Βόμβα Άκερμαν: Η Ελλάδα χρειάζεται νέο κούρεμα..

Ο πρώην πρόεδρος της Deutsche Bank Γιόζεφ Ακερμαν τόνισε σε ομιλία του ότι η Ευρώπη χρειάζεται οράματα και η Ελλάδα νέο κούρεμα. Η ΕΕ ως ένωση που διασφαλίζει απλά την ειρήνη δεν πείθει τη νέα γενιά, είπε.
Στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά την αποχώρηση από την προεδρία της Deutsche Bank o Γιόζεφ Ακερμαν είπε στο Γερμανο-ελβετικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Ζυρίχη, ότι η Ελλάδα θα πρέπει......
να προχωρήσει σε νέα διαγραφή έτσι ώστε το χρέος να φθάσει στο 60% του ΑΕΠ. Ο 64χρονος, ο οποίος προΐσταται πλέον της ασφαλιστικής εταιρίας Zürich, υπερασπίστηκε με πάθος τη σωτηρία της Ελλάδας. Υπογράμμισε μάλιστα ότι το κόστος μιας αποτυχίας της νομισματικής ένωσης θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της σωτηρίας της.
Η Γερμανία, είπε ο Γιόζεφ Ακερμαν, διέθεσε μετά την επανένωση 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση της ανατολικής Γερμανία. Αν τώρα δεν μπορούμε να εξηγήσουμε στους ευρωπαίους πολίτες για ποιους λόγους διαθέτουμε 100 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της Ισπανίας τότε υπάρχει πρόβλημα ηγεσίας. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος, πρόσθεσε. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα βάρη, ούτε την επίπονη διαδικασία.
Στην ομιλία του ο Γιόζεφ Ακερμαν επαίνεσε την πολιτική διαχείρισης της κρίσης από την Αγκελα Μέρκελ: «Η Γερμανία ανταποκρίνεται στην ευθύνη έναντι της Ευρώπης. Η χώρα έχει αναλάβει μεγάλα οικονομικά ρίσκα και ορθώς υπενθυμίζει συνεχώς τη σχέση μεταξύ οικονομικής βοήθειας και ευθύνης».
Deutsche Welle

Σχόλια