Αποκρατικοποιήσεις χωρίς πρόγραμμα και από την ΚΕΔ ;;

Σήμερα και σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, υπήρξε γκρίνια και διαφωνίες για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στο υπουργικό συμβούλιο.
Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εισηγήθηκε την ανάληψη των αποκρατικοποιήσεων από μια κεντρική υπηρεσία, πρότεινε μάλιστα την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ)
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος διαφώνησε με τον υπουργό οικονομικών λέγοντας πως η ΚΕΔ είναι μια εταιρεία με κακή προϊστορία, εξαιτίας της εμπλοκής της στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, και κατά συνέπεια δεν είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή.  
Οι υπουργοί, πλην του κ.  Παπακωνσταντίνου, είχαν την άποψη ότι κάθε υπουργείο πρέπει να αναλάβει το κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων που το αφορά και όχι η διαδικασία να γίνει από μια κεντρική υπηρεσία.
Επίσης κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ειπώθηκε ότι οι αποκρατικοποιήσεις δεν πρέπει να έχουν ως μοναδικό στόχο την είσπραξη χρημάτων από το δημόσιο ταμείο και πως πρέπει να συνοδευθούν από σημαντική ενίσχυση στην ανάπτυξη.
Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για ένα ΑΛΑΛΟΥΜ !!

Να αρχίζουν οι αποκρατικοποιήσεις, με τις οποίες επί της αρχής δεν είμαστε αντίθετοι. Τίθενται όμως επιτακτικά ερωτήματα, που μας αφορούν όλους και είναι:
  • Έχουν πρόγραμμα, ποιος και πότε το συνέταξε;
  • Ποιοι είναι οι όροι των παραχωρήσεων και αποκρατικοποιήσεων;


  • Ποιος φορέας θα αναλάβει το συντονισμό του όλου εγχειρήματος;
  • Κάθε αρμόδιο υπουργείο θα προχωρήσει μόνο του;
  • Έχουν κατανοήσει οι υπουργοί τι έχουν υπογράψει στο μνημόνιο;
  • Το όποιο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, δεν εμπίπτει στην δημόσια διαβούλευση και στο "όλα στο φως";
Ψιλά γράμματα θα μου πείτε, όμως αυτά είναι που τελικά πρέπει να προσέχουμε..
Μάλλον όμως μου φαίνεται, πως ότι τους δώσουν θα υπογράψουν.
Υ.Γ.
Θα μπορούσαν πάντως μιας και είναι εδώ ο Μαντέλης να τον χρησιμοποιήσουν, ειδικά για τις χορηγίες...

Σχόλια