Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

Ακόμα κι αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο, αυτό δεν αρκεί για ένα νέο πακέτο βοήθειας.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ο Μίχαελ Φουκς, προειδοποίησε πως η Γερμανία θα ασκήσει «βέτο», σε μια νέα ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ελλάδα, αν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα δεν προχωρήσουν αρκετά γρήγορα, δήλωσε σε συνέντευξη του στην Handelsblatt. 
«Ακόμα κι αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο,
αυτό δεν αρκεί για ένα νέο πακέτο βοήθειας. Η Γερμανία δεν μπορεί και δεν πρόκειται να το αποδεχθεί».

Ακόμα και αν άλλες χώρες είναι έτοιμες να εγκρίνουν την δόση των 31,5 δις, αν η Γερμανία πεισθεί πως η Ελλάδα «δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, τότε θα χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμά μας του βέτο» είπε ο Φουκς, αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών συντηρητικών.
Η Γερμανία περιμένει όπως και οι άλλοι Ευρωπαίοι, στα μέσα Σεπτεμβρίου, την έκθεση της τρόικας, για το οικονομικό πρόγραμμα της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

1 σχόλιο:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.