Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Η ναυμαχία – μάχη της Μυκάλης (479 π.Χ)

Ταυτόχρονα (27 Αυγούστου 479 π.Χ) με την ήττα στις Πλαταιές οι Πέρσες υπέστησαν άλλη μια ήττα στη Μυκάλη της Ιωνίας. Ενώ ο ελληνικός στόλος υπό τις διαταγές του Σπαρτιάτη Λεωτυχίδη, βρισκόταν στη Δήλο, έφτασαν από τη Σάμο τρεις άνδρες με ένα μήνυμα· οι άνδρες αυτοί ήταν ο Λάμπωνας, υιός του Θρασυκλή, ο Αθηναγόρας, υιός του Αρχεστρατίδη, και ο Ηγησίστρατος, υιός του Αρισταγόρα, οι οποίοι είχαν σταλεί από τους Σαμίους κρυφά από τους Πέρσες και το Θεομήστορα υιό του Ανδροδάμαντα, τον οποίο είχαν ορίσει οι Πέρσες ως τύραννο.

Γιατί δεν πάει το ΣΔΟΕ καμιά βόλτα προς προς Κολυμπάρι μεριά...;;

Πάνω από ένα μήνα διακοπές κάνει ο ΓΑΠ...στην Πάτμο, Λευκάδα, στην Κρήτη και αλλού... 
Το δωμάτιο που μένει στο ξενοδοχείο στο Κολυμπάρι, λένε ότι στοιχίζει πάνω από 1000 ευρώ !!! 
Αν βάλετε και τα διάφορα  μικροέξοδα όπως:  αστακοί, παϊδάκια, ψαρούκλες, σαμπάνιες, κανό, νεροτσουλήθρες, ποδήλατα, άνδρες ασφαλείας, μετακινήσεις κλπ.. 

Μπορούμε να τραφούμε (κατά 91,5 %) μόνοι μας...

Διαβάστε στοιχεία μελέτης της ΠΑΣΕΓΕΣ "Αυτάρκεια Αγροτικών Διατροφικών
Προϊόντων" (Αύγουστος 2012)
.

Η έκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ καταρρίπτει µια για πάντα το µύθο ότι δεν παράγουµε τίποτα και την τροµοκρατία πως, αν χρεοκοπήσουµε, θα πεινάσουµε...
Κατηγορηµατικά διαψεύδει τη διαδεδοµένη στερεότυπη άποψη ότι η χώρα µας «δεν παράγει τίποτα» η νέα έκθεση της Πανελλήνιας Συνοµοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών .

Αυτές τις στιγμές, όπου ο παράγων άνθρωπος δίνει τη μάχη του.. οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα μπουν ούτε σε κριτική ούτε σε καταλογισμό ευθυνών

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ
«Για τρίτη συνεχόμενη φορά κάποιοι θέλουν να κάψουν το ακριτικό νησί της Χίου. Τώρα, πέτυχαν καλύτερα το σκοπό τους, με ένα εφιαλτικό σκηνικό που προς το παρόν κάνει άνιση τη μάχη των ανθρώπων με τις φωτιές που κατακαίνε το καταπράσινο Δυτικό και Νοτιοδυτικό μέρος του νησιού.
Πριν από λίγο, επικοινώνησα για μία ακόμη φορά με τον κ. Γανιάρη, τον Αντιπεριφερειάρχη της Χίου, ο οποίος μου περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την όλη κατάσταση και τις συνθήκες της μάχης που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και οι ενισχύσεις από πλευράς στρατού.
Με εντολή του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου, όλοι οι Πολιτευτές και οι Συντονιστές του Κινήματος στο νησί βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών για κάθε βοήθεια, ενώ τις εξελίξεις σχετικά με το εκεί πύρινο μέτωπο επιβλέπει ο Τομεάρχης Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και τέως Βουλευτής, Σπύρος Γαληνός.

Προδημοσίευση από το αυριανό “Χωνί”: Η Αλ Κάιντα μιλά πλέον τουρκικά.

Ολο και περισσότερες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δηµοσιότητας µιλούν για ισχυροποίηση του τουρκικού τµήµατος της τροµοκρατικής οργάνωσης και για δράση του κατά του καθεστώτος Ασάντ στη Συρία
Στις 8 Αυγούστου αποκαλύφθηκε από τον τουρκικό Τύπο ότι στις µάχες του συριακού στρατού µε το λεγόµενο «Απελευθερωτικό Στρατό της Συρίας» της συριακής αντιπολίτευσης, στην περιοχή του Χαλεπιού, σκοτώθηκε ένα ηγετικό στέλεχος της
τουρκικής Αλ Κάιντα, ο οποίος καθοδηγούσε τις δυνάµεις της συριακής αντιπολίτευσης. Το θύµα ήταν ο Osman Karahan, Τούρκος δικηγόρος, ηγετικό στέλεχος της τουρκικής Αλ Κάιντα. Ο Osman Karahan είχε γίνει γνωστός ως δικηγόρος του γνωστού επίσης Σύρου ηγέτη της Αλ Κάιντα, El Saka, που είχε συλληφθεί πριν από λίγα χρόνια στην Τουρκία για την οργάνωση τροµοκρατικών επιθέσεων της Αλ Κάιντα, τον Νοέµβριο του 2003, στις συναγωγές της Κωνσταντινούπολης µε πολλά θύµατα.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ... TOYΡΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΑΟΠΛΟ ΚΟΥΡΔΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΠΑΓΛΑΡ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ...!!!

Στο βίντεο που βλέπετε, ένα Ι.Χ. συγκρούστηκε με αυτοκίνητο της τουρκικής αστυνομίας, στο Καραμπαγλάρ της Σμύρνης. 
Το θέμα είναι ότι στο ιδιωτικό αυτοκίνητο επέβαιναν Κούρδοι. Αμέσως ο αστυνομικός σκότωσε εν ψυχρώ τον έναν από τους επιβάτες, μπροστά στα μάτια άλλων τριών αστυνομικών και του κόσμου.

Με εντολή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου διάθεση προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Χίο

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου μεταβαίνει στη Χίο, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, για να συντονίσει τη κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και τη συμμετοχή τους, εκεί που τους ζητείται από την Πυροσβεστική, που έχει το γενικό συντονισμό, στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που πλήττει το νησί.
Επίσης το Υπουργείο ανταποκρινόμενο στα υποβληθέντα αιτήματα από τους αρμοδίους φορείς διέθεσε, την 18 Αυγούστου 2012, στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επίγειες δυνάμεις, εναέρια μέσα και υλικά, ως εξής:

Αυτοί είναι οι σύμβουλοι που θα μας έσωζαν...

Το άρθρο αναφέρεται στην πρόσφατη έρευνα International Business Report (IBR) της Grant Thornton..
Η έρευνα της  Grant Thornton δείχνει ότι, οι χώρες PIGS (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία) τείνουν να υποβάλλονται σε μια διαδικασία εσωτερικής υποτίμησης, καθώς παρουσιάζονται αδύναμες να υποτιμήσουν τα νομίσματά τους ως μέσο αύξησης της ανταγωνιστικότητας των τιμών των αγαθών και υπηρεσιών τους.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι μισθοί και οι τιμές πώλησης προϊόντων στις χώρες αυτές φαίνεται ότι θα μειωθούν σε σχέση με άλλες χώρες, ως συνέπεια των μέτρων λιτότητας και των χαμηλών επιπέδων ανάπτυξης της οικονομικής δραστηριότητας.
Ας δούμε όμως ποια είναι η Grant Thornton και τι σχέση έχει με την Ελλάδα...

Στις 150.000 οι απολύσεις...


Στις 150.000 οι απολύσεις σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο του Αδέσμευτου Τύπου....

Ανεκδοτάρα


Άρθρο 37 νόμου 2725/1999 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις»

«4. Η Ολυμπιακή Φλόγα αποτελεί....

Κλείδωσαν μέτρα 10,8 δις...

Σύμφωνα με το Reuters - Η Ελλάδα έχει κλειδώσει τις περικοπές που απαιτούνται από τους ξένους πιστωτές της, με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια, συμφωνώντας στα 10,8 δις από τα € 11,5 δις των περικοπών, δήλωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος την Παρασκευή.
Η οριστικοποίηση των μέτρων € 11,5 δις για το 2013-15, είναι το κλειδί για μια θετική αξιολόγηση από τους δανειστές της, που αναμένονται στην Αθήνα τον επόμενο μήνα για την τελική ετυμηγορία για το αν θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση στη χώρα.
"Είμαστε σε καλό δρόμο.

Καίγεται η Χίος

Πυρκαγιά μαίνεται από τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Μάρκος, στη Χίο.
Το πύρινο μέτωπο καίει χαμηλή βλάστηση και πευκοδάσος.   
Στην επιχείρηση της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 17 οχήματα με 75 πυροσβέστες, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 εθελοντές, 79 στρατιώτες, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Μια χαρά παίζουν τους ρόλους τους....το έχουμε ξαναδεί το έργο...

" Χαλάρωση του ελληνικού πακέτου φέρεται να εξετάζει το Βερολίνο"
Βερολίνο: Η Γερμανίδα Καγκελάριος φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο χαλάρωσης των όρων στο πακέτο για την Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν δύο συμπολιτευόμενοι βουλευτές στο Bloomberg. Οι δύο πολιτικοί πάντως, δεν διευκρινίζουν στο τι ακριβώς θα μπορούσε να συνίσταται αυτή η «χαλάρωση».
Το Bloomberg συνομίλησε με τον Κλάους-Πέτερ Βιλς των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και τον Φρανκ Σέφλερ των Φιλελεύθερων (FDP). Και οι δύο βουλευτές έχουν καταψηφίσει μέτρα που έφερε η κυβέρνηση στο Μπούντεσταγκ για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Χάλκη: Υποσχέσεις επί υποσχέσεων..

«Ο Ερντογάν δυσκολεύεται να επιβληθεί στις κεμαλιστικές ελίτ στα ίδια του τα υπουργεία»
«Άδεις τάξεις με θέα τη θάλασσα», είναι ο τίτλος άρθρου στην Süddeutsche Zeitung του Μονάχου που αναφέρεται στην υπόθεση της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη εκεί του Αμερικανού βοηθού υπουργού Εξωτερικών Φίλιπ Γκόρντον. «Όπως κάθε διπλωμάτης από τις ΗΠΑ, έτσι και ο Φ. Γκόρντον δημιούργησε προσδοκίες (για την επαναλειτουργία της Σχολής). (…)

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Η Μόσχα αντιτάσσεται στη δημιουργία ζωνών απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι είναι αντίθετος στη δημιουργία ζωνών απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία "με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής κρίσης", σε συνέντευξή του που πρόκειται να μεταδοθεί το Σάββατο από το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia.
"Είναι απαράδεκτο να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ζώνες απαγόρευσης πτήσεων υπό το πρόσχημα της ανθρωπιστικής κρίσης", εκτιμά ο κ. Λαβρόφ σε αυτή τη συνέντευξή της οποίας το κείμενο στα ρωσικά μεταδόθηκε σήμερα από το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Ο Αδαμόπουλος απορεί με τη στάση του Βρούτση για την αναδρομική περικοπή του εφάπαξ που την χαρακτηρίζει “αντισυνταγματική”!

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ χαρακτηρίζει την αναδρομική περικοπή του εφάπαξ ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος.

Μάλιστα, ο κ. Αδαμόπουλος απορεί με τη στάση του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, χαρακτηρίζοντάς τη ως “πλήρως ακατανόητη”!

Ολόκληρη η δήλωση:

“Την ώρα που, σύμφωνα με τα πλέον επίσημα στοιχεία, η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να βυθίζεται στην ύφεση, αδυνατώντας να βρει αναπτυξιακές λύσεις, κατά τρόπο που επιβεβαιώνει – για μια ακόμη φορά – την πλήρη αποτυχία των μνημονιακών πολιτικών, η Κυβέρνηση δείχνει να καταφεύγει στην, προσφιλή για τα ελληνικά δεδομένα, λογική της υιοθέτησης μεσοπρόθεσμων μέτρων, εισπρακτικής και μόνο λογικής.

Στο Κολυμπάρι κολυμπάει ο Γιώργος Παπανδρέου

Χλιδάτες διακοπές απήλαυσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε πεντάστερο ξενοδοχείο. Το δημοσίευμα έχει ως εξής:
«Υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα και σουίτα αξίας 1.020 ευρώ τη βραδιά επέλεξε για τις διακοπές του στην Κρήτη ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρει η "δημοκρατία", ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Κολυμπάρι όπου και διαμένει με τη σύζυγό του. 

Μερικοί όσο μεγαλώνουν, τα μαλλιά τους μαυρίζουν...

Σας φαίνεται απίστευτο...;;
Κι όμως ισχύει.
Όχι για όλους όμως..
Δείτε το πριν και το τώρα...
ΠΡΙΝ (1)

ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ !

*  Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί σας είπαμε τον Ιούνιο ότι θα διαπραγματευθούμε τα μνημόνια και μισθοί/συντάξεις θα επανέλθουν εκεί που ήταν και σας κοροϊδέψαμε πατήστε δίεση
* Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί μειώθηκε ο μισθός σας πατήστε 1,
* Εάν θέλετε να μας....

Μ. Γιαννάκης: "μόνο με ενωμένη την ελληνική κοινωνία και με εθνική πατριωτική ηγεσία μπορούμε να σταθούμε όρθιοι μέσα στην Ευρώπη"

«Η κυβέρνηση των προθύμων και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α διαγωνίζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την επερχόμενη χρεοκοπία και επιστροφή στην δραχμή. 
 
Η μεν κυβέρνηση εφαρμόζοντας δουλικά την πολιτική των μνημονίων μας οδηγεί σε βέβαιη χρεοκοπία ο δε ΣΥ.ΡΙΖ.Α με τις δηλώσεις του διευκολύνει μια τέτοια προοπτική.

Η επιμήκυνση που πάνε να ζητήσουν είναι σκοινί για να κρεμαστούμε” [video]

Ακούστε τι είπε σήμερα το πρωί σε εκπομπή του ΑΝΤ1 ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας, Γιάννης Βαρουφάκης. 
Ύστερα και από τις τελευταίες δηλώσεις του πως η χώρα 100% καταρρέει... ο καθηγητής σημειώνει πως η Ευρώπη αλλά και η Ελλάδα είναι στο χείλος του γκρεμού.
Δείτε το βίντεο...

Γιώργος Χατζημαρκάκης:η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι «πειραματόζωο στο εργαστήρι του ΔΝΤ».

Ο Γερμανός Ευρωβουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης, μιλάει στην κάμερα της webtv του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για την εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη. 

«ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ 3.500 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ »

Ν. Νικολόπουλος: «Να γίνει άμεση αναστολή της διαδικασίας εκκαθάρισης όσον αφορά την διαχείριση των δανειακών συμβάσεων. Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση, προεκλογικά έδειξαν ότι κατανόησαν πλήρως το μέγεθος του προβλήματος, έπειτα από τις επαφές τους με τοπικούς φορείς, υιοθέτησαν την προταθείσα τροπολογία και  δεσμεύθηκαν ότι ευθύς αμέσως μετά τις εκλογές θα υπάρξει ριζική λύση.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ 09/2011

Όλο και πιό πολύ επιδεινώνεται η κατάσταση στη Σάμο, με το πρόβλημα του καρδιολόγου, που δεν λέει να επιλύσει το Υπουργείο Υγείας, με χαρακτηριστική απάθεια.
Έχει παρατήσει ολόκληρο νησί στα χέρια ενός και μόνο καρδιολόγου, ο οποίος είναι ανθρωπίνως αδύνατον να εργάζεται 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα.
Αυτό το 24ωρο κατεγράφη ένας ακόμα θάνατος από ανακοπή. Του γνωστού επιχειρηματία Βαγγέλη Ισιδώρου, με συνθήκες που περιγράφονται ανάγλυφα στην Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα 17 Αυγούστου 2012, στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει αναλάβει και την κοινοβουλευτική ευθύνη της εκλογικής περιφέρειας της Σάμου, καθώς το Κίνημα δεν εξέλεξε εκεί βουλευτή.

Θα διαπραγματευθούμε τα ήδη συμφωνηθέντα....

Το παραμύθι της διαπραγμάτευσης της επιμήκυνσης καλά κρατεί...
Δείτε και κρίνετε...
Τα συμπεράσματα δικά σας...Η νέα ελληνική μετανάστευση στη Γερμανία

«Κρίση και μετανάστευση. Η νέα ελληνική μετανάστευση στη Γερμανία» είναι ο τίτλος του αφιερώματος του τριμηνιαίου περιοδικού που εκδίδει το πολιτικό ίδρυμα των Πρασίνων Χάινριχ Μπελ.
Υπεύθυνη της έκδοσης είναι η κοινωνιολόγος Ηλέκτρα Πασχάλη. Η 29χρονη επιστήμονας ολοκληρώνει το διδακτορικό της και παράλληλα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου. Η Ηλέκτρα Πασχάλη γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει νέα ελληνική μετανάστευση μιας και βρίσκεται μόλις έξι χρόνια στη γερμανική πρωτεύουσα.

Σαράντα πέντε χιλιάδες εργαζόμενοι στην εφεδρεία μέχρι το 2015..

Στην εφεδρεία μετά από εξετάσεις..
Αξιολόγηση με διενέργεια εξετάσεων μελετά η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας κλειδί τη διαδικασία αυτή για την επιλογή του προσωπικού του Δημοσίου που θα υπαχθεί στην εργασιακή εφεδρεία σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα". 
Τα σενάρια για την εξεύρεση των 15.000 εφέδρων ως το τέλος του έτους και συνολικά 40.000 - 45.000 μέχρι το 2015 προκειμένου να συμπληρωθεί μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις....

κ. Σαμαρά..Έλληνες είμαστε..

Έλληνες είμαστε.....Μακάκες δεν είμαστε....
 

Διορίζονται φέτος 5 μόνιμοι δάσκαλοι!!

To υπουργείο Παιδείας προσπαθώντας να επιλύσει τα πολλαπλά προβλήματα κενών θέσεων στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση προχωρεί σε διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών δασκάλων και νηπιαγωγών που φτάνουν εφέτος τον εξωφρενικό αριθμό των 40 ατόμων (5 δάσκαλοι και 35 νηπιαγωγοί). Μετά από αυτή την ...θετική εξέλιξη αναμένεται  όπως η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού... 

e-Επιλογές της 16/08/2012

Το κόστος της υποταγής...

Γράφει ο Σταύρος Χριστακόπουλος
Για να µακροηµερεύσει µια κυβέρνηση, ειδικά όταν το διεθνές περιβάλλον είναι εξαιρετικά δυσμενές για την ίδια και τη χώρα, χρειάζεται ισχυρά εσωτερικά στηρίγματα. Με πρώτο και κυριότερο την εμπιστοσύνη της πλειονότητας των πολιτών και τη συστράτευσή τους σε έναν κοινό στόχο. Αυτό είναι το αδύναμο σημείο της κυβέρνησης Σαμαρά – και των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.
Οι ψευδείς προεκλογικές υποσχέσεις – επαναδι­πραγμάτευση κ.λπ. – και η ταχεία μετεκλογική διάψευσή τους είναι το πρώτο λάθος. Το δεύτερο είναι η έλλειψη σαφούς πολιτικού στόχου.

Οι δηλώσεις Σρέντερ και οι αντιδράσεις της καγκελαρίας

Ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ ζήτησε σε συνέντευξή του στο δεύτερο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης, ZDF, να σταματήσει η αρνητική ρητορική εναντίον της Ελλάδας.
Ο προκάτοχος της Άγκελα Μέρκελ , που βρίσκεται αυτό το διάστημα σε διακοπές στην Κω, επέρριψε στον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ ότι εκμεταλλεύεται τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας για την εξυπηρέτηση ίδιων πολιτικών στόχων. Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ κάλεσε μάλιστα τη Γερμανίδα καγκελάριο να επαναφέρει σε τάξη τον Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος έχει κάνει το τελευταίο διάστημα αυστηρές δηλώσεις για την Ελλάδα:

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

Η Air France ζήτησε από τους επιβάτες "δανεικά" για ανεφοδιασμό αεροσκάφους της

Το πλήρωμα ενός αεροσκάφους της Air France, το οποίο αρχικά κατευθυνόταν στη Βηρυττό και κατέληξε να  προσγειωθεί χθες στη Δαμασκό, αναγκάστηκε να ρωτήσει τους επιβάτες πόσα μετρητά είχαν μαζί τους προκειμένου να ανεφοδιαστεί το αεροσκάφος με καύσιμα καθώς οι συριακές αρχές αρνούνταν να δεχθούν πληρωμή με πιστωτική κάρτα, ανακοίνωσε σήμερα ο γαλλικός αερομεταφορέας.
Τελικά, η λύση βρέθηκε με άλλου είδους διακανονισμό, τόνισε η Air France.

«Ανεπαρκής φύλαξη των συνόρων της Δυτικής Μακεδονίας, σοβαρότατες ελλείψεις στο προσωπικό των τοπικών Α.Τ. και αντιξοότητες αποσπασμένων Αστυνομικών στον Έβρο».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
 Ως γνωστόν, με πολιτική απόφαση του Υπουργείου σας, προχωρήσατε σε αποσπάσεις μεγάλου αριθμού Αστυνομικών που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας. Μιας περιοχής σοβαρότατα εκτεθειμένης σε κακοποιά στοιχεία που εισβάλουν από τη γειτονική Αλβανία. Η παραμένουσα Αστυνομική δύναμη αδυνατεί να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες για σκοπιές σε χώρους υψηλής ασφαλείας, να πραγματοποιήσει τις επιβεβλημένες υπηρεσίες στα Αστυνομικά τμήματα, αλλά και τις επιβεβλημένες περιπολίες ακόμη και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Π.Ε. Κοζάνης.

Γιάννης Ρουμπάτης: Υπήρξε πρόταση προς στην ελληνική κυβέρνηση να υπάρξει επιμήκυνση στο χρόνο προσαρμογής..και η κυβέρνηση το αρνήθηκε....


Κόλαφος ο Γιάννης Ρουμπάτης.. 
"Αυτό το οποίο υποθέτω ότι θα έρθουν και θα μας πούνε είναι ότι, θα ζητήσουν επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής..."
Φαίνεται ότι δεν είδαμε μόνο εμείς την επίμαχη πρόταση του ΔΝΤ...
Δείτε τι είπε στις 2 Ιουλίου 2012 στο βίντεο που ακολουθεί, ο Γιάννης Ρουμπάτης  στην εκπομπή Τώρα της Πόπης Τσαπανίδου για το συγκεκριμένο θέμα:

Ο Καραμανλής φταίει και γι αυτό; Νέα μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας! Ανάμεσα στις 5 χώρες με την υψηλότερη τιμή βενζίνης στον κόσμο!! !


netakias ΘΥΜΑΣΤΕ που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες (olympia 11/2/2011) έδωσε εντολή στους κατά τόπους εισαγγελείς ανά την Ελλάδα να προχωρούν σε συλλήψεις των πρατηριούχων που δεν τηρούν το πλαφόν; θυμάστε πόσο ήταν το πλαφόν; - 1,473 ευρώ το λίτρο για τη βενζίνη 95 οκτανίων, - 1,701 ευρώ το λίτρο για τη βενζίνη 100 οκτανίων, - 1,561 ευρώ το λίτρο για τη βενζίνη super LRP, - 1,282 ευρώ το λίτρο για το diesel. Ξέρετε πόσο έχει φτάσει σήμερα; 2,00 € το λίτρο! Γιατί δεν συλλαμβάνει κανέναν Υπουργό ο Εισαγγελέας; ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ, ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ Η ΒΕΝΖΙΝΗ 0,94 € ΕΒΓΑΙΝΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΣΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ

TΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ..

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Η αυλαία των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, έπεσε. Εν τούτοις, όμως, θα μείνουν βαθειά χαραγμένοι στη μνήμη μας καθώς οι διοργανωτές και η χώρα που τους φιλοξένησε, απέδειξε πως ή δεν γνωρίζει Ιστορία ή ηθελημένα προσέβαλε ένα Έθνος και ένα λαό που τους έδωσε τα πολιτιστικά φώτα για να περπατήσουν στο διάβα της Ιστορίας και να το «παίζουν» τάχατες πολιτισμένοι. Έδειξε ασέβεια προς μια χώρα που εκτός των άλλων, τους έδωσε τη δυνατότητα συνεννόησης μέσω της ίδιας τους της γλώσσας. Μιας γλώσσας που εάν αφαιρέσεις τους συνδέσμους, τα άρθρα και τις προθέσεις, είναι στο βάθος η Ελληνική. Πολλές οι προσβολές που εισέπραξε η πατρίδα μας, θα ήθελα όμως, να σταθώ σε αυτή που θεωρώ πιο σημαντική

Ο Σαμαράς θα ζητήσει την επιμήκυνση, που ΗΔΗ μας έχουν δώσει από τον Μάρτιο του 2012...

Εδώ και λίγες ημέρες έχει αρχίσει η προπαγάνδα της επαναδιαπραγμάτευσης με αποκορύφωμα λέει....την επιμήκυνση που θα ζητήσει ο κ. Σαμαράς...
Φυσικά τα δημοσιεύματα ελληνικά και του εξωτερικού όπως βλέπετε δίνουν και παίρνουν..
Για να δούμε όμως πως έχουν τα πράγματα και τι ακριβώς συμβαίνει με την επιμήκυνση...

Γκιουλέκας: Δεν είναι δυνατόν τέτοιου είδους μέτρα να μπορούν να έρθουν και να περάσουν από τη Βουλή...

Άρχισαν τα όργανα...
Σήμερα 16/8/2012 ο Βουλευτής της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, μίλησε στο ΒΗΜΑ FM 99,5 και στον Σωτήρη Ξενάκη για το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις συντάξεις.

Ακούστε στο ηχητικό που ακολουθεί, τι ακριβώς είπε ο κ. Γκιουλέκας για το θέμα.

Κοινωνικό παντοπωλείο στο Λουτράκι

Κοινωνικό παντοπωλείο και δημοτική τράπεζα ρουχισμού, έθεσε σε λειτουργία, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, ο δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, για τη στήριξη οικονομικά αδύναμων και των οικογενειών που χρήζουν άμεσης βοήθειας.
Ο δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει και θα συνεχίσει να προμηθεύεται προϊόντα, ωστόσο επειδή ποτέ δεν είναι αρκετά,

Ο φαγάνας και το ψαροκόκαλο..

Πριν από μερικά χρόνια στην Τζιά ένας παραθεριστής ξύπνησε πρωί πρωί για να πάει στον ψαρά, να δει τι φρέσκο έφερε με το καΐκι του. Λίγα βήματα πριν την ψαροκασέλα τον πρόλαβε γιγαντόσωμος υπουργός του ΠαΣοΚ που συχνάζει στο νησί. Υπήρχαν οκτώ κιλά μπαρμπούνι και ο πολιτικός θέλησε να τα αγοράσει όλα. Του λέει λοιπόν ο δεύτερος πελάτης, ο οποίος ήταν λεπτοκαμωμένος και βραχύσωμος: «θα μου αφήσετε τα δυο κιλά κι εμένα γιατί αλλιώς θα φύγω με άδεια χέρια;». Ο υπουργός έριξε ένα περιφρονητικό βλέμμα δίχως να βγάλει μιλιά. Ο άλλος επέμεινε:

ΟΜΟΛΟΓΟ ΟΣΕ (FR 0000489676)

Γράφει ο Δρ. Κυριάκος Τόμπρας
ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΣΕ ΤΩΝ 200 ΕΚΑT. ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ ΤΗΝ 13/09/2012,
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΛΟΓΟ ΔΕΚΟ (ΟΣΕ), ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΕ.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ PSI, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΔΕΚΟ.

«Όποιος δεν τηρεί τις συμφωνίες…»

Σκεπτικισμό εκφράζουν πολλοί Γερμανοί πολιτικοί για το ελληνικό αίτημα σχετικά με τη χρονική παράταση στην εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας.
«Δεν βλέπω αυτή τη στιγμή καμία πιθανότητα να δώσουμε στους Έλληνες μία ακόμη χρονική παράταση, προκειμένου να υλοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις» δηλώνει στην εφημερίδα «Berliner Zeitung» ο Στέφαν Μίλερ, στέλεχος των συγκυβερνώντων Βαυαρών χριστιανοκοινωνιστών. Ο Βαυαρός πολιτικός υποστηρίζει ότι μέχρι στιγμής δεν βλέπει τη θέληση της Αθήνας να τηρήσει τις συμφωνίες με τους δανειστές της.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γενικός γραμματέας των Φιλελευθέρων Πάτρικ Ντέρινγκ, ο οποίος δηλώνει στην εφημερίδα «Die Welt» ότι

e-Επιλογές της 15/08/2012

κ. Παναγιωτόπουλε δεν είσθε αντιπολίτευση...

Στην Κρήτη βρέθηκε προχθές ο ΥΠΕΘΑ κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο επισκέψεων του σε μονάδες του νησιού.
Όπως ήταν αναμενόμενο έκανε και τις καθιερωμένες δηλώσεις...
Ακολουθεί απόσπασμα των δηλώσεων του ΥΠΕΘΑ κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου κατά την επίσκεψή του στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη.
Προσέξτε τι δήλωσε ο κ. ΥΠΕΘΑ για τις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις και τους μισθούς-συντάξεις των στρατιωτικών....
 "Έχουν υπάρξει δραστικές περικοπές στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Περικοπές που για κάποια περίοδο πριν από μερικά χρόνια θα ήταν ίσως αδιανόητες.

Σφαγιάζοντ​αι κυρίως οι Χριστιανοί από τους ισλαμοφασί​στες μισθοφόρους του ΝΑΤΟ στη Συρία...


Υπάλληλοι στην υπηρεσία των Αμερικανών και της Νέας Τάξης! Εγχώριοι και διεθνείς, λαϊκοί και θρησκευτικοί ταγοί...
Ένα βίντεο για τους "άλαλους" Ιερώνυμο και Βαρθολομαίο μέρα πού'ναι και γιορτάζει η Παναγιά, που οι ίδιοι επικαλούνται ότι λατρεύουν!
Ένα βίντεο για τους "άλαλους" δημοσιογράφους Υπηρεσίας και τους πράκτορες της CIA "Δημοσιογράφους"... Ρεπορτερ Χωρίς Σύνορα (RSF) που αβαντάρουν το ΝΑΤΟ και τους ισλαμοφασίστες τρομοκράτες...

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης ψάχνουν εκπρόσωπο για τα δικαιώματά τους..

Η άτυπη και μη αναγνωρισμένη "Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης" (ABTTF), Federation of Western Thrace Turks in Europe, με αγγελία της που δημοσιεύεται στο μεγάλο ευρωπαϊκό ιστότοπο εύρεσης εργασίας, eurobrussels.com, αναζητά αντιπρόσωπο για εργασία στα γραφεία της οργάνωσης στις Βρυξέλλες. Προϋπόθεση για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας, όπως αναφέρει το εν λόγω site, είναι ο ενδιαφερόμενος να μιλάει Αγγλικά και Τουρκικά.
Στόχος της θέσης όπως δημοσιεύεται στην αγγελία, είναι...

Όλο και πιο χαμηλά τα ελληνικά πανεπιστήμια στην παγκόσμια κατάταξη

Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ είναι για ακόμη μια χρονιά το κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον κόσμο, σύμφωνα με τη λεγόμενη λίστα της Σαγκάης, η οποία θεωρείται μία από τις εγκυρότερες αξιολογήσεις διεθνώς στον τομέα της εκπαίδευσης.
Τα μοναδικά ελληνικά πανεπιστήμια στην κατάταξη είναι το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στις θέσεις από 301 έως 400. Το 2011 το πανεπιστήμιο της Αθήνας είχε καταταγεί στις θέσεις 201-300.

Βοήθα Παναγιά μου την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Γ.Δ 

Ἦχος α’.

  1. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Τῆς Σκέπης σου Παρθένε, ἀvuμνοῦμεν τάς χαρίτας, ἣν ὡς φωτοφόρον νεφέλην, ἐφαπλοῖς ὑπὲρ ἔννοιαν, καὶ σκέπεις τὸν λαόν σου νοερῶς, ἐκ πάσης τῶν ἐχθρῶν ἐπιβουλῆς. Σὲ γὰρ σκέπην καὶ προστάτιν καὶ βοηθόν, κεκτήμεθα βοῶντές σοι· Δόξα τοῖς μεγαλείοις σου Ἁγνή, δόξα τῇ θείᾳ Σκέπῃ σου, δόξα τῇ πρὸς ἡμᾶς σου, προμηθείᾳ Ἄχραντε.

ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ.....

Γιούχαραν τον Κ. Παπούλια στην Άρτα (βίντεο)

Με χειροκροτήματα αλλά και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια οι πολίτες στην Άρτα. Πολίτες τα "έψαλλαν" στον Κάρολο Παπούλια που επέλεξε να ..
εκκλησιαστεί φέτος τον Δεκαπενταύγουστο στην Άρτα και πιο συγκεκριμένα στο Θεοτοκιό, όπου και η ομώνυμη εκκλησία της Μεγαλόχαρης.

Τις σορούς δύο αλλοδαπών εντόπισαν οι Αρχές στην περιοχή των Σεπολίων

Τις σορούς δύο ατόμων εντόπισαν οι Αρχές στην περιοχή των Σεπολίων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η σορός του ενός εντοπίστηκε σε κάδο σκουπιδιών μπροστά από κτίριο στην οδό Αδμήτου 82 και του δευτέρου σε ισόγειο διαμέρισμα στην ίδια οδό. 

Η ΠΑΝΑΓΙΑ

Ή Παναγία είναι ο μεγαλύτερος ευεργέτης όλου 
του ανθρώπινου γένους. Μας έκαμε την 
μεγαλύτερη ευεργεσία. Γιατί χάρις στην δική της αρετή επισκέφθηκε την γη ο Ύψιστος Θεός και έγινε άνθρωπος στην άχραντη κοιλία της. 
Και έτσι σώθηκε ο κόσμος. Υπάρχει άλλη 
ευεργεσία πιο μεγάλη από αυτή;
Μας έφερε τον Σωτήρα και Λυτρωτή. Γι' αυτό ονομάζεται "ευεργέτης". Γιατί κανείς δεν μας ευεργέτησε τόσο, όσο ή αγία Μητέρα του Χριστού.
Και εμείς το ξέρομε. Μας το είπαν οι απόστολοι. Μας το κήρυξαν οι άγιοι πατέρες. Μας το υπενθυμίζουν κάθε ήμερα οι κληρικοί μας στις εκκλησίες μας. Και καταφεύγουμε σ' Αυτήν με πίστη. Και ψάλλομε:
"Τη Θεοτόκω εκτενώς νυν προσδράμωμεν, αμαρτωλοί και ταπεινοί, και προσπέσωμεν εν μετάνοια-κράζοντες εκ βάθους ψυχής: Δέσποινα, βοήθησον, εφ' ημίν σπλαγχνισθείσα".
• Παναγία μου! φωνάζει η πονεμένη μάνα στο προσκέφαλο του άρρωστου παιδιού της.

Τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου .

   Η παράδοση των πανηγυριών συνδέεται κυρίως με τον αγροτικό χώρο, με επίκεντρο τόσο τις εκκλησίες των οικισμών όσο και τα υπαίθρια ξωκλήσια.
    Παλαιότερα, την οργάνωση των πανηγυριών αναλάμβαναν οι κοινότητες, οι επαγγελματικές συντεχνίες, καθώς και οι γεωργικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι. Σήμερα, τη διοργάνωσή τους αναλαμβάνουν στις περισσότερες περιπτώσεις πολιτιστικοί σύλλογοι που προσπαθούν να αναβιώσουν και να διατηρήσουν τα ιδιαίτερα έθιμα κάθε τόπου. Εντονα θρησκευτικός ο χαρακτήρας των πανηγυριών σε παλαιότερες εποχές, σήμερα έχει περισσότερο ψυχαγωγικό χαρακτήρα, η συμμετοχή όμως παραμένει η ίδια, ίσως και μεγαλύτερη.

Μετά τις δυνάμεις κατοχής..πλάκωσαν και τα Γερμανικά Ιδρύματα...

"Η κρίση φέρνει ξανά τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα στην Ελλάδα"
Μετά από πολλά χρόνια απουσίας τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα επιστρέφουν στην Ελλάδα. Αιτία είναι η οικονομική κρίση στην χώρα, αλλά και η επιδείνωση των ελληνογερμανικών σχέσεων.
Πρώτο πολιτικό ίδρυμα γερμανικού κόμματος ήταν το σοσιαλδημοκρατικό Φρίντριχ Έμπερτ που ιδρύθηκε ήδη τη δεκαετία του ΄20. Βασικός του στόχος τότε ήταν η πολιτική εκπαίδευση στελεχών του κόμματος, η προώθηση των σοσιαλδημοκρατικών ιδεών αλλά και επαφές με το εξωτερικό. Το βασικό αυτό τρίπτυχο παρέμεινε και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όταν και τα άλλα κόμματα που εκπροσωπούνται στη γερμανική βουλή άρχισαν να ιδρύουν τα δικά τους ιδρύματα με τελευταίο το Ρόζα Λούξεμπουργκ του Κόμματος της Αριστεράς αρχές του ΄90.

Παναγία Σουμελά.H αγία μητέρα των Ποντίων


Γράφει ο Γιάννης Σοφούλης 

Σήμερα  όλος  ο  Ελληνισμός  και  η  Ορθόδοξη  Χριστιανοσύνη   γιορτάζουν  τη  μεγάλη  μητέρα  μας. Την  Παναγία! Το  πρόσωπο   της  αποτελεί  καταφύγιο  για όλους  τους  ανθρώπους  σε  καιρούς δύσκολους  και  χαλεπούς, όπως  αυτοί  που  διανύουμε τώρα. Όλοι  προστρέχουμε  σ’  αυτήν για να  ζητήσουμε βοήθεια, συμβουλή  και πνευματική  ενθάρρυνση. 
Υπάρχουν  πολλές  μορφές  της   Παναγίας  σε  διάφορες  περιοχές  της  Ελλάδας, που  η  κάθε  μία  τους  περικλείει  ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά  και  αποτυπώνει  βασικά  στοιχεία  του  τόπου  που  βρίσκεται  και  των ανθρώπων  που  ζουν  εκεί. Μία  από  τις  σημαντικότερες  μορφές  της  είναι  η  Παναγία  Σουμελά....