Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

650.000 $ για "Μacedonia" Restoration στην Οχρίδα

Καμαρώστε την "υπερήφανη" εξωτερική μας πολιτική και τις τεράστιες διπλωματικές μας επιτυχίες, ιδιαίτερα με την γειτονική FYROM.
Δείτε στην ιστοσελίδα america.gov τα προγράμματα προστασίας-διαφύλαξης της Ευρωπαϊκής κουλτούρας... τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται.
"Μacedonia" Restoration in Ohrid

Το πρόγραμμα 3 ετους διάρκειας, προβλέπει την συντήρηση και αποκατάσταση της μονής "ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ" (του 13 ου μ.χ αιώνα) στην Οχρίδα.
Το ύψος της χρηματοδότησης φτάει τα 650.000 $ και είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει χρηματοδοτηθεί από  The U.S. Ambassadors Fund for Cultural Preservation.  στην Ευρώπη. 
Δείτε τι γράφουν στην εικόνα εκτός από το "Μacedonia" που το θεωρούν δεδομένο, οι φίλοι μας Αμερικάνοι.

Οι τοιχογραφίες έχουν γίνει από τους Θεσσαλονικείς καλλιτέχνες Μιχαήλ και Ευτύχιο.
Θεσσαλονικείς δηλαδή ζωγράφισαν τις τοιχογραφίες του "Μακεδονικού" μοναστηριού.
Πάλι καλά που δεν αναφέρει ότι, το ζωγράφισαν "Μακεδόνες" από τα Σκόπια...
Πάντως ελέω και της δικής μας αδιαφορίας 650.000 $ πήγαν στην "Μακεδονία"..
Το ζήτημα όμως είναι σε ποια Μακεδονία πήγαν, γιατί η Μακεδονία είναι μια και είναι στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.