Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Υψηλή σεζόν με χαμηλή ζήτηση

Ο ανταποκριτής της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt στην Ελλάδα Γκερντ Χέλερ σημειώνει ότι «η Ελλάδα αγωνίζεται (να προσελκύσει) τουρίστες» κάνοντας λόγο για εμφανή κάμψη της τουριστικής κίνησης στη χώρα. «Αν και βρισκόμαστε σε περίοδο υψηλών κρατήσεων, πολλές ξαπλώστρες παραμένουν κενές. Η μειωμένη κίνηση αρέσει βέβαια σε πολλούς επισκέπτες, ζημιώνει όμως τον τουρισμό».

Καλή για όσους θέλουν να χαλαρώσουν η μειωμένη κίνηση...

Οι Γερμανοί, που ήταν το 2011 με 2,3 εκατομμύρια η μεγαλύτερη ομάδα τουριστών, αποφεύγουν την Κέρκυρα, την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Οι κρατήσεις από τη Γερμανία μειώθηκαν δραματικά σύμφωνα με Έλληνες και Γερμανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες. ‘Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 30% κάτω από πέρυσι’ λέει ο Κρίστιαν Βέσελς από τον τουριστικό όμιλο Rewe –και αυτό παρά τις καλές προσφορές».
Η Handelsblatt επισημαίνει ότι αυτήν την περίοδο επιχειρείται να ενισχυθεί η προσέλευση τουριστών από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Ρωσία και την Τουρκία. ‘Τώρα θα πρέπει να μάθουμε ρωσικά’ λέει χαρακτηριστικά ο ξενοδόχος Πάρης Παρασχούδης και προσθέτει ότι ‘μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων στην Ελλάδα δεν έγινε καμία κράτηση».
Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.