Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

"'Οχι" στο ΔΝΤ

   Αρνητικά κρίνει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 60,9%, την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό δανειοδότησης από την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας GPO, που έγινε για λογαριασμό του "MEΓΚΑ" (ΜEGA) και παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ανατροπή» (Θετικά και Μάλλον θετικά 31% και Δ.Ξ./Δ.Α. 8,1%). 
   Ομοίως αρνητικά, σε ποσοστό 70,2%, βλέπουν οι ερωτηθέντες την ανάμειξη του ΔΝΤ στη χώρα μας (Θετικά και Μάλλον θετικά 23,2% και Δ.Ξ./Δ.Α. 6,6%).
Συντριπτικά αρνητικά τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών που πιστεύουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν είναι συνεπή με τις προεκλογικές της εξαγγελίες καθώς το 87,4% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά στη σχετική ερώτηση.


   Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε, τηλεφωνικά, το διάστημα 22 έως 26 Απριλίου, σε δείγμα 1.400 ατόμων, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 9,6% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, το 30,6% των ερωτηθέντων εξέφρασαν την πρόθεση να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, το 21% ΝΔ , ΚΚΕ 8,9%, ΛΑΟΣ 6,9%, ΣΥΡΙΖΑ 3,2%, Οικολόγοι 1,9%, άλλο κόμμα 2%, άκυρο-λευκό 6,4%, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 19,1%.
   Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 45,5% και ακολουθεί με 26% ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ το 24,6% δηλώνει "κανέναν".
   Για το αν υπάρχει σήμερα κοινωνικός, πολιτικός χώρος για τη δημιουργία νέου κόμματος, το 60,1% δηλώνει "όχι & μάλλον όχι" και το 37,3% "ναι & μάλλον ναι".
   Στο ερώτημα "ποιος είναι καλύτερα για τη χώρα μας να αντιμετωπίσει αυτήν την κρίση", το 31,9% απαντά "η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ", το 31% "μια κυβέρνηση που θα υποστηρίζεται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ", ενώ το 27% απαντά (αυθόρμητα) "καμία από αυτές".
      Τέλος, στο ερώτημα "ποιος κυρίως ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας" το 54,3% απαντά (αυθόρμητα) "όλοι μαζί", το 20% "η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ", το 11,8% "οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ" και το 4,1% "η σημερινή κυβέρνηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.