Μας "σκίζουν" στεγνά, χωρίς λόγο και με αναλογιστικές μελέτες της πλάκας...

Το Μάιο του 2010 η Εθνική Αναλογιστική Αρχή της Ελλάδος ζήτησε τη συνδρομή του Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), με σκοπό την ανεξάρτητη εκτίμηση της χρηματοοικονομικής εξέλιξης του Ελληνικού Συνταξιοδοτικού Συστήματος υπό το πρίσμα των μέτρων τα οποία κρίθηκαν αναγκαία να ληφθούν λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας. 
Ζήτησαν την συνδρομή ενός διεθνούς γραφείου του εξωτερικού (ILO) που εδρεύει στην Γενεύη λες και δεν υπάρχουν Έλληνες Αναλογιστές, νέα παιδιά που έχουν τελειώσει την αντίστοιχη σχολή της Σάμου (Στατιστικής Αναλογιστικής και Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών), Ελληνόπουλα που έχουν κάνει μεταπτυχιακά, παιδιά με όρεξη και διάθεση για δουλειά... 
Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή της Ελλάδος έδωσε την μελέτη σε ξένους...προφανώς όχι δωρεάν...
Τέλος πάντων...
Προσέξτε τώρα τι λέει αυτή η περιβόητη μελέτη..

Δείτε τους πίνακες της αναλογιστικής μελέτης που υποβλήθηκε για την υποστήριξη του νέου ασφαλιστικού.
Δείτε τι λέει η αναλογιστική μελέτη: 
Βασιζόµενοι στις προαναφερθείσες παραδοχές, διαφαίνεται ότι το συνολικό έλλειµµα υπό τιςπροϋποθέσεις του ισχύοντος καθεστώτος ασφάλισης θα αυξανόταν από περίπου 5,6% τουΑΕΠ (περιλαµβανοµένου του ελλείµµατος 0,8% των ταµείων που δεν µελετώνται), σε περίπου7% κατά το έτος 2025 και σε 10,7% κατά το έτος 2060. Η µεταρρύθµιση όπως σχεδιάζεταιστον παρόντα χρόνο θα µειώσει τις χρηµατοοικονοµικές πιέσεις. Το συνολικό έλλειµµα κατά το2060 αναµένεται να µειωθεί στο 6,5% του ΑΕΠ, αυξανόµενο δηλαδή µόνο κατά 1% στιςεπόµενες πέντε δεκαετίες
Με απλά λόγια...αν δεν αλλάζαμε τίποτα και συνεχίζαμε με το παρόν ασφαλιστικό, το 2060 το έλλειμμα θα ήταν 10,7 % του ΑΕΠ.
Με το νέο ασφαλιστικό το 2060 θα είχαμε 6,5 % του ΑΕΠ, δηλαδή 4,2 % "κέρδος" (0,84 % ανα δεκαετία) επί του ΑΕΠ !!!
ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΝΕΟ ΑΣΦΑΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΊΣΕΙΣ

Δηλαδή 2,5 δις ευρώ ανα δεκαετία, ήτοι 250 εκατ. ευρώ το χρόνο !!!
Όλη η φασαρία, η αναταραχή και το άδικο σύστημα θα επιφέρει μείωση 250 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Άραγε δεν μπορούν να εξοικονομηθούν αυτά τα χρήματα με άλλες μεθόδους, τεχνικές και περικοπές του αδηφάγου κράτους;;
Προσέξτε τώρα αυτό: 
Σύμφωνα με στοιχεία της μελέτης: η πρόβλεψη για το AEΠ(GDP) και σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη (παράρτημα Α, Βασικές μακροοικονομικές προϋποθέσεις) θα είναι 455 και 475 δις ευρώ, χωρίς και με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση αντίστοιχα.
Ακόμη επίσημη αναλογιστική μελέτη στα μνημόνια και στο ασφαλιστικό... ΔΕΝ υπάρχει...
και αυτή η έκθεση τι μας λέει...ότι μετά από 50 χρόνια  θα έχουμε όφελος 4,2 %επί του ΑΕΠ!!!
Για όποιον ενδιαφέρεται η "αναλογιστική" μελέτη είναι αυτή: 

Σχόλια

  1. Είπαμε οι"άνθρωποι" είναι του κολεγίου Αθηνών τι θα έφερναν για την μελέτη; αντίστοιχα βόιδια για να πείσουν εμάς τα στουρνάρια ότι κάνουν καλά την δουλέιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.