Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012

Πάνος Καμμένος ολόκληρη η ομιλία του στη βουλή

ΖΑΠΕΙΟ ΙΙΙ, ΔΕΣΜΗ 18 ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Α. ΣΑΜΑΡΑ

Δρ. Κυριάκος Τόμπρας

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Α. ΣΑΜΑΡΑ :
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ !
ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙΙ ΚΑΙ Η ΔΕΣΜΗ ΤΩΝ 18ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...

 ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Καμμένος : Όχι στην συγκάλυψη και παραγραφή..σχέδιο Νόμου για λαθρομετανάστες και ΑΟΖΑύριο υποβάλλει σχέδιο νόμου για την λαθρομετανάστευση ο Πάνος Καμμένος και παρακαλεί όλους τους βουλευτές να τον ψηφίσουν..μιας και πολλοί εξ αυτών κατέβηκαν με αυτή την δέσμευση προεκλογικά στον ελληνικό λαό..
Επίσης ανέφερε ότι έχει αναθέσει στον Ν. Λυγερό την προετοιμασία πρότασης νόμου για την ΑΟΖ 

Κακοφαίνεται σε κάποιους.. γιατί η Κύπρος διατηρεί φιλικές σχέσεις με Ρωσία και Κίνα.....

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είπε χθες στην Κύπρο ο πρόεδρος Χριστόφιας, σε σκοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barroso, με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Κύπρο του Προέδρου Barroso και του Σώματος των Επιτρόπων.
Το βίντεο περιέχει την απάντηση του κ.Χριστόφια, σε ερώτηση δημοσιογράφου των Financial Times, σχετικά με τον δανεισμό από την Ε.Ε και την Ρωσία.. 

Την απάντηση της Μόσχας για το δάνειο περιμένει η Λευκωσία

Λευκωσία: Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση από τη Ρωσία σε ό,τι αφορά το αίτημά της για δανειοδότηση. 
Αυτό δήλωσε το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, επισημαίνοντας πως «όταν και εφόσον έχουμε εξελίξεις, η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί με διαφάνεια και θα δει πώς θα χειριστεί το όλο ζήτημα».

Στα 2,6 δισ η μαύρη τρύπα στα έσοδα το 2012..

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία από την πορεία των εσόδων που παρέδωσε το Γενικό Λογιστήριο στην Τρόικα είναι. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΝΕΤ και του οικονομικού συντάκτη Μανώλη Σταυρουλάκη, η μαύρη τρύπα στα έσοδα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, εκτοξεύεται στο αστρονομικό ποσό των 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για το σύνολο του έτους. Και αυτό γιατί εκτός στόχου βρίσκονται τα έσοδα από τον ΦΠΑ, τον φόρο εισοδήματος και τον φόρο επιχειρήσεων.

Πάνος Καμμένος: θα ζητήσουν και νεό εσωτερικό "κούρεμα"...

e-Επιλογές της 06/07/2012

Αγωγή του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας κατα της ΤΤΕ για το "κούρεμα"..

Το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, ενημερώνει τους μετόχους και μερισματούχους του, ότι σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 23/20-6-12 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, έχει προβεί στην κατάθεση αγωγής κατά της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ελληνικού Δημοσίου, λόγω των ζημιών που υπέστη από την απώλεια των τηρούμενων στην Τράπεζα Ελλάδος διαθέσιμών του (Κοινό Κεφάλαιο ΝΠΔΔ&ΑΦ) κατά την πρόσφατη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους(PSI).

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ.


«Ο κ. Αντώνης Σαμαράς είναι ο δεύτερος που κάνει αναφορά στο κουράγιο των Ελλήνων. Ο πρώτος ήταν ο Όλι Ρεν λίγο πριν μπει η Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Είναι προφανές ότι εγκαταλείπει την προεκλογική υπόσχεση της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και προσαρμόζεται πλήρως στις επιταγές της τρόικας και των πιστωτών της χώρας.
Η πιο χαρακτηριστική φράση του κ. Σαμαρά είναι ότι δεν εκλιπαρεί για ελαφρύνσεις. Αποδεικνύεται έτσι ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας είχε την απόλυτη έγκριση του πρωθυπουργού όταν έλεγε ότι δεν μπορεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση.

ΣΙΛΑΣ - Ραντεβού το Σεπτέμβρη

Εκεί Βουλή; Το δίκαιο  είναι να καταργείς το παράλογο και αδικαιολόγητο εθιμικό δίκαιο.


Τα 90 "Θα"....

Ομιλία Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά,
Στις Προγραμματικές δηλώσεις της Νέας Κυβέρνησης
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Θα σας μιλήσω χωρίς περιστροφές. Χωρίς γενικολογίες που καλύπτουν τα πάντα, αλλά δεν λένε τίποτε… Χωρίς εύκολες υποσχέσεις και ακόμα ευκολότερες υπεκφυγές, που συνηθίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις… Ο λαός έχει ανάγκη σήμερα από τέσσερα πράγματα: Από αλήθεια. Από Προοπτική. Από Ελπίδα. Κι από κουράγιο. Από ολόκληρη την αλήθεια, όχι από «μισές αλήθειες»… Από χειροπιαστή προοπτική, όχι από λαϊκίστικες χίμαιρες. Από ρεαλιστική Ελπίδα, όχι από ψεύτικα συνθήματα. Κι από το κουράγιο που μπορεί να εμπνεύσεις μόνο αν δείξεις ότι έχεις πρόθεση να «σπάσεις αυγά».
Και μπορεί να αντλήσει κουράγιο αυτός που σ’ ακούει, μόνο αν πιστέψει στη δική σου ειλικρίνεια και στις δικές του δυνάμεις. Με δύο λόγια, η Ελλάδα βρίσκεται, ναι, σε δύσκολη θέση.
Όμως, αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πει την αλήθεια, να δείξει αποφασιστικότητα και να εμπνεύσει στο λαό εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση.
Η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει! Κι εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε όλες τις μάχες που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Άδωνις: "ο βουλευτής δεν μπορεί να κυκλοφορεί με λεωφορείο και τρένο"

Ε, θες να τ΄ακούσεις Άδωνι !
Μ΄αυτά που λες, θα την ακούσεις, δεν φταίμε εμείς....
Δείτε τι είπε πάλι ο φίλος μας ο Άδωνις και θα τα ΄κουσει χοντρά:


«Όχι» στη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες, λένε οι δικαστικοί

Για λόγους ασφαλείας, να μην αναρτώνται στο διαδίκτυο και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» (περιουσιακής κατάστασης) των δικαστών και εισαγγελέων, ζητάει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με επιστολή της στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτη.
Ειδικότερα, η Ένωση αναφέρει ότι με τροπολογία του Ν. 4065/2012, οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» των βουλευτών, δικαστών, εισαγγελέων, δημοσίων λειτουργών, νομαρχών, δημάρχων, δημοσιογράφων κ.λπ. θα αναρτώνται πλέον στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής και θα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Παρουσίαση Εθνικού Ολύμπου.


Το Σάββατο 7 Ιουλίου και ώρα 19:00 στο «οικογενειακό κέντρο» Εσπερίδες στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας θα γίνει η παρουσίαση του νέου συλλόγου με την ονομασία « Εθνικός Ολύμπου» .
Ο σύλλογος θα λειτουργήσει τμήματα ποδόσφαιρου , μπάσκετ , βόλεϊ , στίβου , πάλης και έχει σκοπό να συνδράμει όχι μόνο στα αθλητικά αλλά και στα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής .
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν το σήμα , οι ενδυμασίες ,οι χορηγοί , η διοίκηση και το πλάνο λειτουργίας του συλλόγου.

Ας γελάσουμε λίγο...

Κουίζ: τι κάνει ο τύπος στην φωτογραφία...;;

Δόσεις γιοκ αν δεν ικανοποιηθούν οι στόχοι

Αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, δεν θα εκταμιευτούν οι επόμενες δόσεις στην Ελλάδα, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, αξιωματούχος της νομισματικής ένωσης που δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί το όνομά του.
«Δεν θα υπάρξει εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα έως ότου το Eurogroup αποφασίσει ότι το πρόγραμμα είναι και πάλι εντός δρόμου», δήλωσε χαρακτηριστικά η πηγή του διεθνούς πρακτορείου.

ΆΥΞΗΣΗ !!! ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 5μήνο 2012 ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2011

Πίνακας συλληφθέντων μη νόμιμων μεταναστών, για παράνομη είσοδο & παραμονή, από Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές 5μηνο 2011 - 5μηνο 2012
Πίνακας συλληφθέντων μη νόμιμων μεταναστών, για παράνομη είσοδο & παραμονή, από Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές
5μηνο 2011 – 5μηνο 2012
Πίνακας συλληφθέντων διακινητών μη νόμιμων μεταναστών, από Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές 5μηνο 2011 - 5μηνο 2012
Πίνακας συλληφθέντων διακινητών μη νόμιμων μεταναστών, από Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές

Χ. Ζώης: "Δεν έχει σημασία τι λέει ο κ. Βενιζέλος για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Μας ενδιαφέρει μόνο η γνώμη των Ελλήνων πολιτών..."

Επίθεση στον Πάνο Καμμένο και τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" έκανε σήμερα ο Ε. Βενιζέλος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Εθνική Συνδιάσκεψη για τη διαδικασία ανασύστασης της Παράταξης.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε:
Έχει τεθεί σε αμφισβήτηση η κοινωνική ευαισθησία και η πολιτική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση όμως με τι;
Με τον λεγόμενο αριστερό ριζοσπαστισμό του ΣΥΡΙΖΑ  που συγκαλύπτει την εμμονή στον κρατισμό και τον συντεχνιασμό;

Η Ρωσία έλαβε αίτημα για δάνειο 5 δις από Κύπρο και το εξετάζει...

Σημερινά δημοσιεύματα ξένων πρακτορείων αναφέρουν ότι:
Η Ρωσία μελετάει αίτηση δανείου 5 δις ευρώ ($ 6,2 δισ.), από την Κύπρο...
Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Anton Siluanov επιβεβαίωσε ότι, εξετάζουν 
ένα αίτημα της Κύπρου,

Αρθρο NEXUS :”Ανταγωνιστικότητα και Εργασιακά Δικαιώματα”


Διαβάστε στο NEXUS Ιουλίου – Αυγούστου 2012
του Αυγερινού Κ.Χατζηχρυσού
Ανεξάρτητοι Ελληνες-Β’Πειραιά
Εγιναν οι εκλογές της 6ης Μαϊου, επαναλήφθηκαν στις 17 Ιουνίου με αποτέλεσμα;
Η Τροϊκα ήρθε πάλι, όπως εδώ και δυο χρόνια να κάνει υποδείξεις στην χώρα ότι δεν υπάρχει ανταγωνιστικότητα λόγω των Υψηλών Μισθών ή όπως το λένε επικοινωνιακά “μισθολογικό κόστος”, ώστε να τονίζεται ότι ο Μισθός είναι “κόστος” κι όχι Επένδυση.

Ο εργοδότης που “επενδύει” στο Ανθρώπινο Δυναμίκο, είναι κι αυτός που ωφελείται .
“…Για παράδειγμα στην Βουλγαρία, παρά τους χαμηλότερους μισθούς, η χώρα άδειασε δημογραφικά από το πιο ικανό ανθρώπινο δυναμικό της,

Επειδή τα γραπτά μένουν...

Μέρες που είναι, ας θυμηθούμε τι έγραψε το παιδί του γνωστού συστήματος Καθημερινή-ΕΛΙΑΜΕΠ-Θάνου Βερέμη, Φίλιος Στάγκος, για τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο και για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε, όταν ο σημερινός υπάλληλος του Μπουτάρη συνέκρινε με άρθρο του στην "Καθημερινή" τον Τάσσο Παπαδόπουλο με τον Νίκολα Γκρουέφσκι! Για διαβάστε το...

Αρχίζουν οι τίτλοι τέλους για το ΠΑΣΟΚ…

20120706-012930.jpgΣήμερα θα γίνει η πρώτη φάση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Βενιζέλος έχει όραμα να αλλάξει τη δημοκρατική παράταξη και να την κάνει νέο κόμμα, με νέο ΑΦΜ μπας και γλιτώσει κανένα χρέος.

Σημερα λοιπόν, ξεκινά η Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με απόντα τον μεγάλο στοχαστή του κινήματος, ο οποίος θα παει στη Ρόδο να βραβευθεί (!) από διεθνές συνέδριο!

Παρέμβαση Συνηγόρου του Πολίτη: "Οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν άλλους φόρους"!

Μεγάλες ενστάσεις έχει ο Συνήγορος του Πολίτη στις έκτακτες εισφορές που επιβλήθηκαν την εποχή των Μνημονίων επί δικαίων και αδίκων. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Συνήγορος του Πολίτη το ύψος του φόρου που πληρώνει ο καθένας πρέπει να ανταποκρίνεται στις οικονομικές του δυνατότητες ενώ συμπληρώνει ότι κάποια από τα έκτακτα μέτρα που επιβλήθηκαν πλήττουν δυσανάλογα ευπαθείς ομάδες. Υπενθυμίζει ότι η αρχή της αναλογικότητας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και προσθέτει ότι οι διαδοχικές φορολογικές επιβαρύνσεις δεν πρέπει να θίγουν τον πυρήνα του δικαιώματος των πολιτών στην ιδιοκτησία και την επιχειρηματικότητα.
«Τα φορολογικά βάρη πρέπει να κατανέμονται στους έλληνες πολίτες ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνάμεις.

Επαναδιαπραγμάτευση τέλος, από τα πλέον επίσημα χείλη...


Διαβάστε τι γράφουν τα ΝΕΑ για δήλωση που έκανε χθες ο κ. Στουρνάρας στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times: 

Βόμβα Άκερμαν: Η Ελλάδα χρειάζεται νέο κούρεμα..

Ο πρώην πρόεδρος της Deutsche Bank Γιόζεφ Ακερμαν τόνισε σε ομιλία του ότι η Ευρώπη χρειάζεται οράματα και η Ελλάδα νέο κούρεμα. Η ΕΕ ως ένωση που διασφαλίζει απλά την ειρήνη δεν πείθει τη νέα γενιά, είπε.
Στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά την αποχώρηση από την προεδρία της Deutsche Bank o Γιόζεφ Ακερμαν είπε στο Γερμανο-ελβετικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Ζυρίχη, ότι η Ελλάδα θα πρέπει......

e-Επιλογές της 05/07/2012

EKTAKTO: Πυροβόλησαν κι έριξαν χειροβομβίδα κατά αστυνομικών!

Σκηνές βγαλμένες από χολυγουντιανή ταινία εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα στον Νέο Κόσμο, με τους άγνωστους να γαζώνουν τους αστυνομικούς και να τους πετούν μέχρι και χειροβομβίδα! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece....

Έχει και η Ψωροκώσταινα τον "ΟΠΕΚ" της,  δυστυχώς για μας....


Tου Γ.Δη
Ο κ. Γ. Στουρνάρας με τους κ.κ, Κ. Σημίτη, Γ. Βερνίκο, Ε. Βενιζέλο, Μ. Χρυσοχοϊδη, Τ. Γιαννίτση, Σ. Κοσμίδη, Β. Ράπανο, Ν. Χριστοδουλάκη, Ρ. Σωμερίτη, κ.α, στον "ΟΠΕΚ" !...
Κάποιοι φαίνεται μυρίστηκαν "μαύρο χρυσό" στην κρίση,....με μαλάκες -κατ' αυτούς- εργαζόμενους, ανήμπορους συνταξιούχους, γονατισμένους μικροεπιτηδευματίες και χρεωμένους μικροϊδιοκτήτες στην Ελλάδα και κάνουν πολιτικοκοινωνική "ε(σ)ώριξη" ύποπτων ιδεολογημάτων και φόβου....για λογαριασμό του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου και "ο ....νοών, νοήτω".
["@αμώ την τύχη μου @αμώ...."]
ΙΔΟΥ:Ο Οργανισμός Προωθήσεως Εκσυχρονισμού Κοινωνίας [ΟΠΕΚ ].

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Ο Βενιζέλος τώρα θυμήθηκε την ίση μεταχείριση ....

Παράταση και επικαιροποίηση του μνημονίου και ίση μεταχείριση της Ελλάδας ζήτησε ο Βενιζέλος

Στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ μίλησε ο προέδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, που αύριο θα θα παρουσιάσει τη νέα διακήρυξη του κόμματος στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ που θα συνέλθει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Στην ομιλία του στην ΚΟ ο κ. Βενιζέλος τόνισε μεταξύ άλλων:

Κόψτε τις εγγυημένες τιμές για ΑΠΕ. Ή, ακόμα πιο απλό, κόψτε τις ΑΠΕ! Φτάνει η απάτη!


"...Οταν με νόμο οι παραγωγοί ΑΠΕ παίρνουν εγγυημένη εξαπλάσια τιμή από τη μέση τιμή συστήματος χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει μια χρηματοδοτική μελέτη, είναι αδύνατον το «πράσινο τέλος» να φθάνει για να πληρωθούν οι παραγωγοί, όσο βαθιά και αν βάλουν το χέρι στην τσέπη οι καταναλωτές. Ολες αυτές οι στρεβλώσεις καλούνται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να λυθούν από τη νέα κυβέρνηση..."

Τα Wikileaks θα δημοσιεύσουν την αλληλογραφία Σύρων ηγετών

Η ιστοσελίδα των Wikileaks, γνωστή για τις δημοσιεύσεις απόρρητης αλληλογραφίας Αμερικανών διπλωματών, προετοίμασε προς δημοσίευση 2,4 εκατομμύρια ηλεκτρονικές επιστολές Σύρων αξιωματούχων.
Όπως ανέφεραν οι χειριστές της ιστοσελίδας στα χέρια τους έχουν βρεθεί επιστολές αξιωματούχων 680 κρατικών υπηρεσιών της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων....

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, δεν θα παραστεί στην συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Θα προτιμήσει τη βράβευση από τα εσωκομματικά...
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γυρνάει την πλάτη στις εσωκομματικές διαδικασίες, προκειμένου να επισκεφθεί τη Ρόδο, όπου θα βραβευτεί από διεθνές συνέδριο για την Παιδεία.

ΣΙΛΑΣ - Όλη Βουλή τα φάγαμε

Αν ήταν να γίνει το CERN στην Ελλάδα...

Ο ΥΠΟΙΚ της Σουηδίας προειδοποιεί για πιθανή χρεοκοπία...

Οι προσπάθειες για να βοηθηθεί η Ελλάδα ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση, φαίνεται καταδικασμένη να αποτύχει, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Σουηδίας κ. Anders Borg την Πέμπτη, προσθέτοντας ωστόσο ότι η Αθήνα θα μπορούσε να καταφέρει να παραμένει γαντζωμένη στο ευρώ.
"Το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι ότι η Ελλάδα, θα καταλήξει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε κάποιας μορφής χρεοκοπία", δήλωσε ο κ. Borg σε συνέντευξή του στο Sveriges Radio (SR).
«Λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της κατάστασης και τον χειρισμός της μέχρι στιγμής,

Υπάλληλοι Βουλής σε δημοσιογράφους: “Αλήτες, μας κάψατε”

Τεταμένο το κλίμα στους διαδρόμους της Βουλής, όπου υπάλληλοι έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, με φόντο την αποκάλυψη του σκανδάλου του επιδόματος Πολύδωρα.

Ανοιχτός πόλεμος από το πρωί της Πέμπτης, μεταξύ υπαλλήλων της Βουλής και δημοσιογράφων, μετά την αποκάλυψη της είδησης, ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, ενέκρινε ένα μετεκλογικό επίδομα για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις συνολικού ύψους 1.000 ευρώ ανά υπάλληλο του Κοινοβουλίου, ενώ κατά τη διάρκεια των εκλογών η Βουλή ήταν κλειστή.

Όταν ο Καμμένος στρίμωχνε τον Βενιζέλο που απαντούσε με Πασοκικές μεθόδους…

Τελικά οι ενισχύσεις στις Τράπεζες αποτελούν Δημόσιο Χρέος ή όχι...;
 Ας θυμηθούμε λίγο από τα πρακτικά της συζήτησης των Πολιτικών Αρχηγών μετά τις εκλογές του Μαίου...

Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” καταθέτουν πρόταση νόμου για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
ΚΏΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
«Εκπληρώνοντας μία από τις βασικές τους προεκλογικές δεσμεύσεις, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα καταθέσουν τη Δευτέρα (9 Ιουλίου 2012) πρόταση νόμου με τον οποίο καταργείται ο νόμος Ραγκούση για την ελληνική ιθαγένεια.
Την πρόταση νόμου θα την υπογράφουν και οι είκοσι βουλευτές του κινήματος με επικεφαλής τον Πρόεδρο Πάνο Καμμένο και θα κατατεθεί τη Δευτέρα το πρωί με το άνοιγμα των υπηρεσιών της Βουλής και με το τέλος της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.
Τα βασικότερα σημεία της πρότασης νόμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι:

Η πραγματικότητα για τη Συρία ..

Οι Δυτικοί μύθοι και η πραγματικότητα για τη Συρία
Ο πολιτικός αναλυτής Αντρανίκ Μιγκρανιάν παραθέτει τους μύθους που καλλιεργεί η Δύση για τη στάση της Ρωσίας στο θέμα της Συρίας. Πολύ περισσότερο, εξηγεί γιατί η Δύση οδηγεί την κατάσταση σε αιματηρό αδιέξοδο.                                 
Πρόσφατα στην Ουάσιγκτον οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας και Συνεργασίας της Νέας Υόρκης, καθώς και το Κέντρο Εθνικού Ενδιαφέροντος της Ουάσιγκτον, ένα συνέδριο, το οποίο συνέπεσε χρονικά με τη Σύνοδο Κορυφής της G20 στο Λος Κάμπος και τη συνάντηση των προέδρων Πούτιν και Ομπάμα.

Η ΔΕΗ δεν μπορεί να μετατραπεί από μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας σε «λάφυρο» των διεθνών δανειστών μας.»


ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ
«Η τρόικα της συγκυβέρνησης συμφώνησε στην ενεργειακή πολιτική της χώρας που -δυστυχώς- εξαντλείται στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, της ναυαρχίδας της ενεργειακής μας πολιτικής.
Χωρίς ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό, χωρίς γνωμοδοτήσεις από την Επιτροπή Ενεργειακής Πολιτικής - η οποία εξάλλου δεν λειτουργεί- και την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, χωρίς καμία διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Δεν ήξεραν για τα πετρέλαια..δεν ρώταγαν τον ΓΑΠ ;; (βίντεο)

02/12/1968
Διεθνής διάσκεψη εξερεύνησης του θαλάσσιου βυθού για την ανεύρεση και εξόρυξη πετρελαίου στο ξενοδοχείο Χίλτον....
Σε αίθουσα του ξενοδοχείου Χίλτον, όπου πραγματοποιείται διεθνής διάσκεψη εξερεύνησης του θαλάσσιου βυθού για την ανεύρεση και εξόρυξη πετρελαίου, οι παριστάμενοι παρακολουθούν ομιλία.
Προσέξτε αυτό...

Το χιλιάρικο της ντροπής

Ν. Ναούμης
πολιτικός επιστήμονας
Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου…
Η αλήθεια είναι πως έχω αρκετό καιρό να γράψω κάτι. Όχι πως η επικαιρότητα δεν μας τροφοδοτεί με γεγονότα… Κάθε άλλο μάλιστα. Όμως, για να μπορέσεις να γράψεις πλέον δυο γραμμές για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, θα πρέπει να είσαι πολύ καλός γνώστης του αστυνομικού ή, ακόμα χειρότερα, του ιατρικού ρεπορτάζ, με ειδίκευση στο ρεπορτάζ ψυχικής υγείας. Τι να γράψεις…; Για τις ληστείες, τις δολοφονίες, τις απαγωγές, τους βιασμούς...

Που είναι ωρέ τα παχύδερμα, συνδικαλησταράδες του ΟΤΕ για να ουρλιάξουν για το σκάνδαλο της Deutsche Telekom;

olympiada 

Οι παλαιότεροι τον θυμόμαστε πολύ καλά. Τον πασοκτζή καρεκλοκένταυρο διορισμένο τεμπελχανά στην άλλη άκρη του γκισέ, όταν η μαύρη σου η μοίρα σε έριχνε στην ανάγκη του. Να μεταφέρεις την παλιά σου γραμμή ή -Παναγιά μου!- να κάνεις αίτηση για καινούρια!

Τα θυμάστε τα κίτρινα δόντια, ασορτί με την μασχάλη στο (κάποτε) λευκό πουκάμισο; Πιθανότερο ήταν να επικοινωνήσεις με το πνεύμα του Ίωνος Δραγούμη, παρά με τον “εργαζόμενο” που η μοναδική του περγαμηνή ήταν τα μελανιασμένα χέρια από τα παλαμάκια στον Κουτσόγιωργα.

Σόιμπλε..ο μετρ των "λάθος συνταγών"...

Φαίνεται πως Σόιμπλε εκτός από το πικρό-θανατηφόρο δηλητήριο...και τη λάθος συνταγή του μνημονίου, είναι και αλλού ειδικός...
Το νέο ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης του Σωτήρη Δανέζη με τίτλο «14.25», που προβλήθηκε χθες, αποκαλύπτει πώς συντελέστηκε το «αθλητικό θαύμα» της Ανατολικής Γερμανίας, τις δεκαετίες `70 και '80, με τη μυστική χορήγηση αναβολικών σε χιλιάδες νέους και νέες.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είπε μεταξύ άλλων ο Βέρνερ Φράνκε για τον Σόιμπλε...

Ετοιμάζουν τις προγραμματικές δηλώσεις...

Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων, του Χρύσανθου Λαζαρίδη από τη ΝΔ, του Κώστα Σκανδαλίδη από το ΠΑΣΟΚ και του Δημήτρη Χατζησωκράτη από τη ΔΗΜΑΡ, στο Μέγαρο Μαξίμου, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Σήμερα αναμένεται να συνταχθεί και το κείμενο της συμφωνίας, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αύριο στη Βουλή.

Σχέδιο για εξόφληση φόρων σε εννιά δόσεις

Διαβάστε τα σενάρια που εξετάζει η νέα κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κινήματος "Δεν δηλώνω".
Αναλυτικά το σχέδιο δράσης. Πόσα εκατ. ευρώ έφτασαν στα κρατικά ταμεία από την εξόφληση των φορολογικών δηλώσεω
Αντιμέτωπη με το φαινόμενο να μην υποβάλλουν οι πολίτες τη φορολογική τους δήλωση και να αρνούνται να πληρώσουν τους φόρους που προκύπτουν κατά την εκκαθάριση όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν έχουν τα χρήματα βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Στις 13.00 η πρώτη συνάντηση πρωθυπουργού - τρόικας

Τους επικεφαλής της τρόικας, θα δεχθεί στις 1 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνννη Στουρνάρα, ο οποίος θα συναντηθεί νωρίτερα με το κλιμάκιο της τρόϊκα. Παράλληλα, το τεχνικό μικτό κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα έχει σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης συνάντηση με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νικόλα Κανελλόπουλο και Γιάννη Ιωαννίδη.

“Είναι ανάγωγη η συμπεριφορά σου!” είπε ο Δημαράς στον Παπαδάκη και έφυγε από το στούντιο. (βίντεο)
Αύριο η κλήρωση για τα βουλευτικά αυτοκίνητα..


Αύριο θα κληρωθούν τα ονόματα των νέων βουλευτών που θα παραλάβουν τα αυτοκίνητα που επέστρεψαν συνάδελφοί τους οι οποίοι δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Μέχρι 1.300 κυβικά δικαιούνται οι βουλευτές της Αττικής και μέχρι 1.600 κυβικά οι βουλευτές της περιφέρειας, καθώς με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας τον Σεπτέμβριο του 2011 και επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου, είχαν καταργηθεί τα πολυτελή και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις έφταναν και τα 3.600 κυβικά, και η Βουλή είχε εξοικονομήσει στον προϋπολογισμό της 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

e-Επιλογές της 04/07/2012

Υψηλή σεζόν με χαμηλή ζήτηση

Ο ανταποκριτής της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt στην Ελλάδα Γκερντ Χέλερ σημειώνει ότι «η Ελλάδα αγωνίζεται (να προσελκύσει) τουρίστες» κάνοντας λόγο για εμφανή κάμψη της τουριστικής κίνησης στη χώρα. «Αν και βρισκόμαστε σε περίοδο υψηλών κρατήσεων, πολλές ξαπλώστρες παραμένουν κενές. Η μειωμένη κίνηση αρέσει βέβαια σε πολλούς επισκέπτες, ζημιώνει όμως τον τουρισμό».

Καλή για όσους θέλουν να χαλαρώσουν η μειωμένη κίνηση...

Το τέλος της ACTA στην Ευρώπη!

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) χθες Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε αρχικά την πρόταση αναβολής της ψηφοφορίας για την ACTA που υπέβαλε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και κατόπιν απέρριψε την ίδια την ACTA, τη χειρότερη “νομοθεσία” που φτιάχτηκε ποτέ, κρυμμένη κάτω από τον μανδύα εμπορικής συμφωνίας.

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

ΣΙΛΑΣ - Είμαστε όλοι μποζόνια

Καλά ρε παιδιά, ούτε μια τομεαρχία στον Πάντζα;

Ποιός Έλληνας έχει να κάνει φορολογική δήλωση από το 2000;

Και φυσικά δεν είναι ο μόνος! Οι μισοί από αυτούς τους λεζαντιάρηδες που βλέπετε με τα X5 και τα Cayenne να σκορπάνε το χρήμα, δεν υποβάλλουν καν φορολογική δήλωση! Αν υπέβαλλαν...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕΣΩ ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Το αργότερο μέχρι την προσεχή Πέμπτη θα γίνει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβερνήσεως και ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα πρέπει να αποδείξει πως όσα υποσχόταν από την πρώτη ημέρα που ηγείται της ΝΔ, περί νέας Μεταπολίτευσης και νέου Συντάγματος, ισχύουν και από τη στιγμή που το κόμμα του έγινε Κυβέρνηση. Η πατρίδα μας έχει μεγάλη ανάγκη από ένα νέο Σύνταγμα για να έχει μέλλον. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να γυρίσει σελίδα και να αφήσει πίσω τις πολιτικές των δυο πάλαι ποτέ κομμάτων εξουσίας, τα οποία κυβέρνησαν με αυτοδύναμες Κυβερνήσεις και έγιναν από όργανα προάσπισης των συμφερόντων του Ελληνικού λαού και του δημοκρατικού πολιτεύματος, σπόνσορες των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των διαφόρων συντεχνιών.

Τότε που η Ελλάδα δημιουργούσε...

03/10/1976
 
 
Ο Υπουργός Βορείου Ελλάδος Νικόλαος Μάρτης πραγματοποιεί τα εγκαίνια του μεταλλείου θειούχου μολύβδου, ψευδαργύρου και σιδήρου στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.
Η επενδυτική δαπάνη για το μεταλλείο, το οποίο ανήκει στο συγκρότημα της Εταιρείας Χημικών Προϊόντων και Λιπασμάτων Μποδοσάκη, ανέρχεται σε 500.000.000 δραχμές και η παραγωγική του δυναμικότητα υπολογίζεται σε 300.000-360.000 τόνους μεταλλεύματος ετησίως.

Αποφασίστε είστε ψεύτες ή επικίνδυνοι...;

Διαβάζοντας χθες το άρθρο του καθηγητή μου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννη Βαρουφάκη, με τίτλο Φινλανδική αλληλεγγύη, που δημοσιεύτηκε στην τελευταία έκδοση του HOTDOC, ήρθα αντιμέτωπος με μια συγκλονιστική αποκάλυψη και ταυτόχρονα αισθάνθηκα απίστευτη ντροπή για το κατάντημα της χώρας, από ανθρώπους, οι οποίοι υποτίθεται ότι έχουν ορκιστεί για να την υπηρετήσουν...

Σαν σήμερα, το 2004 η Ελλάδα σήκωνε το τρόπαιο του Euro!

Ιστορική μέρα
Ήταν 4 Ιουλίου του 2004 όταν η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωνε με τον πιο επιτυχημένο τρόπο το πέρασμά της από τα γήπεδα της Πορτογαλίας, σηκώνοντας το τρόπαιο του Euro.
Μια στιγμή που οι Έλληνες δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ, και πάντα θα εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τους πρωταγωνιστές εκείνης της μαγικής πορείας.
Η Εθνική Ελλάδας ερχόμενη στο Euro ως το απόλυτο αουτσάιντερ κατάφερε

Κώστας Αγοραστός: «Δημιουργούμε μια ψηφιακή πλατφόρμα στοχεύοντας στην παγκόσμια τουριστική προβολή μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών»


Σε διαβούλευση θέτει η Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο «Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου – Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμών Περιφέρειας Θεσσαλίας» προϋπολογισμού 699.140 ευρώ
Σε διαβούλευση θέτει η Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο «Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου – Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμών Περιφέρειας Θεσσαλίας». Το έργο αυτό αφορά στη δημιουργία μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας που στοχεύει στην ηλεκτρονική προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου. Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με προϋπολογισμό 699.140 ευρώ.

Ωωωωπα! Και ο κύριος Μπόμπολας στους υδρογονάνθρακες; Μα δεν διαβάζει “Έθνος”;

Η πληροφορία που μας ήλθε δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Ο κύριος Μπόμπολας μπαίνει στον χορό των υδρογονανθράκων μέσω μίας εκ των εταιρειών που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που βγήκαν στο “σφυρί”.

Εμάς δεν μας προκαλεί έκπληξη, αφού ο κύριος Μπόμπολας ήταν ο μόνος που πίστεψε στα κολοσσιαία κοιτάσματα χρυσού στην Χαλκιδική, όταν οι υπόλοιποι τα θεωρούσαν συνωμοσιολογία. Σήμερα λοιπόν, παρεΐτσα με την Goldman Sachs έχουν στα χέρια τους ενα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα του πλανήτη, αξίας τουλάχιστον 22 δις Ευρώ τα οποία απέκτησαν “κοψοχρονιά”. Μόλις με 15 εκατομμύρια Ευρώ!

Βούτηξε στο κενό από ταράτσα τριώροφης πολυκατοικίας στην καρδιά της Αθήνας!

Και η μακάβρια λίστα όλο και μεγαλώνει. Άλλη μια αυτοκτονία σοκ στην καρδιά της Αθηνας, λίγα μέτρα από την πλατεία Συντάγματος.

Όλα έγιναν περίπου στις 12 το μεσημέρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας περίπου 45 ετών καλοντυμένος, μπήκε σε πολυκατοικία στην οδό Απολλωνος 11 στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST


«H συντριπτική ήττα του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις ανάγκασε χθες τον πρόεδρό του από το βήμα του συνεδρίου του Economist να προτείνει εκ των υστέρων και εντελώς υποκριτικά τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ) στην αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους, ενώ ως υπουργός Οικονομικών είχε κάνει ακριβώς το αντίθετο.
Εάν ο κ. Βενιζέλος δεν είχε συμφωνήσει τότε στην εξαίρεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το κούρεμα του ελληνικού δημοσίου χρέους, το δημόσιο χρέος θα είχε μειωθεί περαιτέρω κατά 27 δις ευρώ τουλάχιστον ή 14% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (Α.Ε.Π.).

Μόνιμο τοποτηρητή βάζει στην Ελλάδα η ΕΕ! Πως είπαμε οτι λέγεται η κυβέρνηση;

Είναι η μόνη που δεν έχει, καθώς μόνιμο τοποτηρητή διαθέτει στην Αθήνα το ΔΝΤ και η ΕΚΤ.

Έτσι, στόχος είναι η “συγχώνευση” της ομάδας του Ράιχενμπαχ με την τρόικα που ξέρουμε, ενώ αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να ελέγχουν την Ελλάδα, όχι κάθε τρίμηνο οπως τώρα, αλλά καθημερινά.