Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

Τόσο ΧΑΛΙΑ τα "πήγε" η Ν.Δ !!!!

Επειδή πολλοί φίλοι αναγνώστες σχολίασαν προηγούμενο άρθρο σχετικά με το τι παρέδωσε η Ν.Δ και την εξέλιξη των επιτοκίων των έντοκων γραμματίων, επανερχόμαστε με ένα αναλυτικό γράφημα.
Τα στοιχεία του γραφήματος που ακολουθεί τα πήραμε από το Υπουργείο Οικονομικών  http://www.minfin.gr/portal/el/resource/section/interest_rates

ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
(1997-2010)

Κοιτάξτε που ήταν τα επιτόκια το 1998 (13,9%), το 2000 (8,5 %), τόσο "ΚΑΛΑ" !!!
Η Ν.Δ παρέλαβε με επιτόκιο 2,34 % και παρέδωσε με 1,2 %, τόσο "ΧΑΛΙΑ" !!
Οι πανεπιστήμονες του ΠΑΣΟΚ μέσα  σε 10 μήνες από 1,2 % τα έφτασαν στο 4,85 %, ακόμα "ΚΑΛΥΤΕΡΑ".
Τα συμπεράσματα δικά σαςΥ.Γ
Έντοκα Γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου
Είναι ένας τρόπος να δανειστεί χρήματα το κράτος για ένα μικρό χρονικό διάστημα από ένα τρίμηνο μέχρι ένα έτος.  Έντοκα γραμμάτια μπορούν να αγοράσουν και μικροεπενδυτές.
Έχουν τον ίδιο κίνδυνο με τα ομόλογα, καθώς αν χρεοκοπήσει το κράτος δεν θα τα εξοφλήσει πλήρως και μπορεί μεταχρονολογημένα.
Το γραμμάτιο κανονικά εξοφλείται στην λήξη του, αλλά σε ανάγκη υπάρχει η δυνατότητα να πωληθεί στη δευτερογενή αγορά στην τρέχουσα τιμή και χάνοντας το όποιο αφορολόγητο.
Όταν αγοράζουμε ένα γραμμάτιο π.χ. 10.000 ευρώ δίνουμε λιγότερα χρήματα καθώς στο τέλος θα εισπράξουμε 10.000 ευρώ στα οποία εμπεριέχεται ο τόκος μας.
Αν η διάρκεια είναι ετήσια και το επιτόκιο 4,85% τότε η τρέχουσα αξία του γραμματίου είναι 9.537,44. 

2 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕ . ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΡΑΙΟΙ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ, ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗ ΛΥΣΕΙ. ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2004, Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ Ο ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ? ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΡΙΑ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΑ ΑΦΗΕΣΕ ΝΑ ΑΠΑΞΕΙΩΘΟΥΝ ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.