Σάββατο, 1 Μαΐου 2010

Πρωτοβουλία Άκερμαν για συμμετοχή τραπεζών στο πακέτο

Ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν ηγείται επιχείρησης για τη συμμετοχή τραπεζών, ασφαλιστικών ομίλων και επιχειρήσεων στο γερμανικό πακέτο βοήθειας. Κριτική από τον Χ. Σμιτ σε ΕΕ για την ελληνική κρίση.

Ενώ ο υπουργός. Σόιμπλε λέει σε όλους τους τόνους ότι η Ευρώπη θα βγει ενισχυμένη από την κρίση, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Αθήνα και στην κατάληξη των συνομιλιών με την τριμερή και φυσικά στις αντιδράσεις του κόσμου. Για εβδομάδα κρισίμων αποφάσεων που αφορούν την Ελλάδα κάνουν λόγο οι αναλυτές, ενώ νέα τροφή για εικασίες δίνει το γεγονός ότι το γερμανικό προσχέδιο νόμου για τη βοήθεια δεν περιλαμβάνει τις πιστώσεις για το 2011 και το 2012, αλλά μόνο τα 8,4 δισ. ευρώ για το 2010, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).


Στο μεταξύ, εντείνονται οι πιέσεις του πολιτικού κόσμου για συμμετοχή των ιδιωτικών τραπεζών στην χρηματοδότηση του πακέτου βοήθειας. Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν ηγείται επιχείρησης για τη συμμετοχή τραπεζών, ασφαλιστικών ομίλων και επιχειρήσεων στο πακέτο βοήθειας, κατόπιν σχετικών διαβουλεύσεων με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η εφημερίδα επικαλείται αξιόπιστες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ένα κονσόρτσιουμ τραπεζών, ασφαλιστικών ομίλων και βιομηχανιών, έχει υποσχεθεί ανεπισήμως ποσό ενός έως δυο δισ. ευρώ, ενώ στόχος είναι το ποσό να ανέλθει σε 6-7 δισ. ευρώ, προκειμένου αυτό να αποτελέσει συμβολικό μήνυμα. 

Από: dw-world

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.