Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Κλείδωσαν μέτρα 10,8 δις...

Σύμφωνα με το Reuters - Η Ελλάδα έχει κλειδώσει τις περικοπές που απαιτούνται από τους ξένους πιστωτές της, με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια, συμφωνώντας στα 10,8 δις από τα € 11,5 δις των περικοπών, δήλωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος την Παρασκευή.
Η οριστικοποίηση των μέτρων € 11,5 δις για το 2013-15, είναι το κλειδί για μια θετική αξιολόγηση από τους δανειστές της, που αναμένονται στην Αθήνα τον επόμενο μήνα για την τελική ετυμηγορία για το αν θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση στη χώρα.
"Είμαστε σε καλό δρόμο.
Μέτρα ύψους έχουν € 10,8 δις έχουν εντοπιστεί," δήλωσε στο Reuters ένας αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση των κυβερνητικών αξιωματούχων αργά την Παρασκευή, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε από που προέλθουν οι περικοπές και δήλωσε ότι οι συνομιλίες για την οριστικοποίηση του πακέτου θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.
Η συντηρητική συμμαχία διακυβέρνησης έχει σε γενικές γραμμές συμφωνήσει σχετικά με τα μέτρα, αλλά μια αναστάτωση έχει προέλθει, κυρίως από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τις έως 40.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
Τα μέτρα πρέπει να εγκριθούν από τρία κυβερνώντα κόμματα στην Ελλάδα και στη συνέχεια από την τρόικα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει την πρώτη συνάντησή του με Ευρωπαίους ηγέτες από την ανάληψη των καθηκόντων, προσπαθώντας να τους διαβεβαιώσει ότι η Αθήνα θα τηρήσει τις υποσχέσεις της για περισσότερη λιτότητα.
Επίσης, αναμένεται να θέση μια μακροχρόνια πρόταση ότι, τα μέτρα πρέπει να κατανέμονται σε τέσσερα αντί για δύο χρόνια, για να απαλύνει τις επιπτώσεις τους στον ελληνικό λαό, που υπομένει την χειρότερη ύφεση της χώρας, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.