Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

Αλλαξε ρότα

Το πλοίο "Αμάλθεια" πλέει προς τη Λωρίδα της Γάζας, αφού παρέμεινε ακινητοποιημένο στα διεθνή ύδατα εξαιτίας βλάβης, ενώ ισραηλινά πολεμικά πλοία προσπαθούν να διακόψουν τον πλου του, σύμφωνα με το Ιδρυμα Καντάφι που έχει ναυλώσει το υπό μολδαβική σημαία φορτηγό πλοίο, που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας.
"Το πλοίο συνεχίζει τον πλου του αλλά με δυσκολία. Ισραηλινά πολεμικά πλοία προσπαθούν να εμποδίσουν την πορεία του και να το εκτρέψουν από τις ακτές της Γάζας", δήλωσε ο Γιούσεφ Σαουάν, διευθυντής του Ιδρύματος, διευκρινίζοντας ότι το πλοίο βρίσκεται σε απόσταση τριών ωρών από τη Λωρίδα της Γάζας.
"Οι Ισραηλινοί μάς έδωσαν την επιλογή: να ανακρούσουμε πρύμναν ή να κατευθυνθούμε προς το (αιγυπτιακό) λιμάνι Ελ-Αρις. Διαφορετικά απειλούν να προσφύγουν στη βία και να οδηγήσουν το πλοίο προς το ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ", είπε.

Στην Ιερουσαλήμ, ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι το πλοίο κατευθύνεται προς την Αίγυπτο, αφού έλαβε εντολή από το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ να μην κατευθυνθεί προς τη Γάζα. Ο αξιωματούχος επέμεινε ότι το πλοίο κατευθύνεται προς το αιγυπτιακό λιμάνι Αλ-Αρις.
Πηγή του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού δήλωσε ότι φαίνεται πως το πλοίο κατευθύνεται προς το λιμάνι Ελ-Αρις και όχι προς τη Λωρίδα της Γάζας, διευκρινίζοντας ότι ισραηλινά πολεμικά πλοία προσπαθούν να εμποδίσουν τον πλου του.
"Το πλοίο φαίνεται ότι κινείται. Δείχνει ότι κατευθύνεται προς το Ελ-Αρις ... Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το πλοίο. Δεν θα πάει στη Γάζα", δήλωσε η πηγή του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.