Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

Ο πανικός που αισθάνθηκαν μπροστά στις πράξεις και τις κουβέντες του «αντάρτη» Νικολόπουλου, δεν είναι τίποτα μπροστά στον πανικό που θα νιώσουν ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΣ την εμπιστοσύνη του λαού.

Συνέντευξη Τύπου
(Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012)
Φίλες και φίλοι,
Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα εδώ και την ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μου, καθώς έχουν περάσει περίπου δύο εβδομάδες από την ανακοίνωση της αποπομπής μου από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και αισθάνομαι την ανάγκη να πληροφορήσω τους πολίτες, όχι μόνο για όσα μεσολάβησαν, αλλά και να απαντήσω στα όσα λέγονται και ακούγονται για μένα, δεξιά και αριστερά, καθώς και για την περαιτέρω στάση μου.
Σας θυμίζω πως πέρασε ήδη μία εβδομάδα από την μέρα που μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου πληροφορήθηκα πως υπήρξε απόφαση διαγραφής μου και από το κόμμα, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει διαψευστεί ή επιβεβαιωθεί επίσημα και χωρίς, μέχρι σήμερα, να μου έχει γνωστοποιηθεί και κοινοποιηθεί καμία επίσημη απόφαση.
Κατόπιν τούτου, ειλικρινά δεν ξέρω αν είμαι ο πρώτος… μυστικά διαγραμμένος Έλληνας Βουλευτής από το κόμμα του!Χωρίς κατηγορητήριο και χωρίς να μου έχουν γνωστοποιηθεί τα σημεία του καταστατικού που υποτίθεται ότι παραβίασα.

Χωρίς να κληθώ σε απολογία για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Χωρίς να υφίσταται Επιτροπή Δεοντολογίας σύμφωνη με τον Κανονισμό Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., όπως με κάθε επίσημο τρόπο διεμήνυσα.

Χωρίς κανένας να γνωρίζει, πότε αυτή η επτιροπή εξελέγη, πότε, ποιοι την συγκροτούν και που συνεκλήθη.

Γνωρίζετε πως κατέβαλλα κάθε προσπάθεια, ώστε να υπάρξει νόμιμη και δημοκρατική σύγκληση των οργάνων της Νέας Δημοκρατίας.
Έστειλα επιστολές και μηνύματα παντού, γνωστοποίησα τις διατάξεις γιατί μπορεί κάποιοι να μην τις ήξεραν, αφού όταν ομόφωνα εμείς την ψηφίζαμε αυτοί ήταν σε άλλα κόμματα.
Και δεν στάθηκα εκεί.
Πληροφορούμενος την ψευτοδιαγραφή μου από το κόμμα, επικοινώνησα και τηλεφωνικά, προσπαθώντας να μάθω αν αληθεύει και υπό ποίες συνθήκες μπορεί αυτό να συνέβη.

Μέχρι σήμερα, καμία επίσημη θέση δεν μου έχει εκφραστεί, προφορικά μα ούτε και μου έχει κοινοποιηθεί γραπτά!!!

Δυστυχώς φοβάμαι πως οι δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε την αλήθεια.
Πως με μία, πρωτόγνωρη, παντελώς αυτόματη και αντιδημοκρατική διαδικασία, κάποιοι έβαλαν την υπογραφή τους στην διαγραφή μου, αλλά ούτε αυτό το χαρτί δεν τολμούν να μου δείξουν!

Όμως, σε εποχές πρωτόγνωρες, με πολιτικά ήθη εξίσου πρωτόγνωρα, από ανθρώπους που τρομοκρατήθηκαν πρωτόγνωρα πολύ, αντιλαμβανόμενοι πως η γλώσσα της αλήθειας και της πολιτικής αξιοπρέπειας κόκαλα δεν έχει αλλά κόκαλα τσακίζει, τίποτα δεν με εκπλήσσει.

Προφανώς, η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας νομίζει ότι το μέγεθος της ευθύνης απέναντι στον λαό, ο οποίος πίστεψε στο όραμα της άμεσης και σκληρής επαναδιαπραγμάτευσης των επαχθών όρων του μνημονίου, της παύσης της διαρκούς οικονομικής του αφαίμαξης και της αναστροφής του κύματος φτώχιας και ύφεσης, μπορεί να διαγραφεί με την διαγραφή του «αιρετικού» Νικολόπουλου.

Προφανώς, κάποιοι σε αυτόν τον ηγετικό πυρήνα πιστεύουν πως η απαίτηση, το ανώτατο πολιτικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας να αποφασίσει για την σοκαριστική πολιτική «στροφή» που φέρνει μία νέα «καταιγίδα» μέτρων, θα ανακοπεί επειδή ανακόπηκε ο δρόμος του «ατίθασου» και «δυσκολοδιαχειρίσιμου» Νικολόπουλου, προς την Γραμματεία της Πολιτικής Επιτροπής.

Προφανώς, είναι οι ίδιοι που αρέσκονται να χρησιμοποιούν την παράταξη σαν ιδιοκτήτες στον δικό τους αμπελώνα, στον οποίο νομίζουν ότι μπορούν να «κλαδεύουν και να κεντρώνουν» ότι και όποτε θέλουν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό.
Έτσι αφού δεν μπορούν να «κεντρώσουν» τον ασυμβίβαστο Νικολόπουλο τον «κλάδεψαν»!!

Αποδεικνύεται πως δεν ξέρουν τίποτα για τη ψυχή της πιο βαθιά λαϊκής, πολιτικής παράταξης της Ελλάδας, για αυτό και δεν αποκατεστάθη ουσία ποτέ η σχέση τους με την ΝΔ.
Αδυνατούν να καταλάβουν πως αυτή την παράταξη δεν την «χρησιμοποιείς», αλλά σε «χρησιμοποιεί» για αυτό εξακολουθούν να είναι ξένο σώμα!!!

Γιατί είναι από την ίδρυσή της φτιαγμένη από το μέταλλο ενός λαού, εξίσου ασυμβίβαστου, «αιρετικού» και «ατίθασου», ικανού για το μεγαλύτερο θαύμα, αλλά και απόλυτου τιμωρού όσων ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ τις ελπίδες και τα όνειρά του.

Ο πανικός που αισθάνθηκαν λοιπόν μπροστά στις πράξεις και τις κουβέντες του «αντάρτη» Νικολόπουλου δεν είναι τίποτα μπροστά στον πανικό που θα νιώσουν ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΣ την εμπιστοσύνη του λαού.
Ακόμα και αν διέγραψαν τον «αχώνευτο», αυτοδημιούργητο Νικολόπουλο λοιπόν, τους καλώ ακόμα και τώρα, να μην τολμήσουν να διαγράψουν τις δεσμεύσεις τους και να ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ τον λαό!!!
Διαφορετικά, φοβάμαι πως θα γίνουν ένα επιπλέον θλιβερό κομμάτι του παρελθόντος, προτού καλά – καλά το καταλάβουν.

Σε ό,τι με αφορά, θα εξακολουθήσω να αγωνίζομαι για το μέλλον, της πατρίδας, του λαού και του πολιτικού μας χώρου.
Αταλάντευτα πιστός στις διαχρονικές αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκα πολιτικά.
Πιστός σε όσα, όλοι μαζί στη Ν.Δ., δεσμευόμασταν προεκλογικά προς τον λαό.

Θα είμαι ένα ενεργό μέλος της Βουλής, στο πλευρό των Ελλήνων Βουλευτών που γνωρίζω καλά ότι στην μεγάλη πλειοψηφία τους επιθυμούν ότι και εγώ.

Σήμερα καλώ τους σαράντα συναδέλφους μου, της ΝΔ που ήδη υπέγραψαν το αίτημα συζήτησης και ψηφοφορίας στην Πολιτική Επιτροπή επί της προσωπικής απόφασης του κ. Σαμαρά, για αναστολή της άμεσης επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, αλλά και εκείνους που είχαν εκφράσει την πρόθεση να συνυπογράψουν στις 30 Αυγούστου, να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο, η Ν.Δ. να μην παραμείνει άβουλος και άφωνος θεατής αποφάσεων που ερήμην της πήρε.
Να μην επιτρέψουν να μετατραπεί σε ένα μνημονιακό κόμμα.
Να ερωτηθεί και να ψηφίσει το ανώτατο όργανο.

Συμφωνεί άραγε στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων;
Συμφωνεί η ΝΔ στην «συνταγή» που κατά την γνώμη του κ. Σαμαρά οδηγεί ολοταχώς στον «θάνατο»;
Προσωπικά, αισθάνομαι πως δεν έχω κανένα δικαίωμα να εκμεταλλευτώ την εμπιστοσύνη τους και να δημοσιοποιήσω το συγκεκριμένο υπόμνημα.
Κατά συνέπεια, σχίζω τα χαρτιά με τις υπογραφές τους.
Η σκυτάλη της ευθύνης όμως περνάει στα χέρια τους…

Ελπίζω και εύχομαι, το σιωπητήριο μήνυμα που ο κ. Σαμαράς ήθελε να στείλει με την διαγραφή μου, να μην βρει πολλά ευήκοα ώτα μέσα στην παράταξή μας, η οποία ποτέ της δεν ανέχτηκε να λειτουργεί με… «κηπουρούς» και «ανοιξιάτικες παράγκες», παρά τις μεγάλες πιέσεις που όλοι υφίστανται, και τις οποίες και εγώ ένιωσα.

Όντας βέβαιος πως η μόνη ουσιαστική διαγραφή είναι αυτή που απορρέει από την αυτοακύρωση των δεσμεύσεων έναντι του λαού και την αναντιστοιχία λόγων και πράξεων του πολιτικού, συνεχίζω όρθιος τον αγώνα, συναισθανόμενος αναπόσπαστο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας και εκπρόσωπος των πολιτών που δεν με έστειλαν στη Βουλή για να «υπακούω τυφλά», αλλά για να δρω υπέρ τους.

Άλλωστε, ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., μαζί με άξιους συναδέλφους, μοχθήσαμε για την δημιουργία ενός προγράμματος αξιοπρέπειας και ελπίδας απέναντι στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Διαμορφώσαμε ένα σχέδιο που θα λειτουργούσε ως ασπίδα προστασίας για τον άνεργο, τον πολύτεκνο, τον ανάπηρο και κάθε πολίτη.
Με αυτή την προγραμματική δέσμευση κατεβήκαμε στον λαό και ζητήσαμε την ψήφο του.

Προσωπικά όχι τόσο για την προσωπική επανεκλογή μου, όσο για την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας, με «σημαία» τα 18 σημεία της άμεσης αναδιαπραγμάτευσης των επαχθών μνημονιακών όρων και την βελτίωση του επιπέδου των πολιτών.
Πόρτα-πόρτα έδωσα προσωπικά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, στην Αχαΐα και σε πολλούς άλλους νομούς της χώρας αμέτρητα φυλλάδια με τους συγκεκριμένους όρους της άμεσης επαναδιαπραγμάτευσης.
Αυτονόητα έχω υποχρέωση να τα υπερασπιστώ!

Γι’ αυτό και παρακαλώ τους καλόπιστους, να μην δημιουργούν, ούτε να πιστεύουν σενάρια που ακούγονται δεξιά και αριστερά για τον «απείθαρχο», «αβόλευτο» και «παρορμητικό» Νικολόπουλο καθώς και για το τι θα κάνει αυτός από εδώ και πέρα.
Πρέπει να σας πω ότι τους «πηλοφόρους» του Μαξίμου τους γνωρίζω και με γνωρίζουν, από την καλή και από την ανάποδη…
Είναι η γνωστή παρέα… η νιόφερτη …των «ανοιξιάτικων».

Είναι περιττό κι ανάξιο της ιστορίας και της διαδρομής μου να επαναλαμβάνω μονότονα τα αυτονόητα….

Όλοι το ξέρουν ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΔ είναι «ΝΥΧΙ – ΚΡΕΑΣ».
Δεν μεταπηδώ σε καμία άλλα κοινοβουλευτική ομάδα!
Δεν αισθάνομαι καμία ανασφάλεια και δεν επιζητώ «στέγη».
Επίσης όλο αυτό το διάστημα ακούστηκαν πολλά για το ενδεχόμενο να είμαι υποψήφιος στον Δήμο της Πάτρας.
Κάποιοι μπορεί να θέλουν να τα λένε, ίσως και σκόπιμα.
Αγαπάω την πόλη μου υπερβολικά.
Στηρίζω και πιστεύω την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή.
Προέχει όμως ο αγώνας μου στη Βουλή και στο λαό για να… συνεχίσει να υπάρχει Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού όπως καλά ξέρετε και μαθαίνετε, λόγω των μεγάλων περικοπών, σε λίγο μπορεί να μην υπάρχουν ούτε Δήμοι!

Πάντως δεν θέλω να σας κρύψω πως με την πορεία που δείχνουν να παίρνουν τα πράγματα, προβλέπω πολύ μεγάλες πολιτικές ανακατατάξεις για το μέλλον, αντίστοιχες ή και μεγαλύτερες αυτών που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα.
Σε όλα τα «μήκη και πλάτη» του πολιτικού φάσματος.
Ωστόσο, είναι μάλλον πρόωρο να προδικάσει κανείς σήμερα το τι θα γίνει και να μιλήσει για «κόμματα της επόμενης μέρας» και για νέους συσχετισμούς δυνάμεων.
Ούτε και αυτό με απασχολεί, σήμερα.

Αυτή τη στιγμή επικεντρώνομαι στο να υπερασπιστώ όλα όσα εγώ ο ίδιος, και όλοι μαζί στη Ν.Δ., λέγαμε στον λαό πριν τις εκλογές.
Να υπερασπιστώ, αν θέλετε, ακόμα και το κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης των τριών αρχηγών, από το οποίο έχει ήδη λοξοδρομήσει αρκετά η τρικομματική κυβέρνηση.

Αυτή είναι όλη η αλήθεια και αυτή, παρακαλώ, να κρατήσετε.

Τελειώνοντας, και επανερχόμενος στο θέμα της… θολής, ανεπίσημης και υφέρπουσας διαγραφής μου, θα ήθελα απλά να προσθέσω ότι σε περίπτωση που ισχύουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, εκφράζω την κατανόηση ως προς τους συναδέλφους που ενδεχομένως αναγκάστηκαν και δέχτηκαν να βάλουν την υπογραφή τους.
Δεν έχω την απαίτηση, όλοι να… αντέχουν.

Σε ό,τι αφορά όμως την διαδικασία και τις «αυτοκρατορικού τύπου» αποφάσεις, μάλλον θα υπάρξει και συνέχεια, αφού η δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων αντιμετωπίζεται στην Ε.Ε. με μεγάλη ευαισθησία, ιδιαίτερα στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Και εκεί θα απευθυνθώ.

Οι θεσμοί και ο κανόνες του Δικαίου στα κόμματα κάνουν την διαφορά μεταξύ «Δημοκρατικού» και «Ιδιοκτησιακού».
Η κλήση σε απολογία είναι αναφαίρετο δικαίωμα.
«Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις» είπε ο Φωκυλίδης πριν μερικές χιλιάδες χρόνια.
Αυτοί δεν το διάβασαν ποτέ τους;

Η προσφυγή μου στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια με οδήγησε στην ανάγκη να ζητήσω με εξώδικο την απόφαση της διαγραφής μου –εάν υπάρχει- ποιά είναι αυτή, πότε λήφθηκε και από ποιους και με ποιές διαδικασίες.

Φυσικά όχι για να κερδίσει κάτι ο Νικολόπουλος σε προσωπικό επίπεδο, ούτε για το… γινάτι.
Κάνουν λάθος όσοι έτσι το αντιλαμβάνονται ή έτσι θέλουν να το παρουσιάζουν.

Ο στόχος μου είναι ένας:
Τα κόμματα στην Ελλάδα πρέπει κάποτε να αποκτήσουν ουσιαστική, δημοκρατική και σεβασμό στην καταστατική λειτουργία και όχι να αποτελούν «τσιφλίκι» του οποιουδήποτε αρχηγού.
Αυτά επιτάσσουν και τα άρθρα 7, 8, 20, 29, 60 του Ελληνικού Συντάγματος καθώς επίσης και οι συμβάσεις για τη προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών αρχών, που το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει κυρώσει.

Η εξαγγελία μου – όταν έθεσα υποψηφιότητα για Γραμματέας της Ν.Δ. – πως οραματίζομαι ένα σύγχρονο χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, προσαρμοσμένο στις ελληνικές συνθήκες, παραμένει ισχυρή και θα την παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, με ένα δίκτυο που απλώνεται σε όλη την επικράτεια.
Με ένα δυνατό κίνημα για την αναγέννηση της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης…

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν ίδρυσε την ΝΔ, μας κάλεσε να γίνουμε ενεργοί συμμέτοχοι σε μία παράταξη κόμμα ευρύχωρη, φιλόξενη, πολυσυλλεκτική και, πάνω απ´ όλα βαθύτατα δημοκρατική!!
Αυτή θα επανιδρύσουμε!!!
Ακριβώς γι αυτά, όλα που ανέφερα αλλά και για άλλα, δεν θα πάψω να μιλώ για όσα μου φωνάζει η λογική και μου η καρδιά, όσο μου υπαγορεύει το κοινοβουλευτικό μου καθήκον και η υποχρέωση μου στον κόσμο, στους Αχαιούς, στους Έλληνες.
Αυτοί με ανέδειξαν, αυτούς υπερασπίζομαι, σε αυτούς απολογούμαι, αυτοί με αξιολογούν επί 25 συναπτά έτη και αυτοί θα με αξιολογούν και στο μέλλον.
Σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.