι μπορεί να εξοικονομήσει 1,4 δισ ευρώ, ενώ αδιαφανής χαρακτηρίζεται από τους ελεγκτές της τρόικας ο τρόπος διαχείρισης των πόρων του Προϋπολογισμού προς τους ΟΤΑ, που μόνο για φέτος υπολογίζονται στα 3,4 δισ ευρώ.
Το τέταρτο "αγκάθι" είναι η εισροή κοινοτικών κονδυλίων, που κρίνεται αναγκαία για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, με τη Κυβέρνηση να έχει θέσει ως στόχο την αύξηση τους κατά 1,4 δισ ευρώ σε σχέση με πέρσι.

ΜEGA

Σχόλια