Τώρα ο Γενικός και ο Ειδικός Γραμματέας έγινε οποιοσδήποτε συνεργάτης...

Στην χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών   από τον κ. Πεταλωτή , τέθηκε ερώτηση σχετικά με την πιθανή κλήτευση του κ. Μανιάτη στην εξεταστιστική για την Siemens.
Ο κ. Τζαβάρας, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κ. Μανιάτης, νυν υφυπουργός Περιβάλλοντος, ήταν γενικός γραμματέας και συνεργάτης του κ. Μαντέλη, προτίθεται να τον καλέσουν στην εξεταστική επιτροπή. 
Η ερώτηση τέθηκε από τον δημοσιογράφο κ. Πολύμερο.

Τι μας λέει ο κ. Πεταλωτής;
"Εάν αρχίσουμε να καλούμε τον οποιονδήποτε ήταν συνεργάτης οποιουδήποτε υπουργού, τότε πιστεύω ότι δεν διερευνούμε την αλήθεια"
"Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση για οποιοδήποτε πρόσωπο, αρκεί η εξεταστική επιτροπή να αποφασίσει ότι είναι απαραίτητος για τη διερεύνηση της ουσιαστικής αλήθειας των πραγμάτων. Επειδή με ρωτήσατε για συγκεκριμένο πρόσωπο, τον κ. Μανιάτη, σας αναφέρω ότι εκείνη την εποχή ήταν γενικός γραμματέας. Δεν ήταν τίποτε άλλο. Και εξ όσων γνωρίζω, δεν είχε καμία αρμοδιότητα σε σχέση με τον ΟΤΕ. Ως προς τον ΟΣΕ, οι προγραμματικές συμβάσεις υπεγράφησαν ένα χρόνο προτού αναλάβει ο κ. Μανιάτης τη γενική γραμματεία στην οποία προΐστατο. Είναι σαφές ότι δεν χειρίστηκε θέματα Siemens καθώς δεν είχε αρμοδιότητα."
Tι ωραία μας τα λέτε κ. Πεταλωτή, ο γενικός γραμματέας δεν είναι ο οιοσδήποτε, δεν είναι ένας τυχαίος συνεργάτης του κάθε υπουργού.
Ο γενικός γραμματέας είναι ο 3ος στην ιεραρχία του κάθε υπουργείου, είναι το "δεξί χέρι" του κάθε υπουργού, είναι ο άνθρωπός του !!
Όντως ο κ. Μανιάτης ήταν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών από 15.11.98 – 31.06.2001, μετά την υπογραφή των συμβάσεων ΟΣΕ και ΟΤΕ.
Αυτό όμως που δεν μας είπε ο κ. Πεταλωτής είναι ότι:
Ο κ. Μανιάτης πριν και από 20.11.96 – 14.11.98, ήταν ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, αρμόδιος για θέματα Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, Διεθνών Σχέσεων και Πανευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών.
(http://www.energia.gr/article.asp?art_id=30875 )

Τίποτα δηλαδή δεν ήταν, ένας απλός ειδικός γραμματέας ενός υπουργείου...
Από πότε ο Γενικός και ο Ειδικός Γραμματέας έγινε οποισδήποτε συνεργάτης;;

Σχόλια