Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν σήμερα το πλοίο Rachel Corrie

Κατέλαβαν το Rachel Corrie
   Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν σήμερα το πλοίο Rachel Corrie, που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και κατευθυνόταν στη Λωρίδα της Γάζας, και εξασφάλισαν τον έλεγχο του πλοίου χωρίς βία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια στρατιωτική εκπρόσωπος.
   "Οι δυνάμεις μας επιβιβάστηκαν στο σκάφος, και πήραν τον έλεγχο χωρίς καμία αντίσταση από το πλήρωμα και τους επιβάτες. Όλα έγιναν χωρίς βία", πρόσθεσε η εκπρόσωπος.
   Η επέμβαση στο πλοίο έγινε σε διεθνή ύδατα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
   Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, το Rachel Corrie, που είχε ναυλωθεί από μια ιρλανδική οργάνωση, δεν απάντησε στα μηνύματα μέσω ασυρμάτου για να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί στο ισραηλινό λιμάνι του Ασντοντ, και θέλησε να φτάσει στη Γάζα, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις.
   Οι ισραηλινές αρχές είχαν επανειλημμένως δηλώσει την πρόθεσή τους να απαγορεύσουν την πρόσβαση στο λιμάνι της Γάζας του εν λόγω φορτίου.
   Το Rachel Corrie που μεταφέρει 15 άτομα, υπηκόους της Ιρλανδίας και της Μαλαισίας, καθώς και χίλιους τόνους βοήθειας, επρόκειτο αρχικά να αποτελέσει μέρος του διεθνούς ανθρωπιστικού στολίσκου που ακινητοποιήθηκε και κατελήφθη την Δευτέρα από τους Ισραηλινούς.
   Το πλοίο έχει πάρει το όνομά του από την Αμερικανίδα ακτιβίστρια η οποία σκοτώθηκε από μπουλντόζα του Ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας το 2003.
   Πυροβολήθηκαν 30 φορές

Πανελλαδικές 2010: αναμένεται πτώση βάσεων στις περισσότερες σχολέςΤα χαρακτηριστικά των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ότι θα εισαχθεί ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων της τελευταίας πενταετίας και θα υπάρξει πτώση των βάσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Επίσης, χάσμα περίπου 15,000 μορίων θα προκληθεί ανάμεσα στις βάσεις της πρώτης και της τελευταίας σχολής και θα καταγραφεί αύξηση των υποψηφίων που επιλέγουν σχολές, οι οποίες βρίσκονται κοντά στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.
Καθώς προχωρεί η διόρθωση των γραπτών στα βαθμολογικά κέντρα της χώρας, αρχίζουν να διαγράφονται οι πρώτες τάσεις στις επιδόσεις των υποψηφίων, οι οποίες δείχνουν ότι φέτος θα είναι έντονος ο ανταγωνισμός, για μια θέση στις περιζήτητες και υψηλόβαθμες σχολές.
Μεγάλο χάσμα μορίων, θα προκληθεί ανάμεσα στις βάσεις εισαγωγής στα τμήματα

Θα φύγει νύχτα (και) ο Γιώργος Παπανδρέου;

Γράφει ο Χρήστος Μαγγούτας

Ο προηγούμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Κώστας Καραμανλής, έφυγε νύχτα. Είχε διαβεβαιώσει το λαό ότι θα ήταν άτεγκτος με τη διαφάνεια και θα έβγαζε στη φόρα όλα τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ (Χρηματιστήριο, Κτηματολόγιο, Ολυμπιακά έργα, Ομόλογα, μίζες κλπ), -- ουσιαστικά θα δημιουργούσε τη Νέα Ελλάδα. Δεν έβγαλε ούτε ένα σκάνδαλο στη φόρα, δεν έστειλε κανένα στη φυλακή, δε μπήκε ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο ταμείο από τα δις που χάθηκαν. Απλά η διακυβέρνησή του πρόσθεσε αρκετά ακόμα σκάνδαλα στα όσα κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ. Και όταν συνειδητοποίησε την κατάσταση, προτίμησε να φύγει νύχτα, ήτοι όταν ήταν απόλυτα σίγουρος ότι θα έχανε τις εκλογές και θα φόρτωνε τις ευθύνες του στο αφελές ΠΑΣΟΚ που ήθελε να περηφανεύεται ότι εκλέγει την τρίτη γενιά της δυναστείας Παπανδρέου.
Τώρα λοιπόν έχουμε πάλι έναν Παπανδρέου και αναρωτιόμαστε αν θα φύγει κι αυτός νύχτα (φορτώνοντας τη εξουσία στην πάναγνη πλέον, πλην αφελή, Ν.Δ. του κ. Σαμαρά) για να συνεχιστεί η τρίτη πράξη της νεοελληνικής τραγωδίας ή αν θα γίνει ήρωας στην πιο κρίσιμη εποχή της νεότερης Ελλάδας.
Έχουμε στοιχεία αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα φύγει νύχτα; Όχι πολλά ομολογουμένως αλλά αρκετά για να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα. Αν διαψευστούμε, θα είμαστε πανευτυχείς.
Ο Γιώργος εκλέχτηκε από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» σε βάρος του Βενιζέλου που δεν είχε ικανές διασυνδέσεις με τον κομματικό μηχανισμό.
Το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» έχει τις ρίζες του σε στελέχη με δεκάδες σκάνδαλα από το 1981 ως τώρα, αλλά κανένας δεν τιμωρήθηκε, μια και το ίδιο το κόμμα τα κάλυπτε επιμελώς.

Η κυβέρνηση δεν αντέχει το Ασφαλιστικό

Έχουμε γράψει επανειλημμένως και επιμένουμε  ότι το Ασφαλιστικό, ταχύτερα και περισσότερο από κάθε άλλο πρόβλημα, ακόμη και από την ενδεχόμενη πτώχευση, θα αποτελέσει καταλύτη ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.
Αυτά που ζητά το ΔΝΤ και που σιωπηρά αποδέχθηκαν στην κυβέρνηση και τώρα κάνουν τις «μωρές παρθένες», δεν μπορούν να περάσουν από την κοινωνία. Γι’ αυτό και θα υπάρξουν κοινωνικές αναταραχές οι οποίες θα οδηγήσουν σε εκλογές.
Η αδυναμία της κυβέρνησης να αντέξει την κοινωνική κατακραυγή θα την οδηγήσει στις κάλπες. Το αν είναι σωστό ή όχι, αν θα αποτελειώσει την χώρα ή όχι, είναι θέμα για συζήτηση, αλλά σε άλλη χρονική στιγμή. Η κυβέρνηση, άλλωστε επέλεξε τον ολισθηρό δρόμο του ΔΝΤ και κάποτε θα πρέπει να πληρώσει τα επίχειρα της προδοσίας στον ελληνικό λαό.
Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Μα γιατί κάποιοι στην Ελλάδα παίζουν με τη νοημοσύνη μας ενώ η Τρόικα είναι αμετάπειστη. Όσα είπαμε ισχύουν, διατείνονται και δεν κάνουν βήμα πίσω.

«Εχω, λέγετε»!!!

Οι αδέκαστοι, αφού πρώτα «τσακώθηκαν» στο υπουργικό συμβούλιο, αμέσως μετά ομονόησαν, το αποφάσισαν και από χτες αποτελεί κυβερνητική απόφαση:

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ

τις τράπεζες,
τα αεροδρόμια,
τα λιμάνια,
τους σιδηροδρόμους,
το νερό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,
τη ΔΕΗ,
το φυσικό αέριο,
τα καζίνο,
τους αυτοκινητόδρομους,
τα ταχυδρομεία,
τα Ολυμπιακά ακίνητα,
τα ακίνητα του δημοσίου,
το Ελληνικό,
το Τατόι,
τα «Ξενία»,
τα τουριστικά ακίνητα, από μουσεία μέχρι αρχαιολογικούς χώρους,
τα βουνά, τις παραλίες, τις λίμνες,
τη Γη, τον Ηλιο και τη θάλασσα,
τα πάντα!

Ρωτάμε:

Τι από όλα αυτά είναι διαφορετικό από την πολιτική του ξεπουλήματος και των ιδιωτικοποιήσεων που ακολουθείται εδώ και 30 χρόνια στην Ελλάδα και που οδήγησε τη χώρα...

Άμα ήσουν υπουργός του ΠΑΣΟΚ: Βάζεις 20 εκατ € στην Cosmote και βγάζεις 450 εκατ.

Το 1997 η TELENOR B-INVEST AS αγόρασε το 30% της Cosmote έναντι 75 εκατ. € (26 δις δρχ τότε). Στο μετοχικό κεφάλαιο της TELENOR B-INVEST AS συμμετείχαν με 73% η νορβηγική εταιρία τηλεπικοινωνιών Telenor που έβαλε τα 55 εκατ. € και με 27% η offshore WR Com Enterprises που έβαλε το υπόλοιπα 20 εκατ. € για την αγορά του 30% της Cosmote.

Toν Οκτώβριο του 2000 που η Cosmote μπήκε στο Χρηματιστήριο οι δύο εταιρίες χώρισαν τα τσανάκια τους. Η νορβηγική Telenor πήρε το 18% και η offshore απέκτησε το 7,24% της Cosmote (το συνολικό ποσοστό τους είχε μειωθεί από το 30% στο 25% μιας και διέθεσαν και αυτοί όπως και ο ΟΤΕ μετοχές στο κοινό κατά τη δημόσια εγγραφή για την είσοδο της Cosmote στο ΧΑΑ).

Η offshore αμέσως όρισε εκπρόσωπό της στο ΔΣ τον Γιάννη Σαραντίτη, ετών.... 30 περίπου.

Το 2002 ο ΟΤΕ αποφάσισε να εξαγοράσει και να ενσωματώσει την Cosmote. Έτσι τον Οκτώβριο του 2003 αγόρασε το 9% της Cosmote, από το 18% που κατείχε η Τelenor, αντί 252 εκατ. ευρώ (86 δισ. δρχ. - τιμή μετοχής 8,2 €). 2 μήνες αργότερα η Telenor πούλησε το υπόλοιπο 9% της συμμετοχής της στην Cosmote, ήτοι (29,7 εκατ. μετοχές) στον επενδυτικό οίκο Lehman Bros, έναντι 373,3 εκατ. δολαρίων (αυτά κάνανε οι της Lehman και πήγαν άπατοι...)...

Λίγο αργότερα άρχισε και η offshore WR Com Enterprises να πουλάει σταδιακά τις μετοχές της Cosmote:

Τον Δεκέμβριο του 2004 πούλησε το 2% της Cosmote, δηλ. περίπου 6,5 εκατ. μετοχές, όταν η τιμή της μετοχής ήταν 14 €! Δηλ μόνο από το 2% των μετοχών εισέπραξε περίπου 90 εκατ € ενώ 7 χρόνια πριν είχε βάλει μόνο 20 εκατ. € για να αγοράσει το 7,24%!!!

Το σχέδιο σχηματισμού ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Ο διεθνής αμερικάνος αναλυτής Bob Chapman, μέσα από την συνέντευξή του στην ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο Helen Skopis, (για το ‘Athens International Radio 104.4 FM’) μιλώντας για την κατάσταση σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα λέει φοβερά πράγματα! Είχε προβλέψει προ 10ετίας ότι η Ελλάδα θα ήταν από τις πρώτες χώρες που θα έφευγε από την Ευρωζώνη! Αναφέρεται στις παρανομίες της Goldman Sachs και χαρακτηρίζει την χώρα μας ότι γίνεται ο ‘αποδιοπομπαίος τράγος’. Η Ελλάδα είναι μόνο μία από τις 19 χώρες που έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Μιλάει για παγκόσμια οικονομική ύφεση που θα γονατίσει όλον το κόσμο, για επερχόμενο πόλεμο, πιθανότατα παγκόσμιο (!) και τελικά την επιβολή της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ από την ελίτ. Ο Τσάπμαν δεν είναι κανένα τυχαίο πρόσωπο. Είναι ένας πασίγνωστος πολιτικο-οικονομικός αναλυτής.
Ο κ. Chapman, επίσης γνωστός ως ‘The International Forecaster’ (είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας του), είναι 74 ετών. Γεννήθηκε στην Βοστώνη των ΗΠΑ και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Northeastern διαχείριση επιχειρήσεων. Υπηρέτησε τρία χρόνια στον Αμερικάνικο Στρατό στον τομέα της Αντικατασκοπίας, κυρίως στην Ευρώπη. Μιλά γερμανικά και γαλλικά και είναι εξοικειωμένος στα ισπανικά. Έζησε στην Ευρώπη για έξι χρόνια, τρία χρόνια στην Αφρική, ένα χρόνο στον Καναδά και ένα χρόνο στις Μπαχάμες.
Ο Chapman έγινε χρηματιστής το 1960 και αποσύρθηκε το 1988. Τα 18 από αυτά τα χρόνια είχε δική του χρηματιστηριακή εταιρεία. Ήταν, ίσως, ο μεγαλύτερος χρηματιστής σε χρυσό και ασήμι, στον κόσμο κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου. Όταν αποσύρθηκε είχε πάνω από 6.000 πελάτες.

Παίξε Γιωργάκη.


www.Olympia.gr

Ατζέντα της 5/6/2010


 • Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Πειβάλλοντος για την Κλιματική Αλλαγή και τη Βιοποικιλότητα οργανώνει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος και ο πρώην επίτροπος στην ΕΕ Σταύρος Δήμας. Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα - 11:00:00

 • Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Πανεργατικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κοτζιά, Αθήνα - 11:00:00

 • Προσυνέδριο ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα παρευρεθεί στην Προσυνεδριακή Πολυθεματική Συνδιάσκεψη του κόμματος (όπου θα πραγματοποιηθούν 6 θεματικά στρογγυλά τραπέζια) που θα γίνει στο ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθηνα. - 11:00.00

 • ΠτΔ - Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας θα μεταβεί στο Δήμο Στυμφαλίας του Νομού Κορινθίας, για να εγκαινιάσει το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς. 12.00 Άφιξη του ΠτΔ στο Μουσείο Περιβάλλοντος. Υποδοχή από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς
  "Αγιασμός
  " Ομιλία της Προέδρου του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς Σοφίας Στάικου
  " Δημάρχου Στυμφαλίας κ. Κων/νου Λέγγα
  " Υπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού Π. Γερουλάνου
  " Υπουργού ΠΕΚΑ Τίνας Μπιρμπίλη
  -Εγκαίνια του Μουσείου από τον ΠτΔ Κ. Παπούλια
  -Ξενάγηση από τη Γενική Διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος κ.Α.Λούβη
  13.30 Γεύμα παρατιθέμενο προς τιμήν του ΠτΔ από την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.
  15.00 Αναχώρηση Προέδρου Δημοκρατίας
  Βόρεια Ελλάδα

 • Διήμερο προβληματισμού με θέμα "Η Θεσσαλονίκη αλλιώς: ένα αστικό πείραμα για μια διαφορετική πόλη", διοργανώνει το δωρεάν διανεμόμενο περιοδικό "Parallaxi".
 • Ανίκανη η κυβέρνηση, παρακολουθεί τις εξελίξεις


  Η Πολιτική Πρόταση εδώ και μήνες έχει αναγάγει το θέμα με το παράνομο λαθρεμπόριο των αλλοδαπών σε πρώτο θέμα, με καθημερινές αναρτήσεις.
  Η ανίκανη κυβέρνηση των υπαλλήλων του ΔΝΤ παρακολουθεί εκ του μακρόθεν το θέμα ανήμπορη να κάνει τα αυτονόητα, συντηρώντας έτσι το καθημερινό αίσχος που αποτελεί ντροπή για μια συντεταγμένη κοινωνία.

  Εχθές επιτέλους έγινε συζήτηση στη βουλή για το θέμα.
  Το αποτέλεσμα;
  Μια θλιβερή εμφάνιση του πρωθυπουργού που εκτός από απέχθεια δημιούργησε επιπλέον οργή και αγανάκτηση...
  Ο Πρωθυπουργός ικανοποιημένος για τα επιτεύγματά του δήλωσε περιχαρής ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ότι έχουν γίνει κατασχέσεις προϊόντων και ότι το φαινόμενο αποτελεί ντροπή και φανερή φοροδιαφυγή.
  Και λοιπόν;

  e-επιλογές της 4/5/2010


  Εξαντλούν την "Μαγκιά" τους στο Αιγαίο...
  Με τους νέους φόρους μειώθηκαν τα έσοδα του κράτους...
  Μόνο ριζοσπαστικές λύσεις θα ανατρέψουν την φαυλότητα και την σαπίλα
  Πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινε τα στο κόμμα σου..Είναι παράνομο;;
  Όταν και εμείς το μάθουμε από το Ρόιτερς, θα το γράψουμε....
  Πρέπει να ξέρεις πως θα πεις κάτι
  Το σχέδιο σχηματισμού ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  Μις Παγκόσμιο Κύπελλο ποδιού ....
  Ποιος θα μας δώσει απαντήσεις ;
  -Ακη μου... - Γιώργο μου...
  Αμα ήσουν υπουργός του ΠΑΣΟΚ: Βάζεις 20 εκατ  στην Cosmote και βγάζεις 450 εκατ.

  Απίστευτα πράγματα στη Βουλή με τα ομόλογα.

  SOS από Παπανδρέου: Το πολιτικό σύστημα εξαρτάται από συμφέροντα.

  Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

  Εκλογες ΝΟΔΕ Λάρισας

  Παρακολουθείστε απόσπασμα της συνέντευξης του Υποψηφίου της ΝΟΔΕ Λάρισας, Γρηγόρη Πρεζεράκου στο ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV. 
  H συνέντευξη δόθηκε στις 4 Ιουν. 2010  Όταν και εμείς το μάθουμε από το Ρόιτερς, θα το γράψουμε....

  Επιβεβαιώθηκε πλήρως το χθεσινό μας άρθρο Ε ρε γλέντια.. Έρχονται οι Σύμβουλοι !!
  Γράφαμε χθες ότι " Η Ελλάδα είναι σε άμεση αναζήτηση συμβούλων για την πώληση του  ΟΣΕ και έχει επίσης ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανάθεση σε συμβούλους, του  υπόλοιπου προγράμματος  ιδιωτικοποιήσεων ύψους 3 δισεκατομμυρίων, σύμφωνα με ανώτερη  κυβερνητική πηγή"
  Δείτε σήμερα στο απόσπασμα της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών   , τι διημείφθη επί του θέματος.
  ΜΠΕΘΑΝΗ: Διαβάζω ότι έκανε κυβερνητικός αξιωματούχος δηλώσεις στο Ρόιτερς χθες, με τις οποίες λέει ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου για τις αποκρατικοποιήσεις. Το επιβεβαιώνετε;
  ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ότι προχώρησε ή θα προχωρήσει, έλεγε το Ρόιτερς;
  ΜΠΕΘΑΝΗ: Προχώρησε έλεγε. Προχωρά, προχώρησε, θα προχωρήσει, τέλος πάντων.
  ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όταν θα ληφθεί η απόφαση, θα ανακοινωθεί. Και να μη δαιμονοποιούμε τα πάντα. Όταν πρόκειται για δημόσια περιουσία, όταν πρόκειται για ένα μεγάλο ζήτημα νομιμότητας και διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, υπάρχει ενδεχόμενο να χρειάζεται και κάποιος σύμβουλος, ο οποίος είναι πολύ εξειδικευμένος. Γιατί αποδείχθηκε ότι παρόλο που έχουμε ένα τεράστιο δυναμικό στο Δημόσιο, μέχρι τώρα δεν λειτούργησε αυτό προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος. 
  Σχόλιο:
  Το πρόβλημα είναι κ. Πεταλωτή τι χρόνο χρησιμοποίησε ο συντάκτης του άρθρου (αόριστο ή μέλλοντα) ή αν έχουμε αναθέσει τις αποκρατικοποιήσεις σε συμβούλους;
  Ωραία και σαφή απάντησε μας δώσατε....
  Αν θα ληφθεί απόφαση θα ανακοινωθεί, δηλαδή κατόπιν εορτής.

  SOS από Παπανδρέου: Το πολιτικό σύστημα εξαρτάται από συμφέροντα.

  Γιώργος Παπανδρέου: "Το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι ανεξάρτητο από κάθε λογής συμφέροντα".

  Το θέμα αυτό είναι πολύ σημαντικό για να το αφήσουμε να περάσει έτσι.
  Ειδικότερα: Ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε ερώτηση του Αντώνη Σαμαρά για την κερδοσκοπία στην αγορά ελληνικών ομολόγων, είπε, μεταξύ άλλων στη δευτερολογία του και τα εξής, τα οποία θεωρούμε πολύ σημαντικά:
  «……Βρισκόμαστε σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές...

  της σύγχρονης ιστορίας.  Όλα αυτά είναι συμπτώματα μιας βαθύτερης κρίσης με το πολιτικό σύστημα στο επίκεντρό της. Ένα σύστημα που δεν είναι ανεξάρτητο από κάθε λογής συμφέροντα. Χρέος μας είναι να αλλάξουμε ριζικά αυτό το πολιτικό σύστημα.  Να καταρρίψουμε τη λογική που λέει φταίνε και οι 300 της Βουλής. Αυτό κάνουμε εμείς. Φέρνουμε αλλαγές και ανατροπές. Περιμένω απ' εσάς να συμβάλλετε…»

  Ο κ. Παπανδρέου ομολόγησε πλήρως και ευθαρσώς ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι εξαρτημένο από κάθε λογής συμφέροντα.

  Το πρόβλημα της απόδοσης δικαιοσύνης.

  Οι πολίτες ζητάνε δικαιοσύνη. Το απαιτούν. Όμως γίνεται να αποδοθεί δικαιοσύνη στο σύνολό της ή το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παραδειγματίσουμε;

  Δυστυχώς κανένα από τα δύο δεν μπορεί να γίνει. Γιατί; Γιατί ένας μεγάλος αριθμός των πολιτών που ζητάει δικαιοσύνη είναι συνένοχος στο έγκλημα. Εξαγοράστηκε για 30 αργύρια και τώρα ανάμεσα στα άλλα ζητάει πίσω και αυτά που έφαγε ο ίδιος!!! Απίστευτο και όμως αληθινό.

  Η εξουσία τώρα που έχει μεν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, έχει και αυτή φάει, αλλά για να φάει 10 με λίγους έδωσε 100 στους πολλούς. Μπορεί να τους τιμωρήσει όλους τους δικούς της; Και να το κάνει, γνωρίζει ότι τα 100 δεν θα επιστραφούν. Οπότε η δικαιοσύνη δεν θα έχει αποδοθεί έτσι κι αλλιώς.

  Οπότε τι μένει;...

  Ευάγγελος Βενιζέλος: "Δεν θέλω να είμαι υπουργός" !


  Όπως γράφουν σήμερα τα Νέα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε χθεσινή συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για το κλίμα που διαμορφώνεται στην κοινή γνώμη αναφορικά με τις αποκαλύψεις περί του σκανδάλου της Siemens .
  Με τη φράση «δεν θέλω να είμαι υπουργός», ο κ. Βενιζέλος ουσιαστικά κατήγγειλε την πρακτική των δυο μεγάλων κομμάτων, εξαιτίας της οποίας οι πολίτες έχουν απαξιώσει τον πολιτικό κόσμο: «Εάν εξακολουθήσουν να βλέπουν όσους διετέλεσαν υπουργούς ως εγκληματίες ή τους νυν υπουργούς ως υποψήφιους εγκληματίες- που είναι προσβλητικό- εγώ δεν θέλω να συμμετέχω σε αυτό το σύστημα. Δεν θέλω να είμαι υπουργός».
  Βέβαια όπως όλοι καταλαβαίνουμε ο υπουργός λέει και καμιά μακακία ...να περνάει η ώρα , αλλά μην το λέει και συχνά γιατί ο Γιώργος δεν θέλει και πολύ να του κάνει το χατήρι!!


  online-press

  Πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινε τα στο κόμμα σου..Είναι παράνομο;;

  Διαβάστε τι έγραφε η ΙΣΟΤΙΜΙΑ ένα χρόνο πριν (Σάββατο, 4 Ιουλίου 2009), για δηλώσεις Πάγκαλου σχετικά με τις "χορηγίες"

  "Κύριον Θόδ. Πάγκαλο, Προ ημερών είπατε επί λέξη σε τηλεοπτικό σταθμό: «Εάν του είπαν (του Τσουκάτου) ‘Πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινε στο κόμμα σου’, γιατί αυτό είναι παράνομο»; Η δήλωσή σας αυτή προκάλεσε αίσθηση και προβληματισμό στους ηγετικούς κύκλους του ΠΑΣΟΚ αλλά και στους βουλευτές του κόμματός σας. Άραγε ποια ήταν η σκοπιμότητά της;"

  Προσθέτουμε εμείς ο κ. Πάγκαλος είπε και άλλα.. Τι είπε:
  «Άρα εάν του είπαν, πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινε τα στο κόμμα σου, γιατί αυτό είναι παράνομο; δεν είναι παράνομο..
  Στις εκλογές όλοι παίρνουν λεφτά από όλους και τα πάνε στα κόμματά τους έτσι,  και εγώ έχω φίλους οι οποίοι με οικονομική άνεση και μου λένε ξέρεις εγώ θέλω να σας ενισχύσω,  όχι τέτοια πoσά βέβαια δεν πήρα ποτέ  δεν ήμουνα ποτέ τόσο ικανός ... όχι εννοώ για το κόμμα έτσι, δώστε στο ΠΑΣΟΚ 10000,  5000 ευρω..»!!

  Δείτε τώρα και απολαύστε το σχετικό VIDEO 

  Ερώτηση Σταϊκούρα στη Βουλή σχετικά με την Πρόταση της Hayman να μας δανείσει με καπέλο 1,25%

  Στις 9 Μαΐου στην ανάρτηση με τίτλο «Τι είναι αυτά ρε προδότες;»δημοσιεύσει κάποια έγγραφα σύμφωνα με τα οποία η αμεριάνικη επενδυτική εταιρία Hayman είχε προτείνει στην Ελληνική Κυβέρνηση τον Φεβρουάριο να μας δανείσει 20 δις € με spread 125 όταν αυτό ήταν πάνω από 300 μονάδες! είχαμε

  Πολλοί είπαν τότε και δεν αναδημοσίευσαν την είδηση, ότι το έγγραφο είναι πλαστό (και γι αυτό δήθεν το έβαλε και το έβγαλε ο φίλος μας ο Μπόνιος και όχι επειδή μπορεί να έπεσε τηλέφωνο... λέω εγω). Αυτό βέβαια δεν αποκλείεται αλλά το θέμα είναι ότι η είδηση αναδημοσιεύθηκε από εφημερίδες και τελικά έφτασε στη Βουλή... και αυτή είναι και η σωστή διαδικασία: Να το πει ο Παπακωνσταντίνου ή η Κατσέλη ότι το έγγραφο είναι πλαστό μήπως και προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο και μιλήσουν και οι άνθρωποι της Hayman και ο Πρόεδρος του ΤΤ και έκανε τις συζητήσεις μαζί τους όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα στο τέλος της ανάρτησης.

  Το θέμα το έφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ με την παρακάτω ερώτησή του:

  Η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με τις πράξεις και τις παραλείψεις της μετέτρεψε ένα πρόβλημα δημοσιονομικού ελλείμματος και δημοσίου χρέους, κοινό στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, σε μία κρίση δανεισμού. Κρίση δανεισμού, όπως αυτή εκδηλώθηκε, αρχικά, με το υψηλό κόστος δανεισμού, και στη συνέχεια με το «κλείσιμο» των αγορών για τη χώρα μας. Ο επίλογος της κυβερνητικής αποτυχίας γράφτηκε με την αναπόφευκτη προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης, και εντέλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (αν και σύμφωνα με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη ήταν η μόνη επιλογή από τον Οκτώβριο του 2009).
  Παρά ταύτα, μέχρι την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης υπήρχαν, και είχαν κατατεθεί, εναλλακτικές προτάσεις για τη χρηματοδότηση της χώρας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ιστοσελίδας www.axiaplus.gr (31.05.2010) η Ελληνική Κυβέρνηση φέρεται να δέχθηκε πρόταση για χρηματοδότηση από το Διεθνές Επενδυτικό Χαρτοφυλάκιο Hayman Private Equity. Ειδικότερα, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα και τις επιστολές που δημοσιεύονται (οι οποίες σας επισυνάπτονται), «…στις 11 Ιανουαρίου 2010 το Hayman [Private Equity] με εμπιστευτική επιστολή στον κ. Γ. Παπανδρέου δηλώνει πρόθεση χρηματοδότησης κατά 7 δις. ευρώ με επιτόκιο Libor συν 1,25% και για 10 χρόνια. Ενώ επανέρχεται στις 2 Φεβρουαρίου με νέα πρόταση και πάλι προς τον πρωθυπουργό προσφέροντας 20 δις. ευρώ με τους ίδιους όρους. Αξίζει δε να σημειωθεί πως ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της χώρας και του Private Equity Hayman έπαιξε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με το οποίο το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο υπέγραψε [στις 8.02.2010] και Memorandum of Understanding (MOU), προκειμένου να διαπραγματευτούν τους όρους.»
  ΕΡΩΤΑΤΑΙ
  ο κ. Υπουργός
  1. Αληθεύουν οι αναφορές του Δημοσιεύματος και οι επισυναπτόμενες επιστολές;
  2. Αξιολογήθηκε η συγκεκριμένη πρόταση χρηματοδότησης από την Κυβέρνηση;
  3. Εάν αξιολογήθηκε, για ποιούς λόγους δεν κρίθηκε συμφέρουσα;
  4. Υπήρξαν άλλες, αντίστοιχες με αυτή, προτάσεις για δανεισμό της χώρας, καθώς σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα «…διεθνή επενδυτικά χαρτοφυλάκια από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ είχαν προτείνει στην Κυβέρνηση την χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους της χώρας, με κεφάλαια που μάλιστα έφταναν τα 80 δις. ευρώ»;
  5. Για ποιούς λόγους το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, παρά την υπερκάλυψη του ζητούμενου όγκου δανειακών κεφαλαίων στις δημοπρασίες της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2010, δεν προχώρησε στον δανεισμό περαιτέρω κεφαλαίων ώστε να καλύψει τις τρέχουσες δανειακές ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου και να αποφύγει την μεταγενέστερη προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης;
  cstaikouras.gr

  Ξαναδείτε και τα έγγραφα για να τα θυμηθείτε:

  Ο χρόνος πλησίασε..

  Του Γιωργου Π. Τερζη
  Εντονη κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην καραμανλική συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το γραφείο του κ. Κώστα Καραμανλή στην οδό Παν. Κυριακού καθίσταται επίκεντρο ζυμώσεων. Μόνον χθες την πόρτα του γραφείου του κ. Καραμανλή πέρασαν, κατά πληροφορίες, 6 πρώην στελέχη των κυβερνήσεών του, μεταξύ των οποίων οι κ. Α. Σπηλιωτόπουλος και Ν. Δένδιας, ενώ έχουν ενταθεί και οι επαφές του με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Στον κύκλο των τακτικών συνομιλητών του περιλαμβάνονται, πλην του κ. Ευ. Αντώναρου, οι κ. Π. Μολυβιάτης, Γ. Παπαθανασίου, Κ. Χατζηδάκης, Ν. Δένδιας, Χρ. Ζώης, Ευρ. Στυλιανίδης, Γ. Βλάχος, Γ. Ανδριανός, Πρ. Παυλόπουλος, έχει αναθερμανθεί η επικοινωνία με τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, συναντήθηκε προ ημερών με τον κ. Γ. Σουφλιά και, κατά πληροφορίες, υπήρξε συνεχής επικοινωνία με τον κ. Θ. Ρουσόπουλο την ημέρα της δημόσιας αποδοκιμασίας του από τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά. Στο γραφείο προσέρχονται, επίσης, βουλευτές της νεότερης γενιάς (Λυκουρέντζος, Μπεκίρης, Τσουμάνης), ενώ αισθητά είναι πλέον τα «πηγαδάκια» των καραμανλικών στη Βουλή.
  Συνομιλητές του επιμένουν ότι η «δραστηριότητα» αυτή πόρρω απέχει από το να στοχεύει στον οποιοδήποτε έλεγχο του κομματικού μηχανισμού. «Εγώ δεν μπορώ να κάνω αυτά για τα οποία κατηγορούσα τους άλλους, δεν θα εμπλακώ στα πόδια του Σαμαρά», μεταφέρει την άποψη του κ. Καραμανλή πρώην υπουργός. Ωστόσο, ο κ. Καραμανλής έχει αντιληφθεί ότι ο σχεδιασμός του για αποχώρηση από την κεντρική πολιτική σκηνή ανατρέπεται από τις εξελίξεις που φέρουν τον ίδιο και τη διακυβέρνησή του στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης. Εγκαταλείπει, συνεπώς, το αρχικό «χαλαρό οργανόγραμμα» του γραφείου του, ανοίγοντας διαύλους με πολλά στελέχη.
  Οπως μεταδίδουν συνομιλητές του, ο κ. Καραμανλής γίνεται αποδέκτης σειράς προτάσεων για τον χρόνο, τον τόπο και το περιεχόμενο της δημόσιας τοποθέτησής του, την υπεράσπιση -μαζί με αυτοκριτική- του κυβερνητικού έργου 2004 - 2009 αλλά και τη «διαχείριση» των κινήσεων της Ρηγίλλης και των συχνά επιθετικών σχολίων που διατυπώνουν εις βάρος του στελέχη της νέας ηγετικής ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, εξαιτίας και της «ψυχρότητας» στις σχέσεις Σαμαρά - Καραμανλή, το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού συχνά αναλώνεται σε προσπάθεια ερμηνείας των μηνυμάτων που στέλνει η Ρηγίλλης.
  «Ο χρόνος πλησίασε»

  Πόσο φτωχοί είμαστε;

  Κοίτα στη σκέψη του παιδιού τον κόσμο πώς τον βλέπει.
  Μια λακουβίτσα με νερό είναι γι΄ αυτό λιμνούλα
  και καλοτάξιδο σκαρί η χάρτινη βαρκούλα.  Οι ευωδιές των λουλουδιών και οι απλές οι νότες,
  σε γελαστό παιάνα, χαριτωμένο, αυθεντικό,
  σε τραγουδάκι παιδικό, μεμιάς μετουσιώνονται,
  για να υμνούν το ξέχωρο, της ομορφιάς το κάλλος.
   
  περισσότερα  http://hamomilaki.blogspot.com/2010/06/poso-ftwxoi-eimaste.html

  ΑΙΣΧΟΣ ΠΙΑ!!! η Βρετανική "The Times" προτείνει Μείωση Εθνικής Επικράτειας!

  Συντάκτης της Βρετανικής "The Times" προτείνει Μείωση Εθνικής Επικράτειας!!!

  Μείωση Εθνικής Επικράτειας -έστω και "προσωρινή"- προτείνει ο συντάκτης της εφημερίδας "The Times", για όσες χώρες παρουσιάζουν ψευδή στοιχεία για τον...

  προϋπολογισμό τους, φωτογραφίζοντας φυσικά την Ελλάδα.
  Συγκεκριμένα, ο Carl Mortished -συντάκτης της έγκριτης Βρετανικής εφημερίδας- αρχικά επισημαίνει ότι η πρόταση των Γερμανών βουλευτών για πώληση Ελληνικών νησιών δεν ήταν τόσο ανόητη.

  Στη συνέχεια, φτάνει σε σημείο να προτείνει την "Προσωρινή μείωση Εθνικής Επικράτειας" για όσες χώρες "μαγειρεύουν" τους προϋπολογισμούς τους.
  Σύμφωνα με την απίστευτη αυτή πρόταση, ένα τμήμα του εδάφους θα μπορούσε να "παραχωρείται" σε γειτονικό κράτος μέχρι να πληρωθούν τα χρέη!!!
  Διαβάστε το επίμαχο σημείο του κειμένου:

  From Times Online
  May 22, 2010

  Τι γίνεται με εκείνα τα "Πράσινα"-Υβριδικά Αυτοκίνητα ;;


  Αλήθεια με εκείνα τα "Πράσινα"-Υβριδικά Αυτοκίνητα, τι γίνεται;

  Που βρισκόμαστε; Σε ποια φάση είμαστε;

  Η αλήθεια είναι ότι, πολύς ντόρος και πολύ κουβέντα είχε γίνει για την περιστολή κρατικών δαπανών και την σπατάλη στο δημόσιο.

  Είχαμε ασχοληθεί στο παρελθόν με το θέμα και τις "ιδιαιτερότητες" του.. στο άρθρο μας Tα Πράσινα-Υβριδικά Αυτοκίνητα.

  Πάντως σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κυκλοφόρησε το πρώτο κρατικό υβριδικό αυτοκίνητο και μάλιστα στο Υπουργείο μεταφορών.

  ΔΕΙΤΕ το σε αποκλειστικότητα

  Προσφυγή στο ΣτΕ κατά Μπιρμπίλη


  Ο δήμαρχος Οινοφύτων προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργού Περιβάλλοντος, ζητώντας λήψη μέτρων πρόληψης και αποκατάστασης του Ασωπού. 
   
  Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη προσέφυγε ο δήμαρχος Οινοφύτων ζητώντας από την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης του Ασωπού και του περιβάλλοντος χώρου.
  Επισημαίνει ότι συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη ρίψη αποβλήτων στον ποταμό και η πολιτεία δεν ανακαλεί τις άδεις των βιομηχανιών που παραβλέπουν τους κανόνες.
  Ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρει ότι σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις ανιχνεύθηκε συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου που ξεπερνά τα 60 μιλιγκράμ ανά λίτρο και νικέλιο που ξεπερνά τα 30 μιλιγκράμ
  www.kathimerini.gr

  e-επιλογές της 4/6/2010


  Ευάγγελος Βενιζέλος: "Δεν θέλω να είμαι υπουργός" !

  To Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (KE.Π.KA) ζητάει λύση τώρα, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά!

  Το πρόβλημα της απόδοσης δικαιοσύνης

  Ε ρε γλέντια.. Έρχονται οι Σύμβουλοι !!

  Οικονομική κρίση..όπως και στη γρίπη : ΟΧΙ στο εμβόλιο

  Κανείς δεν πιστεύει στα μέτρα σοβαρά.


  Ίσως τελικά, μια κοινωνική έκρηξη να είναι για καλό.


  Ποιο ήταν το μενού στη συνάντηση Ντόρας – Βενιζέλου;


  Η ιστορία της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, συνεταίρου της ΖΗΜΕΝΣ στην διαπλοκή


  Όταν υπάρχουν τέτοιες δηλώσεις: "Καλά έκανε το Ισραήλ"...  Ερώτηση Σταϊκούρα στη Βουλή σχετικά με την Πρόταση της Hayman να μας δανείσει με καπέλο 1,25%


  Παιδιά τρέξτε! Η Μπιρμπίλη μοιράζει λεφτά για υπερωρίες και η Μπατζελή αποσπάσεις... στους κολλητούς εννοείται...


  Εγκώμια Γιωργάκη για Σημίτη, Τσοχατζόπουλο… το 1999… όταν οι μίζες από Siemens και εξοπλιστικά έπεφταν σύννεφο


  «ΚΙΒΩΤΟΣ: Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ»


  Αποκλεισμένο το λιμάνι του Πειραιά από 102 μηχανότρατες και γρι-γρι


  Αποκλεισμένο είναι το λιμάνι του Πειραιά από 102 μηχανότρατες και γρι-γρι, οι ιδιοκτήτες των οποίων διαμαρτύρονται για την εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας με αυστηρότερους κανόνες για το ψάρεμα με μηχανότρατες. Εξαιτίας του αποκλεισμού δεν απέπλευσαν το "Speed Runner 4" για Σέριφο - Σίφνο - Μήλο και το "Νήσος Μύκονος" για Σύρο - Μύκονο - Αγιο Κήρυκο - Καρλόβασι - Βαθύ, αλλά και δύο κρουαζιερόπλοια, τα "Victoria" με 2.146 επιβάτες και "Sapphire" με 316 επιβάτες. Στο μεταξύ, στο λιμάνι αναμένονται να καταπλεύσουν αλλά και να αποπλεύσουν πλοία και κρουαζιερόπλοια. Επίσης, ψαροκάικα έχουν αποκλείσει και τα λιμάνια του Βόλου, της Καβάλας και της ανατολικής εισόδου Θεσσαλονίκης.
  Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

  Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

  Ε ρε γλέντια.. Έρχονται οι Σύμβουλοι !!


  Σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Reuters , η Ελλάδα είναι σε άμεση αναζήτηση συμβούλων για την πώληση του  ΟΣΕ και έχει επίσης ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανάθεση σε συμβούλους, του  υπόλοιπου προγράμματος  ιδιωτικοποιήσεων ύψους 3 δισεκατομμυρίων, σύμφωνα με ανώτερη  κυβερνητική πηγή.

  "Για τον ΟΣΕ, προχωρούμε με την πρόσληψη των οικονομικών και νομικών συμβούλων σύντομα", είπε η πηγή. 
  "Μέσα στις επόμενες μέρες, θα ξεκινήσει η αναδιάρθρωση και η εμπορευματοποίηση του ΟΣΕ."  
  Η Ελλάδα θέλει να πουλήσει το 49 % των μετοχών της πλήρους (κρατικής) ιδιοκτησίας του ΟΣΕ, ο οποίος έχει απώλειες της τάξης του 1 δις Ευρώ τον χρόνο και εκτιμώμενα χρέη των 10 περίπου δισ. ευρώ.

  «Οι διαδικασίες για την πρόσληψη συμβούλων για το υπόλοιπο του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων αρχίζουν σύντομα", δήλωσε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι εντολές θα δίδονται για κάθε εταιρεία-πώληση ξεχωριστά.

  Ε ρε γλέντια...

  Προς ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

  Τις τελευταίες ώρες επικρατεί μεγάλη κατήφεια, αγωνία για το μέλλον και απαισιοδοξία για τις εξελίξεις σε δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία. Και δεν πρόκειται για φήμες αλλά για θλιβερή πραγματικότητα την οποία αποδεικνύουν τα καθημερινά στοιχεία.
  Εκείνο, όμως, που έκανε μεγάλη εντύπωση χθες βράδυ της Τετάρτης είναι το κλίμα που μεταφέρεται από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ βαρύ κλίμα το οποίο επιτάθηκε από την καταιγίδα που ξέσπασε στο υπουργικό συμβούλιο. Οι υπουργοί προσπαθούν να διασωθούν από το επερχόμενο ναυάγιο, εξ’ ου και η επίθεση στον Παπακωνσταντίνου. Το κυρίαρχο ζήτημα, πάντως, κι αυτό που προκαλεί τις μεγάλες αναταράξεις δεν είναι ποιες αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν και πότε. Αυτό είναι μόνο η αφορμή να ξεσπάσει ενδοκυβερνητική κόντρα. Η αιτία είναι το ασφαλιστικό για το οποίο σας είχαμε προειδοποιήσει σε προηγούμενη ανάρτηση ότι ρίχνει κυβερνήσεις.
  Υπό το βάρος της απίστευτης πρότασης που έκανε το ΔΝΤ για μισές συντάξεις το 2015 απ΄ ότι σήμερα, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει. Θα πέσει, ή θα την ρίξουν οι εξελίξεις. Δεν είμαστε μάντεις να βρούμε τι θα γίνει. Όμως, η διενέργεια εκλογών αυτή τη χρονική περίοδο θα έβαζε ακόμη πιο βαθιά στο βούρκο την οικονομία.
  Άλλωστε, και οι πληροφορίες από το εξωτερικό δεν είναι καλές. Λέγεται ότι οι γαλλικές τράπεζες που έχουν μεγάλο άνοιγμα στα ελληνικά ομόλογα πουλάνε και μοναδικός αγοραστής είναι η ΕΚΤ.

  Παπανδρέου αδειάζει Παπακωνσταντίνου


  Από Factorx

  Σε προηγούμενη ανάρτηση γράφαμε ότι το σημερινό υπουργικό συμβούλιο ήταν εκρηκτικό και υπήρξε γερή κόντρα μεταξύ των υπουργών. Λένε μάλιστα ότι ακόμη και η “πράσινη” Τίνα εξανέστη όταν ετέθη θέμα πώλησης μετοχών της ΔΕΗ.
  Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μας, όμως, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στην κυβέρνηση και ίσως τεθεί ακόμη και θέμα Γ. Παπακωνσταντίνου ή μπορεί ο ίδιος να το θέσει.
  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον υπουργό Οικονομίας άδειασαν σχεδόν όλοι οι υπουργοί και του “πέταξαν στα μούτρα” την εισήγηση που είχε κάνει και η οποία ήταν εντελώς διαφορετική από αυτήν που παρουσιάστηκε έπειτα στη συνέντευξη. Είχε δώσει δηλαδή συγκεκριμένες και πολύ πιο τολμηρές προτάσεις για ιδιωτικοποίηση των πάντων, χωρίς να κρατά το Δημόσιο την πλειοψηφία ή το management και κάνοντας βάζοντας θέμα και για τη ΔΕΗ.
  Η εισήγηση απορρίφθηκε ως επιεικώς απαράδεκτη αφού προσέκρουε στα “βιλαέτια” του κάθε υπουργού.

  Πότε θα γίνει η κοινωνική έκρηξη;


  Όλοι μας έχουμε προεξοφλήσει ότι κάποια στιγμή θα γίνει κοινωνική έκρηξη, αλλά αναρωτιόμαστε το πότε.
  Από αυτό εδώ το blog είχαμε πει για το πότε ακριβώς θα πέσει το ΠΑΣΟΚ και για την ακρίβεια όχι απλά θα πέσει αλλά θα καταρρεύσει. Είχαμε λοιπόν πει ότι το ΠΑΣΟΚ θα πέσει όταν ο πρώτος μόνιμος δημόσιος υπάλληλος περνάει το κατώφλι της εξόδου από το Δημόσιο απολυμένος, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει πριν τις δημοτικές εκλογές.
  Σε ότι αφορά την κοινωνική έκρηξη έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
  Η ελληνική κοινωνία είναι μια κατακερματισμένη κοινωνία χωρίς σοβαρή κοινωνική συνοχή. Επομένως η κοινωνική έκρηξη....
  που απαιτεί κοινωνική επικοινωνία και συναπόφαση είναι μία δύσκολη υπόθεση. Ταυτόχρονα η κρατικοδίαιτη ολιγαρχία με τα μέσα προπαγάνδας που διαθέτει κρατάει με νύχια και με δόντια την κοινωνία σε καταστολή. Η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετέρχεται τεχνικές του «διαίρει και βασίλευε» στρέφοντας την μια κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης. Επιπλέον εισήγαγε στην κοινωνική ζωή μεθόδους φορολογικού χαφιεδισμού. Εδώ δηλαδή γίνεται μια νέα προαγωγή της ελληνικής κοινωνίας, από κοινωνία της συνενοχής σε κοινωνία χαφιεδισμού, όπου θα δημιουργηθεί η νέα τάξη, αυτή των κυνηγών κεφαλών.

  "Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας"...

  Σήμερα ανακοίνωσε ο Υπουργός κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τους υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα και Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο την "πλήρη ή μερική αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ, των αεροδρομίων, των ΕΛΤΑ, του καζίνο, και άλλων οργανισμών"...
  Επειδή πιθανόν κάποιοι "προοδευτικοί" να μπερδεύτηκαν με το "ξεπούλημα" της δημόσιας περιουσίας ας προσπαθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε μερικές σημαντικές διαφορές...
  Λοιπόν :
  Όταν βρίσκεται στην κυβέρνηση η Ν.Δ οτιδήποτε φύγει από τον έλεγχο του δημοσίου είναι "ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ" , "ΠΡΟΔΟΣΙΑ" , "ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ" κλπ

  Πολιτική του… Καραγκιόζ–μπερντέ!

  ΤΕΤΟΙΟ καραγκιοζιλίκι δεν θα μπορούσε να το φαντασθεί ούτε ο πιο ευφάνταστος κωμωδιογράφος!..Εφθασαν να μεταμορφώνουν… ντουλάπα σε υπουργό της Ν.Δ., που μπορεί να πήρε μίζα ένα εκατομμύριο! Και όμως, αυτή η γελοιότητα απασχόλησε την Ανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα σκάνδαλα της Siemens.

  ΣΑΣ παραθέτω, εν συντομία, την πιο γελοία υπόθεση που απασχόλησε ποτέ τα πολιτικά μας πράγματα:
  Ο και φίλος μου επιχειρηματίας Μάριος Κάτσικας, ο οποίος έχει τόση σχέση με τη Siemens όση έχει ο Φάντης με το ρετσινόλαδο, παρήγγειλε ο άνθρωπος κάποια ντουλάπα για το γραφείο του στη Νέα Υόρκη… Και η Ελληνοαμερικανίδα διακοσμήτρια τού έστειλε επιστολή λέγοντάς του να καταβάλει το 50% της αμοιβής για τον «κάμπινετ μαν»…

  ΣΤΗΝ αγγλική γλώσσα η φράση «κάμπινετ μαν» μπορεί να σημαίνει και άνθρωπος του Υπουργικού Συμβουλίου…
  ΩΣ αμερικανική έκφραση όμως σημαίνει καθαρά… τον «ντουλαπά»!
  Δεν έγινε γνωστό τώρα πώς το σημείωμα αυτό ρουτίνας έπεσε στα χέρια κάποιων Πασόκων… Στην πρεμούρα τους όμως να συμψηφίσουν τις μίζες Μαντέλη, που καταβαράθρωναν το ΠΑΣΟΚ, βάφτισαν την… ντουλάπα «γαλάζιο» υπουργό!!!
  …Και έστησαν το απίστευτο σενάριο! Οτι το 50% για την ντουλάπα ήταν… μίζα της Siemens!!!

  Νέο εξώφυλλο του γερμανικού Focus. Τυχαίο;


  Η παρακάτω δημιουργία αποσκοπεί να συμβάλει στην πρακτική εξάσκηση του «σκέπτεσθαι». Πιστεύουμε πως μετά το e-mail του «cabinet man», όσοι μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, έχουν απόλυτη ανάγκη πνευματικής εξασκήσεως.

  Παρατηρήστε προσεκτικά την εικόνα. Έχουμε και λέμε:
  • Η λέξη «Euro-Familie» (=Ευρω-οικογένεια) έχει 11 γράμματα.
  • Η λέξη «Betruger» (=απατεώνες) έχει 8 γράμματα.

  Αυτοπυρπολήθηκε έξω από την τράπεζα Πειραιώς επειδή του έπαιρναν το σπίτι. ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

  Δημοσιεύθηκε από olympiada

  Του έπαιρναν το σπίτι και έβαλε φωτιά να καεί ζωντανός έξω από την Piraeus Bank. Έξω από τη ΜΠΑΝΚ πήγε να δώσει τέλος στη ζωή του επειδή του έπαιρναν το βιος. Όπως χιλιάδες άνθρωποι που βλέπουν ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.
  Που κοιτούν τα παιδιά τους στα μάτια και δεν κλαίνε επειδή δεν έχουν για το μεταπτυχιακό στο εξωτερικό ή τα ακριβά ΠΑΜΠΕΡΣ αλλά επειδή δεν έχουν να τους δώσουν τα βασικά.
  ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
  Ποιοί; Αυτοί που πριν λίγους μήνες έδωσαν το δάνειο ΜΑΜΟΥΘ για να φύγει ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ από το πρώτο θέμα και να το πάρει ο ΘΕΜΟΣ.
  Η τράπεζα που προσφέρει πολυτελείς απολαύσεις σε δημοσιογράφους με ταξιδάκια στο μουντιάλ.
  Μία από τις εταιρείες που επιδοτήθηκαν με τα ΔΙΣ του ΔΝΤ.
  Είχε δίκιο ο ΓΑΠ που έλεγε ότι “Λεφτά υπάρχουν”. Όντως υπάρχουν γι’ αυτούς που στηρίζουν την σάπια εξουσία του. Όλα αυτά τα υποκείμενα που τέλεσαν την πλύση εγκεφάλου από το “λεφτά υπάρχουν” μέχρι το “υποταχθείτε γιατί θα πτωχεύσουμε”.
  Πως είναι δυνατόν εν μία νυκτί να βρίσκουν δεκάδες εκατομύρια για το “Πρώτο Θέμα” και τους εργολάβους και από την άλλη να παίρνουν το σπίτι ενός ανθρώπου για μερικά (πόσα Ευρώ) άραγε;
  Με ποιό θράσος μας μιλούν για πτώχευση όταν τα δις αλλάζουν χέρια σε αυτούς που άλλαζαν πάντα;
  Μην αναρωτιέστε “πως θα κοιμηθούν” αυτά τα παχύδερμα απόψε. Σαν πουλάκια θα κοιμηθούν.
  Όπως κοιμάται ο Τσουκάτος που έπαιρνε την βαλίτσα ενώ η Siemens έκανε πάρτι στα δημόσια ταμεία. Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

  Πως ο σοσιαλισμός ενδύθηκε τη βαρβαρότητα


  Μοιάζει με καλοστημένο σενάριο όχι επιστημονικής φαντασίας, αλλά αχαλίνωτης πραγματικότητας. Και όσο απομακρυνόμαστε χρονικά από κάποια γεγονότα – όπως ακριβώς ο φωτογράφος κάνει μερικά βήματα πίσω για να διευρύνει τη γωνία του φακού του – τόσο περισσότερο ενισχύεται η θεωρία του καλοστημένου σεναρίου.
  Αφού πρώτα μας έπεισαν ότι οι συντηρητικές κυβερνήσεις υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, της άρχουσας τάξης και των απανταχού οικονομικώς ισχυρών της γης, μας έδειξαν και την οδό της σωτηρίας: σοσιαλισμός. Δεν έχουμε παρά να γυρίσουμε με το νου μας – όσος μας έχει απομείνει! – στη δεκαετία του ’80, για να διαπιστώσουμε τη μεγάλη αλλαγή. Οι συντηρητικές κυβερνήσεις απανταχού της Ευρώπης πνέουν τα λοίσθια και οι σοσιαλιστές αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τους λαούς σε νέους δρόμους, κοινωνικής δικαιοσύνης, εργασιακής ειρήνης, οικονομικής ασφάλειας κλπ ηχηρά προνόμια. Εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, άπαντες ευθυγραμμισμένοι με τον ιερό σκοπό! Δόθηκαν και λεφτά άφθονα για το σκοπό αυτό. Νέα μισθολόγια, εντυπωσιακές αυξήσεις στους μισθούς, συντάξεις, βοηθήματα, απ’ όλα είχα ο μπαξές για να διευρυνθεί αφενός η εκλογική πελατεία και να δοθεί αφετέρου η εντύπωση ότι κάποιος νοιάζεται επιτέλους για το λαό. Να όμως που τα λεφτά ήταν δανεικά!
  Δεν πέρασε πολύς καιρός, για να οδηγηθεί και πάλι ο λαός σε πιο συντηρητικές

  Οικονομική κρίση..όπως και στη γρίπη : ΟΧΙ στο εμβόλιο

  Δεν πέρασε πολύς καιρός, για την ακρίβεια ορισμένοι μήνες, από την "υστερία" που είχε καταλάβει σχεδόν όλο τον πλανήτη, από την "φονική" γρίπη Η1Ν1.
  Τι δεν είδαμε, τι δεν διαβάσαμε και τι δεν ακούσαμε για την περίφημη "μαϊμού" γρίπη Η1Ν1.
  Όλοι ειδικοί και μη είχαν άποψη, έκαναν προβλέψεις και μιλούσαν συνεχώς για την γρίπη, τους φόβους πανδημίας, τα μέτρα προστασίας και το εμβόλιο.
  Ειδικά για το εμβόλιο που έπρεπε να το κάνουμε γιατί "κινδύνευε" η ζωή μας !!!
  Το εμβόλιο που τελικά δεν το κάναμε και καλά κάναμε και τίποτα δεν πάθαμε.
  Από την στιγμή που μαζικά και σχεδόν παντού ο κόσμος αρνήθηκε να εμβολιαστεί, άρχισε να φθείρεται και να ξεθωριάζει η εικόνα της γρίπης, ως δια μαγείας.
  Ενώ λοιπόν απαλλαγήκαμε από τον Η1Ν1 και είχαμε ηρεμήσει, ξαφνικά μας προέκυψε ένας άλλος ιός οικονομικός.
  Άρχισαν οι φήμες, τα άρθρα, οι εκπομπές και εμφανίστηκαν οι απανταχού "ξερόλες" που μας προετοίμαζαν για την νέα γρίπη την οικονομική.
  Καταστροφολογία, σενάρια παγκόσμιας κατάρρευσης, το σύνδρομο PIGS (Portugal, Italy, Greece, Spain) και να πως βρεθήκαμε εδώ που είμαστε σήμερα.
  Θα μου πείτε υπάρχει οικονομικό και δημοσιονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα. 
  Βεβαίως και υπάρχει, υπήρχε και πριν όμως για τουλάχιστον 20 χρόνια, όπως υπάρχει και αλλού.

  e-επιλογές της 2/6/2010


   

   

   

   

  Ποιοι είναι οι κομάντος της «Σαγετέτ 13» που αιματοκύλισαν τον «Στόλο της Ελευθερίας»

  Έξοδο από μηχανισμό στήριξης και ΝΑΤΟ προτείνει ο Μίκης Θεοδωράκης

  Αρχισε η εγγραφή μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους.

  "Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας"...

  Υπάρχει όριο στην γελοιότητα;;;


  Αποκρατικοποιήσεις χωρίς πρόγραμμα και από την ΚΕΔ ;;


  Οριζοντίως και καθέτως...


  Πότε θα γίνει η κοινωνική έκρηξη;


  Μεγάλο το πλήγμα για το κύρος της Τουρκίας.


  Παπανδρέου αδειάζει Παπακωνσταντίνου


  Η Ντόρα και ο Κυριάκος δεν θα κληθούν στην Εξεταστική;

  Ο ευρών αμειφθήσεται!

  Πως τους πάει.....

  Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, η "πολιτική του σταδιοδρομία" και μια μεταγενέστερη ομολογία του για την αθωότητα των "έξι"

  Σε καμία offshore δεν ήταν μέτοχος ο Βουλγαράκης... έμεινε όμως η λάσπη Καρχιμάκη

  Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

  Πανικόβλητο το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να υποσκάψει το έργο της Εξεταστικής
  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Ζήμενς έκανε πριν από λίγο την εξής δήλωση:
  «Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Βαλυράκης αφού δοκίμασε την τύχη του ως θαυματοποιός μετατρέποντας υπουργούς σε ντουλαπάδες και απέτυχε, από σήμερα προσπαθεί να μετατραπεί σε θορυβοποιό, αδιαφορώντας αν με τον τρόπο αυτό υποσκάπτει το κύρος της Εξεταστικής Επιτροπής και απογοητεύει τον ελληνικό λαό. Φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να υποσκάψει το έργο μιας επιτροπής η οποία μόνο δικούς του υπουργούς ακουμπάει μέχρι στιγμής»

  Συνέντευξη Γρ. Πρεζεράκου υποψηφίου προέδρου ΝΟΔΕ Λάρισας

  Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης του Γρηγόρη Πρεζεράκου, υποψηφίου προέδρου ΝΟΔΕ Λάρισας.
  Η συνέντευξη αυτή δόθηκε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό TRT στην εκπομπή του Σωτήρη Πολύζου.
  Υπενθυμίζεται ότι οι επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου ΝΟΔΕ στη Λάρισα, θα γίνουν το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010 στα ίδια εκλογικά κέντρα.

  Αποκρατικοποιήσεις χωρίς πρόγραμμα και από την ΚΕΔ ;;

  Σήμερα και σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, υπήρξε γκρίνια και διαφωνίες για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στο υπουργικό συμβούλιο.
  Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εισηγήθηκε την ανάληψη των αποκρατικοποιήσεων από μια κεντρική υπηρεσία, πρότεινε μάλιστα την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ)
  Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος διαφώνησε με τον υπουργό οικονομικών λέγοντας πως η ΚΕΔ είναι μια εταιρεία με κακή προϊστορία, εξαιτίας της εμπλοκής της στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, και κατά συνέπεια δεν είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή.  
  Οι υπουργοί, πλην του κ.  Παπακωνσταντίνου, είχαν την άποψη ότι κάθε υπουργείο πρέπει να αναλάβει το κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων που το αφορά και όχι η διαδικασία να γίνει από μια κεντρική υπηρεσία.
  Επίσης κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ειπώθηκε ότι οι αποκρατικοποιήσεις δεν πρέπει να έχουν ως μοναδικό στόχο την είσπραξη χρημάτων από το δημόσιο ταμείο και πως πρέπει να συνοδευθούν από σημαντική ενίσχυση στην ανάπτυξη.
  Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για ένα ΑΛΑΛΟΥΜ !!

  Να αρχίζουν οι αποκρατικοποιήσεις, με τις οποίες επί της αρχής δεν είμαστε αντίθετοι. Τίθενται όμως επιτακτικά ερωτήματα, που μας αφορούν όλους και είναι:
  • Έχουν πρόγραμμα, ποιος και πότε το συνέταξε;
  • Ποιοι είναι οι όροι των παραχωρήσεων και αποκρατικοποιήσεων;


  Οριζοντίως και καθέτως...

  «Το ασφαλιστικό είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, που μόνο αυτή η κυβέρνηση έχει ανοίξει σε τέτοιο βαθμό. Αυτή η κυβέρνηση διέγνωσε ότι αν δεν το λύσουμε με τρόπο κάθετο και οριστικό, όχι οι συντάξεις των επόμενων γενιών, αλλά οι επόμενες συντάξεις δεν θα μπορούν να καταβληθούν. Άρα το να περιορίζουμε τις συζητήσεις για το ασφαλιστικό, που έχουν γίνει τόσες και που γίνονται καθημερινά, σε ένα ζήτημα αδικεί την ουσία της συζήτησης".
  Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση είχε σαφή εικόνα όταν υπέγραφε το μνημόνιο γιατί "παρουσιάστηκε μια εικόνα έκπληξης", ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι "καμία εικόνα έκπληξης δεν παρουσιάζεται, είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση είχε σαφή εικόνα".

  Αυτά δήλωσε ο κ. Πεταλωτής χθες για το ασφαλιστικό.
  Μόνο αυτή η κυβέρνηση έχει ανοίξει το ασφαλιστικό σε τέτοιο βαθμό..
  Προσοχή στα ανοίγματα γιατί μετά δεν θα μπορούμε να τα κλείσουμε.
  Διέγνωσε η κυβέρνηση ότι θα πρέπει να λύσουμε το ασφαλιστικό με τρόπο κάθετο και οριστικό.
  Έλεος τι άλλο θα ακούσουμε πια;
  Φτάνουν πια οι δικαιολογίες και πομπώδεις εκφράσεις κενές περιεχομένου.
  Τι θα πει κάθετα κ. Πεταλωτή;