Οι μοσχαροκεφαλές του “παρακρατικού συνδικαλισμού” με τον ηγέτη τους.


Σήμερα πλέον γνωρίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ διέλυσε κάθε θεσμοθετημένο ασφαλιστικό δικαίωμα, από τα όρια ηλικίας, μέχρι το εφ’ άπαξ, τις συντάξεις κλπ. Όλα αυτά μέσα σε μία απόλυτη σιωπή από τους διάφορους συνδικαλιστές που παραπέμπει στην Σικελιανή Ομερτά της μαφίας.
Πριν μόλις τρία χρόνια, το σκηνικό ήταν τελείως διαφορετικό. Μουτζαχεντίν μουσάτοι, μοσχαροκεφαλές και σαπιοκοιλιάδες πλημμύριζαν τους δρόμους για ψύλλου πήδημα. Ναι, οι ίδιοι που τώρα συναινούν στο ξεπούλημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων…(Δείτε Φωτόπουλο επί “επαράτου”. Σε λίγο ένα μήνυμα για τον Φωτόπουλο προσωπικά)



Με αποκορύφωμα, το τετραήμερο 19-22/3/2008, όπου τα χοιρινά με τα “εργατικά” Αρμάνι κουστουμάκια παρέλυσαν την χώρα. Οι Φωτόπουλοι της ΓΕΝΟΠ ανεβοκατέβαζαν διακόπτες, οι ΧεΣΕΕ έκλειναν και τις πυλωτές του κέντρου, ενώ ο Παπασπύρος είχε μείνει χωρίς Ζιβανσί για δύο βδομάδες, ώστε να αποκτήσει αγωνιστικό άρωμα.
Στη βουλή συζητείτο η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων. Ούτε όρια δηλαδή, ούτε μειώσεις, ούτε τίποτα. Ξάφνου ο Γιωργάκης (τότε) Παπανδρέου, ως δυσλεκτική Κατίνα Παξινού, άρχισε να ουρλιάζει κάτι περί “βωμού της δημοκρατίας” και καλεί την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σε αποχώρηση!
Εκεί βγήκαν οι φωτογραφίες που βλέπετε, με τον Γιωργάκη σε αγωνιστικό οίστρο αγκαλιά με Φωτόπουλους, Παναγόπουλους και άλλες περσόνες. Ξέρετε, τότε που ο Φωτόπουλος ανεβοκατέβαζε τους διακόπτες σαν τον  DJ MCD του Αρτέμη…
Οι έχοντες σοβαρότητα, θεωρούσαν τα καμώματα αυτά ως “γραφικότητες”. Ο Παυλόπουλος που είχε μιλήσει τότε έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ προτίμησε την φυγή από την ταπείνωση. Ο Παπουτσής διαφωνούσε με τον Βενιζέλο για το εάν ο …Αλαβάνος έθετε τις αιτήσεις για δημοψήφισμα στο σωστό timing.
Σήμερα όλοι γνωρίζουμε ότι ο “Γιωργάκης” είχε σχέδιο και τους παρακρατικούς του συνδικαλισμού, εξ’ αρχής άξιους παραστάτες. Ένας πρωθυπουργός που ξεπουλά ασημικά και δικαιώματα, παρέα με τα πράσινα ασπόνδυλα, τους “άνεργους εκπροσώπους των εργατών”!! Διαβάστε ακριβώς τα γεγονότα και σε λίγο η συνέχεια:
Ένταση και αποχώρηση ΠΑΣΟΚ από την ψηφοφορία
Η αποχώρηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης, από τη χθεσινή συζήτηση του Ασφαλιστικού στη Βουλή, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιμονή της κυβέρνησης και του προεδρείου της Βουλής να ολοκληρωθεί η διαδικασία «σημάδεψε» την τελευταία συνεδρίαση. Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε ιδιαίτερα έντονο τόνο, έκανε λόγο για«πρωτόγνωρη διαδικασία στον βωμό της Δημοκρατίας» προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται την πολιτική του αυταρχισμού και της ισοπέδωσης για να περάσει αυταρχικές πολιτικές.
Αντίθετα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρέμειναν μέχρι να ολοκληρωθεί και η τρίτη- τελευταία- επί των άρθρων ονομαστική ψηφοφορία, ενώ ο Αλέκος Αλαβάνος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν ακολουθεί τις τακτικές, ακόμη κι αν έχουν δίκιο για την κοινοβουλευτική διαδικασία, που σκιάζουν τις πραγματικές πολιτικές».

Υψηλοί τόνοι

Νωρίτερα είχαν επικρατήσει υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης ανάμεσα στο προεδρείο της Βουλής και το ΠΑΣΟΚ καθώς οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμειναν να ολοκληρωθεί ο κατάλογος των ομιλητών, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας αντέτεινε ότι η ονομαστική ψηφοφορία και η ολοκλήρωση της διαδικασίας είχε προγραμματιστεί για πριν από τα μεσάνυχτα.
Για περίπου μία ώρα αντηλλάγησαν οξείες εκφράσεις. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι χρειάζεται να παρέλθουν τουλάχιστον 24 ώρες για να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο εφόσον έχουν γίνει αλλαγές από την αρμόδια υπουργό σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής επέκρινε το προεδρείο ότι επιχείρησε «να φιμώσει την αξιωματική αντιπολίτευση».
Στον αντίποδα, ο κ. Δ. Σιούφας αντέτεινε ότι τηρήθηκε κατά γράμμα ο Κανονισμός και ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «προτίμησε τη φυγή από την ταπείνωση».
nea.gr
olympia.gr

Σχόλια