Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Χάλκη: Υποσχέσεις επί υποσχέσεων..

«Ο Ερντογάν δυσκολεύεται να επιβληθεί στις κεμαλιστικές ελίτ στα ίδια του τα υπουργεία»
«Άδεις τάξεις με θέα τη θάλασσα», είναι ο τίτλος άρθρου στην Süddeutsche Zeitung του Μονάχου που αναφέρεται στην υπόθεση της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη εκεί του Αμερικανού βοηθού υπουργού Εξωτερικών Φίλιπ Γκόρντον. «Όπως κάθε διπλωμάτης από τις ΗΠΑ, έτσι και ο Φ. Γκόρντον δημιούργησε προσδοκίες (για την επαναλειτουργία της Σχολής). (…) Οι ελπίδες αυτές ακούγονται καλά στην καλοκαιρινή τηλεόραση, ωστόσο δεν έχουν συγκεκριμένη αφορμή. Εδώ και δεκαετίες έρχονται στην Κων/πολη διπλωμάτες από την Ουάσιγκτον και την Ευρώπη και υπόσχονται στήριξη στο Πατριαρχείο». Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι και ο ίδιος ο Τ. Ερντογάν υποσχέθηκε την επαναλειτουργία της Χάλκης ωστόσο, όπως σημειώνει ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου Δοσίθεος Αναγνωστόπουλος, «ο Ερντογάν δυσκολεύεται να επιβληθεί στις κεμαλιστικές ελίτ στα ίδια του τα υπουργεία». Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.