Σάββατο, 1 Μαΐου 2010

"Γειά σου Γιώργη Παπανδρέου"... φίλε του φτωχού εργάτη και παιδί της αγροτιάς....

Που να ήξερε ο Σπύρος Ζαγοραίος όταν τραγούδαγε το "Γειά σου Γιώργη Παπανδρέου", ότι θα υπάρξει και άλλος Γιώργος Παπανδρέου....
 
Γειά σου Γιώργη Παπανδρέου
τιμημένε αρχηγέ
που σε βρήκαν χίλιες μπόρες
μα δεν λύγισες ποτέ.
Γειά σου Γιώργη Παπανδρέου...
που σαν Όλυμπος κρατάς
φίλε του φτωχού εργάτη
και παιδί της αγροτιάς....
Να μας ζήσεις χίλια χρόνια
για να πάμε πάντα εμπρός.
Γειά σου Γιώργη Παπανδρέου....

To Video της φυγάδευσης του Απ. Κακλαμάνη...

Ο Απ. Κακλαμάνης εγκλωβίζεται στην Στοα Κοραή , εφόσον έξω γίνεται ψιλομπάχαλο. Ο κόσμος τον βλέπει και αρχίζει το κράξιμο.. Ο Κακλαμάνης .. τρέχει και κλειδώνεται στο WC της καφετέριας.. το νέο μαθαίνεται και μαζεύεται και άλλος κόσμος.. ο οποίος γελάει .. και του φωνάζει να βγεί (είναι μεσα ήδη μισή ώρα) γιατι έχουν και άλλοι σειρά..
Σε λίγο έρχεται μία διμοιρία ΜΑΤ,.. γίνεται χαμός.. "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο ΔΝΤ" .. γέλια με τον Κακλαμάνη στο WC.. 

Σε λίγο έρχεται άλλη μία διμοιρία μπλέδες. μετα από 40 περίπου λεπτά συνοδεία αστυνομικών αποφασίζει ο Κακλαμάνης να κάνει Ηρωική έξοδο ..

Για κάποιο λόγο τα ΜΑΤ πλακώνουν στο ξύλο το συνεργείο του STAR Channel..

Δείτε το VIDEO.

Το ΔΝΤ ήρθε για να μείνει 10 χρόνια στην Ελλάδα...

Der Spiegel: Το ΔΝΤ θα μείνει για 10 χρόνια στην Ελλάδα

Το ΔΝΤ ετοιμάζεται να μείνει στην Ελλάδα 10 χρόνια, μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις και να αποδώσουν καρπούς, αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήλθε στην Ελλάδα για να μείνει, τουλάχιστον τα επόμενα δέκα χρόνια, υπολογίζοντας ότι η αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από ό,τι ήθελαν οι αρχικές εκτιμήσεις. Αυτό αναφέρεται σε προδημοσίευσή του περιοδικού Der Spiegel, το οποίο επικαλείται κύκλους του ταμείου που δεν κατονομάζει. «Το ΔΝΤ ετοιμάζεται να μείνει στη χώρα 10 χρόνια, μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις και να αποδώσουν καρπούς», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Από:dw-world

Οι Κόκκινες γραμμές, αρχίζουν να ξεθωριάζουν και να γίνονται Ρόζ....

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο ακούμε για κόκκινες γραμμές, από τα πιο επίσημα χείλη με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό.
Τι είναι όμως κόκκινη γραμμή;
Είναι η γραμμή που οριοθετεί ένα όριο, κάτω και πίσω από το οποίο δεν μπορεί να υποχωρήσει κανείς.
Επίσης είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά για μείζονα θέματα, όπως:
Εθνικά, οικονομία, εργασιακό, υγεία, διαπραγματεύσεις, εξωτερικές σχέσεις κλπ.
Όπως θα δείτε πιο κάτω ο πρωθυπουργός στο πρόσφατο παρελθόν έχει χαράξει πολλές κόκκινες γραμμές, οι οποίες αρχίζουν να ξεθωριάζουν και περισσότερο μοιάζουν με διακεκομμένες..
Σε κάθε περίπτωση όταν δεν μπορείς να υποστηρίξεις τις κόκκινες γραμμές, συμβαίνουν τα εξής:
 • Δεν μπορείς να περάσεις τις θέσεις-επιχειρήματά σου και να πείσεις τους λοιπούς εμπλεκόμενους. Αυτό σημαίνει ανικανότητα, ασθενέστερη θέση, έλλειψη επιχειρημάτων και αποτυχία της πολιτικής σου.
 • Έχεις βάλεις πολύ ψηλά τον πήχυ και οι τεθέντες στόχοι δεν είναι υλοποιήσιμοι και εφικτοί. Σε αυτήν την περίπτωση δεν διακρίνεσαι για ρεαλισμό, διορατικότητα και αν δεν έχεις εναλλακτική πρόταση χαρακτηρίζεσαι ως ανεπαρκής.
 • Υποχωρείς και διαπραγματεύεσαι με άλλους-νέους όρους τους οποίους δεν έχεις επεξεργαστεί και δεν έχεις κατάλληλη προετοιμασία για την αντιμετώπιση του όλου θέματος. Εδώ ανάλογα με την σοβαρότητα του θέματος και ιδιαίτερα ον πρόκειται για εθνικά και οικονομικά θέματα όπως αυτά που αντιμετωπίζουμε σήμερα, μπορεί να χαρακτηρισθείς από αποτυχημένος, ανίκανος μέχρι και "μειοδότης"
Δείτε τι είπαν χαρακτηριστικά οι κ. Πάγκαλος και Πεταλωτής σχετικά με τις κόκκινες γραμμές:

Ένα καλοστημένο σχέδιο

 

Γράφει ο ΕΝ
Διάβασα μόλις στο (Defence Net) ότι τη Δευτέρα το απόγευμα οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων ΌΛΩΝ των σωμάτων θα διαμαρτυρηθούν για ΠΡΩΤΗ φορά στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει η νυν ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Έμαθα ότι σήμερα το απόγευμα παραιτήθηκε ο διευθυντής Κλάδου Πόρων υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος, “κάνοντας λόγο για απολυταρχική συμπεριφορά του κ. Βενιζέλου”, όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησης του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προηγήθηκε σύσκεψη του Υπουργού με την ηγεσία των Ενόπλων δυνάμεων στην οποία ο Υπουργός εκφράστηκε με ειρωνικά και απαξιωτικά σχόλια για τα Σώματα.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι στα πλαίσια της γενικότερης οικονομίας που θα μας επιβληθεί σκέφτονται να καταργήσουν τις Σχολές Ικάρων, Ελπίδων και ναυτικών Δοκίμων και να τις αντικαταστήσουν με Ανοικτό Πανεπιστήμιο (σ.σ τώρα τι εκπαίδευση θα γίνεται είναι άλλο θέμα…)

Άρχισαν προσφορές στα κέντρα διασκέδασης;;

Μόλις με 3 ευρώ πίνεις ποτό στο Μπάρ και απολαμβάνεις την ανεπανάληπτη Άννα Βίσση.
Με λιγότερα χρήματα από ότι κοστίζει ένας καφές....
Αν δεν το πιστεύετε δείτε την απόδειξη που μας έστειλε φίλος αναγνώστης.


Πρόταση προς Αντώνη Σαμαρά. Ψήφος κατά συνείδηση.


Για όσους έχουν γνωρίσει κατά το παρελθόν τον σημερινό Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, γνωρίζουν πολύ καλά τα δημοκρατικά του αισθήματα και τα δημοκρατικά του αντανακλαστικά.
Γνωρίζουν επίσης ότι η ψυχή του Αντώνη Σαμαρά είναι αντίθετη με αυτή την συμφωνία που έκανε το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου με το ΔΝΤ. Την πιο επαίσχυντη συμφωνία που έχει συνάψει ποτέ το ελληνικό κράτος από της απελευθερώσεως από τους Τούρκους. Άλλωστε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, από την αρχή είχε δηλώσει δημόσια ότι ήταν αντίθετος με την ανάμειξη του ΔΝΤ, γιατί γνώριζε τι σημαίνει ΔΝΤ.
Φανταζόμαστε τις πιέσεις που ασκούνται στον Αντώνη Σαμαρά για πολιτικό καθωσπρεπισμό και δήθεν πολιτική σωφροσύνη. Ήδη ακούσαμε χθες....
τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να το ζητάει. Ακούσαμε προχθές τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ τον κ. Μητσοτάκη και τις προάλλες τα παιδιά του να το ζητάνε. Ακούμε και διαβάζουμε συνεχώς ολόκληρο το μηχανισμό της οικογενειοκρατίας στην Ελλάδα, αλλά και τα ΜΜΕ της κρατικοδίαιτης άρχουσας τάξης να το ζητάνε.
Επί της ουσίας τι ζητάνε;

Η Ελλάς Επωλήθη...

ΠΑΣΟΚ : Αυτοί που "σηκώνουν ψηλά" τα χέρια (LOS LEVANTAMANOS)

Αφιερωμένο σε αυτούς που ξέρουν μόνο να λένε ΝΑΙ και να σηκώνουν τα χέρια ψηλά σε ότι τους ζητάνε να ψηφίσουν.

Οδοιπορικό στα Τζουμέρκα: αντιμέτωπος με τη φύση και τη σιωπή

Άγριο και δυσπρόσιτο, που από μακριά φαντάζει παραμυθένιο και από κοντά επιβλητικό, το τοπίο στα Τζουμέρκα του νομού Άρτας, μια από τις τελευταίες περιοχές, που δεν έχουν ακόμα υποκύψει στην τεχνολογία και στην υπερανάπτυξη, είναι απλώς ... μαγικό.
   Εδώ, ο χρόνος μοιάζει να αιωρείται μετέωρος πάνω από τις χαράδρες των ποταμών Άραχθος και Καλαρρύτικος, τα καθάρια παραδοσιακά χωριά, τους κατακόρυφους γκρεμούς των φαραγγιών και τα χιονισμένα έλατα, που αναρριχώνται στα βράχια μέχρι τη γυμνή, αλπική ζώνη.
   Τα άφθονα, τρεχούμενα νερά δικαιολογούν την παρουσία της απανταχού πυκνής βλάστησης και των αμέτρητων πέτρινων βρυσών, που ικανοποιούν στο έπακρο τη δίψα των ματιών και του σώματος. 
   Ο νομός Άρτας βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Ελλάδας και ανήκει γεωγραφικά και διοικητικά στην Ήπειρο, καταλαμβάνει δε το ΝΑ τμήμα της Ηπείρου. Μέσα από την έκδοση "Γνωρίστε την Ορεινή Άρτα" (Ν.Α. Άρτας- ΝΕΛΕ) μπορούμε να ταξιδέψουμε νοερά σ' αυτή την- κατά γενική ομολογία- εκπληκτική τοποθεσία.
   Το οδικό μεταφορικό μέσο που σε φέρνει στους Μελισσουργούς σταματά εδώ, δεν μπορεί να σε βγάλει αλλού. Οι Μελισσουργοί, δεν πρόκειται για μέρος που συναντάς και ύστερα προσπερνάς, προχωρώντας μπροστά, με τον ίδιο τρόπο που έφτασες εδώ.
   Το χωριό τούτο, με τα συγκεντρωμένα σπίτια και τα τρεχούμενα νερά, προστατεύεται από όλα τα βουνά γύρω του, από ανοιχτές εκδηλώσεις θαυμασμού. Τούτο το μέρος νοιώθεις να σου δίνει αναλογίες μιας στερεής ανθρώπινης "ταυτότητας", χωρίς παρηγοριές, χωρίς μύθους, χωρίς ψεύτικα παιχνίδια ελπίδας, με λιγοστά τα θέλω σου και μετρημένα τα αγαθά σου, σε μια απλή συμφωνία με το παρόν.

Η ατζέντα της 1/5/2010


 • 1ο Συνέδριο Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «2010 Κίνηση Ακινήτων». Sani Beach Hotel & Spa, Κασσάνδρα Χαλκιδικής

 • Εργατική Πρωτομαγιά - Απεργιακές συγκεντρώσεις Αθήνα, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, πλατεία Κλαυθμώνος 11:00:00
  ΠΑΜΕ, Σύνταγμα 11:00:00
  Θεσσαλονίκη, πλατεία Αριστοτέλους 10:30:00
  Αθλητική ατζέντα

 • Ποδόσφαιρο-Β΄ Εθνική (32η ημέρα): Αναγέννηση Καρδίτσας-Διαγόρας 15:00:00

 • Στίβος-Απόφαση της EAA για την πόλη ανάθεσης του ευρωπαϊκού 2014

 • Μπάσκετ-Α1 Ανδρών (Πλέι Οφ, Α΄ Φάση, 1οι Αγώνες) 17:00 Μαρούσι-Κολοσσός Ρόδου
  17:00 Πανελλήνιος-ΠΑΟΚ
  18:45 Ολυμπιακός-Άρης
  19:00 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος
 • Πρωτοβουλία Άκερμαν για συμμετοχή τραπεζών στο πακέτο

  Ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν ηγείται επιχείρησης για τη συμμετοχή τραπεζών, ασφαλιστικών ομίλων και επιχειρήσεων στο γερμανικό πακέτο βοήθειας. Κριτική από τον Χ. Σμιτ σε ΕΕ για την ελληνική κρίση.

  Ενώ ο υπουργός. Σόιμπλε λέει σε όλους τους τόνους ότι η Ευρώπη θα βγει ενισχυμένη από την κρίση, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Αθήνα και στην κατάληξη των συνομιλιών με την τριμερή και φυσικά στις αντιδράσεις του κόσμου. Για εβδομάδα κρισίμων αποφάσεων που αφορούν την Ελλάδα κάνουν λόγο οι αναλυτές, ενώ νέα τροφή για εικασίες δίνει το γεγονός ότι το γερμανικό προσχέδιο νόμου για τη βοήθεια δεν περιλαμβάνει τις πιστώσεις για το 2011 και το 2012, αλλά μόνο τα 8,4 δισ. ευρώ για το 2010, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

  Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

  e - epiloges της 30/4/2010


  Ο επόμενος που θα διαγραφεί από τη ΝΔ θα είναι ο Γ. Αλογοσκούφης

  Ο “Αστάθμητος Παράγοντας”. Ξεκινάμε, Όσοι Ζωντανοί, Όσοι καθαροί.

  Η Τεράστια Κοινωνική Σημασία των Ηλιθίων

  Γιωργάκη αυτή τη φορά δεν σε σώζει ούτε το νέο DVD της Ντούβλη...

  Ο Λαός πεινά και αυτοί συνεχίζουν να προκαλούν...

  Κραχ Leaders....

  Σωστός ο Πρόεδρος!!! Να αναγνωρίσουν όλοι –μηδενός εξαιρουμένου- τα λάθη τους...

  ΘΑ φάμε καλά !!!!

  «Σώστε το ευρώ, σώστε την Ευρώπη»

  Ν. Τζαβέλα-ΛΑΟΣ: Ευτύχημα για την Ελλάδα που έχει τον Τζέφρεϋ

  Πρωτοβουλία στήριξης της Ελλάδας από Γερμανικές επιχειρήσεις

  Αντώνη Σαμαρά μην σηκώσεις τις αμαρτίες άλλων.

  Ανοικτή επιστολή των ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ BLOGGERS προς τη Σοσιαλιστική Διεθνή......


  Αφιερωμένο στους 300 της βουλής!

  Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε.....

   


  Άνοιξαν τα Τέμπη από σήμερα.

  Για όσους ταξιδεύουν ή σκέφτονται να ταξιδεύσουν προς Βόρεια Ελλάδα, σας γνωστοποιούμε ότι από τις 20:00, έχουν ανοίξει τα Τέμπη.


  Αρχικά ο σχεδιασμός ήταν να ανοίξουν από αύριο το πρωί.

  “ Στραβοί " Καπεταναίοι...

  "Εμείς στρίψαμε το τιμόνι"...

  Έτσι είπε σήμερα στη Βουλή ο Πρωθυπουργός.
  Πόσο καιρό σας πήρε για να το στρίψετε; 'Eξη μήνες τι κάνατε δεν το βλέπατε το παγόβουνο;
  Αφού το στρίψατε γιατί κοπανίσαμε Γιώργο;
  Γιατί πάμε για φούντο κ. Πρωθυπουργέ;
  Πως το στρίψατε, μήπως δε βλέπετε καλά;
  Μήπως έχετε "μαύρα μεσάνυχτα" και δεν ξέρετε που είστε και που πάτε;

  «Σώστε το ευρώ, σώστε την Ευρώπη»

  «Η αλληλεγγύη είναι επιταγή των καιρών», «Διακυβεύεται η αξιοπιστία της ΕΕ», «Δεν θα βουλιάξει η Ελλάδα», «Η υπομονή των αγορών έχει όρια», είναι μερικοί από τους τίτλους των μεγάλων ευρωπαϊκών εφημερίδων. 

  Η γαλλική εφημερίδα Le Monde με τίτλο «Διακυβεύεται η αξιοπιστία της ΕΕ» γράφει: «Οι κερδοσκόποι και οι οίκοι αξιολόγησης σφυροκοπούν με επιτυχία τους αδύναμους κρίκους της ΕΕ, την Ελλάδα, και τώρα την Πορτογαλία και την Ισπανία, γιατί η Ευρώπη δεν έσβησε έγκαιρα τη φωτιά. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Eurogroup Γιούνκερ τήρησαν μία παράξενη σιωπή, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Τρισέ αναγκάστηκε να αφήσει τη διαχείριση της υπόθεσης στο ΔΝΤ και ο πρόεδρος της ΕΕ φαν Ρομπέι κατάφερε την τελευταία στιγμή να οργανώσει μια σύνοδο, όπου ελήφθη μισή απόφαση.
  Εάν θέλουν οι εκπρόσωποι του Eurogroup να είναι αξιόπιστοι πρέπει να αρπάξουν αμέσως τα ηνία. Ελπίζουμε ότι έχουν επίγνωση της ευθύνης τους.»
  Η σταθερότητα του ευρώ περνάει μέσα από την πολιτική ένωση
  Η γερμανική Süddeutsche Zeitung σε σχόλιό της με τίτλο «Σώστε το ευρώ, σώστε την Ευρώπη»,

  Πληροφορίες για τα μέσα μεταφοράς την Πρωτομαγιά

  Εκτιμάται ότι θα προκληθούν προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, το Σάββατο, 1η Μαϊου, εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
  Συγκεκριμένα όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, δηλαδή λεωφορεία της ΕΘΕΛ, Τρόλεϊ, Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ, θα κινηθούν κανονικά από τις 7 το πρωί, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά αποφάσισαν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.
  Εξαίρεση αποτελούν ο Προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αποφάσισε 24ωρη απεργία. Έτσι το Σάββατο δεν θα γίνει κανένα δρομολόγια των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών δρομολογίων, πλην των λεγόμενων Κοινωνικών αναγκών.
  Τροποποιήσεις όμως θα υπάρξουν και σήμερα, δεδομένου ότι η απεργία ξεκινάει από τις 12 το βράδυ.

  Εισαγγελική έρευνα για τη Goldman Sachs

  Εισαγγελική έρευνα διεξάγουν οι ομοσπονδιακές αρχές στις ΗΠΑ για να διαπιστωθεί κατά πόσο η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs ή κάποιοι εργαζόμενοι σε αυτή διέπραξαν οικονομικό έγκλημα αναφορικά με τις πωλήσεις ασφαλειών ενυπόθηκων δανείων, όπως γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal. Στο μεταξύ, χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο επιχειρηματικό κέντρο της Νέας Υόρκης, αξιώνοντας από τις μεγάλες τράπεζες της Wall Street να λογοδοτήσουν για τα υπέρογκα κέρδη που αποκομίζουν, την ώρα που ο μέσος Αμερικανός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
  Έρευνα για ευθύνες στη "φούσκα" των ασφαλειών ενυπόθηκων δανείων
  Η έρευνα, που διεξάγεται από την εισαγγελία του Μανχάταν και βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, ξεκίνησε με αφορμή στην αναφορά της αμερικανικής Επιτροπής Ασφαλειών και Συναλλάγματος (SEC), που κατηγορεί τη Goldman, την πιο ισχυρή επενδυτική τράπεζα στον κόσμο, ότι απέκρυψε σημαντικές πληροφορίες από επενδυτές για τις ασφάλειες ενυπόθηκων δανείων.

  Συνάντηση Σαμαρά Παπούλια.  Λόγω της κρισιμότητας των εξελίξεων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε, σήμερα, να γίνει δεκτός, εκτάκτως, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
  Η συνάντηση έγινε στις 13:30, σήμερα το μεσημέρι.

  Εξερχόμενος του.....
  Προεδρικού Μεγάρου ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε:

  « Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας.
  Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, γιατί είμαστε μπροστά σε αποφάσεις που θα καθορίσουν και το σήμερα και το αύριο της χώρας.
  Ευχαριστώ πολύ».

  Ανοικτή επιστολή των ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ BLOGGERS προς τη Σοσιαλιστική Διεθνή......

  Κύριοι
  Στις 30 Ιουνίου του 2008 στο Λαγονήσι στην Ελλάδα επανεκλέξατε για πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ) και πρωθυπουργού σήμερα της Ελλάδος Γιώργο Παπανδρέου.

  Ο κύριος Παπανδρέου την ημέρα της εκλογής του στον μακροσκελή του λόγο προς τα μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς μίλησε για την συγκέντρωση του μεγάλου πλούτου στα χέρια των ολίγων, οι οποίοι δεν λογοδοτούν σε κανέναν, για τον έλεγχο των αγορών από τα παγκόσμια ολιγοπώλια, για την συγκέντρωση εξουσίας στα Μέσα Ενημέρωσης που πολύ συχνά αυτά περιορίζουν τις δυνατότητες διερεύνησης, διαιωνίζουν μύθους, παραπληροφορούν τους πολίτες και...
  περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης. Επίσης μίλησε για την «αιχμαλωσία» των δημοκρατικών θεσμών, είτε πρόκειται για δικαιοσύνη, κυβέρνηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολιτικούς, κουλτούρα, παιδεία και τέλος για την αιχμαλωσία των κομμάτων από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα Μέσα Ενημέρωσης.

  Σήμερα, αρκετούς μήνες μετά την εκλογή του ως πρωθυπουργού της Ελλάδος, ο κ. Παπανδρέου, ξέχασε όλα τα πιο πάνω και έθεσε την ίδια του τη χώρα στη διάθεση του ΔΝΤ και του διεθνούς καπιταλισμού.

  Η παραπάνω ενέργεια του κ. Παπανδρέου, άσχετα με τις συνθήκες μέσα στις οποίες πραγματοποιήθηκε, άνοιξε τον δρόμο για σκληρά, ακραίου νεοφιλελεύθερου τύπου, μέτρα τα οποία στην κυριολεξία θα διαλύσουν την πραγματική οικονομία της χώρας μας και θα οδηγήσουν τους Έλληνες εργαζόμενους στην φτώχεια και στην ανεργία.

  Επειδή ο πρόεδρός σας και πρωθυπουργός μας, με πρόσχημα την οικονομική σωτηρία της Ελλάδας, έχει επιλέξει για την πατρίδα του μια ακραία καπιταλιστική πολιτική δανεισμού και της εξάρτησης της χώρας του από τις επιταγές του διεθνούς κεφαλαίου, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από το ΔΝΤ, πιστεύουμε ότι δεν σας τιμά ως Σοσιαλιστική Διεθνής να έχετε στην προεδρία της οργάνωσής σας τον κ. Παπανδρέου. Πιστεύουμε ότι η αποδοχή από μέρους σας αυτής της κατάστασης, εκθέτει την Σοσιαλιστική Διεθνή ανεπανόρθωτα στα μάτια, όχι μόνο των Ελλήνων εργαζομένων, αλλά και των εργαζομένων όλου του κόσμου, στη μάχη σας κατά του διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος.

  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ  BLOGGERS

  Εικόνες ντροπής από το δάσος του Προφήτη Ηλία , στην Λαμία.

  Οι εικόνες της ντροπής, μου ήρθαν με e-mail από συμπολίτη μου και έχουν τραβηχτεί πριν 2 ημέρες. 


  Αυτός είναι ο πολιτισμός μας ??? Απλά αναρωτιέμαι. Αντί να κοιτάξουμε να διατηρήσουμε τους λιγοστούς πνεύμονες οξυγόνου καθαρούς και προσβάσιμους σε όλους τους κατοίκους της Λαμίας (κυρίως), κοιτάμε πως να τους μετατρέψουμε σε απέραντες χωματερές μπάζων και άχρηστων οικοδομικών υλικών, αλλά και σκουπιδιών παντός φύσεως, μεταξύ αυτών πλαστικά !!!

  Γνωρίζουμε όλοι μας πως τα πλαστικά σκουπίδια (και όχι μόνο), εκτός από  τις εστίες μόλυνσης που δημιουργούν, αποτελούν και άμεσο κίνδυνο για πυρκαγιές, ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού που βρίσκεται εν όψη !!!

  ΘΑ φάμε καλά !!!!

   (Φωτογραφία από την Ύδρα, λίγο μετά τη βόλτα με το κανό.)

  ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ 18η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
  ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
  Ακολουθεί απόσπασμα

  ...Στην ευελιξία των υπηρεσιών, στο ταξίδι στην Ελλάδα, που δεν θα είναι απλά μια ευκαιρία καλοκαιρινής ξεκούρασης, αλλά μια μοναδική εμπειρία ζωής. Εμπειρία επαφής με το μοναδικό φυσικό τοπίο, με την ιστορία μας, με τη μεσογειακή διατροφή, με τον ελληνικό πολιτισμό, με εξαιρετικούς ανθρώπους. Ταξίδι υγείας, φυσικής και πνευματικής ανανέωσης, ανακάλυψης και αγωγής ψυχής....
  Είναι η μαγειρική της Σύρου, η ήσυχη από αυτοκίνητα Ύδρα, το ποδήλατο στις Σπέτσες, η μεσογειακή δίαιτα της Κρήτης, ο θρησκευτικός τουρισμός της Πάτμου, η αναρρίχηση στην Κάλυμνο, η παράδοση Ιπποκράτη - Πυθαγόρα στην Κω και στη Σάμο, τα παλαιά ελαιοτριβεία στη Μυτιλήνη, η Οδύσσεια στο Ιόνιο, η εκεχειρία στην Ολυμπία, το θέατρο στην Ελευσίνα, η βιοποικιλότητα στην Ήπειρο και στη Θράκη - και μπορώ να αναφερθώ σε πολλές άλλες περιοχές - ας αναδείξουμε ό,τι καλύτερο κουβαλά ο τόπος μας, χωρίς να τον καταστρέφουμε ως ένα αναλώσιμο προϊόν.

  Σχόλιο:
  Και εμείς που νομίζαμε ότι είχε ξεχάσει την μεσογειακή δίαιτα....
  Νάτος πάλι χτύπησε με την μεσογειακή διατροφή και το ποδήλατο στις Σπέτσες.
  Για το κανό στην Ύδρα δεν είπε τίποτα και αρχίζω να ανησυχώ.
  Πάντως για ένα είμαι σίγουρος, εκεί που μας κατάντησε ο Γιώργος τη μεσογειακή δίαιτα θα την βιώσουμε πολύ καλά στο πετσί μας για να μην πω στο στομάχι μας.
  Να και κάτι που έκανε πράξη ο πρωθυπουργός...
  Πες πες τα κατάφερε με την μεσογειακή δίαιτα..
  ΘΑ φάμε καλά !!

  Εθελοντική συμμετοχή των γερμανικών τραπεζών στο πακέτο βοήθειας;

  Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής των ιδιωτικών τραπεζών-πιστωτών στο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

  Ενόψει  του κρίσιμου υπουργικού συμβουλίου της Δευτέρας, όπου θα αξιολογηθεί το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με την τρόικα, πληροφορίες θέλουν τη γερμανική κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής των τραπεζών στη χρηματοδότηση του γερμανικού πακέτου βοήθειας. Σύμφωνα με το DPA, που επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους, το Βερολίνο σκοπεύει να αναθεωρήσει την αρνητική του στάση και να διαπραγματευτεί ήδη αυτό το Σαββατοκύριακο με υψηλόβαθμα στελέχη γερμανικών τραπεζών για εθελοντική συμμετοχή τους στη βοήθεια. Και αυτό ενώ ο Σύνδεσμος των Ιδιωτικών Τραπεζών της Γερμανίας (BdB) θεωρεί λανθασμένη μια τέτοια επιλογή.

  Η «οικειοθελής βάση» είναι το κλειδί

  Η ατζέντα της 30/4/2010


 • Συναντήσεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Μέγαρο Μαξίμου
  14:30:00 με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Ali Babacan
  15:30:00 με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδια για θέματα Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη.

 • Η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, θα συναντήσει τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης και Υπουργό Επικρατείας, Αρμόδιο για θέματα Οικονομίας, κ. Ali Babacan, 09:30:00 Νίκης 5-7, Αθήνα

 • Κοινοβουλευτικό έργο 10:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
  11:00 (ολομέλεια) ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 14 Βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελληνική Εξωτερική Πολιτική
  11:00 (223) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ Επιτροπή "ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ "SIEMENS" ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ": Εξέταση μαρτύρων.
 • Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

  e-επιλογές 29/4/2010  Οι μύχιοι, διαχρονικοί πόθοι των λευκών νομάδων δεν αλλάζουν…

  “Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη”… και άλλες παρόλες. 72 μνήματα όμως ζητούν Δικαίωση. 

  Κλείστε τα αυτιά στις "σειρήνες"...

  Σταματήστε πια τον ξύλινο λόγο...

  Vatopaidi? Scandal? What?

  Τζαμί στην Αθήνα, δωράκι στον Ερντογάν

  antinews

  Σαμαράς: Καμία επιείκεια για τίποτε και για κανένα


  Καμία επιείκεια για το οικονομικό και  το πολιτικό σύστημα, αλλά και για τη Νέα Δημοκρατία
   Στην σημερινή ομιλία του στο Συνέδριο του Economist ο Αντώνης Σαμαράς είπε μεταξύ άλλων:
   Υποστηρίζω, χρόνια, τώρα ότι δημιουργήθηκε ένα μοντέλο που αναδιανέμει δανεικά, σε βάρος των επόμενων γενεών. Που έχει υποκαταστήσει την ανάπτυξη με την υπερκατανάλωση. Την επένδυση με την κερδοσκοπία. Και την ανταγωνιστικότητα με την «αρπαχτή». Όπου μεγάλο μέρος των εργαζομένων έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι και μεγάλο μέρος των επιχειρηματιών έγιναν κρατικοδίαιτοι.
  Κι ανάμεσά τους δημιουργήθηκε μια τεράστια γραφειοκρατία, που μπλοκάρει τα πάντα.
  Κι έτσι γίνεται όλο και δυσκολότερο σε μία κυβέρνηση να δώσει λύσεις χρησιμοποιώντας το κράτος. Γιατί το ίδιο το κράτος είναι μέρος του προβλήματος. Κι έτσι το οικονομικό και το πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας έγιναν αλληλένδετα.
  Σας μιλάει ένας άνθρωπος που δεν τα «ανακάλυψε» όλα αυτά τώρα. Τα λέω δημόσια – ακόμα κι από αυτό το εδώ το βήμα – εδώ και χρόνια. Και, πιστέψτε με, κάποτε ακούγονταν πολύ «ριζοσπαστικά», πολύ «ακραία». Και τα πλήρωσα.
  Δεν δείχνω, λοιπόν, καμία επιείκεια για το οικονομικό μοντέλο που σήμερα δείχνει να χρεοκοπεί. Ούτε για το πολιτικό σύστημα που σήμερα δείχνει να αποτυγχάνει.

  Ρε Βλάχο, κατάλαβες τι ρώτησες;;;

  Πρίν από λίγο στο briefing Πάνου Παναγιωτόπουλου:
  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (Γιώργος Βλάχος): Κύριε Εκπρόσωπε, ο κ. Σαμαράς, προχθές, με απόφασή του, την οποία πήρε η Επιτροπή Δεοντολογίας, διέγραψε τον κ. Παυλίδη, για κάτι το οποίο έκανε...

  πριν τρία χρόνια και σημειώνω ότι, μέχρι πρόσφατα, πριν πέντε μήνες, ο κ. Παυλίδης ήταν ο μοναδικός βουλευτής, που στήριξε στην εξουσία την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή. Σε αυτόν τον βουλευτή στηριζόταν η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή. Αυτό, όπως το έκανε ο κ. Σαμαράς, τώρα, είναι και έμμεση αποδοκιμασία προς τον κ. Καραμανλή, του οποίου η κυβέρνηση και ο ίδιος ήταν στην εξουσία, στηριζόμενος σε έναν άνθρωπο, που κρίθηκε, για λόγους ηθικούς, ότι δεν πρέπει να είναι καν μέλος της Νέας Δημοκρατίας;

  Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Βλάχο, με απόλυτο σεβασμό στην εμπειρία σας και στο εγνωσμένο δημοσιογραφικό κύρος σας, δεν θα παρακολουθήσω τη συλλογιστική του ερωτήματος. Είπα ότι για το θέμα Παυλίδη, δεν έχω να πω τίποτε.

  Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/04/blog-post_7929.html#ixzz0mVWVAODp

  Τώρα η Ακρόπολη


  "The Greek debt crisis is spreading. Europe needs a bolder, broader solution—and quickly"

  Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του The economist

  Αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς και για τίποτα... ΙΙ

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

  Όποιος βουλευτής της ΝΔ ψηφίσει να γίνουμε προτεκτοράτο μέσω του ΔΝΤ, να διαγραφεί άμεσα... όπως κι αν λέγεται!!

  Χοντρό πολιτικό παιχνίδι παίζεται τις τελευταίες ώρες γύρω από τη συμφωνία που πρέπει να υπογράψει η Ελλάδα με την τρόικα, δηλαδή Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Το μνημόνιο με τα επώδυνα μέτρα λιτότητας θα κλείσει μέσα στο Σαββατοκύριακο και πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή στις 7 Μαΐου (όπως γράψαμε χθες). Εδώ είναι το μεγάλο παιχνίδι με πολύ παρασκήνιο, τόσο στην Ιπποκράτους όσο και στη Ρηγίλλης και στα άλλα κόμματα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου σκέφτεται να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή και να ζητήσει να την εγκρίνουν τα 3/5 των βουλευτών, ήτοι 180 βουλευτές. Σκοπός του είναι να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα συνένοχους στο έγκλημα που ετοιμάζεται κατά του λαού. Τα κόμματα της Αριστεράς είναι σίγουρα στην απέναντι όχθη, ο Σαμαράς διακηρύττει καθημερινά γυρνώντας όλη την Ελλάδα την αντίθεσή της ΝΔ στο ΔΝΤ (το είπε πάλι χθες στη Ρόδο), άρα μένει το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ. Όμως, με 160 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και 15 του ΛΑΟΣ το πακέτο δεν θα περάσει στην περίπτωση που ο Παπανδρέου επιδιώξει ενισχυμένη πλειοψηφία.

  Αξίζει στον Ελληνικό Λαό τέτοια τύχη;

  Μαχαίρι για όλους σε μισθούς - συντάξεις, νέα αύξηση ΦΠΑ.
  Κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, περικοπές σε δώρα και επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα και τους συνταξιούχους, νέα αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ και των υπολοίπων έμμεσων φόρων περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση. 
  Την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού και σύνταξης στο Δημόσιο Τομέα ανακοίνωσε – σύμφωνα με πληροφορίες – ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που έχει στο Μέγαρο Μαξίμου με τους προέδρους της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΣΕΒ.
  Κατά τις ίδιες πληροφορίες αυξάνονται το επόμενο διάστημα, ΦΠΑ και έμμεσοι φόροι, «παγώνουν» οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, καταργείται η διαιτησία και αυξάνεται το όριο απολύσεων.
  Αντίστοιχα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για αντίστοιχες περικοπές στον ιδιωτικό τομέα. Αντί της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού η ελληνική πλευρά φέρεται να προτείνει τριετές πάγωμα όλων των αυξήσεων και να αποδέχεται περικοπές εργασιακών δικαιωμάτων στις αποζημιώσεις απολύσεων και στο ανώτερο επιτρεπόμενο όριο για τις περικοπές θέσεων εργασίας. Σήμερα, υπάρχει πλαφόν 2% για τις επιχειρήσεις με περισσότερους από 20 υπαλλήλους και το ποσοστό αυτό αναμένεται να προσδιοριστεί σε 4-5%.

  Αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς και για τίποτα...  Απόσπασμα της σημερινής συνέντευξης του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου.

  ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ: Μπορείτε να εγγυηθείτε ότι τα όποια νέα μέτρα ληφθούν δεν θα έχουν ισχύ για το 2010;

  ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς και για τίποτα. Γνωρίζουμε σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκεται η χώρα μας. Γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις. Διαπραγματεύσεις που έχουν να κάνουν με την προβολή λογικών επιχειρημάτων από την ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε ό,τι απόφαση χρειαστεί να πάρουμε, όποια απόφαση και να πάρουμε, να είναι η πιο επιεικής. 

  Σχόλιο:
  Τι μας λέτε κ. Πεταλωτή ότι, δηλαδή δεν υπάρχει πρωθυπουργός, δεν υπάρχει κυβέρνηση;
  Για να καταλάβουμε δηλαδή. Τι εννοείτε όταν λέτε "Αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς και για τίποτα".
  Τι είμαστε ξέφραγο αμπέλι, ποιος θα μας εγγυηθεί δηλαδή, ποιον να ρωτήσουμε;
  Μήπως το ΔΝΤ, ξέρει γνωρίζει καλύτερα από εσάς;
  Αφού δεν μπορεί να μας εγγυηθείτε τίποτα για το 2010, μήπως μπορείτε να εγγυηθείτε άραγε για το 2011;
  Πως θα πάρετε την καλύτερη απόφαση, αφού δεν μπορείτε να μας εγγυηθείτε ΤΙΠΟΤΑ;

  Εμείς κ. Πεταλωτή εσάς ψηφίσαμε και εσείς οφείλετε και να μας πείτε τι συζητάτε, που το πάτε και να μας εγγυηθείτε ΟΛΑ αυτά που μας ΤΑΞΑΤΕ !!! 
  Πάντως άν δεν "μπορείτε", να φύγετε μήπως κάποιος άλλος μπορέσει.

  «Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για τον Επαναστατικό Αγώνα»

  thumb

  Tην «πολιτική ευθύνη» για τον Επαναστατικό Αγώνα αναλαμβάνουν με επιστολή τους στο «Π» από τη φυλακή (με τη σειρά που υπογράφουν) η Πόλα Ρούπα, ο Νίκος Μαζιώτης και ο Κώστας Γουρνάς. Πρόκειται για ένα κείμενο με το οποίο τα μέλη της οργάνωσης δέχονται ότι και ο νεκρός από αστυνομική σφαίρα Λάμπρος Φούντας ήταν σύντροφός τους.
  Είναι προφανές ότι το κείμενο αυτό δεν είναι δυνατόν να αποτιμηθεί εν θερμώ, καθώς έφτασε στο «Π» σε χρόνο που δεν επέτρεπε μια πιο εκτενή παρουσίαση και ανάλυση. Ως εκ τούτου οι αναγνώστες μας μπορούν να το διαβάσουν ολόκληρο και οι αναλύσεις... έπονται.
  Στην δεκαεξασέλιδη επιστολή (που θα μπορούσε να είναι και προκήρυξη) και δημοσιεύεται ολόκληρη στο σημερινό ΠΟΝΤΙΚΙ της Πέμπτης η Πόλα Ρούπα, ο Νίκος Μαζιώτης και ο Κώστας Γουρνάς μεταξύ άλλων τονίζουν ότι :

  Ενημέρωση Μηδέν. Μας Κρατάνε στο σκοτάδι !!!!

  Στα 135 δισ. οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας την επόμενη τριετία

  Eπιβεβαιωθήκαμε (δυστυχώς) πλήρως για το άρθρο μας 105 Δις από ΔΝΤ, "Oργανωμένο και προσχεδιασμένο έγκλημα";;

  "Το τριετές πακέτο βοήθειας της ΕΕ και του ΔΝΤ ανέρχεται σε 135 δισ. ευρώ και η ετήσια επιβάρυνση που αναλογεί στη Γερμανία θα φτάσει τα 8,4 δισ., δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρούντερλε που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βραζιλία. Λίγο πριν, ο πρόεδρος της ΚΟ των Πρασίνων, Γιούργκεν Τριτίν, είχε δηλώσει μετά από την συνάντηση με τον κ. Στρος-Καν ότι οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας για την επόμενη τριετία θα κινηθούν στα 100-120 δισ. ευρώ."

  Ποιος θα μας ενημερώσει τελικά επίσημα για όλα αυτά;
  Πόσα θα δανειστούμε, από ποιους και με τι όρους;
  Θα πρέπει δηλαδή ο Έλληνας να παρακολουθεί τον ξένο τύπο για να ενημερώνεται για το τι συμβαίνει στην χώρα του;


  ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΕ VIDEO 29/ 4/ 2010  KΡΑΧΤΗΣ

  Όλα τα είχε η "Μαριορή" το Τέμενος της έλειπε....

  Η κυβέρνηση ανακοινώνει την άμεση οικοδόμηση του Τεμένους Αθηνών . Το τέμενος, με χωρητικότητα περίπου 500 ατόμων, θα οικοδομηθεί σε τμήμα του οικοπέδου όπου βρίσκεται το Ναυτικό Οχυρό στον Βοτανικό, με τρόπο που θα ενταχθεί οργανικά σε ένα ευρύτερο ανοιχτό χώρο πρασίνου.

      Η κατασκευή του τεμένους θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις της μουσουλμανικής λατρείας με καλυμμένο χώρο, σύμμετρο προς τους συντελεστές.

      Ως προς την διοικητική δομή, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας διορίζεται επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, δύο μέλη του οποίου προτείνονται από αναγνωρισμένα, έγκριτα μουσουλμανικά σωματεία, ενώ πέντε άτομα είναι Έλληνες κρατικοί λειτουργοί.
      Το έργο θα εκτελεστεί με ελληνικά κρατικά κονδύλια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ προσφορές από ξένους φορείς, κρατικούς ή μη, δεν θα γίνουν δεκτές.
      Ως προς την υλοποίηση του έργου, ο Πρωθυπουργός διορίζει Επιτροπή υπό τον Αντιπρόεδρο κ. Πάγκαλο με την συμμετοχή των Υπουργών Παιδείας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ΚΕΔ.
   
  Θα γίνει άμεση οικοδόμηση του Τεμένους Αθηνών, θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις της μουσουλμανικής λατρείας και το έργο θα εκτελεστεί με ελληνικά κρατικά κονδύλια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
  Τα σχόλια δικά σας.

  Από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ στο... Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας


  Νεαρός αρχαιολόγος, ήρθε στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία του '70 να ανασκάψει για να φέρει στο φως την πολιτεία του μυθικού Οδυσσέα ή έστω τα παλάτια του θρυλικού βασιλέα Φιλίππου του Μακεδόνα. Η τύχη όμως και το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας οδήγησαν τα βήματα του δρα Στίβεν Μίλερ στη Νεμέα, όπου έβαλε πλάτη και σκαπάνη για να ανακαλύψει το αρχαίο στάδιο της Νεμέας.
  «Από το 1973, που άρχισαν οι ανασκαφές, πολλές φορές δειλιάσαμε θέλοντας να σταματήσουμε το έργο αφού δεν φαινόταν να βγαίνει πουθενά, όμως, κάποια μικρά σημάδια και προπάντων η γνώση πως εκεί υπήρχε μια ολόκερη ιερή πολιτεία, μας έδιναν ελπίδα να συνεχίσουμε», δηλώνει ο δρ. Στίβεν Μίλερ, στο περιοδικό «Ελληνική Διασπορά», του ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη δημοσιογράφο, Ιουστίνη Φραγκούλη.
  Και συνεχίζει: «Σκάβοντας με ιδιαίτερη προσοχή και πολλές φορές με τα χέρια, καταφέραμε να ανακαλύψουμε τρείς κίονες από το Ναό του Διός, το στάδιο της Νεμέας, τη σήραγγα που οδηγούσε τους αθλητές στο στάδιο και τα αποδυτήρια, όπου οι αθλητές άφηναν τα ρούχα τους για να μπουν γυμνοί στην αρένα».

  Η ατζέντα της 29 Απρ.2010

  Πρόγραμμα πρωθυπουργού:
  -Συνάντηση με τους Προέδρους της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) (11:30:00 )
  -Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Mirko Cvetkovic (15:30:00)
  Υπό την προεδρία του, θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος (16:30:00 )
  Ενημέρωση εκπροσώπου ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρα (12:00:00)
  Συνέντευξη Τύπου διοίκησης Εμπορικής Τράπεζας (13:00:00)
  Κοινή συνέντευξη Τύπου ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για το Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και τις κινητοποιήσεις των δύο κλάδων (13:00:00 )

  Πρόσκληση σε Βιβλιοπαρουσίαση: ΜΙΣΟ ΜΗΛΟ του Μπάμπη Μαυρίδη

  Οι εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου
   Μισό μήλο
  του Μπάμπη Μαυρίδη  
   Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
  Μένη Κανατσούλη, Καθηγήτρια στο Τ.Ε.Π.Α.Ε., Α.Π.Θ.
  Ευαγγελία Τρέσσου-Φατούρου, Καθηγήτρια στο Π.Τ.Δ.Ε., Α.Π.Θ.
  και ο Μπάμπης Μαυρίδης,  σχολικός σύμβουλος, συγγραφέας του βιβλίου  
  Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος
   
  ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΪΟΥ 2010, 7:15 μ.μ.  
  Πολυχώρος  Μαλλιάρης- Παιδεία « Ανατόλια»
  (Δημητρίου Γούναρη 39, απέναντι από την Καμάρα)

  e-επιλογές της 28/4/2010


  105 Δις από ΔΝΤ, "Oργανωμένο και προσχεδιασμένο έγκλημα";;

  Ο ΟΣΕ ο πρώτος στόχος του ΔΝΤ;;

  Να αλλάξει όνομα η Νέα Δημοκρατία.


  Επιτέλους... φτωχοί!  Αν θέλετε να σώσετε όση αξιοπιστία σας έμεινε...

   

  Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

  105 Δις από ΔΝΤ, "Oργανωμένο και προσχεδιασμένο έγκλημα";;

  Σύμφωνα με δημοσίευμα του Financial Post  η Ελλάδα θα δεχτεί πολύ μεγαλύτερη βοήθεια από την αρχικά αναμενόμενη. 
  Αυτά φαίνεται να δήλωσαν Γερμανοί βουλευτές σήμερα μετά την ενημέρωση του ΔΝΤ για το Ελληνικό χρέος.
  Οι εν λόγω βουλευτές αναφέρουν, ότι ο Dominique Strauss-Kahn είπε σε πολιτικούς ότι, το πακέτο βοήθειας, θα ανέρθει σε 100-120 δις ευρώ (133-160 δις $) στην επόμενη τριετία, έναντι των 45 δις ευρώ που είχε σχεδιασθεί να δώσει η Ε.Ε και το ΔΝΤ.

  Εμείς το είχαμε αναδείξει σαν θέμα και το παρουσιάσαμε σε αποκλειστικότητα και από τα πιο επίσημα χείλη. Αναφερόμαστε σε αποκαλυπτική συνομιλία-ενημέρωση της μικτής επιτροπής του Κογκρέσου, από τον πρόεδρο της Κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve) Ben Bernanke.

  Ο γερουσιαστής Ron Paul στο 2:36 του Video του πιο πάνω άρθρου λέει:  "Θα πάμε από 10 σε 105 δις $ ..., Γιατί ;;"

  Τα ερωτήματα που προκύπτουν όμως είναι αμείλικτα και εγείρουν και πολλά σοβαρά ζητήματα, για να μην μιλήσουμε για "οργανωμένο και προσχεδιασμένο έγκλημα".
   - Πώς ήξερε ο γερουσιαστής Ron Paulκ και ο Ben Bernanke, 2 βδομάδες πριν ότι θα δανειστούμε 105 δις $ ;