Προσλαμβάνει τις κολλητές της η κ. Μπιρμπίλη!


Ερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου με αποδέκτη την κ. Μπιρμπίλη με θέμα: "Προσλαμβάνει κολλητές η Υπ. Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής".
Η διατύπωση της ερώτησης του βουλευτή έχει όπως παρακάτω:

"Την ώρα που χιλιάδες νέοι βγαίνουν στην ανεργία, χιλιάδες πολίτες ζουν υπό καθεστώς ανασφάλειας, που ακούν τον πρωθυπουργό ότι τα μέτρα μπορεί να είναι σκληρά, αλλά θα κάνει οτιδήποτε προκειμένου να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, που διαβεβαιώνει ότι προκρίνονται οι άριστοι και όχι οι αρεστοί, η υπουργός Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής προσλαμβάνει κολλητές και φίλες στην Κτηματολόγιο Α.Ε.
Αρχικά διόρισε τον κουμπάρο του υφυπουργού της, τώρα φρόντισε να γίνει η πρόσληψη μιας φίλης της, η οποία δεν έχει πτυχίο ούτε εμπειρία, και μάλιστα στην ακριβοπληρωμένη θέση της γενικής διευθύντριας. Πιο συγκεκριμένα, μετά από διαγωνισμό «μαϊμού» στον οποίον συμμετείχαν αρκετοί πολίτες και με ιδιαίτερα προσόντα, επελέγη η φίλη της υπουργού η κ. Μ. Καρτελιά, με προσόντα τη μικρή της εμπειρία σε εταιρεία ειδών υγιεινής, αλλά και την εμπειρία της υπευθύνου επικοινωνίας στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Παγκόσμια Δράση».
Κατόπιν τούτου ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
* Με βάση ποια κριτήρια έγινε η επιλογή της κ. Καρτελιά για την θέση της γενικής διευθύντριας;
* Ποια πρόσωπα συγκροτούσαν την επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων του συγκεκριμένου διαγωνισμού; Να κατατεθεί λίστα με τα ονόματα της επιτροπής.
* Σε τι ύψος ανέρχονται οι μηνιαίες αποδοχές της κ. Καρτελιά; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτουν οι μηνιαίες αποδοχές της κ. Καρτελιά.
* Να κατατεθούν πίνακες με τα ονόματα και τα προσόντα όλων των υποψηφίων για το συγκεκριμένο διαγωνισμό, όπου να καταγράφονται τίτλοι σπουδών και κοινωνικά κριτήρια."


online-press

Σχόλια