Κίνηση Ευρείας Κοινωνικής Αποδοχής



Άξια συγχαρητηρίων η κίνηση Σαμαρά να δείξει την πόρτα της εξόδου στους αρχιερείς της διαπλοκής και σε όλους όσους πρόδωσαν με τη συμπεριφορά τους, τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους τον απλό ψηφοφόρο της μεγάλης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσαν αγανάκτηση, το θυμό και την οργή του Έλληνα πολίτη, πλήγωσαν το φιλότιμό μας και διέσυραν τη χώρα διεθνώς, θυσιάζοντας τα πάντα στο βωμό του προσωπικού οφέλους, αποδεικνυόμενοι κατώτεροι πάσης περιστάσεως και τελικώς έκπτωτοι πάσης υπολήψεως έναντι του λαού.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το νεότερο ελληνικό πολιτικό βίο και θα γίνει απαρχή εξελίξεων στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Αναμφισβήτητα η κορυφαία κοινωνική και πολιτική επιταγή στην εποχή μας είναι η ΚΑΘΑΡΣΗ του πολιτικού βίου και είναι προς τιμήν του Αντώνη Σαμαρά το γεγονός ότι πρώτος ανταποκρίνεται στα κελεύσματα των καιρών και οδηγεί τις εξελίξεις αξιοποιώντας και ερμηνεύοντας ορθώς την εντολή που του εγχείρησε ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.
Και μπορεί στο εσωκομματικό πεδίο να προκαλούνται αντιδράσεις, τριβές ή και συγκρούσεις, στο κοινωνικό όμως πεδίο η κίνηση Σαμαρά τυγχάνει ευρείας αποδοχής και εγείρει ζήτημα ηθικής τάξης στο αντίπαλο στρατόπεδο που έχει ήδη αρχίσει να κλυδωνίζεται από το δικό του βεβαρυμμένο σκανδαλώδες παρελθόν.
Σαφώς και αναμένονται εξελίξεις και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κα Μπακογιάννη καραδοκεί. Το πιθανότερο είναι να ηγηθεί ενός κόμματος που θα συμπεριλάβει όλους τους διαπλεκόμενους, οι οποίοι θα έχουν μεν ηχηρά ονόματα και πολυακουσμένα, θα είναι όμως υπόλογα στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στιγματισμένα.
Αιτωλός


Σχόλια