Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2010

Aποκλειστικό: "Βρέθηκαν τα λεφτά"...

Ένα αρχαίο εμπορικό πλοίο γεμάτο με αμφορείς στα αμπάρια του, εντόπισε η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, στον υποθαλάσσιο χώρο της νήσου Πολυαίγου, στο νομό Κυκλάδων.
Το πλοίο χρονολογείται στα τέλη του 5ου αιώνα, ενώ οι αμφορείς που μετέφερε ταυτοποιούνται με εργαστήρια του Βορείου Αιγαίου και της Σκοπέλου.
Βρέθηκαν αμφορείς στην επιφάνεια του πυθμένα αλλά και θαμμένοι στην άμμο.
Πηγή: NET 105.8

Σχόλια:
Σύμφωνα με "πληροφορίες" στο αρχαίο αυτό πλοίο, "κρύβεται μεγάλος θησαυρός".
Θησαυρός με πολλά χρυσά νομίσματα και πολυτελή κοσμήματα αμύθητης αξίας.
Κατά πάσα πιθανότητα εκεί κρύβονται τα λεφτά που μας έλεγε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά.
"Λεφτά υπάρχουν"
"Τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα"
Κάτι ξέρανε, τζάμπα τους κατηγορούσαμε.
Απλώς τους πήρε λίγο παραπάνω μέχρι να τα βρουν...
Σωθήκαμε τα λεφτά υπάρχουν και βρέθηκαν!!!

 

Ρεζίλι σε ζωντανή σύνδεση

Αβέβαιο είναι το επαγγελματικό μέλλον στελέχους της αυστραλιανής τράπεζας Macquarie Private Wealth που «συνελήφθη» να βλέπει στον υπολογιστή του ημίγυμνες προκλητικές φωτογραφίες του κορυφαίου μοντέλου της Αυστραλίας, Μιράντα Κερ.
Ο Ντέϊβιντ Κιέλι καταγράφηκε από τον τηλεοπτικό φακό να βλέπει τις επίμαχες φωτογραφίες στον υπολογιστή του εν ώρα εργασίας και τα συγκεκριμένα στιγμιότυπα μεταδόθηκαν ζωντανά από την αυστραλιανή τηλεόραση.
Εκπρόσωποι της τράπεζας δήλωσαν ότι εντός της εβδομάδας θα συζητήσουν με τον κ. Κιέλι το μέλλον του στην εταιρία.
 Ο άτυχος υπάλληλος είχε εμφανίσει στην οθόνη του υπολογιστή του τις προκλητικές φωτογραφίες της Μιράντα Κερ, αγνοώντας, όμως, ότι εκείνη την στιγμή ο συνάδελφός του, Μάρτιν Λάκος, που καθόταν από πίσω του έδινε συνέντευξη, σε απευθείας μετάδοση, για την αυστραλιανή οικονομία.
 Το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο Seven Network μετέδωσε τα εν λόγω πλάνα με τις φωτογραφίες του μοντέλου να διακρίνονται καθαρά στην οθόνη του υπολογιστή.
 Κάποια στιγμή, ο υπάλληλος γυρίζει και κοιτάζει τον τηλεοπτικό φακό συνειδητοποιώντας τότε ότι οι κινήσεις του καταγράφονται.
 Το περιστατικό σημείωσε ήδη παγκόσμια επιτυχία στο Διαδίκτυο με πάνω από 200.000 "χτυπήματα" και βαθμολογία πέντε αστέρων στο YouTube\.
«Θα ήταν υποκρισία να απολυθεί ο κ. Κιέλι», είπε ο εκπρόσωπος του περιοδικού «GQ Australia» στο οποίο δημοσιεύτηκαν οι επίμαχες φωτογραφίες του μοντέλου.
Ο κ. Νίκολας Σμιθ συμπλήρωσε ότι το συγκεκριμένο περιοδικό απευθύνεται σε στελέχη σαν τον κ. Κιέλι και κατέληξε:
«Μάλιστα, στο τελευταίο τεύχος φιλοξενούμε και απόψεις της τράπεζας Macquarie για τον τρόπο λειτουργίας των χρηματιστηρίων».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Herald Sun», ο κ. Κιέλι έχει γίνει «ήρωας» για τους χρήστες του διαδικτύου παγκοσμίως που τον στηρίζουν.
«Δεν έκανε και τίποτα το κακό. Έκανε αυτό που έκαναν πολλοί. Είδε φωτογραφίες μιας πανέμορφης γυναίκας», σχολιάζουν πολλοί χρήστες.

"Η Ελλάδα θα χάσει κι άλλα κυριαρχικά δικαιώματα"...

Ο ευρωβουλευτής Μάρκους Φέρμπερ χαιρετίζει τα μέτρα, αλλά προειδοποιεί την Ελλάδα ότι θα απολέσει κι άλλα κυριαρχικά δικαιώματα, αν τα μέτρα δεν αποδώσουν.

Ο Μάρκους Φέρμπερ, ευρωβουλευτής από το Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα Βαυαρίας και μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνέντευξή του σε γερμανικό ραδιόφωνο, χαιρετίζει τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, διαφωνεί με την έκδοση ευρωομολόγου για την κάλυψη των ελληνικών ελλειμμάτων και  προειδοποιεί ότι αν τα μέτρα δεν αποδώσουν, η Ελλάδα θα υποστεί κι άλλη επέμβαση στα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Θα χάσει η Ελλάδα κι άλλα κυριαρχικά δικαιώματα»

Υπό τη στενή επιτήρηση της Κομισιόν τέθηκε από προχθές η ελληνική οικονομία, αλλά όσο καιρό η επιτήρηση δεν συνδέεται και με την επιβολή κυρώσεων, ποια πρακτική αξία μπορεί να έχουν αυτά τα μέτρα επιτήρησης,  είναι η πρώτη ερώτηση του Γερμανού δημοσιογράφου στον  Μάρκους Φέρμπερ. «Μα φυσικά μπορούμε να  επιβάλουμε κυρώσεις σε βάρος της Ελλάδος», υποστηρίζει ο Γερμανός ευρωβουλευτής. «Αν κοιτάξετε πιο προσεκτικά την απόφαση της Κομισιόν, θα παρατηρήσετε ότι η Ελλάδα χάνει τμήμα των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική. Αν λοιπόν τα νέα μέτρα δεν αποδώσουν, τότε η Ελλάδα θα απολέσει κι άλλα κυριαρχικά δικαιώματα. Αυτό σημαίνει πιο συγκεκριμένα ότι δεν θα αποφασίζει πια ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών για το ύψος των δαπανών, αλλά ένας υπάλληλος της Κομισιόν, που θα αναλάβει αυτό το συγκεκριμένο καθήκον. Κι αυτό είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μέτρο κύρωσης». 

Όλα με το μαχαίρι.....

Μια και μιλάγαμε για φρούτα πρίν, δείτε περίτεχνες "καρπουζοδημιουργίες"....
Όλα με το μαχαίρι !!!!

Τα φρούτα κάνουν καλό στην υγεία. Τα "φρουτάκια" όμως ;;

 

Σύμφωνα με όσα γράφονται, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνουν την εμφάνισή τους και πάλι τα "φρουτάκια" (ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια), υπό αυστηρές όμως προϋποθέσεις που θα διέπονται απο σχετικό νομοσχέδιο για τη λειτουργία των ψυχαγωγικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Όλοι γνωρίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες και το πόσο καλό κάνουν στη υγεία τα φρούτα.

Δεν είμαι όμως το ίδιο σίγουρος για τα φρουτάκια, τα οποία σίγουρα δεν κάνουν καλό στην τσέπη μας!!!

10ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ στην “Τεχνόπολις”

Την ελληνική συμμετοχή που θα πάρει μέρος στο 10ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ στην Αθήνα, το οποίο διοργανώνει η "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων από τις 25 έως και τις 29 Μαΐου 2010, θα επιλέξει τετραμελής επιτροπή που συστάθηκε για τον λόγο αυτό και αποτελείται από τους: Γιώργο Κατσαρό (Πρόεδρο των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων), Γιάννη Τερεζάκη (Διευθυντή της Big Band του Δήμου Αθηναίων), Γιώργο Χαρωνίτη (Συνεκδότη του περιοδικού Jazz & Τζαζ) και Πανταζή Τσάρα (Μουσικό Παραγωγό).

Αιτήσεις θα μπορούν να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι επισυνάπτοντας ένα βιογραφικό σημείωμα και ένα CD ή Demo της δουλειάς τους, από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010 στην διεύθυνση: "Τεχνόπολις" Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, T.K. 118 54, Αθήνα, με την ένδειξη "Για την συμμετοχή του 10ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Τζαζ"...

H διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής από την επιτροπή πραγματοποιείται φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά. Η θέσπισή της αποτελεί εγγύηση για την καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας μας σε ένα τόσο σημαντικό φεστιβάλ ευρωπαϊκής εμβέλειας, το οποίο διοργανώνεται τα τελευταία 10 χρόνια, αφού τα άτομα που την απαρτίζουν είναι εξαίρετοι επαγγελματίες, γνώστες του μουσικού αυτού είδους.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα δοθούν τρεις συναυλίες την κάθε ημέρα, η ώρα έναρξης των οποίων έχει καθοριστεί για τις 21:00 και η διάρκεια τους θα ολοκληρώνεται έως τα μεσάνυκτα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210-3461589 (κα Άννα Γάγγα) καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακου) από 10:00 έως 16:00.

Από: athinapoli.gr

Η ατζέντα της 6ης Φεβ. 10


 • AGROTICA: 3ο Συνέδριο AGROTICA «Εναλλακτικές Μορφές Γεωργίας και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» (αιθ.CORONA)

 • Εκδήλωση στο Επιγραφικό Μουσείο με θέμα "Το Επιγραφικό Μουσείο συνομιλεί με τη γειτονιά του"

 • Επίσκεψη ΥΦΕΞ της Κίνας στο Μουσείο της Ακρόπολης. 10:00

 • Συλλαλητήριο Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) στο Άγαλμα Βενιζέλου. 12:00

 • Συνάντηση των δημάρχων Τριανδρίας, Ευκαρπίας, Πεύκων, Μενεμένης, Αγίου Παύλου και Ελευθερίου - Κορδελιού με τους τοπικούς υπουργούς και βουλευτές στο δημαρχείο. 12:00

 • GROTICA: Ημερίδα καπνού και βάμβακος. παρουσία της υπουργού Γεωργίας Κ. Μπατζελή (συνεδριακό κέντρο Ν. Γερμανός-ΔΕΘ). 14:30 

 • Αθλητική ατζέντα

 • Γvωρίζοντας το νέο iPad

  "Empire State of Mind" Jay-Z | Alicia Keys

  ΔΕΙTΕ ΤΟ OFFICIAL VIDEO
  "Empire State of Mind"  Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010

  Η άγνωστη "νέα" λίμνη Κάρλα

  Πόσοι ξέρουμε ότι στο θεσσαλικό κάμπο υπήρχε μια λίμνη ονόματι "Κάρλα" που αποξηράνθηκε τη δεκαετία του 1960 και αποκαθίσταται σταδιακά ως τεχνητή από τη δεκαετία του '80; Επειδή η απάντηση είναι "μάλλον λίγοι", βρήκαμε ενδιαφέρον το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. 

  Σύμφωνα με τους ειδικούς, πριν την αποξήρανση η Κάρλα ήταν ένας παράδεισος βιοποικιλότητας ο οποίος όμως τότε ελάχιστα βάραινε μπροστά στην αναζήτηση νέων καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Η αποκατάσταση της Κάρλας έχει ως κύριο στόχο η λίμνη να λειτουργήσει ως αποταμειευτήρας για την άρδευση του κάμπου και η καθηγήτρια υδρολογίας κα Μιμίκου μιλώντας στον ΣΚΑΪ επισημαίνει τους παράγοντες που ενδέχεται να απειλήσουν και πάλι τη "νέα Κάρλα": Αφενός η υπεράντληση που ήδη παρατηρείται εξαιτίας των 500 γεωτρήσεων που έχουν γίνει στη γύρω περιοχή και αφετέρου η μόλυνση των υδάτων από τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν πολλές φορές αλόγιστα οι παραγωγοί.

  Παρατίθεται το σχετικό απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ της 3.02.10.  
  Από: ΝewsΤime

  Enrique Iglesias - Alive (New Song 2010)

  ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ


  Η χώρα βουλιάζει αλλά ο ΓΑΠ, στον μαγικό του κόσμο. Πλήρωνε κορόιδο την Dolce Vita.

  http://2.bp.blogspot.com/_IaN5w_qfylU/SxGX-IUeACI/AAAAAAAABws/eszKZjmJw4w/s320/%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85+tiresias-press.blogspot.com
  Και όμως, δεν μας πρέπει οίκτος αφού εμείς είμαστε υπεύθυνοι. Υπεύθυνοι που αναστήσαμε την …Μαρία Αντουανέτα στην Ελληνική της έκδοση.
  Η χώρα διανύει τις κρισιμότερες στιγμές της και ο καθ’ ύλην αρμόδιος ζει σε έναν υπέροχο, παραμυθένιο κόσμο. Ίσως το δικό του Τζουμάντζι ή το σύνδρομο του Πήτερ Παν.
  Δεν θα μπούμε σε συγκρίσεις τύπου “τι θα γινόταν αν έκανε ο Καραμανλής αυτά τα καραγκιοζιλίκια”. Η απάντηση είναι αυτονόητη λόγω της βαρωνικής φράξιας των ΜΜΕ, η οποία ονειρεύεται ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ! Ένα ατέλειωτο καρναβάλι η πολιτική μας ζωή.
  Κατά τα άλλα, ζητούμε θυσίες και περικοπές από τον Ελληνικό λαό, τα πληρώματα των Super Puma μένουν απλήρωτα για 6 ψωροχιλιάρικα όπως είδαμε σε προηγούμενο άρθρο, αλλά τα Τζετ με την αυτοκρατορική κουστωδία δεν ξεμένουν ποτέ!
  Πόσα εκατομμύρια Ευρώ κοστίζει κάθε ταξιδάκι αναψυχής του πρωθυπουργού και της λοιπής κουστωδίας; Ιδιαίτερα στους μαγευτικούς προορισμούς που επιλέγει;
  Με ποιό δικαίωμα βρε καθάρματα κρατάτε καθηλωμένα τα μόνα μέσα διάσωσης του Αιγαίου για να ζείτε τον παλιμπαιδισμό σας στις Ινδίες;
  Και μην μας πείτε λαϊκιστές μιλώντας για δήθεν κύρος και προσφορά. Που είναι η περιβόητη σοσιαλιστική διεθνής να κάνει έστω και ΜΙΑ δήλωση συμπαράστασης, που τους σπιτώναμε και τους ταΐζαμε το καλοκαίρι για να κάνει ο ΓΑΠ τις δημόσιες του σχέσεις;
  Που είναι το περιβόητο κύρος του Έλληνα πρωθυπουργού όταν η μόνη φορά που θυμήθηκε τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές ήταν η φασιστική μεθόδευση για την “παρακολούθηση της υλοποίησης του σχεδίου Ανάν” πριν καν αυτό κριθεί από τον Κυπριακό λαό; Διαβάστε σχετικά: Και όμως, υπήρξε μία φορά που ο Γιώργος θα χρησιμοποιούσε το “Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα”…
  Όσο για τον σεβασμό που τρέφουν στην Ελληνική κυβέρνηση οι διεθνείς αγορές, αυτό φάνηκε περίτρανα. Αυτοί βλέπετε γνωρίζουν κάλλιστα την σοβαρότητα του υπουργού με το σακίδιο και του κατά φαντασίαν πρωθυπουργού που ζει την δεύτερη εφηβεία του: Τριπλάσιο το επιτόκιο δανεισμού από τον “Μαύρο Δεκέμβρη”. Η ΕΕ βλέπει Παπακωνσταντίνου και… γελάει!
  Δεν πειράζει Γιωργάκηδες. Ζήστε το μύθο σας στην Ελλάδα. Τα κορόιδα πληρώνουν άλλωστε και ενίοτε ζητωκραυγάζουν!

  Από: olympia.gr

  ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ "TEST"


  Δεξί και αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο.
   Όπως κάθεστε στο γραφείο, σηκώστε το δεξί σας πόδι από το   δάπεδο και κάντε κύκλους κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού.
   Ενώ το κάνετε, σηκώστε το δεξί σας χέρι και σχηματίστε στον αέρα το νούμερο 6 (εξι).
   Το πόδι σας θα αλλάξει διεύθυνση κίνησης και...... δεν μπορείτε  να  κάνετε απολύτως τίποτα για να το εμποδίσετε!!


  Nα μας λέτε τα "καλά" νέα για να χαιρόμαστε....


  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
  AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
  (Aκολουθεί απόσπασμα)

  Σειρά επαφών είχε στο πλαίσιο της Συνόδου των Υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ, ο Υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τον σκοπό αυτό. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Mehmet Vecdi , με τον οποίο συζήτησαν για το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των δύο χωρών και για τις προοπτικές που υπάρχουν. ......
  Στη Σύνοδο διαμορφώθηκε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί το ΝΑΤΟ σε θέματα προϋπολογισμού και προτεραιότητας χρηματοδοτήσεων την επόμενη περίοδο και τα πεδία στα οποία θα κινηθεί κατά βάση ο αμυντικός μετασχηματισμός της Συμμαχίας, λαμβανομένων υπόψη των στρατιωτικών προτεραιοτήτων.
  Στη σημερινή συνεδρίαση, εκτός από το Αφγανιστάν -στην συζήτηση για το οποίο λαμβάνουν μέρος και τα μη μέλη της Συμμαχίας τα οποία μετέχουν στην σχετική επιχείρηση- συζητήθηκαν θέματα που αφορούν ιδιαιτέρως την Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη.
  Πιο συγκεκριμένα, πρώτον, η συνέχεια της ΝΑΤΟϊκής αποστολής στο Κόσοβο, στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει με σημαντικό αριθμό δυνάμεων, ενώ εξετάζει την ανάληψη διοικητικού ρόλου στο πλαίσιο της επόμενης φάσης της επιχείρησης, πιθανώς σε συνεργασία με άλλη σύμμαχη χώρα. Και δεύτερον, θέματα που αφορούν στη Δύναμη Ταχείας Επέμβασης (NRF), της οποίας τον συντονισμό αναλαμβάνει η Ελλάδα για το 2012.  Διαβάστε τώρα και απόσπασμα από :
  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΝΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΣΚΑΪ» ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ . 
  (3 Δεκ.09)


  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μιας που είπατε για ΝΑΤΟ κ. Μπεγλίτη τι γίνεται με τη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει Τούρκος διοικητής στη Λάρισα, στο αεροπορικό κέντρο της Λάρισας;
   Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ:  Είναι ένα θέμα το οποίο δεν έχει κλείσει.
   ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Θα ζητήσετε να καταργηθεί η διάταξη;
   Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ:  Εμείς θα συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, τόσο στο πλαίσιο της πολιτικής και στρατιωτικής Επιτροπής όσο και στο πλαίσιο των Υπουργών Άμυνας της νατοϊκής, ατλαντικής συμμαχίας τον επόμενο Φεβρουάριο.
  Για μας το θέμα δεν έχει κλείσει, δεν έχει υπάρξει τελική πολιτική απόφαση, γιατί υπάρχουν πολλά άλλα κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να δούμε ως ατλαντική συμμαχία για τη διαχείριση διαφόρων επιχειρησιακών χώρων του ΝΑΤΟ. Άρα λοιπόν αυτό που υπήρξε ως καταρχήν «συμφωνία» τον περασμένο Μάιο, για μας δεν είναι η τελική συμφωνία. Θα συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας.

  Σχόλιο: 
  Στην Κωνσταντινούπολη τι έγινε τελικά;
  Tα τρίξαμε τα δόντια στους Νατοϊκούς; τους τα είπαμε έτσι όπως πρέπει "σκληρά και δυνατά";
  Γι αυτό το Αεροπορικό στρατηγείο το CAOC πως το λένε, τους τα είπαμε "εξω απ τα δόντια";
  Κάναμε σαφείς τις θέσεις μας ότι : "Για μας το θέμα δεν έχει κλείσει"
  Συνεχίσαμε τη διαπραγμάτευση για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας;
  Nα μας λέτε τα "καλά" νέα για να χαιρόμαστε....
  Να μας τα λέτε γιατί το ΝΑΤΟ επι του θέματος δεν είπε τίποτα και πως να πει αφού δεν συζητήθηκε το θέμα!!!!

  Όποιος αγαπάει την σημαία πληρώνει πρόστιμο;;


  Απόσπασμα από την σημερινή συνέντευξη τύπου:


  ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, δεν το ήξερα, αλλά ερχόμενος εδώ άκουσα σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό ότι έχει βγει μία ειδική εγκύκλιος, εν πάση περιπτώσει ανεπίσημα, και έχουν επιβληθεί και κάποια πρόστιμα σε αστυνομικούς, οι οποίοι φέρουν το έμβλημα της ελληνικής σημαίας στη στολή τους. Επιβεβαιώνετε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο και με προϋπόθεση επιβολής προστίμου ύψους 100 ευρώ, εφόσον δεν αφαιρεθεί το έμβλημα από τη στολή;


  ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Θα το διερευνήσω και θα σας απαντήσω.

  Ποιός θα μας απαντήσει τελικά τι ισχύει;
  Tόσο δύσκολο είναι; 
  Έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστημα τόσα άρθρα ιδιαίτερα στα Blogs για το θέμα.
  Περιμένουμε μια επίσημη απάντηση.
  Μια απάντηση στο :
  Όποιος αγαπάει την σημαία πληρώνει πρόστιμο;;

  Κλιματικές Αλλαγές και η ανάγκη αλλαγής του Αστικού Μοντέλου - Λύσεις, Ιδέες, Προτάσεις

   

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Η ευθύνη των Πόλεων για τις Κλιματικές Αλλαγές και η ανάγκη αλλαγής του Αστικού Μοντέλου - 
  Λύσεις, Ιδέες, Προτάσεις

  5-2-10

  Το πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα της σχέσης των πόλεων με τις κλιματικές αλλαγές έθεσε προς συζήτηση το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, την Τετάρτη 3-2-2010, στη Θεσσαλονίκη, στην εκδήλωση με τίτλο "Κλίμα και Πόλεις - Τοπικές λύσεις και προτάσεις". Η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης ήταν η 3η κατά σειρά με την ίδια θεματική, μετά την Αθήνα και την Πάτρα.
  Στην εκδήλωση προσκλήθηκε να μιλήσει η χημικός μηχανικός κα Λιάνα Γούτα, με θέμα «Πόλεις του μέλλοντος – Οι ευρωπαϊκές πόλεις σχεδιάζουν την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα και στις απαιτήσεις του μέλλοντος».
  Η κα Γούτα ανέλυσε τη συμμετοχή των πόλεων στο φαινόμενο των κλιματικών αλλαγών, το πώς αυτές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους με δραστικές περικοπές εκπομπών CO2 αλλά και πώς πρέπει να προσαρμοστούν για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών που ήδη είναι ορατές. «Σήμερα το 75 με 80% των ευρωπαίων ή αλλιώς 4 στους 5 ευρωπαίους ζουν σε πόλεις, όπου καταναλώνεται το 70% της συνολικής ενέργειας της Ευρώπης, παράγοντας το μεγαλύτερο μερίδιο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», ανέφερε η κα Γούτα.
  Παρουσίασε τις δράσεις που προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια σειρά κειμένων Στρατηγικής, οδηγιών και καλών πρακτικών με στόχο την Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση και την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου Αειφόρου Αστικής Ανάπτυξης, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα όλης της ΕΕ. Αλλά και μια σειρά κοινοτικών χρηματοδοτικών εργαλείων που μπορούν να αξιοποιηθούν.
  Τέλος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα 7 ευρωπαϊκών πόλεων, από το Λονδίνο και τη Στοκχόλμη έως τη μικρή σουηδική πόλη Vaxjo οι οποίες, εδώ και χρόνια, ανέλαβαν καινοτόμες και πρωτοποριακές πρωτοβουλίες, που απέδωσαν εντυπωσιακά οφέλη για την πόλη και τους κατοίκους, στις περιβαλλοντικές επιδόσεις, στην ποιότητα ζωής, αλλά και στην ανάπτυξη, στην τεχνογνωσία, στο ΑΕΠ, στις θέσεις εργασίας. Πχ. μικρή πόλη Vaxjo μέσα σε 15 χρόνια κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 35% και να αυξήσει το ΑΕΠ της κατά 63%. 

  Εμάς ποιος θα μας καταλάβει;;


  Διαβάζουμε απόσπασμα άρθρου του   FOCUS
  “Thus we are holding very carefully talks on the issue. We say we want to make a compromise but not one, which will threaten our national interests, will “erase” us as nation and state and will make us forget our identity, nationality and culture,” Gruevski said, He expressed his hope Greece will understand those arguments. 

  Να κάνουμε συμβιβασμό λέει ο Γκρουέφσκι, αλλά οχι τέτοιο που να εναντιώνεται στα εθνικά μας συμφέροντα, που θα μας εξαλείψει σαν χώρα και κράτος και θα μας κάνει να ξεχάσουμε την ταυτότητα, εθνικότητα και κουλτούρα μας.
  Εξέφρασε δε και την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα κατανοήσει αυτές τις διαφωνίες-επιχειρήματα.


  Εμείς δεν δικαιούμαστε να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα, ιστορία, ταυτότητα, έθνος και κουλτούρα;
  Δεν το έχουμε αυτό το δικαίωμα, ή θα μας το απαγορέψετε και αυτό;

  Δηλαδή τι μας λέει ο τύπος, εμείς δεν κάνουμε πίσω και μας ζητάει να τον καταλάβουμε ......
  Εμάς ρε Γκρουέφσκι ποιος θα μας καταλάβει;


   

  Η σημερινή ατζέντα


 • Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στην Ινδία

 • AGROTICA: 3ο Συνέδριο AGROTICA «Εναλλακτικές Μορφές Γεωργίας και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» (10:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)

 • AGROTICA: Εκδήλωση Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης με θέμα «Στερεά Καύσιμα από Υπολείμματα Αγροτικής και Δασικής Βιομάζας», στο "Ν.Γερμανός" (10:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)

 • AGROTICA:Εκδήλωση της Συνομοσπονδίας Δημοκρατικών Συλλόγων Ελλάδος, με θέμα: "Ο αγρότης μπροστά στην επιλογή του βιολογικού ή του συμβατικού τρόπου άσκησης της αγροτικής δραστηριότητας", στο "Ν. Γερμανός" (10:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)

 • Συνέντευξη Τύπου των δημάρχων Τριανδρίας, Αγίου Παύλου, Πεύκων, Ευκαρπίας, Ελευθερίου-Κορδελιού και Μενεμένης, για το σχέδιο "Καλλικράτης", στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τριανδρίας (Ελευθερίας 24) (10:30:00, Θεσσαλονίκη/Τριανδρία)

 • Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη (10:30:00, Αθήνα/Ξεν. Μ. Βρετανία) 

 • Φρίκη στην Τουρκία. Έγκλημα τιμής με θύμα 16 χρονη που την έθαψε ζωντανή ο πατέρας της!.


  Ενα 16χρονο κορίτσι θάφτηκε ζωντανό από την οικογένειά του που θέλησε έτσι να ξεπλύνει την τιμή της, επειδή υποψιαζόταν ότι η έφηβη διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με άνδρες, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
  Το φοβερό αυτό έγκλημα διαπράχθηκε στην Κάχτα, ένα χωριό κοντά στη Μαλάτια της νοτιοανατολικής Τουρκίας, περιοχής όπου πλειοψηφεί ο κουρδικός πληθυσμός.
  «Η Μεντίν Μεμί βρέθηκε καθιστή σε μία τάφρο βάθους 2 μέτρων και οι αναλύσεις αποκάλυψαν χώμα μέσα στους πνεύμονες και το στομάχι της, κάτι που σημαίνει ότι θάφτηκε ζωντανή» δήλωσε στο Ανατολή ιατροδικαστής, το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται.
  «Η κοπέλα βρέθηκε με δεμένα χέρια και τη στιγμή αυτού του μακάβριου εγκλήματος ήταν ζωντανή και είχε τις αισθήσεις της» πρόσθεσε.
  Το πτώμα της άτυχης νέας βρέθηκε στον κήπο του οικογενειακού σπιτιού τον περασμένο Δεκέμβριο, αφού επί ένα μήνα και πλέον ήταν αγνοούμενη.
  Ο πατέρας και ο παππούς του θύματος συνελήφθησαν, αλλά δεν έχουν μιλήσει, διευκρινίζει το Ανατολή.
  Η τουρκική κυβέρνηση και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους τα τελευταία χρόνια να σταματήσουν τα εγκλήματα τιμής, που κάθε χρόνο στοιχίζουν τη ζωή πολλών ανθρώπων. Οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν ωστόσο ότι το ξέπλυμα της τιμής με αίμα χαίρει ακόμα ευρείας ανοχής στην τουρκική κοινωνία και κυρίως στις κουρδικές περιοχές όπου σημειώνονται τα περισσότερα εγκλήματα αυτού του είδους.
  Υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης η Τουρκία έχει αυξήσει τις ποινές για τα εγκλήματα τιμής που σήμερα μπορούν να επισύρουν και ισόβια κάθειρξη.

  http://www.protothema.gr/world/article/?aid=60011

  Aπό: ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ

  Tα ΠαΠαΠακια...

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO KAI ΑΚΟΥΣΤΕ TO ΑΝΕΚΔΟΤΟ "Tα ΠαΠαΠακια..."

  Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

  Plan C ... η... ΑεροPLAN...


  1974: Κ. Καραμανλής (Θείος) :
  Λιτότης για την Ευρωπαϊκή προσαρμογή μας.

  1981: Α. Παπανδρέου (Πατέρας):
  Καμένη Γη.

  1985: Α. Παπανδρέου(Πατέρας):
  Στενωπός – Τούνελ – Στο βάθος φως!!!

  1990: Κ. Μητσοτάκης:
  Η Ελλάδα είναι υπό πτώχευση.

  1993: Α. Παπανδρέου(Πατέρας):
  Η Χώρα σε αδιέξοδο, κατεστραμμένη η Ελλάδα λόγω θητείας Μητσοτάκη.

  1996: Κ. Σημίτης:
  Θυσίες για εκσυγχρονισμό και σύγκλιση με το ευρώ.

  2000: Κ. Σημίτης:
  Θυσίες για την ισχυρή Ελλάδα – Δημιουργική λογιστική.

  2004: Κ. Καραμανλής (Ανιψιός):
  Σεμνότητα και ταπεινότητα. Όχι στούς νταβατζήδες – επανίδρυση του κράτους.

  2007: Κ. Καραμανλής(Ανιψιός):
  Είχαμε παραλάβει χάος – συνεχίζουμε το έργο μας – μεταρρυθμίσεις.

  2009: Γ. Παπανδρέου (υιός):
  Άδεια ταμεία – η χώρα στην εντατική – δεν υπάρχει ούτε σάλιο – μας εκμεταλλεύονται οι κερδοσκόποι – είμαστε υπό χρεοκοπία – απολύουμε εργαζόμενους – παγώνουμε μισθούς – αυξάνουμε τους φόρους – αυξάνουμε τα όρια ηλικίας – Για να μας εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.

  Plan A
                                          Plan B και
                                                         πάμε για Plan C ...

  ρε ... ΑεροPlan να φύγουμε σου λέω ...

  Δηλώσεις του Κου Πρωθυπουργού στην Ινδία...


  जो अब भुगतान नहीं है और प्रधानमंत्री जॉर्ज Papandreou द्वारा की घोषणा की भुगतान के लिए उपायों की चर्चा की थी आज नई दिल्ली में पत्रकारों के φοροφυγάδες साथ, इस तरह दे कर बिल है कि अगले हफ्ते की घोषणा होने की उम्मीद है की स्थिति.

    इसी बहस में
  Papandreou से कम की रक्षा की आवश्यकता पर बल दिया और मध्यम आकार की, और कहा कि सरकार में परिवर्तन करने का मन बना क्योंकि अगर वे इन बातों को बदतर बनाना है.

    उन्होंने यह भी कहा कि सरकार इन सभी परिवर्तनों को बनाने में मदद करने के लिए कहा
  , में सबसे बड़ी विशेषाधिकारों के साथ उन विशेष रूप से और अधिक करना होगा.
  Αυτά δήλωσε ο Κος  Πρωθυπουργός στα Χίντι (Ινδικά).
  Καταλάβατε τίποτα; 
  Oύτε και εμείς!!!
  Ακολουθεί τώρα απόσπασμα της δήλωσης :

  Τη λήψη μέτρων για εκείνους που δεν πληρώνουν σήμερα και πρέπει να πληρώσουν ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συζήτηση που είχε σήμερα με τους δημοσιογράφους στο Νέο Δελχί, δίνοντας κατ` αυτόν τον τρόπο το στίγμα του φορολογικού νομοσχεδίου που αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.
  Στην ίδια συζήτηση ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να προστατευθούν οι χαμηλόμισθοι και οι μικρομεσαίοι και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει τις αλλαγές, γιατί αν δεν γίνουν αυτές τα πράγματα θα χειροτερέψουν.
  Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση ζήτησε τη συμβολή όλων στην πραγματοποίηση αυτών των αλλαγών και ιδιαιτέρως εκείνων που έχουν τα μεγαλύτερα προνόμια και πρέπει να συμβάλουν περισσότερο.
  Τι άλλο θα ακούσουμε: «Άνθρωπος της ΕΕ» στην ελληνική κυβέρνηση ;;

  «Άνθρωπο της ΕΕ» στην ελληνική κυβέρνηση θέλει ο Βολφ Κλιντς

  Βολφ Κλιντς, πρ. της ειδικής επιτροπής της Ευρωβουλής για την χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση

  Την τοποθέτηση ενός υψηλού εντεταλμένου της ΕΕ στην ελληνική κυβέρνηση προτείνει ο πρόεδρος της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση Βολφ Κλίντς.

  Έναν υψηλό εντεταλμένο της ΕΕ στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών θέλει ο Βολφ Κλιντς. Ο πρόεδρος της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση υποστηρίζει ότι η διαδικασία εξυγίανσης των ελληνικών δημοσιονομικών θα είναι μια δύσκολη υπόθεση και για τον λόγο αυτόν απαιτείται η συνεχής παρουσία της ΕΕ στην κυβερνητική καθημερινότητα.

  Σε συνέντευξή του προς την Deutsche Welle o Γερμανός ευρωβουλευτής επισήμανε:
  «Θα ήταν καλό, εάν είχαμε κάποιον που θα δίνει το «παρών» στην ελληνική πλευρά. Θα το έκανε άλλωστε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Το ΔΝΤ θα έστελνε κάποιον στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών και θα του έλεγε τι πρέπει να κάνει. Εγώ δεν πάω τόσο μακριά. Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει το πρόγραμμά της, το οποίο καλείται να εφαρμόσει, αλλά πιστεύω ότι είναι σημαντικό να υπάρχει ένας εντεταλμένος της ΕΕ στη ελληνική κυβέρνηση, με τον οποίο ο υπουργός θα μπορεί να συζητά τα προβλήματα που ενδεχομένως προκύπτουν στη διαδικασία εφαρμογής των μέτρων. Αυτός θα προσφέρει τις συμβουλές του στην ελληνική κυβέρνηση και θα λειτουργεί ως αλεξικέραυνο στις αντιδράσεις».

  Τι θα γίνουμε Σουηδία; Γίναμε ήδη!!!


  Συγχαρητήρια στον φανταστικό Πρωθυπουργό μας, κύριο Παπανδρέου...
   
  Aπό:  vasper


  Να μην ξεχνιόμαστε, υπάρχουν και άλλα θέματα....

  Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  «Σήμερα το πρωί, στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στη Βουλή, μετέβη ο Υπουργός Εσωτερικών, ο κ. Γ. Ραγκούσης. Η συνάντηση έγινε μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε από τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, στην προχθεσινή του συνάντηση, να τον επισκεφθεί ο κ. Ραγκούσης.
  Το σκεπτικό του κ. Σαμαρά είναι ξεκάθαρο και το επανέλαβε και στον Πρωθυπουργό της χώρας. Του είπε, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ότι «ναι, μεν είναι μείζον θέμα το οικονομικό, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, αλλά -κοντά σε αυτό- υπάρχουν και άλλα θέματα, εξίσου μεγάλης σημασίας, που ενδιαφέρουν συνολικά την κοινή γνώμη και τον Ελληνικό λαό, με πρώτο το θέμα το μεταναστευτικό και αμέσως μετά τον “Καλλικράτη” και το εκλογικό σύστημα».
  Κατά σύμπτωση και τα τρία αυτά θέματα τα διαχειρίζεται πολιτικά το υπουργείο Εσωτερικών. Εξ ου και το αίτημα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να έχει ο ίδιος λεπτομερέστερη και πιο συστηματική ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό, τον κ. Ραγκούση, για τα θέματα αυτά, με πρώτο το θέμα της μετανάστευσης.
  Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να επιμένει ότι οι ρυθμίσεις, που προωθεί η κυβέρνηση- αυτές που ξέρουμε καταρχήν, δεν έχουμε δει το τελικό νομοσχέδιο- για τα θέματα μετανάστευσης, καθιερώνουν το χαλαρότερο κατώφλι σε ολόκληρη την Ευρώπη.
  Θέση, λοιπόν, της Νέας Δημοκρατίας, θέση του Αντώνη Σαμαρά είναι ότι θα πρέπει οι προϋποθέσεις να γίνουν σοβαρότερες και αυστηρότερες. Να εφαρμόσουμε, δηλαδή, και στην Ελλάδα, την ευρωπαϊκή νομοθεσία και την ευρωπαϊκή εμπειρία. Να ακολουθήσουμε το δρόμο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που αντιμετώπισαν, πριν από εμάς, με σωστό τρόπο, το ίδιο πρόβλημα».

  ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

  …”Ζητατε συναινεση για την οικονομια, αλλα παραλληλα επιχειρειτε να διχασετε την κοινωνια με απαραδεκτες μεθοδευσεις οπως το θεμα της ιθαγενειας” Σε αυτους τους τονους θα κινηθει ο Αντωνης Σαμαρας, απαντωντας σε οσους του καταλογιζουν συναινεση χωρις ορους με το ΠΑΣΟΚ.
  Ο Σαμαρας θα ξεκαθαρισει οτι δεν θα ανεχτει μεθοδευσεις εις βαρος της χωρας και της κοινωνιας “στην σκια” της οικονιμικης κρισης.

  Από: olympia.gr

  Ξυπνήστε γιατί χανόμαστε........


  Ακολουθεί απόσπασμα της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών , από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

  ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗΣ: Τα όσα εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός, δεν θα μπορούσε να τα πει προεκλογικά, ή έστω μια ή δύο ημέρες μετά από τις εκλογές, αφού είχατε στα χέρια σας ακριβώς την κατάσταση της οικονομίας από τους αρμόδιους φορείς. Γιατί τα λέτε τώρα δηλαδή;
  ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς, όπως είναι γνωστό, ως κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παραλάβαμε μια οικονομία στην κατάσταση αυτή που γνωρίζουμε σήμερα. Ένα κράτος με τις χρόνιες παθογένειες και αγκυλώσεις. Αλλά και ένα κράτος έτσι όπως πραγματικά το κατάντησε η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πελατειακό, κομματικό, αντιπαραγωγικό, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε εύκολα να προσδιορίσουμε τους στόχους τους οποίους θα έπρεπε να βάλουμε μπροστά σε μια νέα κατάσταση και βεβαίως, προσπαθώντας να είμαστε και συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Δεσμεύσεις οι οποίες έχουν άμεση σχέση με τις αξίες μας, με την ιδεολογία μας και με την πολιτική μας. Μέρα με την ημέρα, ανακαλύπταμε και ανακαλύπτουμε ότι λόγω της παθογένειας αυτής που μας κληροδότησε η Νέα Δημοκρατία, γίναμε και γινόμαστε εύκολος στόχος, ως αδύναμος κρίκος της διεθνούς κερδοσκοπίας. Συνεπώς, πέρα από το Πρόγραμμα Σταθερότητας που είναι το βασικό θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζουμε την ανάταξη της οικονομίας μας, ..... από εκεί και πέρα, αν χρειαζόταν, να πάρουμε συμπληρωματικά μέτρα. Και αυτή την τακτική εφαρμόζουμε. Αυτό κάναμε.
   
  ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Άρα, δεν είχατε διαβλέψει αυτόν τον κίνδυνο και αφήσατε τη χώρα να αντιμετωπίσει αυτό το κερδοσκοπικό παιχνίδι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

  ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Επαναλαμβάνω ότι το κερδοσκοπικό παιχνίδι οφείλεται στο ότι βρισκόμαστε ως αδύναμος κρίκος στη γνωστή αλυσίδα. Από εκεί και πέρα, όλα αυτά που κάνουμε ημέρα με την ημέρα είναι για να προστατεύσουμε όσο μπορούμε τη χώρα μας και τους Έλληνες πολίτες.

  Αλμούνια: "Σκληρή αλλά επιβεβλημένη" η ευρω-κηδεμονία

  "Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα και με ολοκληρωμένο τρόπο τα μέσα δημοσιονομικής και οικονομικής επιτήρησης που προβλέπονται από τη Συνθήκη (της Λισαβόνας) προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του Προγράμματος Σταθερότητας" της Ελλάδας που ενέκρινε  η Κομισιόν, είπε - μεταξύ άλλων - χθες Τετάρτη (3/2) ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια.

     
  Κοινοτικοί παρατηρητές στις Βρυξέλλες σχολιάζοντας  τις αποφάσεις της Επιτροπής για την δημοσιονομική εξυγίανση της Ελλάδας μέσω μιας άνευ προηγουμένου στην κοινοτική ιστορία, σκληρής και στενής επιτήρησης, τις χαρακτήρισαν ως "οιονεί κηδεμονία" της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

   Ο κ. Αλμούνια παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα "πολύ σκληρό" σχέδιο το οποίο όμως το θεωρεί ο ίδιος "επιβεβλημένο". Και τούτο διότι "ορισμένα από τα μέτρα είναι δύσκολο να ληφθούν από πολιτικής πλευράς ενώ άλλα από αυτά είναι από τη φύση τους πολύπλοκα" με αποτέλεσμα να υπάρχει "μια κάποια ανησυχία" ως προς τη δυνατότητα πλήρους εφαρμογής του Προγράμματος στη πράξη.

  Σε δημοσιογραφική ερώτηση για το ρόλο των αγορών στην οικονομική κρίση με επίκεντρο την Ελλάδα ο κ. Αλμούνια αναφέρθηκε στις πιέσεις από τις αγορές "οι οποίες δε μπορούν ν αγνοηθούν". Με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ο ίδιος εμφανίσθηκε κατηγορηματικός ότι "δεν πρόκειται να παραστεί ανάγκη προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ", εξηγώντας ότι "η ΟΝΕ και η ευρωζώνη παρέχουν τα αναγκαία εργαλεία για να αντιμετωπισθούν προβλήματα όπως αυτά που εμφανίζει η Ελλάδα". 

  Από: ΝewsΤime

  Τρία ελληνικά μουσεία "κλέβουν" τη δόξα του... Μαντάμ Τισό

   

  Διδάσκουν την ελληνική Ιστορία και Λαογραφία, επικεντρώνοντας την προσοχή τους όχι μόνο στους διάσημους, αλλά και στους αφανείς πρωταγωνιστές της. Τρεις δημιουργοί αξιοποίησαν ένα εύκαμπτο και εύπλαστο υλικό, το κερί, ως καλλιτεχνικό μέσο απόδοσης ιστορικών μορφών και στη συνέχεια στέγασαν τα έργα τέχνης τους σε ισάριθμα μουσεία- "κοσμήματα" στην ελληνική περιφέρεια.
  Το Μπιζάνι Ιωαννίνων, τα Ζωνιανά Κρήτης και το Μαυροχώρι Καστοριάς αποτελούν τους τόπους "καταγωγής" των τριών μουσείων, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το φημισμένο "Μαντάμ Τισό".
  Γνωστότερο όλων είναι το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη, στο Μπιζάνι Ιωαννίνων. Το μουσείο λειτουργεί από το 1995 σ' ένα κτήριο, που θυμίζει ηπειρώτικο αρχοντικό. Στις αίθουσές του στεγάζονται 150 κέρινα ομοιώματα, οργανωμένα σε 36 συνθέσεις.
  Οι μορφές που παρουσιάζονται σχετίζονται με την Επανάσταση του 1821 και την περίοδο πριν από αυτήν. Το Κρυφό Σχολειό, οι Δάσκαλοι του Γένους, η Φιλική Εταιρεία, οι Κλέφτες και οι Αρματολοί, ο Ρήγας Βελεστινλής και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είναι μερικά μόνο από τα θέματα που σμίλεψε ο Παύλος Βρέλλης.
  Τα εκθέματα συμπληρώνονται από αφιερώματα στην αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο, τον Μακεδονικό Αγώνα και το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

  H Ελλάδα πάει "Bollywood"...


  Στην Ινδία θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Κορυφής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

  Αύριο, θα μιλήσει στη Διάσκεψη για τις προοπτικές της Αειφόρου Ανάπτυξης. Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα έχει διμερείς συναντήσεις.

  Σχόλιο:
  Α ρε "Bollywood" γίναμε...
  Η Ελλάδα πάει "Bollywood".
  Όλα τα είχαμε η Ινδία μας έλειπε και μάλιστα θα δώσουμε τα φώτα μας στους Ινδούς και οχι μόνο, για τη Βιώσιμη και Αειφόρο ανάπτυξη...
  Το ερώτημα είναι, αφου τα γνωρίζει τόσο καλά ο Κος Πρωθυπουργός τα θέματα της ανάπτυξης γιατί δεν τα εφαρμόζει και εδώ στην Ελλάδα;;

  H ατζέντα της 4 Φεβ.10


  • Επίσκεψη Παπανδρέου στην Ινδία
  • Η Υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, θα επισκεφτεί τη ΓΓ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή για να συζητήσουν για το ΠΕΠ (10:00:00, Θεσσαλονίκη)
  • AGROTICA: Ημερίδα ΠΑΣΕΓΕΣ, με θέμα,«Το μέλλον της γεωργίας: Προοπτικές και προκλήσεις για τους νέους αγρότες», στο συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (Αιθ. C) (10:30:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)
  • Συνεδρίαση ΔΣ της ΕΝΑΕ (11:00:00, Αθήνα/ξενοδοχείο Divani Caravel)
  • AGROTICA:Συνέντευξη Τύπου της ΓΕΣΑΣΕ για τις αγροτικές εξελίξεις και τα προβλήματα των αγροτών, στο συνεδριακό κέντρο "Ν. Γερμανός" (11:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)
  • AGROTICA: Συνέντευξη Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στο Συνεδριακό Κέντρο "Ι. Βελλίδης" (αιθ. 6) (11:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)
  • Συνέντευξη Τύπου Α. Παπαρήγα με θέμα «Η πάλη του ΚΚΕ για την οργάνωση των λαϊκών αγώνων μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ, του κεφαλαίου και των αστικών κομμάτων» (11:00:00, Αθήνα/Πανεπιστημίου & Θεμιστοκλέους 2)
  • Παρουσίαση του βιβλίου του Μακάριου Δρουσιώτη "Δύο απόπειρες και μία δολοφονία - Η Χούντα και η Κύπρος, 1967-1970" (13:00:00, Αθήνα/"Public"- Πλ. Συντάγματος)  Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

  Ορίσθηκε η "πως τη λένε" Επιτροπή "των φίλων"....

  Είχαμε γράψει για την περίφημη επιτροπή για τον Εκσυγχρονισμό  της Λειτουργίας της Κυβέρνησης, στo άρθρo μας Πρώτα ο Πολίτης με υψηλού κύρους γνωμοδοτική επιτροπή !!

  Σήμερα όμως και με απόφαση του πρωθυπουργού συγκροτήθηκε η περίφημη επιτροπή

  Απόφαση Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου

  O  Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, αναλαμβάνει τον συντονισμό της  Επιτροπής για τον Εκσυγχρονισμό  της Λειτουργίας της Κυβέρνησης, η οποία θα επικουρείται από τους ακόλουθους διεθνείς εμπειρογνώμονες:
  • Kevin Featherstone, Καθηγητής  Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών  στην Έδρα Ελευθέριος Βενιζέλος και Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE
  • Richard Parker, Λέκτορας Δημόσιας Πολιτικής, Σχόλη Διακυβέρνησης, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ
  • Roger Wilkins, Γενικός Γραμματέας της Γενικής Εισαγγελίας της Κυβέρνησης της Αυστραλίας, Ειδικός Σύμβουλος του Αυστραλού Πρωθυπουργού, Kevin Rudd.
  • Leif Pagrotsky, Βουλευτής, πρώην Υπουργός Βιομηχανίας & Εμπορίου, Σουηδία.
  • Jeoff Mulgan, τ. Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Γραφείου Πρωθυπουργού, Ηνωμένο Βασίλειο.
  Οι προτάσεις  που θα επεξεργαστεί η Επιτροπή θα αφορούν:
  1. στη δομική  αναμόρφωση των υπηρεσιών του Γραφείου του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης,2. στην αλλαγή  του νομοθετικού πλαισίου για  τη λειτουργία της Κυβέρνησης,
  3. στην αλλαγή  της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, και παράλληλα την εμπέδωση της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης,
  4. στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των κυβερνητικών οργάνων,
  5. στην εισαγωγή ενός μεταβατικού μοντέλου στη διαδοχή των Κυβερνήσεων,
  6. στην κατάρτιση κώδικα δεοντολογίας Υπουργικού Συμβουλίου,
  7. στην αλλαγή κανονισμού του Υπουργικού Συμβουλίου,
  8. στην αξιολόγηση και θεσμοθέτηση των διαδικασιών επιλογής στελεχών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης.

  Όπως βλέπετε και στην εικόνα οι  Richard Parker και Leif Pagrotsky, είχαν συμμετάσχει στο "12 συνέδριο Σύμης" (Ιδρυμα Α. Παπανδρέου) που έγινε στη Σκιάθο τον Ιουλ.09. ( symisymposium ).
  Ο δε Leif Pagrotsky μέχρι και στην Αργυρούπολη ήρθρε σε συνέδριο του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου (ΙΑΠ). http://pasokargyroupolis.blogspot.com/2010/01/8.html

  Ο Kevin Featherstone, γνωστός "φίλος" του πρωθυπουργού με σειρά "διαφημιστικών" σχολίων σε άρθρα, για το ΠΑΣΟΚ και τον φίλο του:
  http://www.cnn.com/2009/WORLD/europe/10/04/greece.elections/index.html 
  http://www.digitaljournal.com/article/280059
  Όσο για  τον Geoff Mulgan στο σύνδεσμο που ακολουθεί εκθειάζει και αυτός με την σειρά, τον "φίλο" πρωθυπουργό.
  http://www.op-portugal.org/downloads/everydaydemocracy.pdf

  Ο Koς Πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει ότι “θα συσταθεί υψηλού κύρους γνωμοδοτική επιτροπή για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργία της κυβέρνησης και των θεσμικών οργάνων με στόχο πάντα την αρχή “πρώτα ο πολίτης”.
  Τι ΘΑ είναι αυτή η υψηλού κύρους γνωμοδοτική επιτροπή;
  Τι καθήκοντα θα έχουν αυτοί οι “τύποι”, τι δικαιοδοσία, σε ποιόν θα λογοδοτούν;
  Πως είναι δυνατόν μια εξωκοινοβουλευτική επιτροπή να κατευθύνει και στην ουσία να υποδεικνύει το τον τρόπο ενάσκησης του κυβερνητικού έργου;

  Δεν υπάρχει υπουργικό συμβούλιο, δεν υπάρχουν σύμβουλοι του Πρωθυπουργού;
  Δεν υπάρχουν Έλληνες επιστήμονες?
  Είναι δυνατόν σε περιόδους λιτότητας και σφιχτής οικονομικής πολιτικής, να μιλάμε σχεδόν κάθε μέρα για σύσταση και συγκρότηση “απίθανων” επιτροπών;


  Θα μας κάτσουν στο σβέρκο !!

  Διαβάστε απόσπασμα άρθρου του CNBC "EU Embraces Greece with Tough Love". (Η Ε.Ε αγκαλιάζει την Ελλάδα με σκληρή αγάπη)


   "This is the first time that we established so intense and almost permanently system of monitoring, but this is needed given the situation," said Almunia. "Every time that the measures announced were not adopted or there were some slippages, we’ll request the Greek government to adopt new additional measures”.
  The Commission also announced that soon it will present a formal request to the finance minister to have its statistics agency, the Eurostat, gaining audit powers.
  When that happens, the Eurostat will be able to open a temporary office in Greece and audit the government numbers monthly.

  Ο Αλμούνια λέει ότι η Ε.Ε θα καθιερώσει σύστημα παρακολούθησης, που θα ελέγχεί, διορθώνει και ζητάει επιβολή νέων μέτρων.
  Για να γίνει αυτό θα ζητηθεί απο την Ελλάδα η λειτουργία παραρτήματος της Eurostat στην Αθήνα, που θα ελέγχει σε μηνιαία βάση τα οικονομικά νούμερα-στοιχεία της κυβέρνησης.

  Μια χαρά τα καταφέρανε, γίναμε "ρόμπα", τα spread τα κάνανε μαντάρα, 4 μήνες σχεδόν και δεν κάνουν τίποτα απολύτως.
   Λόγια, ΘΑ, ΘΑ, μπλα μπλα, "εμπροσθοβαρείς" αποφάσεις, μη λήψη μέτρων και συνεχείς-ατελείωτες διαβουλεύσεις.
  Ας Φάμε τώρα την Eurostat στο κεφάλι ή καλύτερα στο σβέρκο, για να δούμε "τι εστί βερίκοκο" !!!

  Σκληρή αντιπολίτευση εκ των έσω

  Μία μέρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού και τα νέα μέτρα που ο ίδιος ανακοίνωσε και ήδη … άρχισαν τα όργανα. Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τις οποίες σας είχε προϊδεάσει το www.newstime.grΓιώργου Παναγιωτακόπουλου. ξεκίνησαν, με μία σκληρή δήλωση του πάλαι ποτέ συγκεντρωσιάρχη του Ανδρέα Παπανδρέου και υποψηφίου προσφάτως για τη θέση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παναγιωτακόπουλου.

   «Σήμερα είναι μία μέρα χαρμολύπης. Η χαρά μας είναι ότι επανεκλέγεται ένας έντιμος πολιτικός και επιστήθιος φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Η λύπη μας είναι ότι εφαρμόζεται η πιο σκληρή και ανελέητη νεοφιλελεύθερη πολιτική από το 1974 και μετά και μάλιστα χωρίς να φαίνεται διέξοδος στην κρίση», σημειώνει ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

  "Μενεγακιάδα": Το έπος της νεότερης Ελληνικής ιστορίας!


   
  Τηλεόραση και διαδίκτυο δεν έχουν σταματήσει να ασχολούνται με το θέμα σοκ των ημερών, το διαζύγιο της δεκαετίας κλπ.
  Κατάφεραν, έτσι, να δημιουργήσουν ένα έπος -ανάλογο της Ιλιάδας- που θα σημαδέψει τη νεότερη Ελληνική ιστορία. Στο έπος αυτό θα αναφέρονται οι επόμενες γενιές ως "Μενεγακιάδα".
  Η αντιστοίχιση σεναρίου και ρόλων με το έπος του Ομήρου είναι εμφανής.
  Ο "Πάρης" κερδίζει την καρδιά της "ωραίας Ελένης" και την κλέβει από τον "Μενέλαο" για να την κάνει βασίλισσα στην "Τροία"-Πρωινή ζώνη.
  Στο ρόλο της "ωραίας Ελένης", η ωραία Ελένη.
  Τον Βασιλιά "Μενέλαο" ενσαρκώνει ο σύζυγος.
  Στο ρόλο του Πάρη ή 3ου προσώπου (ή πρόσωπου ερωτηματικού), φήμες θέλουν τον Ακάκιο της Misko που τα τελευταία χρόνια... μονάζει στην Άνδρο.
  Το καστ κλείνουν οι πολεμιστές-δημοσιογράφοι που μάχονται στο βωμό της "έγκυρης" ενημέρωσης.

  Aπό: the news bus

  Όλα ή Τίποτα.....


  Δημοσιεύουμε απόσπασμα άρθρου της Χουριέτ με τίτλο "  Ankara, Athens set for diplomatic talks this month 

  "With a relationship rapidly improving since the October 2009 Greek elections, Turkish and Greek diplomats will hold exploratory talks in Ankara this month before staging high-level visits.
  “Diplomats from the Turkish and Greek foreign ministries will discuss everything, including upcoming high-level visits as well as the correspondence between the prime ministers,” a Greek Embassy spokesman told the Hürriyet Daily News & Economic Review."
   
  Σε καμιά περίπτωση δεν ασπαζόμαστε ούτε "πιστεύουμε", όλα τα αναγραφόμενα στο άρθρο.
  Σύμφωνα πάντα με το άρθρο, αξίζει ιδιαίτερης προσοχής το θέμα της συζήτησης των πάντων-όλων των θεμάτων: “Diplomats from the Turkish and Greek foreign ministries will discuss everything,  δήλωση που αποδίδεται στον εκπροσώπο της Ελληνικής πρεσβείας στην Χουριέτ.

  Μπορεί να μην είμαστε άριστοι γνώστες της Αγγλικής, αλλά το “Diplomats from the Turkish and Greek foreign ministries will discuss everything", δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνίας ή λάθους στην μετάφραση.
  Εμείς σε κάθε περίπτωση θέλουμε να πιστέυουμε ότι πρόκειται περί αβάσιμης και λανθασμένης-προβοκατόρικης ενέργειας.
  Πάντως το ΟΛΑ (everything) μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί όμως να μην σημαίνει και τίποτα.
  Καλό θα είναι όμως να ξέρουμε τι μας γίνεται και κυρίως τι λέμε (αν το λέμε) ιδιαίτερα όταν απέναντι μας έχουμε Τούρκους!!!!!

  Τηλεφώνημα για βόμβα στον Άγνωστο Στρατιώτη

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Άγνωστος τηλεφώνησε στην άμεση δράση στις 13:37 και προειδοποίησε ότι σε 20 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Δεν αποκλείστηκαν οι δρόμοι, ωστόσο ερευνάται η περιοχή από την Αστυνομία. Σημειώνεται ότι μεχρι τώρα έχουν σημειωθεί 8 απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβα στην Αθήνα.  

  Από: ΝewsΤime

   

  «Ναι» της Κομισιόν με δρακόντεια επιτήρηση

  Δρακόντεια μέτρα συνοδεύουν το «ναι» της Κομισιόν στο πρόγραμμα σταθερότητας

   Στις Βρυξέλλες,  υπό το βάρος του τεράστιου ελλείμματος και του χρέους που έχει συσσωρεύσει η Ελλάδα, η Κομισιόν ανακοινώνει την απόφασή της για το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης της ελληνικής κυβέρνησης επιβάλλοντας ταυτόχρονα τους αυστηρότερους κανόνες ελέγχου που έχουν επιβληθεί ποτέ σε χώρα μέλος της Ένωσης. Την αξιολόγηση και τα μέτρα θα παρουσιάσει ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια σε συνέντευξη τύπου στις 12.30 ώρα Ελλάδας.

  Aπό: DEUTSCHE WELLE

  Μπλόκα : Μπήκε στο χορό και η Ε.Ε

   

  Σύμφωνα με το Focus , ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ είχε 40λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ε.Ε Μπαρόζο, για τα μπλόκα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

  Ο Μπαρόζο ενημερώθηκε για τα προβλήματα και την δυσχερή θέση της Βουλγαρικής βιομηχανίας και μεταφοράς αγαθών.
  Μετά την επικοινωνία ο Μπαρόζο διένειμε μια διακήρυξη στις Βρυξέλλες σχετικά με την επίλυση του θέματος.

  Ο Μπαρόζο δήλωσε: 
  "Η επιτροπή είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλες τις αναγκαίες νομικές ευκαιρίες-δυνατότητες, για την διασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης των εμπορευμάτων"
  (” He has also noted the European Commission is ready “to use all necessary law opportunities to secure the guaranteed free movement of goods.”)
  Επίσης εξέφρασε την ευχή του για αποφυγή των μακροχρόνιων νομικών διαδικασιών (σαν ποινή).


  Σχόλιο:
  Όταν δεν παίρνουμε εμείς μέτρα ή δεν μπορούμε να λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας, το κάνουν άλλοι για εμάς.
  Είναι μια εκδοχή.........

  Ρόδι, ο καρπός τον Ολύμπιων θεών


  "Όσες ρώγες έχει το ρόδι τόσες λίρες να έχει η τσέπη μας όλη τη χρονιά", εύχεται την Πρωτοχρονιά ο νοικοκύρης κάθε σπιτιού και φαίνεται πως την παραδοσιακή αυτή ευχή αποφάσισαν να κάνουν πράξη οι Έλληνες παραγωγοί- όσοι τουλάχιστον έλαβαν τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψουν παραδοσιακές καλλιέργειες και να στραφούν σε νέες, πιο προσοδοφόρες και γούρικες, αφού η ροδιά θεωρείται σύμβολο καλοτυχίας και αφθονίας. Στην Ελλάδα, η καλλιέργεια ροδιάς βρίσκεται σε "νηπιακό" στάδιο και η καλλιεργούμενη έκταση δεν υπερβαίνει συνολικά τα 20.000 στρέμματα, αλλά στα επόμενα χρόνια αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παραγωγοί.
  Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των στοιχείων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η παραγωγή ροδιού το 2007 έφθανε στη χώρα μας τα 4.000 στρέμματα, όταν το 2005 ήταν κάτι λιγότερο από 1.000 στρέμματα και το 1994 μόλις 500.
  Το σύνολο της παγκόσμιας παραγωγής είναι περίπου 2.250.000 τόνοι, με τα "ηνία" να κρατά η Ινδία (1.200.000 τόνους) και να ακολουθούν το Ιράν (650.000 τόνους) και οι ΗΠΑ (100.000 τόνους), όπως προκύπτει από στοιχεία του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ).

  Η ατζέντα της 3 Φεβ.10


  • Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής με μοναδικό αντικείμενο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (10:30:00, Αθήνα/Βουλή)
  • Συνέντευξη Τύπου επβ ευκαιρία του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΝΑΕ (12:00:00, Αθήνα/ξενοδοχείο Divani Caravel)
  • Συνέντευξη Τύπου για την παράσταση "Η Ισαβέλλα, τρεις καραβέλες και ένας παραμυθάς", του Ντάριο Φο, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών )
  • Ανακοίνωση του αποτελέσματος της προεδρικής εκλογής στον Κάρολο Παπούλια από το Προεδρείο της Βουλής (12:00:00, Προεδρικό Μέγαρο)
  • Συνέντευξη Τύπου για την προβολή της ταινίας «Το ταξίδι» με την Ολυμπία Δουκάκη (12:30:00, Αθήνα/Βιβλ. Ιανός - Σταδίου)
  • Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της όπερας δωματίου του Γιώργου Κουρουπού "Η σκηνή των θαυμάτων" (13:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μουσικής)
  • Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο (14:30:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου)
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων (17:00:00, Θεσσαλονίκη/Πύλη Εμπορίου -ΔΕΘ)
  • Εκδήλωση ενημέρωσης και δράσης "Κλίμα & Πόλη: τοπικές λύσεις και προτάσεις", στην ΕΔΟΘ (4ος όροφος) (17:30:00, Θεσσαλονίκη)
  • Εκδήλωση με θέμα "Η αξία της συγκέντρωσης, διαφύλαξης, αξιοποίησης και προβολής των ιστορικών αρχείων του Εργατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος" (18:30:00, Θεσσαλονίκη/ΕΚΘ)
  • Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, Επίτιμο Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, θα μιλήσει με θέμα «Ο ρόλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας εις την αντιμετώπισιν της παγκοσμίου οικολογικής κρίσεως» (19:00:00, Αθήνα/Ακαδημία)
  • Εγκαίνια της AGROTICA από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ (19:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)  "Κάτι ψήνεται"...

  Καθόμαστε οικογενειακά και βλέπουμε στον Alpha το "Κάτι ψήνεται". Τι να κάνω; Αρέσει στα παιδιά μου, εγώ θέλω να ξεκλέβω όσο γίνεται περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου, κάθομαι και το βλέπω κι εγώ...
  Ξαφνικά, το πρόγραμμα διακόπτεται και εμφανίζεται ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου να απευθύνεται στον λαό με διάγγελμα.
  Ο διάλογος που σας μεταφέρω είναι πραγματικός κι έγινε μεταξύ της αφεντιάς μου και του γιού μου:

  -Μπαμπά, ποιός είναι αυτός ο κύριος;

  -Σώπα παιδί μου, είναι ο Πρωθυπουργός, κάτσε ν' ακούσουμε τι θα μας πει...

  -Αυτός ο κύριος μαγείρεψε απόψε;

  -Όχι παιδί μου,
  αυτός απλώς σερβίρει, άλλοι μαγείρεψαν...
  -Γιατί μπαμπά μόνο μιλάει και δεν δείχνει τι φαγητά θα φάνε;

  -Τέρμα το φαγητό παιδί μου, αυτό λέει ο κύριος, αρκετά φάγαμε, από δω και μπρος μόνο θα ακούμε...

  -Αργεί μπαμπά ο κύριος; Βαρέθηκα να τον ακούω...

  -Όχι παιδί μου δεν αργεί, μόνο το ορεκτικό σερβίρει, το κυρίως πιάτο θα μας το φέρει αργότερα...


  Σωστός ο δικός μας..

  Είναι ένα τσούρμο ναυτικοί μέσα σ' ένα εμπορικό πλοίο που κάνει υπερατλαντικά και ανάμεσά τους ταξιδεύει και μια γυναίκα, σκέτος πειρασμός! Περνάει μια μέρα... περνούν δυο μέρες... περνούν δυο εβδομάδες... Μόλις πέρασε ένας μήνας και πλέον κανείς τους δεν την πάλευε, ο καπετάνιος συγκαλεί σε σύσκεψη όλο τον αντρικό πληθυσμό του πλοίου.

  ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ:
  Λοιπόν κύριοι... Οι καιροί είναι δύσκολοι και καθώς έχει περάσει τόσος καιρός εδώ μέσα, θέλω να σας ανακοινώσω ότι μιας και είμαι ο παλαιότερος και ο ανώτερος από όλους σας, αποφάσισα να ξεκινήσω εγώ να φλερτάρω την κυρία του πλοίου μας.

  ΓΑΛΛΟΣ:
  Συγνώμη κύριοι! Καθώς είμαι ο Γάλλος, θέλοντας να τιμήσω την καταγωγή μου, αφού όλοι ξέρετε ότι εμείς οι Γάλλοι είμαστε οι πιο ρομαντικοί εραστές, πρέπει να σας πω ότι εγώ είμαι αυτός που πρέπει να φλερτάρω την κυρία.

  ΑΓΓΛΟΣ:
  Με συγχωρείτε πολύ συνάδελφοι! Πρέπει όλοι να λάβετε υπ' όψιν σας ότι εμείς οι Βρετανοί είμαστε κατά παράδοση αριστοκράτες, με καλούς τρόπους! Θέλοντας λοιπόν να τιμήσω την καταγωγή μου, οφείλω να σας ανακοινώσω ότι εγώ είμαι αυτός που πρέπει να φλερτάρω την κυρία!

  ΙΣΠΑΝΟΣ:
  Αγαπητοί κύριοι, λυπάμαι που θα χαλάσω τα σχέδιά σας, αλλά όλοι ξέρετε ότι οι καλύτεροι εραστές είμαστε εμείς, οι Μεσογειακοί λαοί και ακόμη περισσότερο εμείς οι Ισπανοί! Συνεπώς, πρέπει όλοι σας να υποχωρήσετε και να δεχθείτε πως ο μόνος που πρέπει να φλερτάρει την κυρία είμαι εγώ!

  Ενώ, λοιπόν, επικρατεί η σχετική βαβούρα και ο κάθε στερημένος λέει το μακρύ του και το κοντό του σχετικά με το ποιος πρέπει να φλερτάρει την κυρία, ο καπετάνιος διαπιστώνει πως ο Έλληνας έχει κάτσει σε μια γωνία σιωπηλός, παίζοντας με το κομπολόι του, χωρίς να δίνει καμία σημασία σε όσα λέγονται. Ξαφνικά, λοιπόν, αποφασίζει ο captain να διακόψει τη συζήτηση και να απευθυνθεί στον Έλληνα... 
  ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ: Εσύ Δημήτρη; Τι θα γίνει;; Δεν επιθυμείς να φλερτάρεις την κυρία;;;

  ΈΛΛΗΝΑΣ:
  Τι να σας πω ρε παιδιά... Εγώ, ένα μήνα περίπου την πηδάω! Αλλά, αν θέλετε, τη φλερτάρω κιόλας!!!

  Αρχάριος Ποδηλάτης με έμπνευση.....

  Ξεκίνησα ποδήλατο ως νέο hobby σας στέλνω το πρώτο μου video !!! ΑΡΧΑΡΙΟΣ.

  Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

  Για τα "Spread" ποιος φταίει;  Κοιτάξτε που ήταν η τιμή των "Spread", τον Οκτώβριο στις 120 μονάδες.
  Κοιτάξτε παράλληλα και την κατάσταση σε άλλες χώρες.
  Που εκτοξεύτηκε ;
  Σήμερα έφτασε τις 350 μονάδες !!!!
  Ποιός ευθύνεται γι αυτό, ποιός διαχειρίζεται τα οικονομικά της χώρας;
  Μήπως οι ξένες "σκοτεινές" δυνάμεις και οι κερδοσκόποι που μας απειλούν και μας "επιτίθενται";
  ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ;

  75% των Αλβανών θέλουν "Μεγάλη Αλβανία"

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της σέρβικης καθημερινής εφημερίδας "Glas Javnosti" που εκδίδεται στο Βελιγράδι, το 70% των Αλβανών υποστηρίζουν την ιδέα της μεγάλης Αλβανίας. Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων το 74,2% των Κοσσοβάρων και το 70,5% των Αλβανών τάσσονται υπέρ της δημιουργίας της "Μεγάλης Αλβανίας". Εντύπωση προκαλεί το ποσοστό όσων πιστεύουν πως η δημιουργία της "Μεγάλης Αλβανίας" θα γίνει πραγματικότητα στο κοντινό μέλλον.
  Συγκεκριμένα το 43,3% των Κοσοβάρων και το 39,5% των Αλβανών θεωρούν πως σε δέκα χρόνια θα έχει δημιουργηθεί η "Μεγάλη Αλβανία". Η ιδέα της "Μεγάλης Αλβανίας" έχει πολλούς υποστηρικτές στην Αλβανία και σημαντική έκφραση στην πολιτική σκηνή της χώρας. Οι θιασώτες της ιδέας, πιστεύουν στην ένωση όλων των περιοχών των Βαλκανίων που "ανήκουν" στο αλβανικό έθνος, σε ένα κράτος. Στις περιοχές αυτές συμπεριλαμβάνονται το προσφάτως ανεξαρτητοποιημένο Κόσοβο, περιοχές του κράτους των Σκοπίων, του Μαυροβουνίου και βέβαια της Ελλάδος.

  Aπό: nenanews