Το «πασάλειμμα» της ονομασίας «VARDARSKA MAKEDONIJA»...

— Η μεγαλύτερη παγίδα στην οποία κινδυνεύουν να πέσουν ο κ. Παπανδρέου και ο αναπληρωτής του στο ΥΠΕΞ είναι η ιδέα ότι μπορεί να ξεφορτωθούν το Σκοπιανό με ένα «πασάλειμμα» και αφού προωθηθεί η ονομασία «VARDARSKA MAKEDONIJA».
— Θα μπερδευτεί το σύστημα, μια και ο Μητροπολίτης Άνθιμος ζήταγε από καιρό το όνομα «Βαρδαρομακεδονία» και άλλα τέτοια τινά, οπότε θα περάσει η λύση μέσα στην αναμπουμπούλα. Εμείς είμαστε εδώ και θα περιμένουμε πρώτον να δούμε τι συμφωνία θα υπάρχει για τη μετάφρασή του. Για παράδειγμα, έχετε δει πουθενά να γράφεται η ονομασία: ROSSijSKOj FEDERAcii; Ούτε και εγώ, παρά μόνον στη Ρωσία όταν είχα πάει διακοπές. Παντού ξέρουμε τη Ρωσία. Τη Ρωσική Ομοσπονδία…

— Και κάτι ακόμη, ίσως πιο σημαντικό: Δεν ακούμε καμία κουβέντα τελευταία για το υπόλοιπο πακέτο: Αλυτρωτισμός, ταυτότητα, διαβατήρια, εμπορική χρήση ονόματος, τοπωνύμια κ.λπ. Λύση χωρίς όλα αυτά δεν μπορεί να υπάρξει και ας το καταλάβουν καλά...
***

Κάνουν ό,τι μπορούν για να κατοχυρωθούν και να νομιμοποιηθούν οι ακραίες διεκδικήσεις της Τουρκίας εις βάρος της χώρας μας. Δεν μπορεί να συμβαίνουν όσα συντονισμένα και με καταιγιστικό τρόπο λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στο Αιγαίο, και στην Αθήνα να νομίζουν ότι ψιχαλίζει. Να θέλουν να μας πείσουν ότι είναι κάποιοι κακοί στρατηγοί που τα κάνουν όλα αυτά για να υπονομεύσουν τις… αγαθές προθέσεις του κ. Ερντογάν.

***

Έτσι λέμε, λοιπόν, ότι το πρώτο είναι η μετάφραση, γιατί από ό,τι έχουμε καταλάβει η μετάφραση θα παραπέμπει σε λύση που θέλει ο κ. Γκρούεφσκι: «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη» και αυτό στην αγγλική θα είναι: «Republic of Macedonia of Vardar». Το Vardar, βέβαια, θα έχει ζωή μερικές εβδομάδες πριν καταλήξουμε στην πανηγυρική νίκη του εθνικισμού του κ. Γκρούεφσκι.
Πηγή: Το Παρόν της Κυριακής

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/07/vardarska-makedonija.html#ixzz0tdOShRkV

Σχόλια