Κακοφαίνεται σε κάποιους.. γιατί η Κύπρος διατηρεί φιλικές σχέσεις με Ρωσία και Κίνα.....

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είπε χθες στην Κύπρο ο πρόεδρος Χριστόφιας, σε σκοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barroso, με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Κύπρο του Προέδρου Barroso και του Σώματος των Επιτρόπων.
Το βίντεο περιέχει την απάντηση του κ.Χριστόφια, σε ερώτηση δημοσιογράφου των Financial Times, σχετικά με τον δανεισμό από την Ε.Ε και την Ρωσία.. 




Υπάρχουν άραγε και στην Ελλάδα κάποιοι (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, bloggers κλπ) που τους κακοφαίνεται .. γιατί η Κύπρος διατηρεί φιλικές σχέσεις με Ρωσία και Κίνα ;;;
Υπάρχουν κάποιοι που για γνωστούς λόγους και επειδή μας έχουν δέσει χειροπόδαρα με το μνημόνιο, που μας απαγορεύει να δανειζόμαστε από τρίτους..προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό, ότι δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα δανεισμού...
ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Να θυμίσουμε εδώ τι είπε ( cyprusnet.gr ) πριν λίγες ημέρες για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος Χριστόφιας:
Απαντώντας σε ερώτηση Ελβετού δημοσιογράφου σε σχέση με το δάνειο της Κύπρου από τη Ρωσία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαπίστωσε πως γίνεται μια προσπάθεια αντιπαράθεσης μεταξύ της αίτησης της Κύπρου να ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης και της προσπάθειάς της να πάρει δάνειο από τη ρωσική ομοσπονδία και εκφράζονται μάλιστα και φόβοι ότι η Κύπρος τάχατες δεσμεύεται και κινδυνεύει η ανεξαρτησία της από τις σχέσεις της με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Ανέφερε πως  οι όροι δανεισμού από Ρωσία είναι πιο ευνοϊκοί από όρους μηχανισμού στήριξης όσο και εάν φαίνεται παράξενο, όπως είπε.
Είπε πως η Ρωσία δίδει δάνειο χωρίς κανένας  απολύτως όρο για την Κύπρο. Δεν μας ζήτησε τίποτε. Είναι ένα χαμηλό επιτόκιο. Τελεία. Ανέφερε πως αυτό γίνεται επειδή η Κύπρος ως μεσογειακή χώρα που κατοικείται κατά πλειοψηφία από Χριστιανούς Ορθόδοξους έχει μακρότατες πολιτιστικές/πολιτισμικές σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία και ως χώρα αδέσμευτη για πολλά χρόνια επί Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ έκτισε φιλικές σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Είπε πως οι σχέσεις αυτές χρονολογούνται και δεν αναπτύχθηκαν επί Προεδρίας του επειδή ο ίδιος είναι κομμουνιστής.
 «Αξιοποιώ κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς το συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας τις πολύ θερμές, φιλικές σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία που είναι ένας στρατηγικός εταίρος της ΕΕ», ανέφερε.


Σχόλια