Πάγκαλος: Τη διαφθορά τότε την έβλεπα, την ακουμπούσα, «ερχόταν και μ΄ έβρισκε».


«Η αλληλεγγύη που υπήρχε μεταξύ των ηγετικών στελεχών από το 2000 ως το 2004 μετεβλήθη σε συνενοχή» σημειώνει, σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο «Βήμα» σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο «Βήμα»  , και προσθέτει ότι τη διαφθορά τότε την έβλεπε ο ίδιος, την ακουμπούσε, «ερχόταν και μ΄ έβρισκε».
- Κύριε αντιπρόεδρε, η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο κατά της διαφθοράς και υπέρ της διαφάνειας, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο κ.Ρόβλιας.Κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της φοροδιαφυγής και παραιτήθηκε η κυρία Γκερέκου. Άνοιξε τις εξεταστικές επιτροπές και δύο στελέχη του, ο κ. Τσουκάτος και ο κ.Μαντέλης,παραδέχθηκαν ότι εισέπραξαν μαύρο πολιτικό χρήμα. Τι συμβαίνει; Το ΠαΣοΚ τρώει τα παιδιά του;
«Το ΠαΣοΚ δεν είχε ποτέ την πρόθεση να αποκρύψει ή να συγκαλύψει ή να συγχωρήσει τίποτε. Και μ΄ αυτή την έννοια δεν πρέπει κανείς να περιμένει στο μέλλον ότι όταν υπάρχουν άμεσες ή έμμεσες ενδείξεις για την εμπλοκή στελεχών του ΠαΣοΚ σε υποθέσεις αδιαφάνειας από την πλευρά μας να υπάρξει οποιαδήποτε προσπάθεια συνενοχής και συγκάλυψης». 
-Δηλαδή ως τώρα να υποθέσω ότι υπήρχαν προσπάθειες συγκάλυψης;
«
Η αποτυχία του ΠαΣοΚ, που ήταν και αποτυχία του μεγάλου εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος του ελληνικού λαού από το 2000 ως το 2004, οφείλεται στο ότι βαθμιαία η αλληλεγγύη που υπήρχε μεταξύ των ηγετικών στελεχών του μετεβλήθη σε συνενοχή. Η αλληλεγγύη είναι λαμπρή συμπεριφορά όταν αφορά κοινωνικές ομάδες, όταν αφορά τους λαούς παγκοσμίως και όταν αφορά ανθρώπους και ιδίως όταν αφορά τα στελέχη του ιδίου κόμματος. Όταν μεταβάλλεται σε συνενοχή, τότε υπάρχει η βασική αιτία για τη μετατροπή του συστήματος σε κλειστό σύστημα, της δημοκρατίας σε ολοκληρωτισμό, της εξουσίας που προέρχεται από τον λαό και ασκείται εν ονόματι του λαού σε κάποια μορφή τυραννίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο λαός ξεσηκώθηκε εναντίον του κομμουνισμού και τον ανέτρεψε στην Ανατολική Ευρώπη με το σύνθημα “γκλάσνοστ” που θα πει “διαφάνεια”. Πάνω απ΄ όλα έπρεπε να είναι γνωστό και πρέπει να είναι γνωστό τι κάνει η εξουσία».  

Σχόλιο:
Η αλληλεγγύη μας λέει ο κ. Πάγκαλος μετεβλήθη σε συνενοχή !!!
Έτσι απλά, τα συνηθισμένα που λέει ο Μαντέλης..
Αφού κ. Πάγκαλε την βλέπατε την διαφθορά που ερχόταν και σας έβρισκε..εσείς γιατί δεν την αρπάζατε;
Γιατί δεν την καταγγέλατε, γιατί την ανεχόσαστε; 
Μήπως αισθάνεστε "συνένοχος" και εσείς;
Γιατί αφού ερχόταν και σας έβρισκε εσείς της γυρίσατε την πλάτη;
Γιατί μας τα λέτε τώρα αυτά;
Ποια κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έδειχναν αλληλεγγύη και σε ποιους;
Σε ποιες ενέργειες έδειξαν συνενοχή κ. Αντιπρόεδρε, αυτά τα στελέχη;
Ωραία πάντως και απλά τα περιγράφετε, μέχρι και "τυραννία" ανακαλύψατε πως είχατε επί Σημίτη !!

Να μας τα κάνετε ποιο λιανά γιατί και σε μας ακουμπάτε, έρχεστε και μας βρίσκετε αλλά δεν μας λέτε τίποτα !!!

Σχόλια

 1. Γιώργο Παπαντρέου, δεν μπορώ να στο πώ πιό απλά.
  Άει χάσου από μπροστά μας.
  Βγαίνεις και φωνάζεις εναντίον του συστήματος Σημίτη που ήταν βουτηγμένο στη διαφθορά.
  ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΥΡΙΕ;
  Μας δουλεύεις;
  Για να δούμε τη δική σου κυβέρνηση λοιπόν.
  Από τους 35 υπουργούς και υφυπουργούς οι 11 ήταν υπουργοί η υφυπουργοί στις κυβερνήσεις Σημίτη, οι 6 ήταν γενικοί γραμματείς υπουργείων στις κυβερνήσεις Σημίτη, οι 6 ήταν σύμβουλοι δυο στον Σημίτη, τρεις σε σένα και ένας στο ΥΠΕΧ., (2 υφυπουργοί σου ήταν Γ. Γ. στο υπουργείο Μεταφορών επί εποχή Μαντέλη).
  Δηλαδή Γιώργο Παπανδρέου 23 άτομα από τη σημερινή κυβέρνηση υπηρέτησαν στις κυβερνήσεις Σημίτη όπως και εσύ.
  Πως είναι δυνατόν να μας λές τώρα ότι ΕΣΥ ψάχνεις για τη διαφάνεια;
  Είσαι ο ορισμός της πολιτικής υποκρισίας.
  Πάρε και ένα νόμπελ από μένα (με ανοικτές και τις δύο παλάμες).

  ΥΓ. Τα στοιχεία τα πήρα από την olympia.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.