Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Όταν και εμείς το μάθουμε από το Ρόιτερς, θα το γράψουμε....

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το χθεσινό μας άρθρο Ε ρε γλέντια.. Έρχονται οι Σύμβουλοι !!
Γράφαμε χθες ότι " Η Ελλάδα είναι σε άμεση αναζήτηση συμβούλων για την πώληση του  ΟΣΕ και έχει επίσης ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανάθεση σε συμβούλους, του  υπόλοιπου προγράμματος  ιδιωτικοποιήσεων ύψους 3 δισεκατομμυρίων, σύμφωνα με ανώτερη  κυβερνητική πηγή"
Δείτε σήμερα στο απόσπασμα της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών   , τι διημείφθη επί του θέματος.
ΜΠΕΘΑΝΗ: Διαβάζω ότι έκανε κυβερνητικός αξιωματούχος δηλώσεις στο Ρόιτερς χθες, με τις οποίες λέει ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου για τις αποκρατικοποιήσεις. Το επιβεβαιώνετε;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ότι προχώρησε ή θα προχωρήσει, έλεγε το Ρόιτερς;
ΜΠΕΘΑΝΗ: Προχώρησε έλεγε. Προχωρά, προχώρησε, θα προχωρήσει, τέλος πάντων.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όταν θα ληφθεί η απόφαση, θα ανακοινωθεί. Και να μη δαιμονοποιούμε τα πάντα. Όταν πρόκειται για δημόσια περιουσία, όταν πρόκειται για ένα μεγάλο ζήτημα νομιμότητας και διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, υπάρχει ενδεχόμενο να χρειάζεται και κάποιος σύμβουλος, ο οποίος είναι πολύ εξειδικευμένος. Γιατί αποδείχθηκε ότι παρόλο που έχουμε ένα τεράστιο δυναμικό στο Δημόσιο, μέχρι τώρα δεν λειτούργησε αυτό προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος. 
Σχόλιο:
Το πρόβλημα είναι κ. Πεταλωτή τι χρόνο χρησιμοποίησε ο συντάκτης του άρθρου (αόριστο ή μέλλοντα) ή αν έχουμε αναθέσει τις αποκρατικοποιήσεις σε συμβούλους;
Ωραία και σαφή απάντησε μας δώσατε....
Αν θα ληφθεί απόφαση θα ανακοινωθεί, δηλαδή κατόπιν εορτής.
Δεν χρειάζεται να μας πείτε θα "μπούμε" πάλι στο Ρόιτερς και θα μάθουμε.
Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και ιστότοποι και ενημερωνόμαστε...
"Ευτυχώς" που υπάρχουν τα "βαθιά λαρύγγια" και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και διαρρέουν τις ειδήσεις.
Όταν και εμείς θα το μάθουμε από το Ρόιτερς θα το γράψουμε....

1 σχόλιο:

 1. Κε Πεταλωτή
  Από τα λεχθέντα δια στόματός σας, κάποιος μπορεί να εξάγει το συμπέρασμα ότι προσλαμβάνουμε συμβούλους γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει την διαφάνεια των διαδικασιών και φοβάται μην δημιουργηθεί και νέο σκάνδαλο, παρόλο που έχουμε ένα τεράστιο δυναμικό στο Δημόσιο το οποίο θα μπορούσε να αναλάβει το έργο αλλά δεν του ανατίθεται γιατί μέχρι τώρα δεν λειτούργησε προς όφελος του Δημοσίου συμφέροντος.
  Να με συγχωρήσετε, αλλά αν ενθυμούμε καλώς μέχρι και σήμερα διατυμπανίζετε ως κυβέρνηση ότι έχει τελειώσει το κράτος της διαφθοράς, ότι θα υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια σε όλους τους τομείς και ότι όποιος συλληφθεί να παρανομεί θα τιμωρηθεί.
  Στην περίοδο που διανύουμε, κάθε περιττή σπατάλη όπως η πρόσληψη συμβούλων σε αντικατάσταση του υπάρχοντος τεράστιου Δημόσιου δυναμικού, αποβαίνει σε βάρος των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων των πολιτών της Χώρας μας.
  Αν ισχύει αυτό και δεν μπορείτε ως κυβέρνηση να συντονίσετε, να οργανώσετε και να ελέγξετε το έργο αυτού του δυναμικού, η λύση που απομένει είναι να πληρωθεί η αμοιβή των συμβούλων από τα εισοδήματα όσων θα υπογράψουν αυτήν την ανάθεση έργου.
  Αν δεν ισχύει το προαναφερόμενο συμπέρασμα, θα παρακαλούσα να διευκρινίστε προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
  Από Πειραιώτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.