Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Την Ισπανία είχαν πρώτο στόχο οι κερδοσκόποι αλλά τρέξαμε και ανοίξαμε εμείς την Κερκόπορτα...


Εμείς ανοίξαμε την Κερκόπορτα για την επίθεση κατά του ευρώ! Αυτό υποστηρίζουν όλο και περισσότεροι διεθνείς οικονομικοί παράγοντες, αλλά και αναλυτές.
Τονίζουν μάλιστα ότι υπήρχαν πληροφορίες από τον περασμένο Αύγουστο σε διεθνές επίπεδο, αλλά και σε Έλληνες που κινούνται στον τραπεζικό και χρηματιστηριακό χώρο και έχουν πρόσβαση σε έγκυρες πηγές του εξωτερικού, ότι είχε «προγραμματιστεί» επίθεση, που θα εκδηλωνόταν Δεκέμβριο με Ιανουάριο, κατά της Ισπανίας, γνωρίζοντας τους «σκελετούς» που είχε η Τράπεζα CajaSur (που την περασμένη εβδομάδα κατέρρευσε), αλλά έσπευσε η Ελλάδα με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να πάρει την πρωτιά...
Γνώριζαν βέβαια οι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ελλάδα, αλλά προφανώς δεν τους ενδιέφερε λόγω μεριδίου στην ΕΕ και ήθελαν να χτυπήσουν σε μεγαλύτερη χώρα.
Στόχος των Αμερικανών ήταν να πλήξουν το ευρώ γιατί είχε εκθρονίσει το δολάριο από την πρώτη θέση του ισχυρού παγκόσμια νομίσματος στο οποίο επενδύουν πολλοί και είχε κατακτήσει σημαντικό ποσοστό (γύρω στο 7%) του παγκόσμιου ΑΕΠ. Τις προθέσεις της Ουάσινγκτον τις γνώριζαν τα κερδοσκοπικά funds, που άλλωστε ήταν απαραίτητα για να υλοποιηθούν. Λειτουργούν πάντα σαν το μακρύ χέρι...
Ερωτήματα υπάρχουν -διίστανται οι απόψεις- αν ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε ή είχε κάποιες πληροφορίες για την αμερικανική επίθεση κατά του ευρώ.
Πέραν όμως αυτού, πληροφορίες τονίζουν ότι από τον πρώτο μήνα μετά τις εκλογές ανώτατοι παράγοντες της ΕΕ είχαν συστήσει στον έλληνα πρωθυπουργό να μη μιλήσει για ποσοστά του ελλείμματος, επισημαίνοντάς του ότι αναφορά του αριθμού αυτού θα αξιοποιηθεί από τους κερδοσκόπους για την άνοδο των spreads. Δυστυχώς δεν εισακούστηκαν. Και ο κ. Παπανδρέου αλλά και ο υπουργός Οικονομικών τόσο εδώ στην Ελλάδα όσο και στις Συνόδους Κορυφής και του ΕΚΟΦΙΝ, αλλά και στις επαφές τους με στελέχη της ΕΕ, της Κομισιόν, αλλά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τη μεγαλύτερη ευκολία μιλούσαν για έλλειμμα από 12% μέχρι και 14,7% (!), που τρόμαξε τους πάντες και αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί των λύκων...
(ΠΑΡΟΝ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.