Παπανδρέου αδειάζει Παπακωνσταντίνου


Από Factorx

Σε προηγούμενη ανάρτηση γράφαμε ότι το σημερινό υπουργικό συμβούλιο ήταν εκρηκτικό και υπήρξε γερή κόντρα μεταξύ των υπουργών. Λένε μάλιστα ότι ακόμη και η “πράσινη” Τίνα εξανέστη όταν ετέθη θέμα πώλησης μετοχών της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μας, όμως, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στην κυβέρνηση και ίσως τεθεί ακόμη και θέμα Γ. Παπακωνσταντίνου ή μπορεί ο ίδιος να το θέσει.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον υπουργό Οικονομίας άδειασαν σχεδόν όλοι οι υπουργοί και του “πέταξαν στα μούτρα” την εισήγηση που είχε κάνει και η οποία ήταν εντελώς διαφορετική από αυτήν που παρουσιάστηκε έπειτα στη συνέντευξη. Είχε δώσει δηλαδή συγκεκριμένες και πολύ πιο τολμηρές προτάσεις για ιδιωτικοποίηση των πάντων, χωρίς να κρατά το Δημόσιο την πλειοψηφία ή το management και κάνοντας βάζοντας θέμα και για τη ΔΕΗ.
Η εισήγηση απορρίφθηκε ως επιεικώς απαράδεκτη αφού προσέκρουε στα “βιλαέτια” του κάθε υπουργού.

Αν κρίνουμε από τη διαφορετική εισήγηση που παρουσίασε ο  Γ. Παπακωνσταντίνου και οι άλλοι υπουργοί, συμπεραίνουμε ότι υπήρξαν αλλαγές ώστε να πέσουν οι τόνοι στο υπουργικό. Και φαίνεται ότι τον υπουργό Οικονομίας “άδειασε” και ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποκύπτοντας στις πιέσεις των υπολοίπων.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε την αντίδραση του κ. Παπακωνσταντίνου στο “ψαλίδισμα” που του έγινε σήμερα…

Σχόλια