Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Αρθρο NEXUS :”Ανταγωνιστικότητα και Εργασιακά Δικαιώματα”


Διαβάστε στο NEXUS Ιουλίου – Αυγούστου 2012
του Αυγερινού Κ.Χατζηχρυσού
Ανεξάρτητοι Ελληνες-Β’Πειραιά
Εγιναν οι εκλογές της 6ης Μαϊου, επαναλήφθηκαν στις 17 Ιουνίου με αποτέλεσμα;
Η Τροϊκα ήρθε πάλι, όπως εδώ και δυο χρόνια να κάνει υποδείξεις στην χώρα ότι δεν υπάρχει ανταγωνιστικότητα λόγω των Υψηλών Μισθών ή όπως το λένε επικοινωνιακά “μισθολογικό κόστος”, ώστε να τονίζεται ότι ο Μισθός είναι “κόστος” κι όχι Επένδυση.

Ο εργοδότης που “επενδύει” στο Ανθρώπινο Δυναμίκο, είναι κι αυτός που ωφελείται .
“…Για παράδειγμα στην Βουλγαρία, παρά τους χαμηλότερους μισθούς, η χώρα άδειασε δημογραφικά από το πιο ικανό ανθρώπινο δυναμικό της,
το οποιο μετακινήθηκε προς χώρες με καλύτερες αμοιβές, και τελικά έμεινε με επενδύσεις χαμηλού κόστους και υπηρεσίες δεύτερης διαλογής. …”
“….Μια σοβαρή οικονομία δεν αναζητάει τον εργαζόμενο ως δαπάνη, αλλά ως επένδυση. Πρώτα κοιτάει να προσελκύσει τον ικανότερο, μετά την πρόσληψη να τον κρατήσει, να τον βοηθήσει να αναπτύξει κι άλλο την εμπειρία του προς όφελος της και τέλος να βελτιστοποιήσει την απόδοση του, ώστε να παράγει το μέγιστο δυνατόν έργο….”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.