Οι Εξεταστικές ξεπλένουν ή διασύρουν τα κόμματα;

Ενώ ξεκινούν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η διαδικασία θα αναλωθεί σε επικοινωνιακές και κομματικές σκοπιμότητες. 

Ειδικά για την υπόθεση του Βατοπεδίου, πολλοί αμφισβητούν τη χρησιμότητα της εξεταστικής, καθώς το ζήτημα έχει ήδη διερευνηθεί. Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, η Νέα Δημοκρατία δέχτηκε να συμμετέχει στην έρευνα για να μην κατηγορηθεί ότι την αποφεύγει, ενώ το ΠΑΣΟΚ, θέλει να φανούν οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Αναφορικά με το σκάνδαλο Siemens, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επικεντρώσει τις έρευνες στην περίοδο μετά το 2004, ενώ η Νέα Δημοκρατία στη διάρκεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και την παραγγελία του C4I. 

Ο Κώστας Ιορδανίδης γράφει στην Καθημερινή ότι επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ είναι να στρέψει αλλού την προσοχή της κοινής γνώμης για να καλύψει την αμηχανία της κυβέρνησης απέναντι στα επίκαιρα ζητήματα. Κρίνει επίσης ότι το επιχείρημα ότι οι νέες ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων θα μπορέσουν να απαλλαγούν από κομματικούς εχθρούς δεν ευσταθεί, καθώς είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος να απειληθεί η συνοχή τους. 

Σε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, αναφέρεται ότι το τότε κορυφαίο στέλεχος της Siemens Hellas, Ηλίας Γεωργίου, είχε στείλει επιστολή, μετά τις εκλογές του 1996, στη μητρική εταιρεία στη Γερμανία, στην οποία ανέφερε ότι η νίκη του ΠΑΣΟΚ είναι ευνοϊκή για τα συμφέροντα της εταιρείας.

Aπό: ΝewsΤime

 

Σχόλια