Πως θα ήταν άραγε μια κοινωνία με ψηφιακό χρήμα;


Μπορείτε να φανταστείτε άραγε μία μελλοντική κοινωνία στην οποία δεν θα υπήρχε χρήμα με την έννοια που ξέρουμε σήμερα, δηλαδή  αυτή των χαρτονομισμάτων και των κερμάτων και όλες οι συναλλαγές θα γίνονταν ψηφιακά με on line σύστημα;
Ήδη η κυβέρνηση επιβάλλει σιγά σιγά σε πολλούς επαγγελματίες, ακόμα και περιπτεράδες και ταξιτζήδες να έχουν ταμειακές μηχανές και μάλιστα σκέπτεται ότι θα πρέπει όλες οι συναλλαγές που θα είναι πάνω από 1.500 ΕΥΡΩ (σε πρώτη φάση) να γίνονται on line.
Πως θα σας φαινόταν αν κάποια στιγμή προχωρούσαμε σε πλήρη εξαφάνιση των χαρτονομισμάτων και των κερμάτων και....
εφοδιάζονταν όλοι οι επαγγελματίες με συσκευές μέσα από τις οποίες οι συναλλαγές θα γίνονταν με κάποια μορφή ψηφιακής κάρτας και τη χρήση ενός κωδικού;
Σ’ αυτή την περίπτωση το χρηματικό απόθεμα του καθενός θα υπήρχε ψηφιακά καταχωρημένο σε κάποια «Τράπεζα» και οι συναλλαγές μας θα γίνονταν με αυτόματες χρεοπιστώσεις του κάθε λογαριασμού. Ταυτόχρονα ο ανάλογος φόρος για τη συγκεκριμένη συναλλαγή, θα εισπράττονταν ψηφιακά από το Δημόσιο την ώρα της συναλλαγής. Έτσι δεν θα απαιτούνταν ούτε φορολογικές δηλώσεις, ούτε δηλώσεις ΦΠΑ κ.λ.π. Το ίδιο θα συνέβαινε και με τις ασφαλιστικές εισφορές κ.ο.κ.
Μπορεί άραγε αυτό να οδηγήσει σε μια ειρηνική κοινωνία;
Για σκεφτείτε;
Δεδομένου ότι κάθε συναλλαγή θα καταγράφει τίνος ακριβώς ο λογαριασμός πιστώνεται και τίνος ακριβώς χρεώνεται, δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους οικονομικό έγκλημα. Δεν μπορούν να υπάρξουν κλοπές, ληστείες, ναρκωτικά, απαγωγές, φοροδιαφυγή, αδήλωτη εργασία και γενικά μαύρη οικονομία, αφού κανείς δεν θα έχει χρήμα στα χέρια του και ταυτόχρονα σε κάθε συναλλαγή θα είναι υποχρεωτικά γνωστοί, στην Τράπεζα και στην Εφορία, οι συναλλασσόμενοι.
Μην ξεχνάμε ότι αυτό το είχαν σκεφτεί για πρώτη φορά στην αρχαία Ελλάδα, με άλλη αντίθετη εκδοχή βέβαια, όταν κάποια στιγμή κατασκεύασαν πολύ βαριά μεταλλικά νομίσματα τα οποία δεν μπορούσαν να μεταφερθούν. Εδώ θα συμβαίνει με κάποια έννοια περίπου το ίδιο. Δεν θα μπορεί να μεταφερθεί υλικό χρήμα, όχι γιατί θα είναι βαρύ, αλλά γιατί απλά δεν θα υπάρχει.
Θα είναι άραγε αυτό το φαινόμενο του «Μεγάλου Αδελφού» που φοβούνται πολλοί; ή θα είναι μια κοινωνία αγίων;
Εμείς πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή, βοηθούσης και της τεχνολογίας, εκεί θα πάμε.
Μπορεί κάποιοι να λένε οτιδήποτε. Όμως πιστεύουμε πως μόνο τα λαμόγια, οι εγκληματίες, οι εκμεταλλευτές και οι φυγόπονοι θέλουν να δρουν σε μια κοινωνία «χύμα» και όχι σε μια κοινωνία απόλυτα οργανωμένη.
Ο τίμιος και εργατικός άνθρωπος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και πάνω απ’ όλα δεν θέλει να πληρώνει αυτός τις ατιμίες άλλων, που μπορούν σήμερα και κρύβονται πίσω από την ανωνυμία του χρήματος.

Σχόλια

  1. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΟΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ CASH CARD ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΤΙΟΥ ΣΠΙΡΤΑ ΕΩΣ ΣΠΙΤΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.