Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα παραμένουν από τις έξι το πρωί τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ με βασικά αιτήματα εργασιακά θέματα (Zenith και καμποτάζ) αλλά και το ασφαλιστικό.
Η 24ωρη απεργία θα κρατήσει μακριά από το λιμάνι του Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο «Zenith», της Pullmantur Cruises, θυγατρικής της Royal Caribbean Cruises.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας στην Ελλάδα, το πλοίο δεν θα πιάσει στο λιμάνι του Πειραιά, στις 31 Μαΐου, ενώ θα επανέλθει στις 7 Ιουνίου 2010 για μια τελευταία προσπάθεια να πραγματοποιήσει κυκλική κρουαζιέρα, και εφόσον αντιμετωπίσει και πάλι προβλήματα από τους Ελληνες ναυτικούς θα σταματήσει τις κρουαζιέρες με βάση τον Πειραιά.

Η «κόντρα» μεταξύ της εταιρείας και των ναυτικών έχει ξεσπάσει με αφορμή το πλήρωμα του πλοίου στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται Ελληνες. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι σύμφωνα με το διοικητικό φορέα της ναυτιλίας έχει το δικαίωμα να εκτελεί κρουαζιέρες από τη χώρα μας με πλήρωμα που προβλέπει η σημαία που φέρει, στη συγκεκριμένη περίπτωση, της Μάλτας.
Από την άλλη, η ΠΝΟ θεωρεί ότι από τη στιγμή που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και υπάρχουν Ελληνες ναυτικοί άνεργοι, θα πρέπει να προσληφθεί συγκεκριμένος αριθμός Ελλήνων ναυτικών σαν πλήρωμα. Επίσης, θεωρούν το συγκεκριμένο πλοίο ως το «Δούρειο Ιππο» για τον αφελληνισμό της ναυτιλίας στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.