κ. Παναγιωτόπουλε δεν είσθε αντιπολίτευση...

Στην Κρήτη βρέθηκε προχθές ο ΥΠΕΘΑ κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο επισκέψεων του σε μονάδες του νησιού.
Όπως ήταν αναμενόμενο έκανε και τις καθιερωμένες δηλώσεις...
Ακολουθεί απόσπασμα των δηλώσεων του ΥΠΕΘΑ κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου κατά την επίσκεψή του στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη.
Προσέξτε τι δήλωσε ο κ. ΥΠΕΘΑ για τις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις και τους μισθούς-συντάξεις των στρατιωτικών....
 "Έχουν υπάρξει δραστικές περικοπές στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Περικοπές που για κάποια περίοδο πριν από μερικά χρόνια θα ήταν ίσως αδιανόητες.

Αυτές τις περικοπές τις κάνουμε ακριβώς για να συμβάλουμε στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για να μην υπάρξει η ανάγκη να περικοπούν εκ νέου συντάξεις και μισθοί, για να μπορέσει η χώρα να ανακάμψει και να βγει από την κρίση.
Οι περικοπές αυτές γίνονται υπό δύο προϋποθέσεις. Πρώτη προϋπόθεση είναι ότι δεν πειράζουμε και δεν πρόκειται να πειράξουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα που είναι πάνω από όλα και πριν από όλα. 
Η δεύτερη προϋπόθεση είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες περικοπές στους μισθούς των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι ένα κομμάτι του Ελληνικού Λαού που και αυτό σηκώνει πολύ μεγάλο φορτίο όπως και ο υπόλοιπος λαός μας.
Έχω πει επανειλημμένως ότι ήδη έχουν μειωθεί οι μισθοί των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά 37% και δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει άλλη μείωση.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια. Περικόπτουμε δαπάνες γιατί πρέπει η χώρα μας να ανακάμψει γρήγορα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μειωθεί και δεν θα μειωθεί η αποτρεπτική ικανότητα της Ελλάδος και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μειωθούν άλλο οι μισθοί των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις."

Υ.Γ
Προσέξτε ο κ. ΥΠΕΘΑ είπε :"δεν πρέπει να μειωθούν άλλο οι μισθοί των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.."
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ...
Τι πάει να πει δεν πρέπει...
Δεν ήταν σαφής, απόλυτος και κατηγορηματικός...γιατί δεν έλεγε ξεκάθαρα, δεν υπάρχει περίπτωση μείωσης μισθών ή αν θέλετε σε καμιά περίπτωση δεν θα μειωθούν.."
 κ. Παναγιωτόπουλε δεν είσθε αντιπολίτευση.....σε ποιον απευθύνεσθε λέγοντας δεν πρέπει..στον πρωθυπουργό, τον ΥΠΟΙΚ, τον εαυτό σας ;
Για αυτά τι έχετε να μας απαντήσετε κ. Παναγιωτόπουλε...
"Σύμφωνα με την 4η Μετάφραση Επικαιροποιημένου Προγράμματος (σελίδα 98), προβλέπονται: "Περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες που σχετίζονται με την άμυνα κατά τουλάχιστον 133 εκ. ευρώ το 2013 και επιπλέον 133 εκ. ευρώ το 2014 και 134 εκ. ευρώ το 2015, επιπλέον της μείωσης στις προμήθειες αμυντικού υλικού (παραδόσεις) κατά 830 εκ. ευρώ από το 2010 μέχρι το 2015."
Οι δαπάνες θα είναι δηλαδή μειωμένες κατά 75 % σε σχέση με το 2009 και 65 % σε σχέση με το 2011.
Συνολικά μιλάμε για πάνω από 1,2 δις ευρώ περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις, που έχουν ήδη εγκριθεί και προγραμματισθεί.
Λίγες μέρες πριν ο κ. Σταϊκούρας είχε συνάντηση με τον ΥΠΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλο στο Πεντάγωνο, για να υλοποιήσουν νέες απαιτήσεις της τρόικας, για επιπρόσθετες-νέες περικοπές ύψους 1 δις από το υπουργείο άμυνας και μάλιστα από συγκεκριμένους κωδικούς. Πως άραγε γνώριζαν τέτοιες λεπτομέρειες οι τροϊκανοί ;;"
Πόσες είναι τελικά οι περικοπές που θα γίνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις σε λειτουργικές δαπάνες, μισθούς και συντάξεις;;
Θα υλοποιηθεί ο ψηφισμένος  και από εσάς στη βουλή προϋπολογισμός του 2012 που προβλέπει πάνω από 12% μειώσεις μισθών;; 
Μετά τις περικοπές ύψους 2,2 δις ευρώ, πως θα λειτουργήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και πως θα φέρουν σε πέρας το δύσκολο εθνικό έργο που επιτελούν;

Σχόλια