Ο Γκρουέφσκι μας εμπαίζει και οχι μόνο και εμείς ζητάμε να τον συναντήσουμε !!

Είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας σήμερα, Γκρουέφσκι: Ο Παπανδρέου επιδιώκει επαφές, κάμερες, χειραψίες, συνομιλίες.για τις δηλώσεις που έκανε ο Γκρουέφσκι.
Δηλώσεις προσβλητικές, αλαζονικές και αδιάλλακτες.
Και "πριν αλέκτωρ λαλήσει" ο κ. Παπανδρέου, έσπευσε και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία να συναντήσει τον Γκρουέφσκι !!!
Ο κ. Δρούτσας δήλωσε όπως θα δείτε πιο κάτω πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας επιδιώκει «όποτε οι δύο ηγέτες βρίσκονται στον ίδιο χώρο να αξιοποιούν την ευκαιρία για μια συνάντηση»
Είναι να χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες για φωτογραφίες...
Πως μπορείς κ. Παπανδρέου να ζητάς να συναντηθείς με κάποιον ο οποίος λίγες ώρες πριν, σε έχει ειρωνευτεί και έχει κατηγορήσει την χώρα λέγοντας ότι : 
  • Ο Παπανδρέου επιδιώκει επαφές, κάμερες, χειραψίες, συνομιλίες...
  •  Όταν οι Έλληνες λένε ότι δεν πρόκειται για την εθνική μας ταυτότητα, αλλά για την ονομασία, ψεύδονται
  • Η Ελλάδα δημιούργησε επί μακρόν ένα πρόβλημα που ελάχιστα αντιλαμβάνεται η Ευρώπη. Γνωρίζουμε ασφαλώς ότι πολλά προβλήματα επιλύονται στην Ευρώπη δια της συναίνεσης, αλλά όμως πρέπει να γίνει κάτι για να υπερπηδηθεί η παράλογη συμπεριφορά της Ελλάδας. 
Η συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ν. Γκρουέφσκυ έγινε με ελληνική πρωτοβουλία, καθώς «πιστεύουμε πως οι απευθείας επαφές με την πλευρά των Σκοπίων, μόνον οφέλη μπορούν να προσφέρουν - τόσο στη βελτίωση των διμερών σχέσεων όσο και στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος του ονόματος» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημ. Δρούτσας. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, λίγο μετά από τη συνάντηση που είχε στο κτίριο του συμβουλίου υπουργών ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Γκρουέφσκι, ο κ. Δρούτσας σημείωσε πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας επιδιώκει «όποτε οι δύο ηγέτες βρίσκονται στον ίδιο χώρο να αξιοποιούν την ευκαιρία για μια συνάντηση».
Ως προς το περιεχόμενο της συνάντησης, ο κ. Δρούτσας σημείωσε πως ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την ελληνική βούληση για λύση του προβλήματος και υπογράμμισε πως «η Ελλάδα υποστηρίζει την αναζήτηση μιας ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα προσφέρεται για κάθε χρήση», ενώ παραμένει πιστή στη διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Δρούτσας επεξήγησε ότι η ελληνική επιδίωξη της βελτίωσης των διμερών σχέσεων αποτελεί μιαν αυταξία, που «θα είναι χρήσιμο να περάσει ως μήνυμα στην κοινωνία της γειτονικής μας χώρας», ενώ υπογράμμισε ότι αν λυθεί το πρόβλημα του ονόματος «η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της ΠΓΔΜ σε όλη της διάρκεια της δύσκολης ενταξιακής της πορείας». Ο κ. Δρούτσας απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως «οι δημόσιες δηλώσεις της άλλης πλευράς δεν είναι ενθαρρυντικές» παρατηρώντας πως «για τον λόγο αυτό εξάλλου έχουν μεγάλη σημασία οι απευθείας επαφές», ενώ σε ερώτηση περί της ονομασίας «Μακεδονία του Βαρδάρη» (που αναφέρθηκε σε δημοσίευμα) ο κ. Δρούτσας επεσήμανε πως «κάθε πρόταση που πληροί τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης».-

Σχόλια