Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

ΔΝΤ: Μέχρι Σεπτέμβριο, μείωση στο 2,5 % των δαπανών του ΑΕΠ για συντάξεις...


Διαβάστε σε αποκλειστικότητα   την αναλυτική αναφορά του ΔΝΤ   μετά την επίσκεψη στην Αθήνα (14-18 Ιουν.2010) 

Δείτε τώρα ορισμένα από τα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ , μέχρι τέλους του 2010.

Μέχρι τέλος Σεπτ. 2010
Υιοθέτηση μιας περιεκτικής μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, που να μειώνει τις δαπάνες συνταξιοδότησης από το 2010-2060, στο 2,5 % του ΑΕΠ !!!
(Υ.Γ : Σήμερα υπολογίζεται στο 12%)
Μέχρι τέλος Δεκ. 2010
Προετοιμασία ενός σχεδίου ιδιωτικοποίησης για τις κρατικές εταιρείες, με σκοπό την είσπραξη 1 δις ανα χρόνο στο διάστημα 2011-2013.

Η πλειοψηφία απορρίπτει το Μνημόνιο και τις πολιτικές ΠΑΣΟΚ

Από antinews
Η πλειοψηφία των πολιτών απορρίπτει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης υπέρ της προσφυγής στο ΔΝΤ και τον Μηχανισμό Στήριξης, θεωρεί καταστροφική την διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ζητά απεμπλοκή από το Μνημόνιο. Απαξίωση του πολιτικού συστήματος, αλλά και ενίσχυση του δικομματισμού (65%) και μείωση της διαφοράς ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στις 6 μονάδες, πράγμα που σημαίνει ότι στενεύουν τα περιθώρια για νέα κόμματα. Μετακινήσεις απο το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ προς τη ΝΔ
Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα από δημοσκόπηση της VPRC, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Αξία».
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 35,5%, η ΝΔ 29,5%, το ΚΚΕ 12,5%, ο ΛΑΟΣ 5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 4% και η Δημοκρατική Αριστερά 2%. Το άθροισμα των αναποφάσιστων και των όσων δεν επιθυμούν να απαντήσουν κινείται στο 21,7%.
Συντριπτική είναι η απαξίωση όλων των πολιτικών κομμάτων στα μάτια των πολιτών. Το 64% δηλώνει κανένα κόμμα δεν ανταποκρίνεται στις ελπίδες τους.

«Ο Παπανδρέου θέλει να μπει στο ρεκόρ Γκίνες»

«Ο Παπανδρέου θέλει να μπει στο ρεκόρ Γκίνες»

Γιατί έκανε αυτήν τη δήλωση η Σοφία Βούλτεψη;

Σχολιάζοντας τις τραπεζικές εξελίξεις, η Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός προφανώς θέλει να μπει στο Γκίνες γιατί - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε - το ΠΑΣΟΚ παίρνει μέρος σε ένα διαγωνισμό αναντιστοιχίας μεταξύ όσων προεκλογικά υποσχέθηκε και όσων κάνει τώρα.

Μάλιστα, η δημοσιογράφος υπογράμμισε ότι προεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πει ότι θα κρατικοποιηθούν τράπεζες προκειμένου να αποφευχθεί η κρίση.
 «Όμως αυτά τα έλεγε για να χαϊδέψει τα αφτιά των συνδικαλιστών και τω ψηφοφόρων», τόνισε η Σοφία Βούλτεψη.
 

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: "ΑΤΕ και ΤΤ" 60 %

Η  Τράπεζα Πειραιώς υπέβαλλε πρόταση προς την κυβέρνηση για την ταυτόχρονη συνδυασμένη εξαγορά του 77,35% της ΑΤΕ και του 34,043% του ΤΤ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο. 
Η Πειραιώς δίνει 701 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των προαναφερθέντων ποσοστών και στις δυο τράπεζες και, όπως δήλωσε ο κ. Σάλλας, η προσφορά θα γίνει σε μετρητά. 
Αυτά προσφέρει η Πειραιώς 701 εκατ. ευρώ.
Δείτε τώρα πόσο αποτιμά η Κυβέρνηση τα ποσοστά της και στις 2 τράπεζες.
Ο πιο κάτω πίνακας βρίσκεται στη σελίδα 60 του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης , του υπουργείου Οικονομικών.

Από 1,794 δις ευρώ που αποτιμά το κράτος το μερίδιο των μετοχών της στην ΑΤΕ και ΤΤ, η Πειραιώς προσφέρει 701 εκατ. ευρώ !!!!

Είδες η πράσινη ανάπτυξη;

Δίνω χάρισμα στους φίλους ακόμα και ολόκληρες τράπεζες. Αυτό εννοούσε ο Παπανδρέου όταν έλεγε ότι "είμαστε υπέρ της πράσινης ανάπτυξης"; Να χαρίσει το δημόσιο δύο κρατικές τράπεζες στον πράσινο Μιχάλη Σάλλα της Τράπεζας Πειραιώς;

ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ; Και οι βουλευτές του τί κάνουν; Δεν νοιάζονται καθόλου για τον Ελληνικό λαό που τους εμπιστεύθυκε και τους ψήφισε;

Πώς γίνεται η παραπαίουσα Τράπεζα Πειραιώς να δανείζεται από το Τ.Τ. 700 εκατομύρια και μία εβδομάδα αργότερα η Τράπεζα Πειραιώς να υποβάλλει αίτηση να αγοράσει από το κράτος το Τ.Τ. μαζί με την Αγροτική, έναντι ακριβώς 700 εκατομμυρίων;

Δηλαδή παίρνω δανεικά από σένα και μετά από μια εβδομάδα σε εξαγοράζω (και μάλιστα με προίκα).

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΗ ΜΟΥ, ΤΑ 700 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΩ ;

Στον εαυτό μου;

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΣΑΜΠΕ.

Alex Rondos: Ο νεκροθάφτης του “Μακεδονικού”;

Από τις εφημερίδες φαίνεται πως έμαθαν οι αρμόδιες Διευθύνσεις και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών ότι η ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη” βρίσκεται στο επίκεντρο παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων με τη ΠΓΔΜ. Η συζήτηση των ημερών στο ΥΠΕΞ είναι ποιος ηγείται των διαπραγματεύσεων από την ελληνικής πλευράς, ποιος είναι ο δίαυλος της μυστικής διπλωματίας μεταξύ Αθήνας-Σκοπίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά του Αlex Rondos στο υπουργείο Εξωτερικών είναι γεγονός. Ο εξ απορρήτων σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου απέκτησε την ιδιότητα του πρέσβη εκ προσωπικοτήτων και εγκαταστάθηκε ξανά στην Αθήνα, διαδραματίζοντας ουσιαστικά ρόλο άτυπου μεν, αλλά συμβούλου των Γ. Παπανδρέου και Δημ. Δρούτσα για τα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.
Εφοδιασμένος με διπλωματικό διαβατήριο της Ελληνικής Δημοκρατίας, έχει αναλάβει αποστολές μυστικής διπλωματίας για λογαριασμό του πρωθυπουργού το πρώτο εξάμηνο του 2010 σε Σερβία, Σκόπια, Αλβανία και Τουρκία. Ο Έλληνας πρεσβευτής στη Σερβία έπεσε από τα σύννεφα όταν οι.......
συνάδελφοί του που εκπροσωπούν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον ρώτησαν σε μία από τις τακτικές συναντήσεις αλληλοενημέρωσης, ποιο ήταν το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε ο απεσταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης κ. Rondos με τη σερβική κυβέρνηση. Το ίδιο συνέβη και με τους πρεσβευτές μας στην Αλβανία και στα Σκόπια. Αποδείχθηκε ότι οι Ευρωπαίοι ομόλογοί τους γνώριζαν περισσότερα για τις συναντήσεις με βάση τις πληροφορίες που τους είχαν δώσει τα μέλη των κυβερνήσεων των συγκεκριμένων χωρών. Οταν οι Ελληνες πρεσβευτές απευθύνθηκαν στην Kεντρική Yπηρεσία στην Αθήνα, τους διαβιβάστηκε αρμοδίως: “Μην ασχολείστε, καλύτερα να το ξεχάσετε“. Διπλωματικοί παρατηρητές θεωρούν ότι ο Alex Rondos χαράσσει τη βαλκανική πολιτική του Γ. Παπανδρέου.
Στις κυβερνήσεις των βαλκανικών κρατών ο Αlex Rondos είναι γνωστός από την προηγούμενη θητεία του στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου την περίοδο που ο δεύτερος ήταν υπουργός Εξωτερικών (1999-2004).

Και οι Τούρκοι στο "κόλπο" της ονομασίας ..

Νέα πρόταση για την επίλυση της διένεξης ΠΓΔΜ και Ελλάδας
«Εν ονόματι της ονομασίας – μία νέα πρόταση για την επίλυση της διένεξης μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων», τιτλοφορεί εκτενές ρεπορτάζ της η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ο αρθρογράφος αναφέρεται διεξοδικά στο ιστορικό του προβλήματος και καταγράφει μια νέα πρόταση που διατύπωσε κέντρο μελετών στην Τουρκία: «Το κέντρο μελετών ’Πρωτοβουλία Ευρωπαϊκής Σταθερότητας’ με έδρα την Κων/πολη παραπέμπει κατ’ αρχήν στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επίλυση του προβλήματος είναι η δυσπιστία που κυριαρχεί στις εμπλεκόμενες πλευρές. ‘Η Ελλάδα γνωρίζει ότι το μοναδικό μέσο πίεσης για να αλλάξει η ΠΓΔΜ το συνταγματικό της όνομα, είναι να εκμεταλλευθεί τη θέση της ως παλιό μέλος της ΕΕ και να μπλοκάρει την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων.’»

«Γι’ αυτό οι συντάκτες της νέας πρότασης προβλέπουν και για τις δύο πλευρές εγγυητικές ρήτρες. Έτσι θα πρέπει να διασφαλίζεται με ειδική ρήτρα ότι ναι μεν η ΠΓΔΜ  θα αλλάξει το συνταγματικό της όνομα, αλλά η νέα ονομασία θα τεθεί σε ισχύ μόλις εγκριθεί η ένταξή της στην ΕΕ. Από την άλλη πλευρά για να ηρεμήσει η Ελλάδα, οι συντάκτες της πρότασης προβλέπουν ειδική ρήτρα που θα κατοχυρώνει ότι η ΠΓΔΜ θα αναγραφεί στη συμφωνία ένταξης με τη νέα της ονομασία.»
«Η πρόταση αυτή έχει όμως ένα πρόβλημα, είναι συνετή. Και με δεδομένο τον παραλογισμό, με τον οποίο διαχειρίζεται τη διένεξη κυρίως η Αθήνα, ελλοχεύει ο κίνδυνος απόρριψης.
Επιπλέον, επειδή στην ΕΕ ουδείς θέλει να εισαχθούν προβλήματα μαζί με όποια νέα ένταξη, αφήνουν τη χώρα να ταλανίζεται με τη διένεξη για την ονομασία χωρίς να λένε ξεκάθαρα ότι αυτή τη στιγμή η ΕΕ έχει άλλα προβλήματα από την ένταξη της ΠΓΔΜ».

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5808173,00.html

Σχόλιο:
Πονηροί ως συνήθως οι Τούρκοι...

Αποκλειστικό: Η αναλυτική αναφορά του ΔΝΤ

Διαβάστε σε αποκλειστικότητα, ολόκληρη την αναλυτική αναφορά του ΔΝΤ.

IMF INTERIM REPORT

e-επιλογές της 16/7/2010


Το θερινό ημερολόγιο του Γιωργάκη Παπανδρέου

Πρόταση Πειραιώς για εξαγορά Αγροτικής Τ.Τ....

Σκάνδαλο! 11 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον η επιχορήγηση των κομμάτων

Σλοβακία: Πράσινο στην Ευρωζώνη, Κόκκινο στην Ελλάδα

Τα κτίρια, οι καταλήψεις..και οι εκταμιεύσεις

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ :ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΛΑΟΣ …);

EΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πωπω φίλε! Ούτε ο Κάλχας να 'σουνα!

Είδες η πράσινη ανάπτυξη;

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι μεγάλου ρίσκου...

Μειώσεις μισθών και συντάξεων για τους πολλούς, ΑΥΞΗΣΕΙΣ για τους Πολιτικούς !!!

Υπέρβαση του όρου “πειρατεία””...

Νεκρώσαμε
Η χώρα θα μείνει χωρίς κρατικά πιστωτικά ιδρύματα;;

Οι συνδικαλιστές μας τώρα δικαιώνονται.

Ένα όνειρο

Όργιο φημών και σεναρίων πίσω από την παραίτηση Αγγουρά από το Νοσοκομείο του Ρίου

Πέθανες; Τι; Νομίζεις γλίτωσες;

Ελληνικά νησιά σε τιμή ευκαιρίας


Οι αναγνώστες του Citypress-gr.blog αρθρογραφούν...
 
Έβλεπα την σελίδα και δεν πίστευα στα μάτια μου. Ελληνικά νησιά σε τιμή ευκαιρίας. Πόσο τα πουλάμε τα νησιά μας μωρέ? Είμαστε φθηνοί λένε, ένα ελληνικό νησάκι κοστίζει λιγότερο από ένα ski σαλέ στις Άλπεις.
Ξεκινάνε από 1.500.000 ευρώ, δηλαδή λιγότερο από μια καλή μίζα για προμήθεια του δημόσιου. 11 νησάκια μας είναι στο σφυρί στη σελίδα http://www.privateislandsonline.com/greece.htm

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


hellenicspace

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Μ. Γιαννάκης: Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης για το έργο Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη


Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κύριος Μιχάλης Γιαννάκης, μετά την πρώτη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «Διαδρομή – Εγκατάσταση του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη», έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τον ισχυρισμό του αρμόδιου Υφυπουργού ότι “κάποιοι πρέπει να ξεκαθαρίσουν αν θέλουν πραγματικά το έργο Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και να πάψουν να προβάλλουν περιβαλλοντικά προσκόμματα”, μόνο ως αυτοκριτική μπορούμε να την εκλάβουμε για τον ίδιο και τον Πρωθυπουργό του.
Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του αδυνατούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και υποτιμούν τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών.
Αδυνατούν, όχι μόνο να αναλάβουν, αλλά και να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους.
Ας μην ξεχνούν ότι είναι οι πρώτοι που πρόβαλαν περιβαλλοντικές αντιρρήσεις για το έργο.
Είναι εκείνοι που ανέβαλαν, αναίτια και αδικαιολόγητα, την ψήφιση του έτοιμου από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, νομοσχεδίου για εννέα ολόκληρους μήνες.
Είναι οι ίδιοι που, σε όλο αυτό το διάστημα, δεν ανέλαβαν καμία ουσιαστική πρωτοβουλία πίεσης προς τη Βουλγαρική πλευρά.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι υπόλογη στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών για τις καθυστερήσεις και τις ολιγωρίες της.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ :ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΛΑΟΣ …);

Του Δημήτρη Καραμήτσα
Για όσους γνωρίζουμε κάποια περισσότερα πράγματα για την κατάσταση του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα, η κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς να προτείνει στο Δημόσιο την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και δη έναντι ευτελούς τιμήματος αποτελεί μια απολύτως προκλητική – επιθετική ενέργεια. Ακόμα πιο προκλητική είναι η αναφερθείσα από τα ΜΜΕ θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης στην πρόταση !!!....
Ηδη έχει γίνει λόγος από αρκετούς αρθρογράφους για την προκλητική ενέργεια, ο δανειζόμενος να θέλει να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία του δανειστή (και δη προφανώς με τα χρήματα που δανείστηκε ή πρόκειται να δανειστεί στο μέλλον) !!!. Δανειστής της Τράπεζας Πειραιώς και των υπόλοιπων ιδιωτικών τραπεζών, εάν δεν το έχετε καταλάβει ή δεν το γνωρίζετε είναι ο ελληνικός λαός.

Η ίδια η ζοφερή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε οφείλεται κατά κύριο λόγο στον δανεισμό των 28 δις + 10 δις από τον ελληνικό λαό – δημόσιο κορβανά προς τις τράπεζες. Στον δανεισμό δε αυτό υποχρεώθηκε ο ελληνικός λαός χωρίς να λάβει καμία σοβαρή εξασφάλιση (π.χ. εμπράγματες ασφάλειες επί της ακίνητης περιουσίας τους) και κανένα άξιο λόγου αντάλλαγμα. Στην «οικονομία της αγοράς» την οποία πιστά ακολουθούν άπασες οι τελευταίες κυβερνήσεις, η εξαγορά των τραπεζών αυτών θα ήταν η 1η σε σειρά αξιολόγησης ανταλλαγμάτων λύση. Οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου προτίμησαν την λύση της άνευ εξασφάλισης και ανταλλαγμάτων στήριξης, διακυβεύοντας το μέλλον του ελληνικού λαού και παραβιάζοντας θεμελιώδεις αρχές του δικαίου, της «αγοράς» και της προστασίας του δημόσιου χρήματος.

Πέρα όμως από όλα αυτά, αυτό που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος και σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των «διεθνών οίκων αξιολόγησης» (την γνωστή τριάδα του αίσχους) είναι ότι η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε πολύ χειρότερη θέση και κατάσταση από την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Για να ακριβολογούμε: βρίσκεται σε δυσχερέστατη θέση κατά τις εκτιμήσεις τους.

Ως άνθρωπος που έχει καταδείξει και χτυπήσει τις λειτουργίες των «οίκων» αυτών θα μπορούσα να έχω σοβαρές επιφυλάξεις για κάθε τους αξιολόγηση. Όμως το ζήτημα εν προκειμένω δεν είναι το τι πιστεύω προσωπικά, αλλά το γεγονός ότι η και η λειτουργία της οικονομίας είναι καπιταλιστική και η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Παπανδρέου λειτουργεί καπιταλιστικά.

Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν ο ασθενέστερος και ευρισκόμενος σε φάση διαρκούς υποβάθμισης να καταθέτει πρόταση για την εξαγορά του ισχυρότερου και ευρισκόμενου σε καλύτερη θέση, χωρίς μάλιστα να έχει επιστρέψει πρώτα τα δάνεια που έλαβε; Πως και με ποια λογική αποτολμά κάποιος να μας αγοράσει με τα χρήματά μας ;

Και με ποιο τίμημα;

Παναγιωτακόπουλος: Η πώληση ΤΤ-ΑΤΕ σηκώνει ειδικό δικαστήριο... μόνο που αυτή τη φορά δεν θα είναι σκευωρία!!!

Αντιδράσεις εντός ΠΑΣΟΚ πυροδοτεί η πρόταση για πώληση της Α.Τ.Ε και του Τ.Τ. Το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ασκεί έντονη κριτική και κάνει λόγο για "ακραία κερδοσκοπικά φαινόμενα", τονίζει πως δεν πρέπει να πουληθούν κρατικές τράπεζες, ενώ καταλήγει πως η περίπτωση σηκώνει ακόμα και ειδικό δικαστήριο... μόνο που αυτή τη φορά δεν θα πρόκειται για σκευωρία!!!
Σε δήλωση του σημειώνει: "Με έκπληξη ακούσαμε την πρόταση Σάλλα για εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου και της Αγροτικής Τράπεζας.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η πρόταση προέκυψε μία μόλις ημέρα μετά τις σχετικές «παραινέσεις» του Υπουργού Οικονομικών.
Με αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ευθεία πρόκληση κατά του Δημόσιου Τραπεζικού Συστήματος.
Η βουλιμία είναι χαρακτηριστικό των νεοφιλελεύθερων και των κερδοσκόπων. Τίποτα και ποτέ δεν είναι αρκετό. Αφού οδήγησαν την Ελλάδα στον εγκλωβισμό του μνημονίου και του ΔΝΤ, αφού πήραν και το τελευταίο ευρώ του εργαζομένου με ληστρικά επιτόκια, αφού λεηλάτησαν το ιερό αποθεματικό των ασφαλιστικών ταμείων, τώρα είναι έτοιμοι για το μεγάλο ρεσάλτο. Την κερκόπορτα τους την ανοίγουν οι γνωστοί νεοφιλελεύθεροι που με όχημα το ΠΑ.ΣΟ.Κ απέκτησαν υπόσταση και υπογραφή.
Η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά του 77% της Αγροτικής Τράπεζας και του 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συνιστά υπέρβαση κάθε γνωστού ορίου του όρου “πειρατεία”.
Η Τράπεζα Πειραιώς η οποία πρωταγωνίστησε στο σχέδιο υπερχρέωσης της κοινωνίας και αποκόμισε τεράστια κέρδη διασώθηκε με την ένταξή της στο κρατικό πρόγραμμα στήριξης των Τραπεζών και μέσω της λήψης δανείων από την Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Τράπεζα Αττικής ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Υπό αυτές τις συνθήκες επιχειρεί να εξαγοράσει έναντι πινακίου φακής την ΑΤΕ η οποία είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος περιουσίας από την εποχή του Σουλτάνου μέχρι σήμερα. Το ερώτημα είναι: “Με τίνος τα χρήματα σκοπεύει να κάνει αυτή την εξαγορά;”
Ποιος θα τη δανείσει για να εξαγοράσει τους δανειστές της; Για να αντιληφθεί η κοινωνία περί τίνος πρόκειται, είναι ωσάν η Ελλάδα να θέλει να εξαγοράσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αμετανόητοι κερδοσκόποι, αφού δεν έμεινε τίποτε άλλο να αγοραπωλήσουν, εφορμούν να διαλύσουν και το τελευταίο μέσο παρέμβασης του κράτους στην Τραπεζική Αγορά, δηλαδή τις δύο υγιείς Τράπεζες του συστήματος. Την ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Πανηγυρίζει που έφερε το ΔΝΤ


Παπανδρέου: «Καταφέραμε το ακατόρθωτο…»

Την αισιοδοξία του για μία «Ελλάδα πολύ πιο δίκαιη, ευνομούμενη, πιο χαρούμενη και με πιο ευτυχισμένους πολίτες», εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τον Πόρο, μιλώντας στο κλείσιμο των εργασιών του Συμποσίου της Σύμης.
Μάλιστα τόνισε ότι «σε εννέα μήνες καταφέραμε το ακατόρθωτο. Αποφύγαμε την πτώχευση και αποδείξαμε ότι η Ελλάδα είναι και πάλι μια άξια χώρα».
«Αν αφήναμε να εξελιχθεί η κρίση σήμερα θα μας είχε οδηγήσει στην χρεοκοπία και σε ένα βαθύ και μακροχρόνιο μαρασμό», δήλωσε ο Παπανδρέου.
=====================
Σχόλιο: Θέλει μαγκιά για να το φέρεις

Το μεγαλύτερο blog της πόλης

Σεισμική δόνηση 5,1 Ριχτερ στην περιοχή της Κω-Αστυπάλαιας

Το Γεωδυναμικό ινστιτούτο Αθηνών ανέφερε το μεσημέρι μέτριας κλίμακας σεισμική δόνηση, 5,1 Ρίχτερ στην περιοχή της Κω-Αστυπάλαιας, σε απόσταση 300 χλμ από την Αθήνα.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

"Η Δανειακή Σύμβαση μεταξύ Ελλάδας - κρατών μελών Ευρωζώνης και η Εθνική μας Κυριαρχία"

Πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση του ΔΣΑ με θέμα: " Η Δανειακή Σύμβαση μεταξύ Ελλάδας-κρατών μελών Ευρωζώνης και η Εθνική μας Κυριαρχία".

Παρακολουθείστε στο VIDEO, την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Κώστα Μπέη, Ομότιμου καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών.


Η επίθεση λάσπης στον Βύρωνα δεν θα περάσει!

Απάντηση του Δημάρχου Βύρωνα στις συκοφαντικές μεθοδεύσεις.
Με αφορμή τη λυσσαλέα και χωρίς προηγούμενο συκοφαντική επίθεση προς το πρόσωπό μου μέσω ανυπόστατων καταγγελιών από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου μας για τα οικονομικά του Δήμου, προϊόν του πανικού του από τη δημοσκοπική κατάρρευσή του ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω:
Η αλήθεια για τα δήθεν νέα δάνεια της περιόδου 2008-2010
Α. Το δάνειο των 12.203.763,20 ευρώ από την Eurobank, το οποίο παρουσιάζεται ως νέο, πρόκειται ουσιαστικά για συγκέντρωση όλων των παλαιοτέρων δανείων του Δήμου (παλαιών και νέων διοικήσεων) σε μια τράπεζα, μετά από σχετικό διαγωνισμό και με την αρωγή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Χαρακτηρίζεται ψευδώς από την αξιωματική αντιπολίτευση ως κακοδιαχείριση, ενώ είναι ο ορισμός της ορθής οικονομικής διαχείρισης. Δηλαδή: αντί να χρωστά ο Δήμος σε διάφορες τράπεζες και να πληρώνει τόκους 7% και 8%, συγκεντρώσαμε όλες τις οφειλές του από παλαιότερα δάνεια (τη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων, η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε έχει ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ, είτε δεν έχει καταψηφίσει!) σε μία τράπεζα και με μειωμένο επιτόκιο της τάξης του 2-3%.
Β. Όσον αφορά στα υπόλοιπα 3 δάνεια ύψους 8.328.000 ευρώ που αφορούν στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών, την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού και την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, η σύναψή τους έγινε με αφορμή την επιστροφή από το Υπουργείο Εσωτερικών των χρημάτων από τα παράνομα παρακρατηθέντα έσοδα της τελευταίας εικοσαετίας προς τους ΟΤΑ, και η ετήσια δόση αποπληρωμής τους έγινε σε πλήρη αντιστοιχία με το ετήσιο ύψος της δόσης επιστραφέντων ποσών. Οι αλήθειες τις οποίες ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν είπε ποτέ είναι ότι
  • στην ψήφιση της σύναψης του Δανείου για την αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών ο ίδιος και η παράταξή του ΑΠΕΙΧΕ (αρ.απ.168/2009) και δεν το καταψήφισε,
  • τη σύναψη του δανείου για τις λειτουργικές δαπάνες οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του Δημήτρης Δάρρας (12 χρόνια μέλος του Δ.Σ.) και Αικατερίνη Ζούκα (24 χρόνια μέλος του Δ.Σ.), την ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ (αρ.απ.201/2009), και
  • τη σύναψη του δανείου για το μηχανολογικό εξοπλισμό την ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ και ο ίδιος και όλη του η παράταξη (αρ.απ.169/2009)!!!
Νομίζω ότι τα συμπεράσματα είναι ξεκάθαρα για τον οποιοδήποτε…
Η αλήθεια για το δυνητικό τέλος

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Στόχος μόνο ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Χωρίς αμφιβολία η Κυβέρνηση εξαπέλυσε μια φοβερή επίθεση εναντίον του Δήμου Θεσσαλονίκης που έχει στόχο τον οικονομικό στραγγαλισμό του, ενόψει μάλιστα και των Δημοτικών Εκλογών.
Ήταν πρωτοφανές να δεσμεύει τα χρήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης στις τράπεζες, χρήματα που προορίζονται για υπηρεσίες προς την πόλη και τους συμπολίτες μας.
Πού αλλού εφαρμόστηκε αυτό?
Στις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, στα τηλεοπτικά κανάλια, σε άλλους δήμους?
Χρωστάν δεκάδες εκατομμύρια στο Ελληνικό Δημόσιο!
Γιατί και εδώ δεν εφαρμόστηκαν τα μέτρα του άρθρου 14?
Γιατί να είναι στόχος μόνο ο Δήμος Θεσσαλονίκης?
Γιατί να τιμωρούνται οι Θεσσαλονικείς από αυτόν τον πρωτοφανή, παράνομο και ανάλγητο τρόπο;»

"Φούλ" το Δαφνί λόγω οικονομικής κρίσης

Η οικονομική δυσπραγία τσακίζει ανθρώπους, οικογένειες και το σύστημα Ψυχικής Υγείας. Οι ψυχίατροι έκαναν έκκληση για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος.

Στα άκρα εξωθεί η οικονομική κρίση τον άνθρωπο, την οικογένεια και το σύστημα Ψυχικής Υγείας. Ανθρωποι και θεσμοί βιώνουν μία χωρίς προηγούμενο κρίση: Αστεγοι ζητούν να νοσηλευτούν στο «Δαφνί», για να έχουν ψωμί και στέγη. Οικογενειάρχες καταφεύγουν στους ψυχιάτρους με κρίσεις πανικού, λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Γιατροί στα ψυχιατρεία είναι στα όρια της εξουθένωσης, καθώς δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίζουν τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση.
«Οι μισοί από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο 10ο Ψυχιατρικό τμήμα στο Δαφνί είναι.....
άνθρωποι που δεν χρειάζονται νοσηλεία», τόνισε χθες η ψυχίατρος κ. Ελένη Σιούτη, για να εξηγήσει:
«Οι περισσότεροι είναι άστεγοι, που επικαλούνται τη θλίψη τους, προκειμένου να μείνουν στο νοσοκομείο. Οταν τους αρνούμαστε τη νοσηλεία, απειλούν ότι θα «φουντάρουν». Κάποιοι από αυτούς μένουν, ενώ άλλοι φεύγουν, κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας με φάρμακα και αναγκαζόμαστε πλέον να τούς νοσηλεύσουμε».
Ράντζα
Σύμφωνα με την κ. Σιούτη, η ζήτηση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες. Το τμήμα έχει 25 κρεβάτια και νοσηλεύει 41 άτομα, εκ των οποίων οι 16 σε ράντζα. Πριν από αρκετούς μήνες, η κατάσταση ήταν διαφορετική, καθώς τα ράντζα δεν ξεπερνούσαν το ένα ή τα δύο.

ΑΜΝΗΜΩΝ ΜΝΗΜΗ

 
Στις ειδήσεις του διεθνούς δικτύου CNN εμφανίσθηκε πρόσφατα μια συγκινητική ιστορία. Μετά από 92 χρόνια, τα οστά ενός Αμερικανού στρατιώτη που έπεσε υπέρ πατρίδος στα πεδία των μαχών της Γαλλίας τον Σεπτέμβριο του 1918 ετάφησαν με όλες τις προσήκουσες τιμές στο εθνικό κοιμητήριο των ΗΠΑ στο Arlington της Virginia πριν από μερικές μέρες. Ο Αμερικανικός στρατός όχι μόνο ενήργησε μέσω της ειδικής του υπηρεσίας αναζήτησης, αναγνώρισης και ταφής των νεκρών των πολέμων να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του νεκρού μετά από την τυχαία ανακάλυψη του τόπου ταφής στην Γαλλία, αλλά και ερεύνησε λεπτομερώς το γενεαλογικό του δένδρο για να ανακαλύψει τελικά έναν μακρινό του συγγενή, ο οποίος δεν γνώριζε καν την ύπαρξη αυτού του κλάδου της οικογένειας του. Ο συγγενής αυτός εκλήθη επισήμως να παραστεί στην ταφή και να παραλάβει την σημαία που σκέπασε το φέρετρο του νεκρού βετεράνου (δείτε το άρθρο του CNN).
Ας συγκρίνουμε τις ενέργειες αυτές της Αμερικανικής Πολιτείας προς τις ενέργειες (;) που κάνει η ελληνική κυβέρνηση σε παρόμοιες περιπτώσεις. Η απόπειρα φυσικά θα αποδώσει σχεδόν μηδενικά αποτελέσματα καθώς η χώρα μας είναι επιδεικτικά αμνήμων προς τους νεκρούς της. Έλληνες στρατιώτες έχουν αφήσει τα κόκαλα τους σε όρη, βουνά, πεδιάδες, ερήμους και εσχατιές και, πλην εκείνων που έτυχαν μιας στοιχειώδους καταγραφής και ταφής στα πεδία των μαχών και που αποτελούν μάλλον την μειοψηφία, παραμένουν άγνωστοι και ουσιαστικά ανύπαρκτοι. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως στον πόλεμο της Κορέας (όπου ξένες υπηρεσίες διοικητικής μερίμνης επέβαλαν την επιστροφή των νεκρών στις πατρίδες τους) η Ελλάς προχωρεί υπερήφανη χωρίς να αναγνωρίζει, αναζητεί και τιμά όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για την σωτηρία της.

H Απόφαση ΠΡΟΚΛΗΣΗ στο ΦΕΚ...


antilogos-gr

Το επικοινωνιακό σχέδιο της κυβέρνησης μέχρι τις (δημοτικές ή άλλες) εκλογές

Από antinews 
Η οικονομία είναι η βάση και η πολιτική το εποικοδόμημα…
Αφού λοιπόν είδαμε τι σημαίνει, σε οικονομικούς όρους, η πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς, ας… αποκαλύψουμε συνοπτικά πως εντάσσεται στο πολιτικό σχέδιο και στο επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης.
Όπως έχει γράψει εύστοχα πριν από λίγες μέρες το Antinews  «στήνεται ένα ολόκληρο σκηνικό εκλογών». Η είδηση λοιπόν σήμερα είναι ότι ανεξαρτήτως εάν θα γίνουν οι εκλογές το σκηνικό στήνεται και εκεί έχουν αναλάβει εργολαβία μια σειρά από γρανάζια του συστήματος. Εξάλλου εκλογές θα έχουμε ούτως ή άλλως εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικά στο κομμάτι της Περιφέρειας θα εκλεγούν μικροί κυβερνήτες ..
4+1 σημεία-κλειδιά:
1. Θετικά Δημοσιεύματα: Αναμένεται μπαράζ θετικών δημοσιευμάτων για το έργο του … Μνημονίου καθώς και την επίτευξη των στόχων του. Μια πρώτη γεύση πήραμε από τη χθεσινή διαρροή – συνεργασία Κυβέρνησης – ΔΟΛ –  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, όπως αποτυπώνεται στα δύο πανομοιότυπα κύρια άρθρα τους, που …προπαγανδίζουν την αναγκαιότητα συγχωνεύσεων των Τραπεζών. Λίγες ώρες μετά ο κ. Σάλλας υπέβαλε την γνωστή πρότασή του.
2. Οι αριθμοίβγαίνουν:  Φορείς, Επικοινωνιολόγοι, Οικονομολόγοι, Ακαδημαϊκοί, και Αναλυτές, που κουβαλούν στη πλάτη τους το PR του Μνημονίου θα διατυμπανίζουν δεξιά και αριστερά πως η κυβέρνηση είναι μέσα στους στόχους της. Έχοντας εισπράξει τα συγχαρητήρια των «Τοποτηρητών» η κυβέρνηση θα κάνει λόγο για την «πολλαπλασιαστική αξία των μέτρων» που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και θα βγάλει τη χώρα από τον κύκλο της ύφεσης.
3. Το διάγγελμα της ΔΕΘ: Στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, σε μία χρονικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, η επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης θα ενταθεί ενόψει ΔΕΘ. Στη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, που θα λάβει τη μορφή διαγγέλματος, θα εξαγγελθούν διαρθρωτικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις, αποκρατικοποιήσεις, ενώ με κάθε …επισημότητα θα ανακοινωθεί πως «το σχέδιο προχωρά και η χώρα βγαίνει από τη φάση της ύφεσης».
4. Η κάνουλα των τραπεζών: Όλως τυχαίως οι τράπεζες, λίγες μέρες μετά τις εξαγγελίες του Παπανδρέου, θα ανοίξουν μερικώς τη κάνουλα των δανείων και το χρήμα θα έρθει ως φάρμακο στην καταπονημένη αγορά, και ως υπνωτικό στη συνείδηση  του κόσμου.
5. Ανάσα στον Τύπο: Τα δάνεια θα καταλήξουν κατά κύριο λόγο στα διψασμένα ταμεία των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων, που μέχρι τότε θα έχουν φροντίσει να «ξεφορτωθούν» το φθηνό και ευέλικτο δυναμικό τους. Το ντεμαράζ των επαινετικών δημοσιευμάτων, και αποθεωτικών ρεπορτάζ, θα συνεχιστεί μέχρι τις δημοτικές εκλογές…

Απόρριψη αναιρέσεων μελών της 17Ν

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης που είχαν υποβάλει κατά της καταδίκης τους από το Πενταμελές Εφετείο για την υπόθεση της 17Ν οι Αλ. Γιωτόπουλος, Β. Τζωρτζάτος, Η. Κωστάρης, Χ. Ξηρός, Β. Ξηρός και Σ. Ξηρός.
Ο Α.Π. απέρριψε, επίσης, την αναίρεση των Π. Τσελέντη και Κ. Τέλιου κατά των αξιόποινων πράξεων που τους αποδίδονται αλλά έκανε δεκτό ένα σκέλος των αιτήσεών τους και αναίρεσε μόνο το κεφάλαιο που αφορά τη δυνατότητα εφαρμογής σε αυτούς τους δύο του νομοθετικού μέτρου της επιείκειας, που μπορεί να επηρεάσει την επιμέτρηση και τον καθορισμό της ποινής τους. Μόνο ως προς τους δύο αυτούς η υπόθεση παραπέμπεται στο Πενταμελές Εφετείο με νέα σύνθεση δικαστών, προκειμένου να κριθεί εάν συνέβαλαν ουσιωδώς στην εξάρθρωση της 17Ν και εάν, συνεπώς, πρέπει να εφαρμοστούν γιβ αυτούς μόνο τα μέτρα επιείκειας.
Το Εφετείο Αθηνών το 2007 απέρριψε αίτημα των δύο για μέτρα επιείκειας κρίνοντας ότι μετά την αποχώρησή τους από την οργάνωση έμειναν αδρανείς απέναντι στη συνεχιζόμενη αποτρόπαια δράση των υπολοίπων, ενώ δέχτηκε κατά πλειοψηφία ότι δεν συνέβαλαν ουσιωδώς.

Aνέκδοτο: Υugo Vs Ferrari

Στρίβει κάπως άτσαλα ο παπά Φώτης με το Υugo του και πέφτει πάνω σε μια Ferrari που ερχόνταν από την άλλη μεριά και γίνεται μια τρομακτική σύγκρουση από την οποία καταστρέφoνται ολοσχερώς και τα δύο αυτοκίνητα.
Οι οδηγοί τους όμως δεν έχουν ούτε μια γρατζουνιά.
Βγαίνει από τις λαμαρίνες ο οδηγός της Ferrari και κατεβάζει όλα τα καντήλια στον παπά Φώτη:
-Μα καλά ρε βλ**α ποιός σου έδωσε το δίπλωμα γ**ω το #$%@#$%%#%#% @ κτλ...
Ατάραχος ο παπάς Φώτης απεγκλωβίζεται κι αυτός από το Yugo του και πράος του λέει:
-Τέκνον μου ηρέμησε. Είναι αμαρτία να βρίζεις αυτή την στιγμή που έχει επιτελεστεί ένα πραγματικό θαύμα! Τα αυτοκίνητά μας καταστράφηκαν τελείως
όμως εμείς δεν πάθαμε απολύτως τίποτα!
Αυτό δεν είναι θαύμα;
Ο τύπος συνειδητοποιεί πράγματι πως είναι σώος και αβλαβής και ότι επιπλέον μιλάει με έναν παπά και δαγκώνεται:
-Εεεεε.. παπά μου,ναι...ίσως έχεις κάποιο δίκιο..συγγνώμη...
-Κι όχι μόνο αυτό τέκνον μου συνεχίζει ακάθεκτος ο παπάς αλλά μας δίνεται ευκαιρία να δοξάσουμε τον Κύριο πίνωντας από αυτό το κρασί που προόριζα για την Θεία Κοινωνία και του δείχνει ένα μπουκάλι μαυροδάφνη που ήταν άθικτο από τη σύγκρουση στη θέση του συνοδηγού.Το ανοίγει ο παπάς και του το προσφέρει.Ο τύπος με ύφος αποκάλυψης το παίρνει και κατεβάζει το μισό μπουκάλι για να στανιάρει:
-Πάτερ μου δεν ξέρω τι να πω..είναι πράγματι ένα θαύμα.
Πιες κι εσύ για να δοξάσεις τον Κύριο..
-Α,όχι τέκνον μου, εγώ θα περιμένω την αστυνομία για το Αλκοτέστ...

Η απόδειξη πως ο Καραμανλής φταίει για όλα

Το γράφημα στα αριστερά αποδεικνύει μια και για πάντα ότι ο Καραμανλής φταίει για την αλματώδη άνοδο των ελλειμμάτων της χώρας μας, καθώς και των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου, και όχι κάποια... κρίση.

Στην ουσία ο Παπανδρέου έχει δίκιο. Όχι μόνο η λύση είναι πλανητική, αλλά και το πρόβλημα είναι πλανητικό. Και δεν το λένε κρίση. Το λένε Καραμανλή!!!

http://vaspersview.blogspot.com/2010/07/blog-post_6588.html

Συγχώνευση... Συγχώνευση φίλοι δημοσιογράφοι... και όχι "εξαγορά"

Μην τσιμπάτε σε όσα ακούτε. Από τις 12 το μεσημέρι έχουμε μιλήσει για συγχώνευση και όχι εξαγορά! Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Η συγχώνευση, γιατί περί αυτού πρόκειται όταν το τίμημα είναι 30% κάτω από την αξία του ΤΤ και της Αγροτικής, αποτελεί χέρι βοηθείας για τον Σάλλα...

Ο κ. Σάλλας προσφέρει 701 εκ ευρώ για την συγχώνευση με ΤΤ-Αγροτική... για να καταλάβετε πόσο λίγα είναι θα σας πούμε μόνο αυτό:

Διαμάχη στο ΠΑΣΟΚ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ

Μία ακόμη κόντρα ανάμεσα σε στελέχη της κυβέρνησης και συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ αναβίωσε χθες. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, την προεδρία του οποίου κέρδισε στις πρόσφατες εκλογές ο επικεφαλής της ΠΑΣΚ Μηχανικών κ. Χρ. Σπίρτζης, εξέφρασε την οξύτατη αντίθεσή του με το περιεχόμενο των σχεδίων προεδρικών διαταγμάτων του υπ. Παιδείας για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών αποφοίτων ΤΕΙ. Το ΤΕΕ ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στον διάλογο για τα επαγγελματικά δικαιώματα 25 ειδικοτήτων ΤΕΙ και κυρίως μηχανικών ΤΕΙ, που θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα. Την αντίθεσή τους στα σχέδια Π.Δ. εκφράζουν και οι μηχανικοί που έχουν αποφοιτήσει από τα ΤΕΙ, καθώς θεωρούν ότι η θέση τους παραμένει υποβαθμισμένη έναντι των αποφοίτων πολυτεχνείων.
Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση του ΤΕΕ, που συνυπογράφεται από τους πρυτάνεις των πολυτεχνείων και προέδρους επιστημονικών φορέων (ΓΕΩΤΕΕ, Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, κ.ά.), κάνει λόγο για διατάξεις που «πρέπει να αποσυρθούν», και άλλες «που χρήζουν πολλών

Το ψέμα του "πρώτου ψέματος"...

 Αυτό είναι το έγγραφο μέσα από τη Βουλή που δείχνει ότι ο Σπηλιωτόπουλος όχι μόνο δεν ήταν απών από την ψηφοφορία για το ασφαλιστικό αλλά ψήφισε κιόλας ΟΧΙ.
Είναι η επίσημη λίστα με τα ονόματα των βουλευτών και το τι ψήφισε ο καθένας από την ψηφοφορία το βράδυ της Τετάρτης. Είναι η ψηφοφορία που έγινε για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επί της ΑΡΧΗΣ. Και σε αυτήν την ψηφοφορία ο Σπηλιωτόπουλος ήταν.....
εκεί και ψήφισε κανονικά. Την επόμενη μέρα, δηλαδή την Πέμπτη, έγινε η ψηφοφορία επί των ΑΡΘΡΩΝ. Εκεί πράγματι απουσίαζε ο Σπηλιωτόπουλος αλλά όχι για να πάει στη Μύκονο όπως έγραψε

Τα κτίρια, οι καταλήψεις..και οι εκταμιεύσεις

Ακολουθεί απόσπασμα από την χθεσινή Ομιλία στη Βουλή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, στη συζήτηση για το Νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό των Δημοσίων Υπαλλήλων (Τροπολογία για ένστολους)

" Όπως είπε και προηγουμένως ο συνάδελφος, κ. Σαχινίδης, αναγκαζόμαστε συνεχώς να καλύπτουμε τα κενά του προϋπολογισμού, του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Και υπεγράφη και για το τρίμηνο αυτό, η απόφαση του αρμοδίου Υφυπουργού, κυρίου Σαχινίδη, η οποία λόγω προβλημάτων λειτουργίας του κτιρίου, λόγω καταλήψεων, δεν έχει φτάσει ακόμη στο αρμόδιο ταμείο για να εκταμιευτεί. "
Σχόλιο:
Τι εννοεί ο κ. Βενιζέλος;
Ποια είναι τα προβλήματα του κτιρίου ;
Πως οι καταλήψεις καθυστερούν την εκταμίευση;
Πόσες μέρες είναι υπό κατάληψη του γραφείου του κ. Σαχινίδη;
Aς πάρει το σχετικό έγγραφο και ας το υπογράψει σε άλλο γραφείο...
Τα λεφτά τα πάνε χέρι με χέρι κάποιοι και δεν μπορούν να φτάσουν στο αρμόδιο ταμείο;
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Πάντως πριν λίγες ημέρες το  Μετοχικό Ταμείο Στρατού, εξέδωσε την πιο κατω ανακοίνωση:

Σλοβακία: Πράσινο στην Ευρωζώνη, Κόκκινο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το Bloomberg η κυβερνητική συμμαχία στη Σλοβακία έδωσε το πράσινο φως για το πακέτο διάσωσης της Ευρωζώνης, αλλά απέρριψε την συνδρομή-συμμετοχή της στο δάνειο της Ελλάδας. 
Η συμμετοχή της Σλοβακίας στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ήταν 800 εκατ. ευρώ.
Παρόλα αυτά χρειάζεται η έγκριση του κοινοβουλίου για τις αποφάσεις της κυβέρνησης.
Η πρωθυπουργός Iveta Radicova είπε ότι, η κυβέρνηση αρνήθηκε και έχει αντιρρήσεις στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, επειδή το κόστος της διάσωσης θα βαρύνει τους πολίτες της Ελλάδας και των άλλων χωρών, οι οποίοι δεν προκάλεσαν το πρόβλημα.
Είπε επίσης ότι  η απόφαση να χειριστούμε την κατάσταση με αυτόν τον τρόπο, σημαίνει ότι, ο τραπεζικός τομέας δεν θα συμβάλλει ούτε με 1 σεντ.

e-επιλογές της 15/7/2010


Να αποτραπεί η τελική φάση του εγκλήματος κατά της χώρας

100.000 επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο μέσα στο χρόνο

Πεταλωτής: Εμείς αυτό που θέλουμε, είναι να εκφράζονται οι ομογενείς με ομογενείς αντιπροσώπους.

Που είσαι Καραγκιόζη....

Μπροστά στη συντριβή ζητάνε 42% στο ΠΑΣΟΚ.

Φίλε ξένε. Στην Ακρόπολη έρχεσαι να προσκυνήσεις, όχι να ελεήσεις.

Οι Κοινωνικοί Εταίροι...

Οι Κοινωνικοί Εταίροι 2 ...

Το κλάμα όταν η όπερα La Traviata μετατρέπεται σε τσάμικο

ΑΜΝΗΜΩΝ ΜΝΗΜΗ

Πασοκάρα Ολέ. Η Πειραιώς αβάνταρε το Πρώτο Θέμα, το Πρώτο Θέμα αβάνταρε την Πασοκάρα και τώρα η Πασοκάρα αβαντάρει την Πειραιώς. Ποιός πληρώνει…;

Δηλαδή το πρόβλημα τις Ελλάδας ήταν ο χαμηλός ΦΠΑ και η φτηνή βενζίνη;

Η Τέχνη της γενοκτονίας: Πως πολλαπλασιάζονται οι “πολιτισμένες” φυλές. Θάλεια, μάθε μας Οθωμανικό πολιτισμό Please.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

Συνεντεύξεις; Καλα υπάρχουν ακόμη;

Συγχώνευση... Συγχώνευση φίλοι δημοσιογράφοι... και όχι "εξαγορά"

Από 1.01.2011 ο ΓΑΠ πάει από το 11% στο 23% το ΦΠΑ δεκάδων προϊόντων... ακόμα και για τους νεκρούς!!!

Γ. Παπανδρέου: Δεν μπορούμε από τη μία να σώζουμε τις τράπεζες και από την άλλη να παγώνουμε μισθούς και συντάξεις…

Ζούμε τη μεγαλύτερη τραγωδία του τόπου..


Άλλο ο Ντοναλτ και άλλο ο Καραγκιόζης

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Δεν μπορούμε από τη μία να σώζουμε τις τράπεζες και από την άλλη να παγώνουμε μισθούς και συντάξεις…


Διαβάστε τι δήλωνε ο κ. Παπανδρέου τον Σεπ. 09 στην Ν. Υόρκη σε συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΝΑ ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΛΕΜΕ ΘΑ ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γ. Παπανδρέου, προήδρευσε χθες στη Ν. Υόρκη της συνεδρίασης του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, την οποία απασχόλησαν δύο μεγάλα ζητήματα: Της κλιματικής αλλαγής και της οικονομικής κρίσης. Μετά την συνεδρίαση ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
-    «Αυτά τα δύο μεγάλα ζητήματα συγκλίνουν σε ένα πολύ απλό στόχο. Το στόχο να αλλάξουμε το μοντέλο της ανάπτυξης, να πάμε σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, σε μια νέα συμφωνία, που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη, την οικογένεια καισυμφιλιώνει την παραγωγή, την οικονομική ανάπτυξη, με το περιβάλλον».
-    «Αυτό σημαίνει όμως, ότι χρειάζεται να πάρουμε ριζικά διαφορετικές αποφάσεις και για τον τρόπο διακυβέρνησης του πλανήτη μας και των οικονομιών μας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Δεν μπορούμε να σώζουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις τράπεζες και απ' την άλλη, να λέμε ότι θα παγώσουμε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές για τον εργαζόμενο και την πραγματική οικονομία».
-    «Αυτό είναι ένα γενικό συμπέρασμα αυτών των Επιτροπών, αλλά θα έλεγα και όλων των προοδευτικών σοσιαλιστικών κομμάτων, ότι πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί η οικονομική δομή που θα αναδιανέμει τον πλούτο και τα βάρη θα πέφτουν στις πλάτες εκείνων που μπορούν να τα σηκώσουν, για να μπορέσουμε να έχουμε μια οικονομία που έχει στη βάση της την ισότητα, την κοινωνική συνοχή, την ποιότητα, άρα και τη βιωσιμότητα».Η νέα "ταυτότητα" της Ελλάδας....

Στην εφημερίδα   ΤΑ ΝΕΑ  και σχετικά με το συνέδριο της Σύμης, αναφέρεται μεταξύ άλλων:
 Η ατζέντα της Τετάρτης περιλαμβάνει «Το νέο μοντέλο πράσινης ανάπτυξης: πράσινες θέσεις εργασίας και τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα», καθώς και «Η νέα ταυτότητα της Ελλάδας στο εξωτερικό: 1001 ιδέες για προσέλκυση τουριστών στην Ελλάδα»
Επειδή ξέρουμε ότι περιμένετε με ανυπομονησία να δείτε ποια είναι η νέα ταυτότητα της Ελλάδας....
Σας την παρουσιάζουμε σε "αποκλειστικότητα".
 

Δουλεύει και σαν κάρτα..
Είναι συνδεδεμένη με το ΔΝΤ on line, για εύκολα δάνεια...

Πασοκάρα Ολέ. Η Πειραιώς αβάνταρε το Πρώτο Θέμα, το Πρώτο Θέμα αβάνταρε την Πασοκάρα και τώρα η Πασοκάρα αβαντάρει την Πειραιώς. Ποιός πληρώνει…;

Δημοσιεύθηκε από olympiada
…μα φυσικά ο Έλληνας. Γιατί βλέπετε επί “επαράτου” η μετοχή του ΤΤ είχε 22 Ευρώ, ενώ τώρα Τρεις και εξήντα! Βάλτε λίγο τα νούμερα στο μυαλό σας, δεν χρειάζεται να είστε σε dealing room ή κολλητοί του Καραβέλα για να καταλάβετε. 22 πριν, 3 μετά. Δηλαδή στη μία μετοχή, οι έξι δώρο.
Ποιό; Το ταχυδρομικό ταμιευτήριο με την μέγιστη ρευστότητα. Από ποιόν; Από την Πειραιώς. Εμείς βέβαια λόγω εντοπιότητας, θα προτιμούσαμε την …Τράπεζα Κρήτης. Αλλά υπάρχει ο ισχυρός κουμπάρος της γαμήλιας πρότασης: Ο Γιώργος (όλα τα σφάζω) Παπακωνσταντίνου! Ναι! Ο Νιτσεϊκός υπεράνθρωπος των Deals! O Dater!
Dates με Χριστοφοράκο θες; Με Goldman Sachs; Με ΔΝΤ; Με Λευκό Καρχαρία; Ο Γιώργος κανονίζει…

ΚΙΝΗΣΗ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
 
     ΚΙΝΗΣΗ  ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
 
Καλούνται όλοι οι ζημιωθέντες (που είχαν συναλλαγές απο το 1996 και μετέπειτα ) από το ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ για τα Ελληνικά Χρονικά ΣΚΑΝΔΑΛΟ - ΑΠΑΤΗ του καταστήματος ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στα Πηγάδια Καρπάθου που ξεσκεπάστηκε τον Οκτώβριο 2008  να επικοινωνήσουν :

α. Email: kzatek59@yahoo.com
β. Τηλέφωνο :

Στο email αποστέλλετε το Όνομα σας , το επώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας σταθερό ( απαραίτητα ) και κινητό, και σύντομη περιγραφή του προβλήματος που αντιμετωπίζετε.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί συντονιστική ομάδα, υπεύθυνος επικοινωνίας και τηλέφωνα επικοινωνίας

Πρόγραμμα Ενεργειών
- Συντονιστική Ομάδα
- Σχεδιασμός επόμενων ενεργειών
- Επικοινωνία με Ζημιωθέντες
- Εργολαβικό νομικού επιτελείου
Σκοπός μας η δημιουργία ΚΙΝΗΣΗΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ με στόχο την ηθική και υλική δικαίωση των θυμάτων της Αγροτικής Τράπεζας.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ
ΚΙΝΗΣΗ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

15η ΙΟΥΛΙΟΥ : ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ...

Τη μνήμη των πεσόντων για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά το πραξικόπημα του 1974 τιμά σήμερα η Κύπρος.
Μνημόσυνο των πεσόντων τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ενώ ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους των πεσόντων.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, σε δηλώσεις του μετά την τέλεση του μνημοσύνου, απηύθυνε έκκληση για ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, σημειώνοντας ότι μια λύση του κυπριακού, που θα διασφαλίζει την ενότητα του κράτους, του λαού, της οικονομίας, των θεσμών, «είναι εφικτή, μόνο αν αγωνιστούμε ενωμένοι».
«Οι μέρες τούτες επαναφέρουν μνήμες οδυνηρές, ώρες όπου η χούντα και η ΕΟΚΑ Ββ επέδραμαν κατά του Προεδρικού Μεγάρου και έσπειραν την καταστροφή, στόχευσαν τον Πρόεδρο Μακάριο και μαζί, βεβαίως, τη δημοκρατία. Ενώ απέτυχαν κουβάλησαν τον Τούρκο εισβολέα στην Κύπρο. Σήμερα, λοιπόν, επαναβεβαιώνουμε την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιζόμαστε πάντοτε και με συνέπεια τη δημοκρατία και τις δημοκρατικές αρχές, να τιμούμε αιώνια αυτούς που είχαν το θάρρος να ορθώσουν τα στήθια τους στα τανκς της Χούντας και στα καλάσνικοφ της ΕΟΚΑ Ββ και να αντισταθούν και να θυσιάσουν τη ζωή τους, ό,τι πολυτιμότερο είχαν, για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας της πατρίδας μας», είπε ο κ. Χριστόφιας και πρόσθεσε:
«Δυστυχώς, ακολούθησε η τουρκική εισβολή, άνοιξαν τις πύλες οι φασίστες πραξικοπηματίες και υποφέρει ο λαός μας τα δεινά της τραγωδίας, της καταστροφής, της εισβολής, της κατοχής, της προσφυγιάς, του εγκλωβισμού, τα ψυχικά δεινά των συγγενών των αγνοουμένων, πολλών εκ των οποίων ακόμη δεν έχει διακριβωθεί η τύχη».
Ομιλητής στο μνημόσυνο για τους πεσόντες ήταν ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος ανέφερε ότι «με νωπές τις μνήμες και ανεπούλωτα τα τραύματα, καλούμαστε σε αυτό το ετήσιο συναπάντημα χρέους να τιμήσουμε τους υπέροχους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τη δημοκρατία και υπερασπίστηκαν τον Εθνάρχη Μακάριο».
Η αναγκαία εθνική λαϊκή ενότητα, είπε, δεν οικοδομείται «με τη διαγραφή των εθνικών εγκλημάτων όπως το προδοτικό πραξικόπημα, αλλά με τη συντήρηση αυθεντικής και αληθινής της ιστορικής μνήμης για να φωτίζει διδακτικά το παρόν και το μέλλον».

"Περιουσιακά ζητήματα και μειονοτικά δικαιώματα Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης"

Βρυξέλλες, 15 Ιουλίου 2010

"Περιουσιακά ζητήματα και μειονοτικά δικαιώματα Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης"

Κοινή γραπτή ερώτηση των Αντιπροέδρων της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας, Ευρωβουλευτών κ. Γιώργου Κουμουτσάκου (ΝΔ) και κας Μαριλένας Κοππά (ΠΑΣΟΚ) προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
 
    Το ζήτημα της καταπάτησης των περιουσιακών και κληρονομικών δικαιωμάτων της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης έθεσαν με γραπτή τους ερώτηση οι δύο Έλληνες Αντιπρόεδροι της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας, ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος και η κα Μαριλένα Κοππά.
    Αφορμή για την ερώτηση αποτελεί περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της 64ης συνάντησης της μεικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής ΕΕ - Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη (25-26 Μαΐου) το οποίο ετέθη ήδη προφορικά από τους δύο Έλληνες Ευρωβουλευτές στο πλαίσιο της εν λόγω Επιτροπής αλλά παραμένει αναπάντητο από την τουρκική πλευρά.
   Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι οικοδεσπότες, μεταξύ άλλων εκδηλώσεων που είχαν διοργανώσει, προσκάλεσαν τους Ευρωβουλευτές στο κτίριο όπου στεγάζεται η Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της τουρκικής κυβέρνησης. Το συγκεκριμένο κτίριο, ωστόσο, ήταν παλαιότερα σχολείο ιδιοκτησίας της ελληνικής κοινότητας της πόλης, το οποίο απαλλοτριώθηκε με απόφαση του Δήμου Κωνσταντινούπολης χωρίς αποζημίωση το 1985, προκειμένου να κατασκευαστεί παραλιακό πάρκο στο οικόπεδο του. Αυτό όμως τελικά δεν έγινε και ο Δήμος της Κωνσταντινούπολης ενοικίασε το κτίριο στην τουρκική κυβέρνηση. Το 2003 το διοικητικό συμβούλιο του ελληνικού σχολείου προσέφυγε στα τουρκικά δικαστήρια και από τότε εκκρεμεί η σχετική απόφαση ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης.
   Οι δύο Έλληνες Ευρωβουλευτές τονίζουν στην ερώτησή τους ότι το συγκεκριμένο περιστατικό θέτει ένα ευρύτερο ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης για την υποψήφια προς ένταξη χώρα και ζητούν από την Επιτροπή να παρέμβει προς τις Τουρκικές αρχές.

     Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κοινής ερώτησης:

Δεν θα μας πεθάνουν αυτοί, εμείς θα τους τρελάνουμε!

Δημοσιεύθηκε από olympiada


Γράφει ο Νετάκιας
Το ΔΝΤ έχει ρίξει εκατομμύρια σε εταιρίες Image Maker και τα παπαγαλάκια έπιασαν δουλειά.
Μέχρι τώρα το πεδίο ήταν θολό! Υπήρχαν κόμματα, υπήρχαν τάσεις, υπήρχαν οι καταβολές κάθε δημοσιογράφου, είτε αριστερού, είτε δεξιού, οι οποίες είναι και θεμιτές σε μια δημοκρατία. Ηταν δύσκολο κι ίσως κι άδικο να κάνεις δίκη προθέσεων.
Τώρα όμως οι μάσκες έπεσαν. Δεν έχουμε πια κομματική αντιπαλότητα, το ζήτημα δεν είναι ούτε αριστερό, ούτε δεξιό. Είναι καθαρά πατριωτικό. ‘Η το ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ-ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ή η Ελλάδα-Εμεις.
Είναι φανερό ότι οι “ντελάληδες” του ΔΝΤ προέρχονται από όλους τους Πολιτικούς χώρους