Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και από την πώληση γης και κτηρίων θα εξαιρούνται από τις ταμειακές εισροές...


Καμαρώστε τους...
Έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και έσοδα από την πώληση γης και κτηρίων θα πρέπει να εξαιρούνται από τις ταμειακές εισροές...Ας δούμε-θυμηθούμε τι έλεγε η αρχική σύμβαση...

ΑΙΣΧΟΣ !!! Η Ελευθεροτυπία κατηγορεί τους Ξεκούραστους !!!

Είναι ΝΤΡΟΠΗ...
Κουρασμένο μπορείτε να λέτε μόνο τον Κ. Καραμανλή και τις κυβερνήσεις του...
Οι σημερινοί κυβερνώντες είναι ξεκούραστοι , ακούραστοι και σε επιφυλακή συνεχώς για να "σώσουν την πατρίδα"...

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Nα παραχωρήσουμε τα λιμάνια μας σε μια κρατική κινεζική εταιρεία;» ( Αυτά έλεγε με εντολή GAP ο μέγας υπουργός οικονομικών )

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατά της πώλησης
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και η γ.γ. του ΚΚΕ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Κίνας Χ. Ζιντάο, ενώ ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος επέλεξε να λάβει μέρος στη συγκέντρωση του εργαζομένων που αντιδρούν στην παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ Ν. Ικονίου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου περιέγραψε τη σημασία που δίνει το κόμμα του στις επενδύσεις της Κίνας στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου ρώτησε για το θέμα:

Οι κερδισμένοι από το στοίχημα της αναδιάρθρωσης

Dartpfeil steckt in einer Karte von Griechenland
---
DW-Grafik: Peter Steinmetz
2010_03_08-Griechenland-im-Visier-der-Spekulanten

Στα πρωτοσέλιδα του γερμανικού τύπου κυριαρχεί η τρομοκρατική επίθεση στο Μαρόκο και η συμφωνία Χαμάς-Φατάχ. Οι Financial Times σε ανάλυσή τους για την Ελλάδα γράφουν ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι από μια αναδιάρθρωση.

«Οι κερδισμένοι από την ελληνική τραγωδία», είναι ο τίτλος ανάλυσης της γερμανικής έκδοσης των Financial Times (του Κάρστεν Ρέμπις) για τον τζόγο στις αγορές με στοίχημα την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Το άρθρο αναφέρεται στις αγορές και στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, και προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα, «εάν οι κερδοσκόποι εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να αυξήσουν τα κέρδη τους, διότι τελικά γι’ αυτούς τα πράγματα δεν θα είναι τόσο άσχημα».

Απίστευτο. Επίσημα και δια νόμου γινόμαστε δούλοι.Απίστευτο, απίστευτο, απίστευτο. Επίσημα και με νόμο γινόμαστε υπόδουλοι.
Θυμάστε τι μας έλεγε ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, ότι θα κάνει αμέσως νόμο και θα το βάλει και στο Σύνταγμα ότι απαγορεύεται να πωληθεί η δημόσια περιουσία;;; Άπιστοι Θωμάδες, που δεν πιστεύατε τον πρωθυπουργό!!! Ε, ναι λοιπόν. Το είπε και το έκανε ο άνθρωπος.

Χθες βράδυ, ημέρα Παρασκευή και εν μέσω συλλήψεων για την MARFIN,  εν μέσω αλληλοσπαραγμού....

Κ. Αγοραστός: Η Πρωτομαγιά του 2011 βρίσκει την ελληνική κοινωνία αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας της

-Μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την Εργατική Πρωτομαγιά 2011: «Η ενεργός στήριξη των ανθρώπων της εργασίας είναι ο καλύτερος τρόπος για να δικαιώνουμε τους αγώνες και τις θυσίες των πρωτοπόρων του εργατικού κινήματος»
-«Στην Ελλάδα έχει απλωθεί ένα πέπλο χρεοκοπίας και απαισιοδοξίας. Αλλάζουν οι αξιακοί κώδικες και στάσεις ζωής, διαρρηγνύεται η κοινωνική συνοχή, τα σημάδια παρακμής πληθαίνουν, οι εναλλακτικές λύσεις διαρκώς συρρικνώνονται και η χώρα βαδίζει σε δραματικά αδιέξοδα»
«Η Πρωτομαγιά του 2011 βρίσκει την ελληνική κοινωνία αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας της. Μία κρίση που ξεκίνησε ως χρηματοπιστωτική,

Ο Καρατζαφέρης είχε ζητήσει ενημέρωση από τον Μεϊμαράκη..

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΥΠΕΘΑ ΕΔΩ :
"Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007 και ώρα 12:00, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, θα επισκεφθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατόπιν αιτήματός του, προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα του Υπουργείου."
Η επίσκεψη-ενημέρωση όπως προκύπτει..

Μπράβο Γιώργο... Απ όλα αυτά που είπες, έκανες τα εντελώς αντίθετα....

Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου προς τους Πολιτικούς Συντάκτες (22/4/2009)
Δείτε το Video

Η μάχη της ΔΕΗ...

Η διάχυτη ατμόσφαιρα μίας κρίσης χρέους προσφέρει τα αναγκαία προσχήματα, έτσι ώστε να ακολουθήσει μία ολοκληρωτική εκποίηση επιχειρήσεων και να παραδοθεί η χώρα-στόχος στον έλεγχο των πολυεθνικών εισβολέων...
Προβλέποντας ότι, η μεγάλη «μάχη» των αποκρατικοποιήσεων στη χώρα μας θα δοθεί σύντομα στο «πεδίο» της ΔΕΗ, θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρουμε πως, “Τα τραυματικά γεγονότα, τα οποία προκαλούν την εξασθένηση των αντιστάσεων μίας κοινωνίας, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνονται υπ’ όψιν από τους κυβερνώντες οι επιθυμίες των ψηφοφόρων τους, δεν βασίζονται πλέον στη βία – όπως κάποτε συνέβαινε με τη βοήθεια των δικτατορικών καθεστώτων. Οι κρίσεις του χρέους υποχρεώνουν πια τις χώρες «να προβαίνουν σε ιδιωτικοποιήσεις ή να πεθαίνουν», σύμφωνα με αξιωματούχο του ΔΝΤ, ο οποίος αναφερόταν στη μεγαλύτερη εκποίηση επιχειρήσεων, σε εξευτελιστικές τιμές, η οποία έγινε ποτέ στον κόσμο – σε αυτήν δηλαδή που ακολούθησε την ασιατική κρίση”.

Αυτό είναι το μεταλλασσόμενο ΠΑΣΟΚ.. Τελικά δεν έχουν τσίπα

Το Δημόσιο ευθύνεται για τα ελλείμματα

03/08/2008
Του Νίκου Νικολάου
Η κυβέρνηση δεν κρύβει πια ότι τα δημόσια οικονομικά δεν πάνε φέτος καλά και σπεύδει να πάρει μέτρα για να κλείσει τρύπες διαρροής δαπανών, προκαλώντας την οργή συνδικαλιστών που την κατηγορούν ότι ουσιαστικά ασκεί πολιτική λιτότητας εις βάρος των εργαζομένων. Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ καταγγέλλει καθημερινά....

Αυτήν την οικονομική κατάσταση "ντρέπονται" να αναδείξουν στην ΝΔ ..

Η συγκριτική εικόνα της Ελλάδας σχετικά με το κόστος του χρήματος 
07/08/2008 
Τρίτη στην κατάταξη των χωρών με τις καλύτερες αποδόσεις στις προθεσμιακές καταθέσεις, δεύτερη φθηνότερη στα νέα στεγαστικά δάνεια, αλλά και τρίτη ή πρώτη από άποψη ακρίβειας στα νέα καταναλωτικά και στα παλαιά καταναλωτικά δάνεια αντίστοιχα. Αυτή είναι η εικόνα που προκύπτει για τη χώρα μας, κατά τη σύγκρισή της με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης σε ό, τι αφορά το κόστος χρήματος, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για την εξέλιξη των επιτοκίων τον μήνα Ιούνιο.
Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την υψηλή κατάταξη των ελληνικών τραπεζών στις αποδόσεις...

Μιχελάκης για τα όσα συμβαίνουν σχετικά με το θέμα της ΔΕΗ

http://www.newsit.gr/files/Image/28-04-11/resized/genop2_499_355.jpgΤο πρώτο: Ο ίδιος ο επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αρχισυνδικαλιστής και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Φωτόπουλος, αποκαλύπτει τον άκρατο λαϊκισμό και την ανευθυνότητα του κόμματός του. Ιδίως, μάλιστα του υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και του υφυπουργού κ. Σαχινίδη.

Για κάθε 100 ευρώ φόρο που θα πληρώσουμε το 2011...


Αφορμή για την παρούσα ανάρτηση, αποτελεί το βιβλιαράκι οδηγιών που όλοι λάβαμε μαζί με το έντυπο της φορολογικής δήλωσης.
Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι δεν μπήκατε καν στον κόπο να το διαβάσατε, κατά πάσαν πιθανότητα, διότι θα το θεωρήσατε είτε χάσιμο χρόνο, είτε θα είπατε μέσα σας "μ@λακίες", τι με νοιάζει πληρώνω φοροτεχνικό (λογιστή) για να μου κάνει την δουλειά αυτή ...

Βεβαία εν μέρη, ίσως να είχατε δίκιο. Αλλά δεν θέλω να σταθώ σε αυτό. Θέλω να σταθώ σε ένα άλλο σημείο πιο ουσιαστικό.
Αλήθεια πόσο καλά γνωρίζουμε πώς δαπανιούνται (και "αξιοποιούνται") τα χρήματα που πληρώνουμε σε φόρους ...το σίγουρο είναι πως 100% ποτέ δεν ξέρουμε τι πραγματικά γίνεται...

e-Επιλογές 29/04/2011

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Παπακωνσταντίνου: "Έχω συχνά πει αστειευόμενος, ότι δεν θα είμαι επιτυχημένος υπουργός, μέχρι η Ελλάδα να κατέβει απ τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων.."

κ. Παπακωνσταντίνου, οι 3 μήνες περάσανε και τα αστεία τελειώσανε...
Δείτε σε αποκλειστικότητα στο Βίντεο στο τέλος του άρθρου, τα κύρια σημεία της συνέντευξης του κ. Παπακωνσταντίνου στο WSJ, στις 8 Οκτ.2010.
Δείτε αυτά που κρύβουν και δεν μας δείχνουν τα κανάλια...
Και τι δεν είπε ο υπουργός: 
- Ότι τους τελευταίους μήνες, υπάρχει αλλαγή στην εμπιστοσύνη των επενδυτών...

"Χρυσό" στην αύξηση ανεργίας και "Ασημένιο" στην ανεργία νέων

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ..


Σύμφωνα με στοιχεία της EUROSTAT, σε σχέση με την περυσινή χρονιά, οι ρυθμοί ανεργίας έπεσαν σε 16 χώρες, αυξήθηκαν σε 10 και παρέμειναν σταθεροί στην Πολωνία. 
Η μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας σημειώθηκε στην Λετονία (από 20.1% σε 17.2%, από το 4ο τετράμηνο 2009-2010) στην Εσθονία (από 16.1% σε 14.3%) και στην Γερμανία (από 7.4% σε 6.3%).
Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην ...

Η χειρότερη κυβέρνηση…

Ήταν τόσο πειστικοί, τόσο καταιγιστικοί, τόσο αληθοφανείς οι πιστά υπηρετούντες (άραγε ποιον;) δημοσιογράφοι των Μέσων Μαζικής Αποχαύνωσης, …συγνώμη Ενημέρωσης της Αθήνας, που ακόμα και βουλευτές της κυβέρνησης Καραμανλή ψιθύριζαν το ίδιο ή το λιγότερο δεν τολμούσαν να αντιλογήσουν ή να αντιπαρατεθούν σθεναρά, στα τηλεπαράθυρα, ότι δεν ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ η χειρότερη της μεταπολίτευσης. Ακόμα και τώρα που η Ελλάδα κινδυνεύει από τον αόρατο εχθρό, με το ίδιο πάντα σκεπτικό του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, οι μεγαλοδημοσιογράφοι ασχολούνται επί μέρες με την απογραφή της ΝΔ και όχι με την καταγραφή (κατ’ εκτίμηση) του ΠΑΣΟΚ, που έφερε τα πάνδεινα στον Ελληνικό λαό (ελπίζω όχι και στην Ελλάδα). Ας κάνουμε λοιπόν κι εμείς μία …

Φως και σκοτάδι

Πολλοί μιλάνε για κάθαρση του πολιτικού συστήματος και κρίνεται επιτακτική η ανάγκη επιτέλους κάποιοι να πάνε φυλακή, για το κατάντημα στο οποίο έριξαν την οικονομία αυτού του τόπου. Οι πολίτες πλέον, σ’ έναν τόπο που γέννησε την δημοκρατία και την πολιτική τέχνη, τα απαξιώνουν και τα δύο, όπως αυτό καταγράφεται άλλωστε και στις διάφορες έρευνες κοινής γνώμης. Αλήθεια, κάτι τέτοιο δεν το θεωρείτε λυπηρό; Εγώ προσωπικά, θλίβομαι.
Μια τέτοια περίπτωση, κακοδιαχείρησης – σπατάλης – σκανδάλου, όπως θέλετε πείτε την, απασχολεί την επικαιρότητα τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Αναφέρομαι στην περίπτωση του πάλαι ποτέ κραταιού πολιτικά...

Ψάχνοντας τα λεφτά...


ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;

Εκτροπή του πολιτεύματος συνιστούν τα χθεσινοβραδινά γεγονότα με την υπαναχώρηση Μπιρμπίλη. Όλο το παρασκήνιο.
Μετά την ανακοίνωση του περιεχομένου της συνάντησης με τους κατοίκους της Κερατέας κλείστηκε επί 45' στο γραφείο της έχοντας τηλεφωνικές συνομιλίες.
Ένα αόρατο χέρι κινεί τα νήματα μίας κυβέρνησης μαριονέτας που άγεται και φέρεται από τα συμφέροντα μίας ελίτ που γονατίζει την κοινωνία.
Ημέρες του '65. Ένα αόρατο χέρι εξευτελίζει υπουργούς, οδηγεί δυνάμεις καταστολής, ανατρέπει ακόμα και ειλημμένες αποφάσεις του πρωθυπουργού, για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Τα χθεσινοβραδυνά γεγονότα οφείλουν να προβληματίσουν κάθε Έλληνα πολίτη αφού πλέον είναι ξεκάθαρο ότι το

Οι Τραπεζίτες "φρόντισαν" και έχουν τον Συνδικαλιστή τους-Υφυπουργό Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων κ.Κουσελά..

Του Γ.Δημ

Πρέπει Να Μάθει ο Ελληνικός Λαός αν οι τραπεζικοί υπάλληλοι που έγιναν τραπεζίτες, σε ελεγχόμενα από το κράτος τραπεζοασφαλιστικά ιδρύματα, έχουν δηλώσει τις "εν γένει" παχυλές απολαβές τους και έχουν πληρώσει τους κατά νόμο οφειλόμενους φόρους, στο Ελληνικό Δημόσιο.

....που βρίσκονται οι πρώην διοικήσεις των κρατικών τραπεζών;

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά ανασχηματισμό εδώ και τώρα. Ποιός είναι;


Αυτό δεν είναι κυβερνών κόμμα αλλά παιδική χαρά. Έχουν χάσει τη μπάλα και ο καθένας κάνει και λέει ότι θέλει. Τέτοια πολυφωνία και διχογνωμία ούτε η ΝΔ την εποχή που ήταν κυβέρνηση με την οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών. Ο τελευταίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που ξεσπάθωσε κατά της κυβέρνησης είναι ο...

Σε λίγο βράβευση και από την ΙΝΤΕΡΠΟΛ...

ΕΞΩ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ !!!
Χειμαρρώδης, καυστική και πάντα εύστοχη η Κατερίνα Ακριβοπούλου.
Δείτε, στο βίντεο στο τέλος του άρθρου,τι είπε στο ΣΚΑΙ για τις βραβεύσεις του πρωθυπουργού
Αν δούμε ότι ο πρωθυπουργός βραβεύθηκε πρόσφατα για το γεγονός ότι απέτρεψε την πτώχευση της χώρας και τώρα όλοι μιλάνε για επικείμενη πτώχευση έχει μια λογική, αυτή την λογική του παραλόγου...

e-Επιλογές της 28/04/2011

ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ ΣΤΑ ΤΑΝΚΣ - Έκθεση Ντοκουμέντων στο Κέντρο Ιστορίας Δήμου Θεσσαλονίκης

9-31 Μαΐου 2011
  • Εκδηλώσεις Μνήμης για τους δολοφονηθέντες  βουλευτές Γρηγόρη Λαμπράκη και Γιώργη Τσαρουχά.
ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ ΣΤΑ ΤΑΝΚΣ - Έκθεση Ντοκουμέντων στο Κέντρο Ιστορίας Δήμου Θεσσαλονίκης     
Διοργάνωση:

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Ανοικτά τα Τέμπη

Εδώ και δυο ώρες δόθηκε στην κυκλοφορία η κοιλάδα των Τεμπών.
Σημειώνεται ότι τα Τέμπη ήταν κλειστά από το πρωί της Τετάρτης, λόγω εργασιών για την απομάκρυνση επικίνδυνων βράχων, από ειδικά συνεργεία αλπινιστών.

Αποδοκιμάζεται η Κυβέρνηση. Εκμηδενίζεται η Διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Σε ένα περιβάλλον όπου η στάση των πολιτών για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει πλέον χαρακτηριστικά καθολικής αποδοκιμασίας, δύο ακόμα έρευνες βεβαιώνουν την τάση εκμηδενισμού της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οι πάλαι ποτέ διψήφιες διαφορές ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Τα δύο κόμματα κοιτούν το μέλλον από κοινή βάση αφετηρίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Alco (εφ. Πρώτο Θέμα, 23/4) η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταγράφεται στο 2,1% (ΠΑΣΟΚ 21,5% - ΝΔ 19,4%) από 2,3% τον προηγούμενο μήνα (ΠΑΣΟΚ 21,9% - ΝΔ 19,6%). Παραμένει δηλαδή στο όριο του στατιστικού σφάλματος, με μόνο τα τρία άλλα σημερινά κόμματα της Βουλής να διατηρούν ποσοστά μεγαλύτερα του 3%: ΚΚΕ 8,5%, ΛΑΟΣ 5,7%, ΣΥΡΙΖΑ 3,2%, Δημοκρατική Αριστερά 2,3%, Οικολόγοι 2%, Δημοκρατική Συμμαχία 1,7%.

ΛΑγΟΣ...υποβρυχίων

Βαρελότο που έσκασε στα χέρια του αποδείχτηκε για τον Γιώργο Καρατζαφέρη η καταγγελία του για δήθεν γαλαζοπράσινο σκάνδαλο. Άλλωστε, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ συνηθίζει να πολιτεύεται ρίχνοντας πυροτεχνήματα που τις περισσότερες φορές αποδεικνύονται τζούφια…

Έχουμε γίνει πειραματόζωα..

Τη ψυχιατρική θεραπευτική μέθοδο του λεγόμενου «κατακλυσμιαίου σοκ» προτείνουν γερμανοί οικονομολόγοι, ως τρόπου διεξόδου από το «ελληνικό πρόβλημα»

Θεραπευτικά εργαλεία από την ψυχιατρική προτείνουν γερμανοί οικονομολόγοι για να δοθεί λύση στο ψυχόδραμα μετά την νέα διόρθωση προς τα πάνω ελλείμματος και χρέους Αναδιάρθρωση, εδώ και τώρα, υπογραμμίζουν. 

Τη ψυχιατρική θεραπευτική μέθοδο του λεγόμενου «κατακλυσμιαίου σοκ» προτείνουν γερμανοί οικονομολόγοι ως τρόπου διεξόδου από το «ελληνικό πρόβλημα». Όπως, για παράδειγμα,  σε αυτούς που πάσχουν από υψοφοβία, τους αναγκάζουν να ανέβουν ψηλά και να κοιτάξουν προ τα κάτω, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση η αναδιάρθρωση με ότι αυτό συνεπάγεται είναι κάτι το αναπόφευκτο και αναγκαίο.
Υπό αυτό το πρίσμα η γερμανική έκδοση των FinancialTimes, θεωρεί ότι η διαχείριση της ευρωκρίσης έχει ξεφύγει πλέον από τα χέρια των πολιτικών...

Ο Καρατζαφέρης υπερασπίζεται τον Καραμανλή !!!

Αποκλειστική φωτογραφία από μελλοντική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Είναι άκομψο ένας αλεξιπτωτιστής, να κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό είπε  για την απογραφή και τον Χρύσανθο Λαζαρίδη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στον REAL Fm.
Αναφερόμενος στην απογραφή, ο Γ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι «δεν είναι μόνο το θέμα, αλλά και ποιος κάνει την κριτική. Την κάνει ένας άνθρωπος που ουδέποτε ήταν στη ΝΔ και κατηγορεί τον μακροβιότερο πρόεδρο και πρωθυπουργό της ΝΔ».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διερωτήθηκε ποια είναι τα οφέλη αυτής της επίθεσης...

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΑΚΗ στη Βουλή: "Κανείς δεν θα κρυφτεί πίσω μου"! Ποιους εννοεί;

“Όπως δεν κρύφτηκα εγώ,κανείς δεν θα κρυφτεί πίσω μου”.Με αυτή τη φράση ο Άκης Τσοχατζόπουλος, άφησε πολλά υποννοούμενα,αλλά κυρίως τόνισε ότι τις αποφάσεις για τους εξοπλισμούς δεν τις έπαιρνε μόνος του.

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ:


Βρίσκομαι εδώ σε αυτό το βήμα, όπου έχω δώσει πολλές μάχες στο παρελθόν για τη δημοκρατία, την κοινωνική πρόοδο, για το λαό μας, για το κόμμα μου και τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα θα δώσω τη μάχη για την αλήθεια. Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή που ανακινήθηκε η υπόθεση των υποβρυχίων από τη Γερμανική και την Ελληνική Δικαιοσύνη η θέση μου ήταν μία: Όλα στο φως, ώστε ο λαός μας να μάθει όλη την αλήθεια με πραγματικά στοιχεία.
Κάποιοι φίλοι με συμβούλευσαν να μην έρθω και να στείλω ένα υπόμνημα. Μου είπαν «γιατί να πας και να νομιμοποιήσεις μια διαδικασία που έχει προαποφασισμένο αποτέλεσμα»;

Στερνή μας γνώση

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος

Η κυβέρνηση Καραμανλή είχε συμφωνήσει με τον κ. Αλμούνια το «πάγωμα» των μισθών και συντάξεων για μια τριετία και τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών κατά 30% τουλάχιστον, προς αντιμετώπιση της κρίσεως. Η Ελλάδα τότε δεν είχε πρόβλημα δανεισμού. Η ρευστότητα των Τραπεζών είχε εξασφαλισθεί με 28 δις ευρώ του ελληνικού δημοσίου. Και τα επιτόκια της αγοράς δεν ήσαν υπέρογκα. Αν η εκ των εκλογών κυβέρνηση δανειζόταν αμέσως το αναγκαίο ποσό, όπως έγραψε και ο Άγγλος πρωθυπουργός κ. Μπράουν, η Ελλάδα θα μπορούσε να επιτύχει τη σταδιακή μείωση του δημοσίου χρέους και του ελλείμματός της.
Αλλ’ ο ελληνικός λαός παραπλανήθηκε από τις απατηλές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ. Δεν τον είχαν νουθετήσει οι διαψεύσεις άλλων ομοίων του παρελθόντος. Ο κ. Παπανδρέου, εγνώριζε..

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ..

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ,
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από την τελική «Πορισματική Έκθεση» της Οικονομικής Επιθεωρήτριας κ.Τσεμπερά είναι γνωστό ότι οι υπεξαιρέσεις χρημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης με παραλήπτες την Εφορία και 58 Ασφαλιστικά Ταμεία γινόταν από το 1993 με την μέθοδο της πλαστογράφησης.

Πάνος Καμμένος: "Άρατε πύλες.."

Πάνος Καμμένος: Άρατε πύλες..
Γιατί αν δεν κάνουμε το "'Αρατε πύλες" τα γιαούρτια, θα μετατραπούν σε Καλάσνικοφ ..

Δείτε το Video, με την ομιλία του Πάνου Καμμένου, στο πλαίσιο της συζήτησης για την διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Δωρεάν η χρήση των ΕΑΚ από αθλητές ερασιτεχνικών σωματείων


-Επιστολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού στο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνο Μπιτσαξή και την Διοίκηση του ΟΠΑΠ να χρηματοδοτεί ετησίως όλα τα ΕΑΚ
Πρωτοβουλία για να εξασφαλισθούν χορηγίες από τον ΟΠΑΠ στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα (ΕΑΚ) όλης της χώρας ανέλαβε η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός απέστειλε σήμερα στο ΔΣ του ΟΠΑΠ επιστολή την οποία κοινοποιεί στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνο Μπιτσαξή και στην οποία αναφέρει:

Ανασφάλιστοι Εργαζόμενοι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Για τους ανασφάλιστους εργαζόμενους στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, σύμφωνα με καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς που πραγματοποίησε έλεγχο, κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης προς την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κα Λούκα Κατσέλη.
Στην ερώτησή του ο Μιχάλης Γιαννάκης τονίζει ότι «Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις της Υπουργού για πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, τα κρούσματα της μαύρης εργασίας ακόμα και σε φορείς του Δημοσίου, πολλαπλασιάζονται.» Επιπλέον ανέφερε ότι: «υπό την Δαμόκλειο Σπάθη της ανεργίας, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι του ΧΚ Παρνασσού υποχρεώθηκαν ψευδώς να δηλώσουν επισκέπτες» και ότι: «το Υπουργείο Εργασίας οφείλει να λειτουργεί ως θεματοφύλακας των κανόνων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και να τιμωρεί -τουλάχιστον προς παραδειγματισμό- τους λειτουργούς του Δημοσίου που παραβαίνουν την κείμενη νομοθεσία».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Aπίστευτες καταγγελίες του Max Keiser στο ΚΟΝΤΡΑ TV

Δείτε την συγκλονιστική συνέντευξη και τις καταγγελίες του Max Keiser.

Χρύσανθος Λαζαρίδης το 2007 για το Μεσαίο χώρο... επειδή scripta manent
Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για τον λεγόμενο μεσαίο χώρο που είχε επενδύσει πολιτικά ο Κώστας Καραμανλής και το κόμμα του και που σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές αυτός ο χώρος της χάρισε δύο εκλογικές νίκες…Εδώ και μερικούς μήνες στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, όπως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Φαήλος Κρανιδιώτης βάλλουν κατά αυτής της θεωρίας κι όσων την ασπάζονται. Επειδή όμως τα γραπτά μένουν (scripta manent), ας δούμε τι έγραφε, στις 2ο Απριλίου του 2007, ο Χ. Λαζαρίδης για τον μεσαίο χώρο. Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στον Τύπο της Κυριακής:


«Τι ακριβώς είναι ο «μεσαίος χώρος»; Πώς ορίζεται και πώς κερδίζεται;

ΔΗΛΩΣΗ Α.ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ (παραλίγο πρωθυπουργού της Ελλάδος)


«Το ατόπημα στο οποίο οδηγούν κάποιοι την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν τους τιμά. Με την περίεργη διαδικασία που επιλέγουν αποκαλύπτουν, και στην περίπτωση αυτή, τη βαθιά κρίση πολιτικού προσανατολισμού του ΠΑΣΟΚ αυτή την περίοδο.

Λυπάμαι διότι αντί να ακολουθήσουν το δρόμο ανάδειξης όλης της αλήθειας, που την απαιτεί και το λαϊκό αίσθημα και η Δικαιοσύνη, οδηγούν -σε περίεργη σύμπνοια με τη Ν.Δ.- την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε πρωτοφανή μεθόδευση, επιδιώκοντας, μέσω της επιλεκτικής στοχοποίησης μου, μια βολική «αλήθεια» για ορατές πλέον πολιτικές σκοπιμότητες.

Τέτοια πρωτοσέλιδα ΜΟΝΟ στην Ελλάδα...


Και δεν κατηγορώ την σημερινή κυβέρνηση για τις "ΠΑΓΙΔΕΣ" ή τους τιτλαδόρους των εφημερίδων του 2011 που γράφουν για αυτές .
Από τότε που θυμάμαι τα πρώτα μου χρήματα καιτην πρώτη μου φορολογική δήλωση , κάθε φορά που έφτανε η εποχή που θα τις καταθέταμε , υπήρχαν στα πρωτοσέλιδα οι "ΠΑΓΙΔΕΣ" της εφορίας , ενώ η οικονομία της χώρας πάντα βρίσκεται σε "δύσκολη κατάσταση" και οι εφημερίδες να μας κοινοποιούν τους τρόπους που μπορούμε να "σωθούμε" τα πρωτοσέλιδα μένουν διαχρονικά ...

Γιώργος Καισάριος - “haircut και επιμήκυνση ταυτόχρονα”Οι μοσχαροκεφαλές του “παρακρατικού συνδικαλισμού” με τον ηγέτη τους.


Σήμερα πλέον γνωρίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ διέλυσε κάθε θεσμοθετημένο ασφαλιστικό δικαίωμα, από τα όρια ηλικίας, μέχρι το εφ’ άπαξ, τις συντάξεις κλπ. Όλα αυτά μέσα σε μία απόλυτη σιωπή από τους διάφορους συνδικαλιστές που παραπέμπει στην Σικελιανή Ομερτά της μαφίας.
Πριν μόλις τρία χρόνια, το σκηνικό ήταν τελείως διαφορετικό. Μουτζαχεντίν μουσάτοι, μοσχαροκεφαλές και σαπιοκοιλιάδες πλημμύριζαν τους δρόμους για ψύλλου πήδημα. Ναι, οι ίδιοι που τώρα συναινούν στο ξεπούλημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων…(Δείτε Φωτόπουλο επί “επαράτου”. Σε λίγο ένα μήνυμα για τον Φωτόπουλο προσωπικά)Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πρότεινε να πουλήσουμε τη... Χαλκιδική!


Για την ακρίβεια η πρόταση του βορειοελλαδίτη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ήταν να πουλήσουμε τη Χαλκιδική αντί της ΔΕΗ με το σκεπτικό ότι ως γνωστός τουριστικός προορισμός θα "πιάσει" πιο πολλά από ότι μια ΔΕΚΟ. Ο εθνοπατέρας μας που έκανε την παραπάνω σκέψη, ως ένα είδος αστείου φανταζόμαστε, είναι ο...

e-Επιλογές της 27/04/2011


Το «όχι» της επιβίωσης


Του Δημήτρη Καζάκη
Οικονομολόγου – Αναλυτή
Η χώρα έχει οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο. Ο λαός με κομμένη την ανάσα βιώνει καθημερινά την ολοκληρωτική ανατροπή του οικογενειακού και προσωπικού του βίου. Αντιμετωπίζει τηνισοπέδωση των δικαιωμάτων του και των κοινωνικών κατακτήσεων δεκαετιών. Οι πολιτικές που επιβάλλονται τον οδηγούν με βίαιο τρόπο στηναπόλυτη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Ο εργαζόμενος χάνει μέρα με τη μέρα όλα τα εχέγγυα για μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή ζωή, ενώ ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας καταστρέφεται κυριολεκτικά. Όσο συνεχίζεται η ίδια πορεία, η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολα αναστρέψιμη, ακόμη και στα πλαίσια μιας άλλης ριζικά διαφορετικής πολιτικής.
Σήμερα έχει γίνει καθαρό ότι η επιβολή του καθεστώτος κατοχής με τη μορφή της κηδεμονίας από τηνΕ.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ ήρθε για να εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να πληρώνει....

Πόσο πάει το haircut μπάρμπα;thumbΤου Αλέξανδρου Μερκούριου
Αλήθειες και ψέματα (με αριθμητική) για την αναδιάρθρωση του χρέους
Έχει στ’ αλήθεια μεγάλη πλάκα που στην κυβέρνηση λένε ότι δεν συζητούν για αναδιάρθρωση μετά κουρέματος των ομολόγων. Τόσοι οικονομισάριοι μαζεμένοι στην πλατεία Συντάγματος που φαίνεται να μην ξέρουν ούτε απλή αριθμητική. Και επικεφαλής ο Γιώργης Παπακωνσταντίνου που δείχνει πλέον να νιώθει πιο καλά με τα γαλλικά του (για τον Τρισέ) παρά με τα μαθηματικά του…

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

27 Απριλίου 1941 – Σήμερα, 70 χρόνια μετά. Άλλαξε κάτι;


http://olympiada.files.wordpress.com/2011/04/22prwth.jpg?w=460&h=343
Ο Πάγκαλος, η Siemens, ο Χριστοφοράκος, το συγκρότημα Λαμπράκη, η thyssenkrupp, ο Λάτσης, η “Μακεδονία που δεν είναι Ελληνική”, το μνημόνιο, όλα τα καλά παιδιά σα να μην πέρασε μια μέρα. Και μία αποκάλυψη για τον “ηρωϊκό” στρατό του Κεμάλ.
Σαν σήμερα, πριν από 70 χρόνια η Ελλάδα φανερά και επίσημα περιήλθε στην ιδιοκτησία της Γερμανίας. Της Γερμανικής ελίτ των λευκών μογγόλων, για να μην βάζουμε όλους τους Γερμανούς στο ίδιο τσουβάλι.
Αυτών που εφηύραν την “Άρεια φυλή” για να κρύψουν την διαχρονική βαρβαρότητα και την πολιτιστική ανυπαρξία τους. Η φυλετική ανωτερότητα κατά τα πρότυπα του παντουρκισμού – πανισλάμ, η υπερβορεία – Θούλη στην συνταγή της Εργενεκόν.

O θάνατος της μεσαίας τάξης...


Από τον Νίκο Τσούμα 
Του Άγη Βερούτη
             Η ραχοκοκαλιά της αστικής κοινωνίας μας είναι η μεσαία τάξη. Χωρίς αμφιβολία η μεσαία τάξη σήκωσε στους ώμους της τη μετάβαση από τη διαλυμένη οικονομία και κοινωνία που παρέδωσαν ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, η Κατοχή και ο Εμφύλιος, στη μέχρι πρότινος αξιοπρεπή διαβίωση που αξίωνε ο Έλληνας μεσοαστός στην 24η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, την Ελλάδα.
          Η μεσαία τάξη είναι εκείνη που στερήθηκε για να σπουδάσει τα παιδιά της, που πληρώνει την παιδεία αλλά υποχρεώνεται να πληρώσει και φροντιστήρια, που δουλεύει 43 ώρες τη βδομάδα. Είναι εκείνη  που η εργασία της ενεργοποιεί το μικρό και το μεσαίο κεφάλαιο να παράγει υπεραξία, ώστε να πληρώνει φόρους και εισφορές για να διατηρεί το Ελληνικό Δημόσιο. Είναι εκείνη που υλοποιεί την αλληλεγγύη των γενεών πληρώνοντας με τις εισφορές της πλουσιοπάροχες συντάξεις σε σημερινούς συνταξιούχους οι οποίοι όμως στη διάρκεια της εργάσιμης ζωής τους έβαλαν λιγότερες εισφορές από όσα εισέπραξαν ως σύνταξη στα προηγούμενα 2 χρόνια. ...

Η μούντζα και η πέτρα


Αγαπητοί φίλοι – αναγνώστες, Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά! Υγεία, δύναμη και υπομονή σας εύχομαι. Όλοι θα τα χρειαστούμε, διότι τα πράγματα ζορίζουν επικίνδυνα και όλοι είμαστε νομίζω σε θέση διάλειμμα το αντιληφθούμε αυτό.
Το ευχάριστο διάλειμμα των Πασχαλινών διακοπών τέλειωσε. Επιστροφή στη δουλειά, για όσους έχουν την τύχη να εργάζονται ακόμα φυσικά. Με την επιστροφή στους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας, έχουμε για πολύτιμο σύντροφο, την παράξενη αυτή βροχή που έχει πιάσει από χθες και δεν λέει να κοπάσει. Σημείο των καιρών ή σύμπτωση…; Πιστεύω και τα δύο.

Μπράβο Γιώργο: Το έλλειμμα από 8,7 % στο 10,5 %!!!

16 και 17 Δεκ.2010 ο κ. Παπακωνσταντίνου στο Λονδίνο, συναντήθηκε με διευθυντικά στελέχη της εφημερίδας "Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς", της εβδομαδιαίας πολιτικοοικονομικής επιθεώρησης "Εκόνομιστ" και του οικονομικού τηλεοπτικού καναλιού "Μπλούμπεργκ".
Δείτε στο video που ακολουθεί, τι δήλωσε στο Μπλούμπεργκ για τους στόχους του ελλείμματος...