SOS από Παπανδρέου: Το πολιτικό σύστημα εξαρτάται από συμφέροντα.

Γιώργος Παπανδρέου: "Το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι ανεξάρτητο από κάθε λογής συμφέροντα".

Το θέμα αυτό είναι πολύ σημαντικό για να το αφήσουμε να περάσει έτσι.
Ειδικότερα: Ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε ερώτηση του Αντώνη Σαμαρά για την κερδοσκοπία στην αγορά ελληνικών ομολόγων, είπε, μεταξύ άλλων στη δευτερολογία του και τα εξής, τα οποία θεωρούμε πολύ σημαντικά:
«……Βρισκόμαστε σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές...

της σύγχρονης ιστορίας.  Όλα αυτά είναι συμπτώματα μιας βαθύτερης κρίσης με το πολιτικό σύστημα στο επίκεντρό της. Ένα σύστημα που δεν είναι ανεξάρτητο από κάθε λογής συμφέροντα. Χρέος μας είναι να αλλάξουμε ριζικά αυτό το πολιτικό σύστημα.  Να καταρρίψουμε τη λογική που λέει φταίνε και οι 300 της Βουλής. Αυτό κάνουμε εμείς. Φέρνουμε αλλαγές και ανατροπές. Περιμένω απ' εσάς να συμβάλλετε…»

Ο κ. Παπανδρέου ομολόγησε πλήρως και ευθαρσώς ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι εξαρτημένο από κάθε λογής συμφέροντα.
Εμείς καλόπιστα θεωρούμε ότι αυτή η παραδοχή του πρωθυπουργού είναι μια κραυγή απόγνωσης και αγωνίας για το μέλλον και τη λειτουργία της δημοκρατίας.
Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, να συμβάλλουν με συγκεκριμένες προτάσεις για την εμπέδωση της διαφάνειας.  Όμως ο τρόπος που προχωρά κάποια ζητήματα, όπως «λαθρονομοσχέδιο», «Καλλικράτης», «Εκλογικός νόμος» κ.λ.π., αλλά και η άρνησή του να δεχτεί την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά, στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, για αναθεώρηση του Συντάγματος, κάνουν απαγορευτική κάθε πιθανότητα συνεννόησης.

ΥΓ. Εμείς πιστεύουμε πως ο πρωθυπουργός της χώρας θα έπρεπε να καλέσει, όχι μόνο τη Νέα Δημοκρατία, αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα το διαδίκτυο, να συμβάλλει με προτάσεις στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος.
Σε επόμενη ανάρτηση, από αυτό εδώ το blog, θα απαντήσουμε με συγκεκριμένες προτάσεις στον κ. Παπανδρέου.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχόλια

  1. Α χα χα χα, θα μου πέσει η κήλη από το γέλιο.
    Σταμάτα Παπανδρέου, σταμάτα.
    Δείξε λίγη ανθρωπιά.
    Είσαι απίθανος, σε παραδέχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.