Πρόταση προς Αντώνη Σαμαρά. Ψήφος κατά συνείδηση.


Για όσους έχουν γνωρίσει κατά το παρελθόν τον σημερινό Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, γνωρίζουν πολύ καλά τα δημοκρατικά του αισθήματα και τα δημοκρατικά του αντανακλαστικά.
Γνωρίζουν επίσης ότι η ψυχή του Αντώνη Σαμαρά είναι αντίθετη με αυτή την συμφωνία που έκανε το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου με το ΔΝΤ. Την πιο επαίσχυντη συμφωνία που έχει συνάψει ποτέ το ελληνικό κράτος από της απελευθερώσεως από τους Τούρκους. Άλλωστε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, από την αρχή είχε δηλώσει δημόσια ότι ήταν αντίθετος με την ανάμειξη του ΔΝΤ, γιατί γνώριζε τι σημαίνει ΔΝΤ.
Φανταζόμαστε τις πιέσεις που ασκούνται στον Αντώνη Σαμαρά για πολιτικό καθωσπρεπισμό και δήθεν πολιτική σωφροσύνη. Ήδη ακούσαμε χθες....
τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να το ζητάει. Ακούσαμε προχθές τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ τον κ. Μητσοτάκη και τις προάλλες τα παιδιά του να το ζητάνε. Ακούμε και διαβάζουμε συνεχώς ολόκληρο το μηχανισμό της οικογενειοκρατίας στην Ελλάδα, αλλά και τα ΜΜΕ της κρατικοδίαιτης άρχουσας τάξης να το ζητάνε.
Επί της ουσίας τι ζητάνε;
Ζητάνε να συναινέσει ο Αντώνης Σαμαράς ώστε να υποστεί ο λαός τις θυσίες, αρκεί να μην πάθει το παραμικρό το απόλυτα υπεύθυνο πολιτικό σύστημα και οι υπεύθυνοι πολιτικοί.
Ζητάνε να περάσει το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο την κρίση, χωρίς να υποστεί το παραμικρό φορτώνοντας στις πλάτες του λαού τα δικά του λάθη, τις παρανομίες και τη διασπάθιση του Δημοσίου Χρήματος.
Οι πιέσεις που ασκούνται φανταζόμαστε ότι είναι πολλές και επίμονες. Ίσως και οι δήθεν υποσχέσεις πολλές.
Εμείς προτείνουμε στον Αντώνη Σαμαρά να πάει στη Βουλή και αφού ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα για την κατάντια που έχουν φέρει τη χώρα, να ζητήσει από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσουν κατά συνείδηση, χωρίς καμία απολύτως επίπτωση εξ αυτής και μόνο της ψήφου.
Δεν θα πρέπει να φυλακίσει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό σε μια ψήφο που δεν θέλει, άλλωστε ο ίδιος από την αρχή ήταν αντίθετος με την ανάμειξη του ΔΝΤ, ούτε εκείνους εκ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που θέλουν να ψηφίσουν κατά της συμφωνίας.
Εξάλλου, έχουμε και εμείς οι πολίτες το απόλυτο δικαίωμα, αφού δεν συμμετέχουμε έστω με κάποιο δημοψήφισμα, τουλάχιστον να πληροφορηθούμε τι ακριβώς βούλονται οι βουλευτές μας για μας και να τους αξιολογήσουμε κατάλληλα όταν έρθει η ώρα.
Αντώνη Σαμαρά, τώρα ελεύθερη κατά συνείδηση ψήφο.
Κάτι τέτοιο ουδόλως αναιρεί την ηγεσία σου στο κόμμα. Απεναντίας καλείς τους υπεύθυνους βουλευτές που εξάλλου δεν παρήγαγες ούτε ζύμωσες εσύ, αλλά τους πήρες προίκα, να λάβουν υπεύθυνη απόφαση.
Αντώνη Σαμαρά,
Μην φορτωθείς έναν σταυρό που δεν έχει φτιαχτεί για σένα.
Η χώρα θέλει επιτέλους να ακουμπήσει σε κάτι νέο και ελπιδοφόρο.

Σχόλια